ŞUBAT 2021 TÜP BEBEK TEDAVİSİNE BAŞLAYACAKLAR BURAYA

Transfer günümü sayarsam 5 ama normal 4 canım
10 nunda transfer olmuşsunuz benim gibi bence çok erken kendinizi üzmeyin sakın ve bekleyin. Bence test gününü bekleyin en iyisi o . Daha test günümüz cumartesi günü çok var ama beklemek en iyisi yoksa zırt pırt kan vereceksiniz

Hıc sorma bu testler beni mahvetti yemn ederim ki

Ben ilk negatifimde 12. Gün kan vermiştim 0.100 çıkmıştı. Baya bildiğin 0 , doktorlar o yüzden 12. Güne kadar dayanın diyor. İlk zamanlar yanıltıcı olabilir, sabır arkadaşım, sabır
Sabredicez mecbur arkadaşım ama inan insan cok kotu oluyor diyorum kendi kendime ozaman bu sancılar ne sol kasıgımdaki batmalar ne doktor benı transferden 9 gün sonraya cagırdı neden 12 değil demekki yükselmesi lazım . İnşallahhh çarşamba günü kendim yaptırdıgımda yukselmiş olurr

Benim de sonucum 0,59 çıktı bugün 9. günümdü. Kızımda 9. gün değerim 40 çıkmıştı. Kısmet değilmiş. Çok şükür ben evlat sevgisini tattım Rabbim sizlere nasip etsin.
Hayirlisi olsun,seninle durumlarımız benzerdi ben de yeni başladım ignelere son deneyisim benim de.cok şükür evladımız var..

Transfer günümü sayarsam 5 ama normal 4 canım

Transfer günü sayılmaz. Şimdi şöyle ki 5. gün embriyosuysa transferden 1 gün sonra implantasyon başlar. 2. gün derine iner. 3. gün iyice yerleşir implantasyon gerçekleşir. 4. günde beta hcg salınmasına neden olacak hücreler farklılaşmaya başlıyor. Yani 4. gün kanda ya da idrarda tespit edilebilmesi neredeyse imkansızdır. Durum yollayayım gün gün olanları:

"
  • Day 1: The blastocyst begins to hatch out of its shell.
  • Day 2: The blastocyst continues to hatch out of its shell and begins to attach itself to the uterus.
  • Day 3: The blastocyst attaches deeper into the uterine lining, beginning implantation.
  • Day 4: Implantation continues.
  • Day 5: Implantation is complete. Cells that eventually become the placenta and fetus have begun to develop.
  • Day 6: Human chorionic gonadotropin (hCG), the hormone that signals a developing pregnancy, starts to enter the blood stream.
  • Days 7 and 8: Fetal development continues and hCG continues to be secreted.
  • Day 9: Levels of hCG are now high enough in maternal blood to detect a pregnancy using a blood test.
link: In Vitro Fertilization

"Transferden 12 gün sonra kan testi yaparak gebelik oluşup oluşmadığına bakıyoruz. O güne kadar kan testinde gebelik çıkması mümkün değildir, bazı aceleci hastalarımız erkenden test yaptırıyorlar ve negatif çıktığı için maalesef moralleri bozuluyor. Kan testine kadar olan süreçte herhangi bir gebelik belirtisi olmaz. Yine bazı hastalarımızın hissettiği hafif karın ağrıları, mide bulantısı, bel ağrısı, halsizlik gibi belirtiler gebelik göstergesi değildir. Embriyo transferi sonrası yerleşme kanaması beklenmez. Embriyoyu rahmin içine transfer ederken ultrason ile bıraktığımız yeri görüyoruz ancak embriyo bıraktığımız yerden çok farklı bir noktaya da yerleşebilir. Anne adayında gebeliğin varlığını ve gidişatını kontrol ettiğimiz hormona beta HCG diyoruz. Tüp bebek tedavisinin en zorlu kısmı belki de transferden sonra gebelik testinin beklendiği dönemdir. Gebelik testinin pozitif çıkması embriyonun tutunduğunu, yani “tüp bebeğin tuttuğunu” gösterir. O noktadan itibaren artık hastayı gebe olarak kabul eder ve gebeliğin ilk döneminde yapılması gerekenleri kendisi ile paylaşırız. "

link: Tüp Bebek Tutma Belirtileri | EUROFERTIL Tüp Bebek Merkezi

Lütfen gereksiz erken test yapmayın. Hiç bir yararı da yok üstelik. Farzedin negatif, sonradan pozitif çıkabileceği için zaten test gününüze kadar yine bekleyeceksiniz. Farz edin pozitif. Bu seferde dış gebelik mi aman kimyasal gebelik mi amab doğacak mı diye yine bekleyeceksiniz. Yani her iki sonuçta da bir fayda sağlamıyor.

İnşallah test zamanınızda pozitifi alırsınız :)

Ama doktor bana 10 gün sonrasını söyledi kan testi için neden 12 gün sonrası demedi

Kızlar bana yardımcı olabilir misiniz adetim 5 gündür geçiyor.Ben de çok istiyorum olmasa tüp bebek tedavisine bu ay başlayacaktım. Biraz önce test yaptım ikinci çizgi silik çıktı hamile miyim değil miyim anlamadım yardımcı olun lutfen fotoğrafı ekliyorum

Ama doktor bana 10 gün sonrasını söyledi kan testi için neden 12 gün sonrası demedi

Sizin 5. gün embriyosudur :) 12 gün 3. gün embriyosu için, 5. gün embryosunun 2 gün daha ileri gelişmesi olduğundan 10. gün de çıkıyor.

Tebrikler :) sağlıkla kucağınıza alın inşallah

Benim de sonucum 0,59 çıktı bugün 9. günümdü. Kızımda 9. gün değerim 40 çıkmıştı. Kısmet değilmiş. Çok şükür ben evlat sevgisini tattım Rabbim sizlere nasip etsin.
Canım hayırlısı buymuş demekki Allah kızını bağışlasın inşallah en kısa zamanda kardeş sevinci yaşatsın ona maddi manevi güç versin rabbim tekrar deneyebilesin inşallah

Ah canımmm benim çok teşekkür ederim valla içime su serptin . Allah razı olsun ben bekliyim ozaman biraz daha inş artar değerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…