şubat ta tüp bebek:)

Arkadaslar eslerinizin sperm kalitesi icin su proxeed plus ı sorun bir doktorlariniza biz kullandik ve faydasinida gorduk .. Benim esiminde sperm kalitesi sayisi cok dusuktu bi sorun bence 3 ay kullaniliyormus tedaviye baslanmadan biz ikinci denememizde kullandik sukurler olsun hamileyim belki bir faydasi olur denemekten ne cikarki

basak cnm. senin yumurtan kaç tı rezerve az demişsin ?
birde.. fsh değerin kaçtı..?
benim de bunlar böyle ama tutmuyo bi türlü, eşten kaynaklanıyo sanırım =((

nil.. cnm biz bu tüpe baslamadan önce hep bitkisel denedik 4-5ay.. onu öyle yap, bunu iç kaynat.. birsey esime ters etki yaptı ben çok üzüldüm..benim ağlamarıma esim 4. tüpe karar verdi..yoksa istemiyordu..
güçlenmek için yeni haberler olması gerek bana smdi, umut olacağını bileceğim haberler=(
cnm o zeytinyağı dediğini esim yaptı geçen senelerde, 2buçuk-3kiloluk büyük bi kavanozda onu yedi..keçiboynuzu kaynattı içti, yine eskiye göre aynıymış sprmler.. niye bi düzelme olamıyo ben anlamıyorum..

yaww. .onca dr lara gidiyoruz niye esime bunu vermiyolarrr
yumurtaları bi dereceye getiriyolarda iğnelerle, sprm çok düşük demesini biliyolar, ona sıra gelince birsey yapamıyoruz oluyo!!..
kendilerine hiç bi pay çıkarmıyolar olamadığı için..
hep bizi suçlar gibi, şundan olmuyo, bundan olmuyo.. ama sıra parya gelince ödememişsiniz deyip fırçayı atıyolar sanki hastaya, görümcem dedi, yapılmayan islemin parasını geri veriyolar mı ki diye.. onu da ben sordum ağlamaklı bi sekilde hemsiremize..veriyoz dedi..pzrtesi dün için görüsürsünüz dedi sekrekt hanımla.. ama skretrden bi ses yok, parayı isterken fırça atar giib istiyo, geri ödenmeis gerekn bi para için hiç arayıp onu demiyor... bıkdım artık yaaa, para için çalısanlardan !!!!

Son düzenleme:
Gunaydin cnm.anladim herseyi denemissin.Ama pes etme lutfen.Biliyorum cok zor ama yapabilirsin..

yaww. .onca dr lara gidiyoruz niye esime bunu vermiyolarrr
yumurtaları bi dereceye getiriyolarda iğnelerle, sprm çok düşük demesini biliyolar, ona sıra gelince birsey yapamıyoruz oluyo!!..
kendilerine hiç bi pay çıkarmıyolar olamadığı için..
hep bizi suçlar gibi, şundan olmuyo, bundan olmuyo.. ama sıra parya gelince ödememişsiniz deyip fırçayı atıyolar sanki hastaya, görümcem dedi, yapılmayan islemin parasını geri veriyolar mı ki diye.. onu da ben sordum ağlamaklı bi sekilde hemsiremize..veriyoz dedi..pzrtesi dün için görüsürsünüz dedi sekrekt hanımla.. ama skretrden bi ses yok, parayı isterken fırça atar giib istiyo, geri ödenmeis gerekn bi para için hiç arayıp onu demiyor... bıkdım artık yaaa, para için çalısanlardan !!!![/QUOTE]

canım..ya çok üzüldüm.Allah hayırlısını nasip etsin sana ve hepimize. herşeyi denemişsin.olmazmı faydası olur merak etme sperm hemen göstermeyebilir..sonradan yükselir.keçiboynuzu herkese fayda etmiş bir şey.size da faydası olmuştur eminim.sen sadece üzerindeki stresi atmaya çalış.bebeğin ummadığın bir anda gelecektir inşallah.

hastane konusunda hepsi öyle.empati yok.bizim durumumuz nekadar çaresizce çırpındığımız.hiç umurunda değil.
parayı sanki yertrden toplanıyor bu süreçte yığınla para gidiyor.

dünde ben bir kriz yaşadım.eczaneyle.ilacım bitmiş gonal f bende pazaryesi gelip alacam dedim tamam demişti.saat 4 gibi aradı ilacı getiremiyoruz yarın sabah saat 8 de gelir diyor.ay delirdim saat 4 de bana haber veriyor yarın vurunsan olmazmı.
eşimle soluğu eczanede aldık.ilacı akşam 6 da vurunmam gerek diyorum yapacağım bişey yok diyor.yarım saat tartıştık eşim diyor bütün emeklerimiz boşa mı gidecek zar zor bu aşamaya geldik.anlıyorum diyor ama birşey yapamam diyor etraftaki eczaneleri ara diyoruz kimseyi tanımıyorum diyor biz sağa sola sorduk elinizde ilaç var mı diye kimsede yok ilaç.ay artık oturdum hüngür hüngür ağladım görseniz beni herkes bana bakıyor.
eşim neyapacağını şaşırdı.enson cerrahpaşada bir eczane buldu orda varmış hemen oraya gidin 7 de kapanacak yoksa biz taksiye atladık oraya gittik ama ne haldeyim düşünün neyse yetiştik yarım saat gecikmeli olarak vurunduk ama öldüm..

kafanızı şişirdim kusura bakmayın neolur.allah hepimizin yardımcısı olsun...

@umut81

Canım benim fsh 13-18 arasında geziniyordu. Yumurta rezervini gösteren amh testim de 0,6 çıkmıştı. Yani cok az. Her ay en fazla 3 yumurtam oluyordu.

Yaşım 28 bu arada.

Son düzenleme:

yok cnm neden yalnıs anlıyayım..orası öyle tabi ki.. Rabbim istemeden birsey olmuyor, nice istemeyenler var..
bundan seneler öncesi, yaklasık 2005 yılları flndı..
benim ailemin ordaydım, oturuyoz bahçede, halamla enistem geldiler hastaneden..
4. bebeğinin öncesinde düsürmüş mü, adırmıs mı, tam bilemiyorum geçmis zaman, 4. oldu büyüdü etti, ondan sonra 2 tane aldırmıs mı ne.. hastaneden geliyor iste..
dedemin, babamın, enimtem kendi kocası iste herkes var...
herkesin içinde, diyor :
- Allah bu dr dr gezipte çocuğum olsun diyene akıl versin diyo..!
tabi kendinın olmus kaç tane, halen daha oluyor die belki canıyor ama, insan iste birsey derken, ne yaşa bakılıyor, nede akıla ?
onu derken sanki bana bakar gibi oldu ben çok üzüldüm, birsey demedim ama..
kendi sorunu farklı olabilir ama bana laf sokunca kendi sorunu çözülmüs mü oluyor , hayırr !!!
ama iste veren de Allah, vermiyen de Allah.. bizler bilemiyoz tabi işin iç yüzünü, e evliyiz, bayanız, esler de istiyor tabi de, Annelik duygusu, kadın daha bi hisli olduğundan daha çok canı yanıyor görünüyor..
dualar okunsa demişsin ona da birsey diyeyim..
burada baska 2 topik daha var gittim, ben hastanelerde gezerken iki arkadas ortaklasa benim için yasinler dağıtmıslar, kimi Meryem Süresi okumus, kimi YA VARİS çekmis.. çok dualar yapmıslar, eminim burada da benim durumumu göz önüned bulundurp yine dua eden vardır, Allah razı olsun hepsinden .. destek olan, ilgi gösteren hepsi saolsunlar ..burada hepimizin derdi bir aşşa yukarı..herkes birbirine duacı .. bu çok güzel birsey ..
yine k.valdeler görümceler, bi toplanmıslar bir sürü yasinler dualar sureler okumuslar, yine kendilerinin yaptıkları hariç ..
yine ben ve esimin okuduğu Meryem Süresi ve Yasin ler hariç.. beni bilen kisiler yine okudular dua ettiler saolsunlar..
yani biz ne kadar çabalasak, Rabbimin isbtediği zaman gelmediği müddetçe olmuyo.. belki bilemiyoruz, yine olmıycak..? ama çabalıyoruz en azından ruhumuzu teskin etmeye çalısıyoruz.. elimizden gelen bu .

@umut81

Canım benim fsh 13-18 arasında geziniyordu. Yumurta rezervini gösteren amh testim de 0,6 çıkmıştı. Yani cok az. Her ay en fazla 3 yumurtam oluyordu.

Yaşım 28 bu arada.

cnm.. yumurta rezervimiz az olduğu için FSH da yüksek çıkıyor o yüzden, iğne dozlarında bana hep yüksek kullanılmıstı,. bilmiyom sanada öyle mi yapıldı ? yani her ay yumurta da, FSH da değisiklik gösterebiliyormuss..

Canim oncelikle Allah sabir versin diyorum.

Hangi sehirdesin ve nerede tedavilerini oldun bilmiyorum ama. Benim de nacizane onerim tekrar tedaviye baslamadan Emre Bakircioglu ile bir gorusebilseniz keske. Biz de onun hastasiyiz ve 2. Denememizde hamile kaldim cok sukur. Bende bir sikinti yok ama tedavi baslamadan esimde degil hareketli canli sperm cikisi, hic ama hic bir sey yoktu. Uzun sure cesitli dozlarda ilaclar kullandi. Epey artis ve duzelme oldu zamanla.

Bu kadar kisinin memnun oldugu birinden fikir almanin, durumunuzu anlatip bir de onun degerlendirmesini dinlemenin zarari olmaz.

Belki de gittiniz ona bilmiyorum ama benim onerim bu.

Cok sevgiler.

naturell öncelikle hayirli olsun insallah güpgüzel haberlerle topigimizi senlendirirsin. lütfen beni yanlis anlama ama ben opu ve genel anastezi konusundaki deneyimine ve düsüncelerine katilmiyorum. ben tam 4 opu gecirdim ve 2 farkli doktor degistirdim. hicbiri bana asla sormadi genel anastezi mi lokal mi diye. ben sordugumda da asla lokal olmaz dediler. konu opu sirasinda insanin caninin yanip yanmamasi degilmis. agriyi zaten pek hissetmezmis hasta ama konu hastanin ne kadar hareketsiz kalabilmesiymis. yumurtalari topladiklari anda hapsirman gelse ki bu son derece normal bir davranis doktorun elindeki toplama aleti ile rahimi delip karina batma riski varmis. sanirim sana doktorun bu riskleri anlatmadi. en ufak bir kipirti yumurtayi kacirmasina ve baski bir yere batmasina neden olabilirmis. o yüzden canim benim anesteziyi acidan dolayi degil hastayi tam kontrol altina almak icin veriyorlar. senden ricam lokal anestezi konusunu cok övme genel anesteziden korkanlari yanlis yönlendirebilirsin. nacizhane fikrim bu. bu arada Allah seni ve yumilerini opu sirasinda korumus. gelelim yumurta konusuna. benim 1.cide 2 yumi vardi ikisi de döllendi, 2.cide 1 yumi vardi döllendi, 3.de 3 tane vardi iki tane de dondurulmus yumi vardi. 5 yumiden 3'ü döllendi ve hepsi yerlestirildi. 1 tanesi blast (60 hücrenin üstü) bir tanesi 20 hücre üstü ve 1 tanesi de 16 hücreliydi. ama Yüce Rabbim ol demedikce olmuyor. ne yazik ki hamilelik haberi almamiza karsin bebeklerimiz bizi sonrasinda birakti. o yüzden gönlünü ferah tut ve sayilara cok fazla takilma. hepimiz 1 yumurta ve 1 spermden meydana geldik.

canim benim lütfen gönlünü ferah tut. eminim ki kalp atislarini duyacaksin haftaya. gec döllenme olmustur o sebeple. hatirlarsan kan degerin de senin az cikmisti ama sonra güzel güzel artmisti. lütfen stres yapma. bebisine güven. seninle bebisin. Yüce rabbim can verecektir bebisine.

simdiden hayirli olsun. insallah güzel haberlerini aliriz :)

hayirli olsun canim. güzel haberler vermenini dilerim. korkman cok normal ama inanki korkunun faydasi yok. icini rahat tut. bebisinle sürekli olarak konus. varligini hissetmeye calis dualarini eksik etme.

canim benim sözün bittigi yer sanirim. ama yilma bu yolda. bizim de günümüz gelecek. icimizdeki bu hasret sonlanacak. puffy benim en büyük umudum. altin yumurtasi güzel güzel büyüyor göbisinde. bizde yakalayacagiz altin yumiyi sen gönlünü ferah tut. Yüce Rabbim birgün bizim de hayallerimizin dualarimizin karsiligini verecek.

bilmiyorum bu konuda biraz kafam karisik benim. AMH degerim benim yerlerde sürünüyor 0.2 yani yakinda sanirim yumi filan kalmayacak ama FSH degerim 5.36. bu nasil perhiz nasil lahana tursusu anlamadim. Allahtan hayirlisi napalim. gene de bu AMH degerine ragmen 3.denemede 3 yumi yakaladim. hatta biz toplama islemi yapalim dedik. kasim ayinda 2 yumi toplamistik hemde sadece Clomifen hapla. o dondurulmus yumurtam blasta gitti. bence bu hormon igneleri cok ama cok fazla olumsuz yönde etkiliyor yumileri. Allah hakkimizda hayirlisini versin. ben tüm tedavi boyunca hep böyle dua ettim. Yüce Rabbim hakkimda hayirlisini ver diye. demek ki 3 bebisimden hicbiri hayirli degilmis bana. kismetten öteye gidilmez.

Herkese günaydın, dün yumurtalarım toplandı 6 adet az gibi geldi bana ama yapacak bişey yok bügün itibari ile arayıp bilgilendirecekler,
Rabbim inş. kaliteli yumurtalarım olmuşturda döllenir.
Allah yar ve yardımcımız olsun

Transfer için nezaman çağıracaklar heycanla bekliyorum galiba hafta sonuna doğru çağırırlar herşey yolunda giderse

Allah gönlündekini hayırlı etsin inşallah

sağlıklı elleri ayakları düzgün hayırlı kısmetli çocuklar versin rabbim

yumuşlar olsun göbüşüne dolsun

Transfer için nezaman çağıracaklar heycanla bekliyorum galiba hafta sonuna doğru çağırırlar herşey yolunda giderse

beni iki gün sonra çağırmışlardı.

merak etme benimkiler bozulmaya başlamış diye
burada 5. gün embriyolarıda var.

ne olursa olsun sen ümidini kesme duanı eksik etme

yardımcı olabileceğim bişi varsa seve seve cevaplarım

ben transferde yumuşların rahme yerleştririldiğini gördüm pıt dıye koyuyorlar

korkulacak bişi yok sakın endişelenme

Allah gönlündekini hayırlı etsin inşallah

sağlıklı elleri ayakları düzgün hayırlı kısmetli çocuklar versin rabbim

yumuşlar olsun göbüşüne dolsun

inş. bilgecebuk göbüşüm dolar,
gözlerim doluyo bu bekleyiş nekadar zor YaRab yılların özlemi hasreti bitecekmi bilmiyorum bol bol dua ediyorum duadan başka yapacak bişeyimiz yok
Allah hepimizin yüzünü güldürsün
ikiz üçüz sağlıklı bebişlerimiz olsun... hayali bile güzel :)))

Canım sağol merak ettiğim konuya cevap yazmışsın Transfer işlemi acılımı oluyo diye soracaktım,
bende bebişlerimi görürüm pıt diye bana tutunurlar inş.
kac adet döllenecek bilmiyoru ama ben doktoruma 3 adet transfer olmasını isteyeceğim

öyle tabi sözün bititği yer.. ne desek boş geliyor insana.. sonuç itibariyle, olan bitene boynumuz kıldan ince .. Rabbim daha büyük sıkıntılardan korusun.. belik bu savastan yine yorgun, yine eli bos, hatta bu kez kinde 12gün bekleme bile olmadan tahlil vs. olmadan rahmim bile bos dönmüs oldum evime ama yapacak , elden gelen birsey yok.. zaten elden gelen herseyi yaptık, ben ve esim saolsun..Rabbim daha büyük sıkıntılarla sınamasın bizleir insaAllah tek dileğimiz bu...Rabbim bizlere dayanma gücü ve sabır versin bol bol..cünkü hakikaten zor bir durumla karsı karsıyayız...kimimiz daha kolay atlatıyor, kimimiz ise daha ağır vaka ile karsılasıyor.. bize öyle denildi mesela, eş de sprem konusu, bnde ise yumi konusundan 4 tüpe göre ağır vaka dediler.. elbet birgün bunların da mükafatını alıcaz..hiçbir sıkıntı sebepsiz yere çekilmez..Rabbim her halimizi görüyor, biliyor..
önceki 3 tüp te, bhcg günümü beklemisdim..
ama bu kez kinde onu bile bekleme günüm olmadı, transf iptal olduğu için, demen gibi kısmetten öte gidilmiyor, tek olan bebisim bile dayanamadı, bana gelmek için

yani benm tahlile göre de HOMOSİSTEİN yüksek çıkdıydı bende, normali bilirsiniz 10-12 ile olması gerekirken, bnde 30.3 çıkdıydı..
ve, FSH değerim de 15 çıkmıstı normali 10 iken..
bu ikisi birbirini dengeliyor dedi dr bana ..
bu FSH yumurta rezervim az olduğunda bu sekil ortaya çıkarmıs..
yani her ay bi farklılık gösterirmis..yumi ler ve FSH değerim..
demin de üstte ki yazımda dediğim gibi, kimi kolay atlatıyo, kiminin vakası daha büyük oluyor..
insaAllah çekilen sıkıntının gelecek olan güzelliği de büyüktür :)

Son düzenleme:
canım nasılsın biraz topladın mı kendini

alışmaya çalısıyorum işte.. olan oldu artık önümüze bakıcaz.. yeni arastırmalar pesindeyim..
şu günlerde tek zoruma giden.. islemler bitip yatıp , dinlenip sonuç öğrenme günlerim olacakdı.. ama evde bütün isler beni bekliyor.. zoraki yapasım gelmeden yapıyorum iste.. zar zor.. bu hal yüzünden, iş yapmak zoruma gidiyor sanki.. ama Mevlam daha büyük sıkıntılar vermesin insaAllah,hep böyle şu sıkıntılı günlerimizde bu tür konuşuyoruz..herseyin hayırlısı tabi de, bazen böyle yatıp dinlenmem gerekli dediğimden yalnıs bir ifade mi kullanıyorum ki diyorum..??
Rabbm der mi ki, yatman gerekliydi, al kulum, daha bska büyük sıkınıt olupta, Allah korusun tabi de.. yada bir dahakine olursa sayet, hhep yatmam gerekirse, bu kez kined yatamadım diye.. ayy nebilim..öyel işte.. kafam karmakarısık

sen napıyon, nasılsın

canım hadi hayırlı olsun rabbim sana ve tüm isteyenlere içinde banada yaşatsın annelik duygusunu.kendine şimdiden iyi bakmaya başla bebişin yerini hazırla yavaş yavaş:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…