Arkadaşlar merhaba birşry soracağım bilgisi olanlar cevaplarsa cok sevindirirsiniz beni. Öncelikle subat ayı hamilelik planlıyorum su an programa göre ovulasyon dönemi içindeyim.Merakla heyecanla ve
UMUTLA bu ayın bitmesini bekleyeceğim :) kısaca hikayemi anlatayım. Polikistik overden muzdaribim. 26 yaşındayım 1.5 yıllık evliyim. Ekim ayında hamile oldugumu ögrendim ve öğrendiğimden 2 gün sonra tanımlanamayan düşük yaptım. Tam 6 haftalıkken düşük oldu. Nedeni belli değil... Cok üzüldüm. Eşimle dedik ki kontrollü bir şekilde doktora gidelim sorun neyse çözerek sağlıkli bi gebeliğe ve bebeğimize kavuşalım. Aralık sonunda doktora gittik ve inofolic verdi 3 ay içeceksin dedi. Hala kullanıyorum. Adet oldugunda gel hormonlarına bakalım dedi. Ocak 27 de hormon testlerim yapıldı. Ultrason tertemiz hiçbir sıkıntı yok. Fakat LH hormonu 3.2 FSH 4.1. ve PROLAKTİN 33 çıktı. Doktorumla telefonda görüştüm lh ve fsh ile ilgili birsey soylemedi ama prolaktin yüksek bunun için ilac kullanacaksın dedi dostinex verdi. Adetimin 3 gün arayla 2 hap içtim. Doktorum subat ayı için deneyin dedi 3 4 ay deneyelim olmazsa eger yumurt takıbi ve catlatma iğnesi yaparız dedi.
1. DOSTİNEX KULLANANINIZ VAR MI VE İŞE YARIYOR MU, PROLAKTİN HORMONUMU DÜŞÜRECEK Mİ BH DURUM 3 4 AY SÜRECEK Mİ?
2. PROLAKTİN YÜKSEKLİĞİ İNTERNETTE HEM GEBELİĞE ENGEL HEM DE DÜŞÜK SEBEBİ DİYOR BU KONUDA BİLGİSİ OLAN VAR MI?
3. NORMALDE ADETLERİM COK DÜZENSİZ 50 GÜN 45 GÜNDE BİR ADET OLURUM HİÇ BELLİ OLMAZ YUMURTLAMA DÖNEMİMİ NASIL HESAPLAYACAĞIM.MESELA 18 ARALIK 25 OCAK SON ADET TARİHLERİM, İNOFOLİC KULLANDIĞIM İÇİN 37 GÜN ARA İLE ADET OLDUM. SUBAT AYI İÇİN DOGRU GÜNLER HANGİLERİ NASIL HESAPLAYACAĞIM KAFAM ÇOK KARISIK.
4. HAMILELIK İLK GÜNÜ YUMURTLAMA GÜNÜMÜZ MÜ OLUYOR. BENİM HAMİLELİK İLK GÜNÜM HESABA GÖRE 1 EYLÜL FAKAT BEN 19 AĞUSTOSTA ADET OLMUŞTUM. ADETTEN 13 GÜN SONRA HAMİLE KALMIŞIM BU NASIL MÜMKÜN OLABİLİR?
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER KIZÇELER