beni kimse yanlış anlamasın ama canım kardeşim Allah dileseydi niice düşürmek için zıplayanlar, hamile olduğunu fark edemeyip yukarı uzanan ağır kaldıran, hatta dayak tekme yiyen bayanlarımıza nasıl sağlıklı bebekler veriyorsa bizim gibi titizlenen insanlara hayli hayli verirdi. tıp bir yere kadar, canım umudum ben derimki dualar, ibadetler sıklaşsa, çok iyi gerçek hocalar bulup gerçek dostlar bulup hergün okunmuş bişeyler yense içilse, dalar dağıtılsa, fetih suresi, meryem suresi, yasin suresi çokkk çok etkilidir. ben bazen başıma gelen mucizelerde ilahi güçten başka hiçbir açıklama yapamam. ama pes etmemek için zorla kendini. yılma canım. tabiki sebepleri yerine getir ama daha çok en içten gelen dualarınızı hergün yapmaya çalışın eşinizle. Rabbim yardımcın olsun bitanem, cesaret versin sabır versin... beni yanlış anlamamışsındır inşallah. dertleşmek istersen buradayım.. inanki benim de bu genç yaşımda başımdan neler geçti neler...
yok cnm neden yalnıs anlıyayım..orası öyle tabi ki.. Rabbim istemeden birsey olmuyor, nice istemeyenler var..
bundan seneler öncesi, yaklasık 2005 yılları flndı..
benim ailemin ordaydım, oturuyoz bahçede, halamla enistem geldiler hastaneden..
4. bebeğinin öncesinde düsürmüş mü, adırmıs mı, tam bilemiyorum geçmis zaman, 4. oldu büyüdü etti, ondan sonra 2 tane aldırmıs mı ne.. hastaneden geliyor iste..
dedemin, babamın, enimtem kendi kocası iste herkes var...
herkesin içinde, diyor :
- Allah bu dr dr gezipte çocuğum olsun diyene akıl versin diyo..!
tabi kendinın olmus kaç tane, halen daha oluyor die belki canıyor ama, insan iste birsey derken, ne yaşa bakılıyor, nede akıla ?
onu derken sanki bana bakar gibi oldu ben çok üzüldüm, birsey demedim ama..
kendi sorunu farklı olabilir ama bana laf sokunca kendi sorunu çözülmüs mü oluyor , hayırr !!!
ama iste veren de Allah, vermiyen de Allah.. bizler bilemiyoz tabi işin iç yüzünü, e evliyiz, bayanız, esler de istiyor tabi de, Annelik duygusu, kadın daha bi hisli olduğundan daha çok canı yanıyor görünüyor..
dualar okunsa demişsin ona da birsey diyeyim..
burada baska 2 topik daha var gittim, ben hastanelerde gezerken iki arkadas ortaklasa benim için yasinler dağıtmıslar, kimi Meryem Süresi okumus, kimi YA VARİS çekmis.. çok dualar yapmıslar, eminim burada da benim durumumu göz önüned bulundurp yine dua eden vardır, Allah razı olsun hepsinden .. destek olan, ilgi gösteren hepsi saolsunlar ..burada hepimizin derdi bir aşşa yukarı..herkes birbirine duacı .. bu çok güzel birsey ..
yine k.valdeler görümceler, bi toplanmıslar bir sürü yasinler dualar sureler okumuslar, yine kendilerinin yaptıkları hariç ..
yine ben ve esimin okuduğu Meryem Süresi ve Yasin ler hariç.. beni bilen kisiler yine okudular dua ettiler saolsunlar..
yani biz ne kadar çabalasak, Rabbimin isbtediği zaman gelmediği müddetçe olmuyo.. belki bilemiyoruz, yine olmıycak..? ama çabalıyoruz en azından ruhumuzu teskin etmeye çalısıyoruz.. elimizden gelen bu .