Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
Coooooook güzel anlatmissin, bayildim, kisa bile geldi, süpersin, cok sevindim senin adina. Yalniz aklima takildi, bu esra, kimdir, kimin nesidir, nasil tanistin yani merak ettim :1:

Canım normal dogumu cok istiyordum biliyorsun , internette doğal dogumu arastirirken dogum koçlarının olduğunu öğrendim .
Esra nin sitesini bulup iletişime geçtim . Ne yapar bu Esra dersen gebeliğin 30lu haftalarında tanıştım onunla. Düzenli görüşmeler yaptık.bazilarina eşimde katıldı. Bu görüşmelerde nefes egzersizleri, rahatlama masajları yaptık.sanci sırasında neler yapacağımızı konuştuk. Bu kısmı gerçekleştiremedik :) ama buraya kadar değil. Dogum sonrası destek vermeye devam ediyor. Doğumdan sonra herseyin yolunda oldugundan emin olup yanından ayrılıyor .eve ziyarete gelip destek vermeye devam ediyor.

çooookk güsel anlatmışsın canım gözlerim dolu dolu okudum... eşinle afranın uyurkenki fotosu da ağlak beni güldürdü :9: canımm Allah bi ömür mutluluğunuz daim etsin inşallah amiinnnnn

Âmin kuzum :38: tüm kuzuların inşallah

Kızlar gaz sancısı olursa rezene çayını öneririm geçen gece sabahı ettik. Sütümden oğluma geçti ağrı. Rezene çayı içtim ertesi gün. İkimizde rahat uyuduk. Mutlaka evinizde bulundurun derim.

Rezene cok rahatlatıyor özellikle aksam uykuları icin aksam veya yatmadan içmeni tavsiye ederim :38:

belfü senin avatarındaki bebeğe bayılıyordum benim kızımda o bebeğe o kadar benziyo ki hatta annem cemre diil mi o dedi :)

kızlar benim sütüm oglusuma yetmiyor mama basladık sarılık atsın die cok sükür attı ama hala bebegim ac ne yapsam artıramıom rezene içiom bol bol pekmez falan benim durumda olan varmı siz ne yapıyorsunuz

39+3 ben de bekliyorum, bugün kontrolüm vardı nst de sancı yok
karnım çok yukarıda, dr 4 marta kadar bekletecekmiş yani 41+0 oluyor , ama ben çok korkuyorum bebeğimi riske atmak istemiyorum

kızlar benim sütüm oglusuma yetmiyor mama basladık sarılık atsın die cok sükür attı ama hala bebegim ac ne yapsam artıramıom rezene içiom bol bol pekmez falan benim durumda olan varmı siz ne yapıyorsunuz

sürekli emzir emzirdikçe çoğalır sütün. ben incir hurma yiyorum süt arttırıcı çay içiyorum içinde rezene çörek otu falan var aktardan eşim almış içindeki diğer otların isimlerini hatırlamıyorum. bende 2 gündür hiç mama vermiyorum sadece anne sütü veriyorum. onun öncesinde 4 gün hiç sütüm gelmedi sonrada azar azar geldi mama verdim bende.uyku dinlenmekte süt arttırıyormuş ben hiç dinlenemiyorum ve uyuyamıyorum. evdekiler gece ne kadar yatıyorsa bende o kadar uyuyorum gündüz hiç uyumuyorum. bi de gece emzirmek için kalkıyorum 3-4 kez baya uykusuz kalıyorum.

bende hala beklemedeğim ve hiçbir belirti yok sadece artık çok ağırlaştım yürümek ,oturdugun yerden kalkmak , yatakta bir taraftan diğer tarafa dönmek acı verici:31:

bu kadar beklediğimize göre normal ve kolay doğurabilsek bari:)

herkese merhaba,

nette epidural sezeryan hakkında yazılar okurken sezeryandan sonra doktorların hastayı 1 saat yoğun bakımda gözlem altında tuttuklarını daha sonra odaya çıkardıklarını okudum.Böyle bir şey var mı?epidural sezeryanşla doğum yapmış arkadaşlar böyle bir şey yaşadılar mı?Bir de ebeler ameliyattan sonra rahmin toplanması ve içeride pıhtı kalmaması için gelip karnına bastırıyorlarmış bu doğru mu?Bunları okuyunca çok korktum sormak istedim:18:

dereotu sutu cok fena artiriyor. doktor soyledi denedim gercekten cok farketti. yogurtla karistirip yedim. tavsiye ederim anneler.

herkese merhaba,

nette epidural sezeryan hakkında yazılar okurken sezeryandan sonra doktorların hastayı 1 saat yoğun bakımda gözlem altında tuttuklarını daha sonra odaya çıkardıklarını okudum.Böyle bir şey var mı?epidural sezeryanşla doğum yapmış arkadaşlar böyle bir şey yaşadılar mı?Bir de ebeler ameliyattan sonra rahmin toplanması ve içeride pıhtı kalmaması için gelip karnına bastırıyorlarmış bu doğru mu?Bunları okuyunca çok korktum sormak istedim:18:

Canim genel anesteziden sonra gozlem altinda tutuyolar.epiduralden sonra dogruca odama ciktim ben..karna bastirma normal dogumda oluyor, sezaryenden sonra yapilamiyor

Kızlar sezeryandan sonra feci ödem oldu bende . Bacaklarım ve ayaklarım şiş. Hamîleliğimde hiç yoktu öden fln fakat şimdî kendimi tanıyamıyrm. Bu durumda olanlar varmı ? Ne zaman geçer bu ?:44:

39+3 ben de bekliyorum, bugün kontrolüm vardı nst de sancı yok
karnım çok yukarıda, dr 4 marta kadar bekletecekmiş yani 41+0 oluyor , ama ben çok korkuyorum bebeğimi riske atmak istemiyorum

merhabalar canım aynı doktora gidiyoruz galiba bülent beye. benimde 40 haftam geçti. 40+4 teyim. yarın hastaneye yatışım var. açılma varsa suni sancıyla normali deneyeceğiz yoksa da sezaryan olacağım. bence kendini normal diye şartlandırma. ben öle yapmıştım.dün çok üzüldüm kontrolde artık sağlıkla alalımda kucağımıza

merhaba kızlar benimde sat tarihime bakınca şubat sonu mart başı olarak gösteriyordu az önce doktortardan geldim doktor martın ilk haftası olabilir diyor şimdide sanırım bu gidişle mart bebeği olacak 40 haftayı geçicez herhalde 38+6 haftalığım 3400 olmuş şimdiden tosbikim:)

Benden de 12 kilo gitti bile hala soktayım arkadaşlar. 64 ile hamile kaldım en son 81 dim. Suan 69 um doğum yapalı tam 10 gün oldu. Normal doğumdan sonra verdiklerini duyuyordum ama sezeryandan sonra nasıl gitti bende anlamadım ama göbek var biraz tabi gerçi doğum öncesinde de vardı:)
Kızıma gelince bebeğimin göbeği pazar günü tam bi haftalıkken düştü dünde ilk banyosunu yaptırdım. Gerçekten çok güzel bi tecrübe. İlk doktor kont. salı gittik 3.400 olmuş 200 gr almış kızım. İşitme testimizde de sıkıntı çıkmadı. Uykularımıza gelince ilk hafta içinde resmen 2 saatte uyandırmak için ugrasıp duruodum cok zor uyanıoduu. Annesine çekmiş herhalde derken sanırım düzene alışmaya başladı son 3 gündür falan kendi başına 2 saate bi uyanıyor. Artık emdikten sonra belli saatlerde hemen uyumak yerine onunla konuşmamızı bekliyor, dinliyor, bizi takip ediyor. Gerçekten bunları yaşamak cok güzel allah isteyen herkese nasip etsin.

merhaba kızlar,sabah kontrolümüz vardı muayene ettin geçen hafta iki cm kadar açılma vardı bugünde baktı 3 cm açılma var dedi yarın sabah beşte gelin yatışınızı yapıp başlatalım doğumu dedi belki sancın olur geceden gelirsiniz dedi.apidural olcak sancım olmadığına göre suni sancı verecekler sanırım.öyle aptallaştım ki o ana hiç bir şey soramadım öyle koyun gibi çıktık odadan ama çok korkuyorum enişeleniyorum.3.800 gr olmuş oğlum.suni sancıdan korkuyorum bir terslik olur die kendiliğinden gelmesini beklesek olmuyormuydu acaba bu arada 39 +2 deyim.eve geldik ağla ağla içim boşaldı,hem kavuşmak istiyorum hem korkuyorum,aklınıza gelirse dua edin kızlar allah sağlııklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin birde aynı durumu yaşayan varmı yani 3cm açılması olup sancısı olmadan doğuma giden

merhaba kızlar,sabah kontrolümüz vardı muayene ettin geçen hafta iki cm kadar açılma vardı bugünde baktı 3 cm açılma var dedi yarın sabah beşte gelin yatışınızı yapıp başlatalım doğumu dedi belki sancın olur geceden gelirsiniz dedi.apidural olcak sancım olmadığına göre suni sancı verecekler sanırım.öyle aptallaştım ki o ana hiç bir şey soramadım öyle koyun gibi çıktık odadan ama çok korkuyorum enişeleniyorum.3.800 gr olmuş oğlum.suni sancıdan korkuyorum bir terslik olur die kendiliğinden gelmesini beklesek olmuyormuydu acaba bu arada 39 +2 deyim.eve geldik ağla ağla içim boşaldı,hem kavuşmak istiyorum hem korkuyorum,aklınıza gelirse dua edin kızlar allah sağlııklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin birde aynı durumu yaşayan varmı yani 3cm açılması olup sancısı olmadan doğuma giden

valla arkadaşım eğer normal düşünüyorsan bana kalırsa yarın falan gitme bekle sancıların başlasın doğum zaten başlamış sayılacaktır bu da doktorların yeni oyunlarından sanki 1 cm 3cm açılmış yok gel gitceksin suni sancıyı vercekler açılma olmama ihtimalide var ondan sonra diyeceği seni sezeryana alıyoruz allah korusun suyun bitmiş olsa fazla olsa veya başka bişi bi risk olsa neyse git ama bana kalırsa bekle bi iki gün daha derim yinede sen bilirsin sakın korkma sonu çok güzel olacak inş:) allah yardımcın olsun

Kızlar sezeryandan sonra feci ödem oldu bende . Bacaklarım ve ayaklarım şiş. Hamîleliğimde hiç yoktu öden fln fakat şimdî kendimi tanıyamıyrm. Bu durumda olanlar varmı ? Ne zaman geçer bu ?:44:

bnm hamileliğimde çoktu şilik
suyum gelmeye başladıktan sora şişlik inmeye başladı,normal doğum yaptım ben
ayaklarım hemen indi,ellerimde azcık var şuan
ama ardkşım sezeryan oldu 1-2 ayda ancak gitti şişlikleri
doğumdan sora dediğin gibi ödem oldu ondada

Kızlar hiç depresyona bağlayamıyacağım,korkmayacağım,kendime her anı doya doya yaşama hakkı tanıyacağım.Hepinizin bildiği üzere yarın normal mi sezeryan mi ne olduğu belirsiz bir doğuma gireceğim.YAni suni sancı ile gelmezse,doktor amcası alıcak Çınar Egemizi.Sonu mutlu bitsin de,yolu hiç önemli değil.Bunları yazarken her ne kadar güçlü olmaya çalışsam da korkmuyor değilim.Sizlerin duasına ihtiyacım var,sinerjimize tüm kalbimle inanıyorum.Hepinizi çok seviyorum.Yarından sonra 2 kişi olarak buluşmak dileğiyle...

bu arada viyahatcım çok sevindim açılman olmuş ne güzel.sanırım bizimki daha olmadı yani öyle hissediyorum.

Back
X