şubat ta tüp bebek:)

evet canım inşallah sağlıkla olsun da böyle olsun. şu iğneleri kullanırken baş ağrısı oldu mu sizde de? bir de emriyolar nasıldı sizin? benim sağda 5 solda 5 civarı varmış, aslında daha çok varmış ama en büyükleri bunları kaydetmişler. zaten bol su içmemi söylediler, polistik over mi ne ondan varmış ama adetlerim benim düzenlidir, neyse... yumurtalar 7. iğne günümde 16 küsür mm, 15mm, 14mm, 13,12 falan böyle 10 tane kaydetmişler. sanırım çarşambaya kadar en büyükleri en fazla 18 küsür mm olur. sizin 5. gün embriyosu koyulmuştu demi. bunu merak etmiştiniz niye onu beklemişler sordunuz mu? embriyonun kalitesine yumurtanın yanında sperm de etki ediyordur herhalde. inşallah çok sayıda çok kaliteli embriyom olur benim de.............

Canim benim 14 tane yumurtam vardi toplanan 9 tanesi dollendi ... Benimkilerin en buyugu 22 en kucugu 19 mm idi sanirim ... Sordum canim neden 5 . Gunu bekledik diye cevaplari su oldu besinci gune kadar dayanabilen embriyolar kaliteli olduklarini belli ediyorlarmis ve tutunma sanslari daha yuksekmis (tabi bu rabbimin bilecegi bisey) bu sekilde cevap verdiler bana iste 5 . Gune kadar 9 bebisimizde gelmeyi basarmis fakat 4 tanesi bolunmede geri kalmis yani kalitesi dusukmus geri kalan 5 taneden 2 si bana transfer edildi 3 ünü ise dondurduk canim ... Evet embriyonun kalitesinde sperminde onemi buyuk biz 3 ay ilac kullandik yani esim vitamin aldi surekli cunku bizim morgoljimiz bozuktu ve sperm sayimizda azdi ... Evet igne kullanirken bende cok bas agrisi mide bulantisi oldu ... Ama gecici cok az kaldi seninde mutlu sona yaklasmana bu acilarini unutturacak bebislerin olur insallah bir an once ...

Son düzenleme:
canım fatoş arkadaşımız.....daha yeni hamile ikizlere hamile kaldı ama malesef birini kaybetti....

sanırım sen devlette yaptırıyosun tedavini devlet hastaneleri tek embriyo koyuyolar ama özel ler gerekli gördükleri durumda 2 tane koyabiliyo senin merkez neresi ...üniversite hastaneleri bir gün önce çağırıp yatış yapıyolar...
eğer evin yakınsa yatışa gerek yok....
aç karnına gitmenin sebebi ertesi günü yumurta toplama işleminde azda olsa anestezi vercekler...
senin yaş kaç bide sorun neydi:26:

:26:

Kızlar bişey sorcam.yumurta toplama işlminde, tamamen çıplakmı oluyosunuz yoksa muayenedeki gibimi??

yumurta toplamı işleminde ameliyata girer gibi hazırlıyorlar seni

ameliyet önlüğü giydiriyorlar

narkoz verecekleri için beklenmedik bir durum olması durumunda müdahele etmek için sanırım.

benım kasıklarımda ğrım olmuştu ameliyettan sonra ama öyle adet ağrısı gıbı ilaç bile almadım.

benden 19 yumurta toplamışlardı

Of kötüymüş canım ya ben muayene gibi olcam sanıyodum.ama herşey yolunda gitsinde ayrıntılar önemli değil.19 yumurta!!!süpermiş:)

arkadaşlar merhaba.ben bugün sonunda adet oldum inşallah hayırlısıyla başlayacağız.
bilge çubuk sen iğnelerini kaçta yapıyordun.ayrıca incir falan yaptın mı.

Of kötüymüş canım ya ben muayene gibi olcam sanıyodum.ama herşey yolunda gitsinde ayrıntılar önemli değil.19 yumurta!!!süpermiş:)

önemli olan 19 yumurta değil o yumurtaların kacının dolu olduğu

o da değil önemli olan kaçının döllenebildiği

aslında o da önemli değil kaçının sağlıklı olduğu

o da değil sanırım senin vucudunda nasıl tutunabilecekleri

esas mevzu ne biliyor musun

Allahın işi. sen duanı eksik etme hep hayırlısını dile.

19 yumurtadan 17 si sağlıklıydı 15 tanesi sağlıklı seklilde döllendi. Amaaaaa 2 nci gün sadece 1 tane 1.sınıf embriyo kaldı.

ben o muayene sandalyesine her yatısımda yada her ameliyethaneye girişimde sadece dua ettim.

selam kızlar nasılsınız .. ya ben bisey sorcam .. bu crınone jel kullanan vardır aranızda mutlaka.. ben bu jeli önckinde de kullanmısdım fakat yan etkilerinde cilt akne yazıyor .. o zamanlar içine bakmamısdım kullandıkça yüzümde akneler çıkmaya başladı ve yüzüm değisdi sanki bakışlarım fln .. ve 3. tüp te olmayınca, cildiyeye gittim ve bana normal sivilce ilaçlarının geçirmediğini, tamamen geçireceği bi ilaç istedim ve 6 ay boyunca onu kullandım.. ilacın sorumluluğu gerçekten büyük çünkü imza attırıyolar ve her ay bittiğinde sadece cildiye tarafından yazılabiliniyor ilaç .. sizlerde de böyle birsey oldu mu ? yada bu jelin yerini tutacak başka birsey olabilse diye düşünüyorum yarın dr a sorucam .. bu benim izcin çok önemli, yine yüzümün o halini görmek istemiyorum

Son düzenleme:

mrb bilgecebuk siz de tüp bebek tadavisi aşamasındamısınız yoksa hamilelik varmı ?????

evet canım
sen ne asamadasın

ilk denemenmiydi canım ve yaşın kac ??? Allah sağlıkla kucağına almayıda nasip etsin.
ben bügün 4. iğnemi vurunucam yarın ilk kontrolüm var yumurtalarım ne halde hemen anaşılırmı kac tane oldğu büyüklüğü ??? çok merak ediyorum. gelişmeleri hiç bilmiyorum heycanla gelişmeleri bekliyorum, tek endişem acaba yumurtalar çok olucakmi ve kaliteli olucakmı???
bu arada eşimdede bende sorun yok, heycanla günlerin gecmesini bekliyorum

benim ilk denememdi. 31 yaşındayım.
korkulacak bısey yok yumurtaları kontrol edecekler sonra ilaçlara ne kadar devam edeceğini söyleyecekler.
sonra sana catlatma iğnesi verecekler. muhtemelen aksam vuracaksın ertesi gün belirledikleri saatte hastanede olacaksın.
genel anesteziye alacaklar seni yumurta toplama yapacaklar aynı anda eşinde sperm örneği verecek.

sonra biraz seni dinlendirecekler ben operasyondan sonra 2 saat kadar hastanede yattım.(tamamen kontrol amaclı)
ve eve gönderecekler seni benden 19 tane yumurta toplanmıştı. ağrım oldu ama ağrı kesiciye ihtiyac duymadım.

buraya kadar kafana takılan bişey var mı

arkadaşlar merhaba.ben bugün sonunda adet oldum inşallah hayırlısıyla başlayacağız.
bilge çubuk sen iğnelerini kaçta yapıyordun.ayrıca incir falan yaptın mı.

canım kusura bakma yenı gordum seni

ben aksam 8 de yapıyordum iğneleri

soğan kürüde incir kürüde yaptım (sırayla tabi)
eşime keçi boynuzuda yaptım
bence faydası oldu

Canım detaylı yazdığın için çok teşekkür ederim, merak ettiğim zaman olarak transferi adetin kacıncı günü yapılıyo ??? ve yumurtalarda adetin kacıncı günü toplanıyor ??? ve sigara kullanan birimisiniz ???
artı okadar çok heycan varkı bende anlatamam sankı duygusallaştım buda normalmi ??
Allahım banda hayırlı haber almayı nasip etsin tarifi imkansız bir heycan var bende belkide yılların verdiği özlemin yoğunluğunu yaşamaktayım, çok karışık duygular içerisindeyim.

adetim 9 subattaydı, tedaviye 11 şubatta basladık (yani iğneleri vurulmaya) 21 şubatta yumurta toplama yapıldı. 23 şubatta da transfer yapıldı ( benimkiler 2. gün embriyosuydu. kişiye göre değişebilir benimkiler bozulmaya başlamıştı)

sigarayı tedaviden 2 ay önce bırakmıştım.

aşırı duygusallık, aşırı asabiyet, sıcak basması, asırı su ihtiyacı sık tuvalete cıkma

bunların hepsi normal

ben bu tedavi sürecinde hayatımda ağlamadığım kadar ağladım hiç susmadan bi insan 4 saat ağlar mı yaaaa sebepde abidik gubidik

bunların hepsi normal sıkma canını duanı eksik etme umudunu kaybetme yeter.

bıde ya olmazsayı cıkar kafandan sen Allaha inan olursada olmazsada razıyım de

bunu kabullenmen belkı suan zor ama ınan rabbim ne eylerse güzel eyler de duanı eksik etme

Canımmmm çok teşekkür ederim hemde önülden inan nasıl düşüneceğimi kestiremeyordum elbette rabbim ol deyince olacaktı artık olmazı kafamdan cıkartacam zaten olmassayı çok nadir düşünüyordum onuda silicem ve Kaderime razı olucam..
tarihlerle birlikte acıklaman içinde ayrıca teşşekkür ederim yarın ola hayr ola,
eksik testlerim vardı şimdi onları almaya gidiyorum herkese bol bol dua ediyorum görüşmek üzere:)))))
Allahın izniyle bebeğim olucak :))))))))))))))

SM4 tedavin hayırlı olsun.hangi iğneleri kullanıyorsun.ben hep derim çok zor ve yorucu ruhen yıpranıyoruz.ama allah öyle bir güç veriyorki devam edebiliyorsun yoluna.
bilgeçubuk çok teşekkürler.allah evladını sağ salim kucağına almayı nasip etsin .. yarın bende doktora gidecem herhalde iğneler yarın başlarız.
incir kürünü iğneleri vurulurken yaptın mı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…