- 8 Ağustos 2020
- 799
- 1.525
- 43
Pozitif canım.7 haftalık hamileyim.hayırlı olsunSonuç nasıl oldu canım. Bendr funda hanıma gideceğim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Pozitif canım.7 haftalık hamileyim.hayırlı olsunSonuç nasıl oldu canım. Bendr funda hanıma gideceğim
Bu yazın bana nasıl moral oldu bilemezsin. Ama 5. Gün embriyosu için acaba 9. Gün test erken mi? Aklıma takıldı. Hcg m düşük geldi ne düşünsem bilemedimTransfer günü sayılmaz. Şimdi şöyle ki 5. gün embriyosuysa transferden 1 gün sonra implantasyon başlar. 2. gün derine iner. 3. gün iyice yerleşir implantasyon gerçekleşir. 4. günde beta hcg salınmasına neden olacak hücreler farklılaşmaya başlıyor. Yani 4. gün kanda ya da idrarda tespit edilebilmesi neredeyse imkansızdır. Durum yollayayım gün gün olanları:
"
link: In Vitro Fertilization
- Day 1: The blastocyst begins to hatch out of its shell.
- Day 2: The blastocyst continues to hatch out of its shell and begins to attach itself to the uterus.
- Day 3: The blastocyst attaches deeper into the uterine lining, beginning implantation.
- Day 4: Implantation continues.
- Day 5: Implantation is complete. Cells that eventually become the placenta and fetus have begun to develop.
- Day 6: Human chorionic gonadotropin (hCG), the hormone that signals a developing pregnancy, starts to enter the blood stream.
- Days 7 and 8: Fetal development continues and hCG continues to be secreted.
- Day 9: Levels of hCG are now high enough in maternal blood to detect a pregnancy using a blood test.
"Transferden 12 gün sonra kan testi yaparak gebelik oluşup oluşmadığına bakıyoruz. O güne kadar kan testinde gebelik çıkması mümkün değildir, bazı aceleci hastalarımız erkenden test yaptırıyorlar ve negatif çıktığı için maalesef moralleri bozuluyor. Kan testine kadar olan süreçte herhangi bir gebelik belirtisi olmaz. Yine bazı hastalarımızın hissettiği hafif karın ağrıları, mide bulantısı, bel ağrısı, halsizlik gibi belirtiler gebelik göstergesi değildir. Embriyo transferi sonrası yerleşme kanaması beklenmez. Embriyoyu rahmin içine transfer ederken ultrason ile bıraktığımız yeri görüyoruz ancak embriyo bıraktığımız yerden çok farklı bir noktaya da yerleşebilir. Anne adayında gebeliğin varlığını ve gidişatını kontrol ettiğimiz hormona beta HCG diyoruz. Tüp bebek tedavisinin en zorlu kısmı belki de transferden sonra gebelik testinin beklendiği dönemdir. Gebelik testinin pozitif çıkması embriyonun tutunduğunu, yani “tüp bebeğin tuttuğunu” gösterir. O noktadan itibaren artık hastayı gebe olarak kabul eder ve gebeliğin ilk döneminde yapılması gerekenleri kendisi ile paylaşırız. "
link: Tüp Bebek Tutma Belirtileri | EUROFERTIL Tüp Bebek Merkezi
Lütfen gereksiz erken test yapmayın. Hiç bir yararı da yok üstelik. Farzedin negatif, sonradan pozitif çıkabileceği için zaten test gününüze kadar yine bekleyeceksiniz. Farz edin pozitif. Bu seferde dış gebelik mi aman kimyasal gebelik mi amab doğacak mı diye yine bekleyeceksiniz. Yani her iki sonuçta da bir fayda sağlamıyor.
İnşallah test zamanınızda pozitifi alırsınız :)
Bu yazın bana nasıl moral oldu bilemezsin. Ama 5. Gün embriyosu için acaba 9. Gün test erken mi? Aklıma takıldı. Hcg m düşük geldi ne düşünsem bilemedim
Benim 19 çıktı o yüzden dediğin gibi içim rahat etmedi sevinemedim yine beklemeye başladım. İnşallah yükselir pazartesi yeÇoğu yer 12. günü bekletiyor. Çünkü bazen donmuş yumurta geç de tutunabiliyormuş ve doğal olarak ilk salgılanmaya başladığında değer çok düşük oluyormuş. Mesela 8. gün baktınız, beta hcg:7 çıktı diyelim. Hamilesiniz ama içiniz rahat etmeyecek acaba kimyasal mı olacak diye. Bu yüzden direk 12. gün diyorlar. Nasıl olsa 100 civarına gelir o gün diye. İnşallah bebeğiniz de güzelce hcg salgılamış olacak 12. günde :) Ben bu sitede çok bakmıştım. 10. gün 9 çıkıp normal sağlıklı bebek doğuran insanlar var.
Benim 19 çıktı o yüzden dediğin gibi içim rahat etmedi sevinemedim yine beklemeye başladım. İnşallah yükselir pazartesi ye
Ah canım benim bitanesin. Anlıyorum seni gerçekten zor. İnşallah vericem ben de seni takipteyimİnşallah sağlıklıysa yükselsin :) Dualarım seninle. Ben 1 ay daha dinlenmede olduğum için eskisi gibi girmiyorum foruma ama bugün sırf senin mutlu haberini almak için gelmiştim :) Olacak inşallah hayırlısıyla
Ay ne guzel hayırlı olsun canım. İlk tedavi mi. Ümit oldun bana. Kaçıncı gun embriyosu. Göbekten iğne varmı hep hamileliktePozitif canım.7 haftalık hamileyim.hayırlı olsun
Doktorumun tavsiyeleri kesinlikle sağlıklı beslenme. Tuzdan uzak dur dedi, sağlıksız olduğu için, ama ilaçlar vücutta ödem tuttuğu için mutlaka tuzu kes ki ekstra kilo alımı ya da şişlik yaşama. Ben yumurta kalitesine iyi geldiği için her gün bir avuç çiğ fındık fıstık badem yedim. Özellikle badem iyi geliyor diyorlar. Onun dışında düzenli et balık tükettim. Karbonhidratı azaltıp bol sebze yeşillik yedim. Özellikle mevsim sebzeleri tükettim ki hala öyle besleniyorum. Domates salatalık hala yemedim mesela. Bir de takviye kullandım doktorumun önerdiği senin tahlillerine göre ihtiyacın olan bir takviyeyi kullanabilirsin. Bolll su tüket. Ve kafesinden de uzak dur çünkü yumurta kalitesini olumsuz etkiliyormus. Eminim daha çok şey vardır ama benim dikkat ettiklerim bunlardı, ilaç kullanırken kilo almayı birak kilo verdim çok şükürMerhaba bende tüp bebek tedavisine başlayacagım adetimi bekliyorum. Sizlerden ricam opudan önce sonra tranferde nasıl beslenmemiz gerekiyor biraz bahsedermsinz ?
Cok tesekkür ederim cevabınız içinDoktorumun tavsiyeleri kesinlikle sağlıklı beslenme. Tuzdan uzak dur dedi, sağlıksız olduğu için, ama ilaçlar vücutta ödem tuttuğu için mutlaka tuzu kes ki ekstra kilo alımı ya da şişlik yaşama. Ben yumurta kalitesine iyi geldiği için her gün bir avuç çiğ fındık fıstık badem yedim. Özellikle badem iyi geliyor diyorlar. Onun dışında düzenli et balık tükettim. Karbonhidratı azaltıp bol sebze yeşillik yedim. Özellikle mevsim sebzeleri tükettim ki hala öyle besleniyorum. Domates salatalık hala yemedim mesela. Bir de takviye kullandım doktorumun önerdiği senin tahlillerine göre ihtiyacın olan bir takviyeyi kullanabilirsin. Bolll su tüket. Ve kafesinden de uzak dur çünkü yumurta kalitesini olumsuz etkiliyormus. Eminim daha çok şey vardır ama benim dikkat ettiklerim bunlardı, ilaç kullanırken kilo almayı birak kilo verdim çok şükür
Ya bendede artti bende panikteyim eksikmi vurfum gün mu atlafim die korkuyrmm yaaTeşekkür ederim. Bu süreç beni panik biri haline getirdi
Sorunun olduğu mesajı göremedim ama, bahsedilen doz artimi yumurta geliştirme iğnelerinin doz artimi mi acabaBu sorun bendede oldu doz artmasi normal miymis
Diz artmasi derken mesela gonalf bittiginde icinde kaliyor muydu ben bitirdgm halde klmis eksik mi yaptim die endiselendim kalem gonalf hazir olanlardanSorunun olduğu mesajı göremedim ama, bahsedilen doz artimi yumurta geliştirme iğnelerinin doz artimi mi acaba
Diz artmasi derken mesela gonalf bittiginde icinde kaliyor muydu ben bitirdgm halde klmis eksik mi yaptim die endiselendim kalem gonalf hazir olanlardagona
Gonalf içinde kalıyor , dolabımda duruyor hala bende de arttı yaklaşık 50 şer ml. Eksik vurnamissinizdir yani korkmayınDiz artmasi derken mesela gonalf bittiginde icinde kaliyor muydu ben bitirdgm halde klmis eksik mi yaptim die endiselendim kalem gonalf hazir olanlardan
Benim dozum artmadı, doktorumun verdiği dozlarda kullandım ve bütün iğnelerim bitti. Opu’da da bir sorun çıkmadı. Sizin belki dozlarınız tam bitmeyecek şekilde verilmiştir, opu sonrası elinde ilaç kalan oluyor. Doktorunuz sorun görmüyorsa bir problem olmamıştır, bunlar yumurta büyütücü ilaçlar, atlasanızda çok sorun olmaz bence.Ya bendede artti bende panikteyim eksikmi vurfum gün mu atlafim die korkuyrmm yaa
Bu msjınızı görmeden bir önceki msjınıza cevap vermişim, ben elinizde ilaç kaldı sandım. Şişenin dibinde kalması sorun olmuyor, zaten şırıngadan hava çıkarırken de akıyordu bazen, herkesin öyle oluyordur. Endişe etmeyinDiz artmasi derken mesela gonalf bittiginde icinde kaliyor muydu ben bitirdgm halde klmis eksik mi yaptim die endiselendim kalem gonalf hazir olanlardan
Canım ne oldu senin durumun?Kızlar merhaba hatırlarsanız ben gecen ay tüp bebek yaptırmıstım sonuc negatif cıkmıstı . Üzernden adetim gecti bu ikinci adetimi olucam salı gunu . Sıze sormak istedigim ben bugun bas dönmesiyle hastaneye gittim kan testi yaptıkar beta hcg 4.9 çıktı szce yükselirmi ? Adetime 5 6 gün var lütfen cevap verin
Canım ben adet oldum yükselmedi . Şimdi dondurulmus embriyom vardı ayın 9 da ona transfere başlıcaz inşallah olur bu seferCanım ne oldu senin durumun?