Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
kimisi çok sabırsız ay gün dinlemeden fırlıyor kimisi hiç ellemesen sanki hep orda kalcaklar :) benim daha 20 gün fln var yarın kontrolüm var bakalım bu çatı kontrölü fln ne zaman oluyor ya bana yapmadı kimse bişi?:44:

Canim seninle dogum tarihimiz ayni gün, cati muaynesi bana da yapilmadi, belki sana daha yapilir bilmiyorum ama bana doktorum yapmicakmis, dogum aninda yapariz, simdi hic bosuna canini acitmaya gerek yok dedi.

selamlar günü dolan yada az kalanlar var ne güzel.Hadi sizin melekler de gelsin artık:):)

Hazır evde kimse yokken aklıma gelenleri yazayım dedim doğum yapmayanlar için belki fikir olur. Maddi durumlardan dolayı son ay alırım dediğim süt pompasını alamamıştım ama çook lazım. Bebiş gündüz uyuduğu için şarıl şarıl sütler boşa gidiyor:( sağıp buzluğa atmak lazım.Henüz almadıysanız 2 göğsü sağanlardan alın bence,birini emzirince diğeri de akıyor.

Odanıza ilk aylar için mutlaka beşik şart, bizim sıpa 3kere kalkıyor emmek için ama ağlamıyor debeleniyor:) odasında olsa duyamıyorum.2.beşik almamakta diretmiştim ama söyleyenler haklıymış

Örme hırkaları hatta patikleri giyince aşırı sıcaklanıp ağlıyor,yan yatış yastığından nefret ediyor kızım.İnş. sizinkiler alışır ama ben alıştıramadım:( bunlar yerine keşke bol bol penye yelek ve penye battaniye alsaymışım

sezeryanda çok kanama olacağını ummuyordum,ilk gün hasta bezi şart. ped asla yetmiyor. Emzirme atleti de hastanede değil de evde çok yarıyor.

Aklıma gelenler bunlar:)) öpüyoruz hiracığın altını değişme vakti geldi:):) bu arada yarın sağlık ocağına gidiyoruz 2.kez topuk kanı alınacakmış,benm için tahlil yapılacakmış galiba. Çok can yakan bişemi kızlar bu? sğlık ocağına giden varmı,kızım çok ağlarsa dayanamam:(:(

bende bu cumartesi gidicem çatı muayenesi için arkadaşlar tam 37 haftalık olucak o zaman benimde ama doktorlara kalmış bişi bu muayene kimi hemen yapıyor kimi doğuma bekliyor işte bakalım ne dicek bende çok merak ediyorum

cts doğum yapıcam epidural anestezi ile çok korkuyorum dr illa epidural dedi bende riskliymiş genel anestezi dualarınızı bekliyorum

cts doğum yapıcam epidural anestezi ile çok korkuyorum dr illa epidural dedi bende riskliymiş genel anestezi dualarınızı bekliyorum

Canim hic korkma..ben deli gibi korkuyodum igneden falan.ya hissedersem diye paniktim.4gun once aldim kucagima kizimi.sana gosterilen sekli al, deriiiin nefes al ver.bikac saniyede bitiyo.sonra bi sicaklik.doktorum bana simdi hissedip hissetmefigini kontrol edicem 15 dak sonra basliyoruz dedi. tamam dedim bekliyorum.bi baktim bebek cikmis :) ve ne basagrim var ne bisey..hem herseyi yasadim hem sifir aci..ohh mis valla :) darisi sana olsun canim

Canim hic korkma..ben deli gibi korkuyodum igneden falan.ya hissedersem diye paniktim.4gun once aldim kucagima kizimi.sana gosterilen sekli al, deriiiin nefes al ver.bikac saniyede bitiyo.sonra bi sicaklik.doktorum bana simdi hissedip hissetmefigini kontrol edicem 15 dak sonra basliyoruz dedi. tamam dedim bekliyorum.bi baktim bebek cikmis :) ve ne basagrim var ne bisey..hem herseyi yasadim hem sifir aci..ohh mis valla :) darisi sana olsun canim

slm bende yakın zamanda doğum yapacağım dr şubat sonu gibi düşüyoruz dedi ama bizimki pek o güne kadar beklemicek sanırım şuanda 36 haftadayım dr 39 da düşünüyordu 38 de gelecek sanırım.benmde plasentadan dolayı sezaryan olacak genelde epidural yapmayı istiyolarmış genelde ama bende riskleri var diye pek istemiyorum daha dr ile doğum hakkında net konuşmaya oturmadık onada ben enel anestezi almak istediğimi söylemek istiyordum senin bu yazına denk geldim açıkcası risklerinden,uyuşmazsa ben hissedermiym fln bunlardan tırsıyorum açıkcası çünkü eltim 2 sene önce doğum yaptılar önce epidurali yapmışlar ama bıçak salındığında mı artık ne zaman bilmiyorum eltim hissettiğini söylemiş sonradan genel anesteziyle yapmışlar çıktığında narkozun etkiside vardı ayaklarınıda hissetmiyordu çok kıvrandı çok ağrısı oldu hatta sabaha kadar diyebilirim inledi resmen ayaklarını oynatamamaktan çok şikayet ediyodu sürekli bilmiyorum tabi insandan insan değişir ama napsam neyi tercih etsem bilemedm.narkozdan çok çabuk çıkarım wetkisinde kalmıyorum nasılsa diye genel düşünüyorum.birde sormak istediğim şu size uyuşmalar odaya geldikten ne kadar sonra geçiyo ve çok ameliyat sancısı çekiyomusunuz

kizlar meraba,bu sabah 7.30da kızımi kucgma aldim şukur,normal diyorduk son dakika tansiyon biraz yükselince riske girmek istemedim. sezeryan oldum.tosbaam cok tatli,emio ama yetmdi sanirim kan şekeri duşuk cikti:( şimdi gözetim altında ama şukur bşka sorun yok

kizlar meraba,bu sabah 7.30da kızımi kucgma aldim şukur,normal diyorduk son dakika tansiyon biraz yükselince riske girmek istemedim. sezeryan oldum.tosbaam cok tatli,emio ama yetmdi sanirim kan şekeri duşuk cikti:( şimdi gözetim altında ama şukur bşka sorun yok

analı babalı büyüt canım inş. Darısı başımıza :nazar:

kızlar hazırım hastaneye gidiyoruz cok aglıyorum oglumdan ayrılmak zor baya hemde cok korkuyorum dua edin darrısı bebişlerini bekleyen annelere insalah cok korkuyorum ama insalah korktugum gibi olmaz spinal olcam sezeryan dua edin 8.30 da olcak insalah

allah yardımcın olsun dualarımız seninle sende bol bol dua etmeye çalış rabbim kolaylık versin inş.hayırlı haberlerini bekliyoruz:)

Gözün aydın canım, Allah analı babalı büyütsün :)

gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün inş .

kızlar bende bugün kontrole gittim..bebeğin keyfi yerinde hiç çıkmaya niyeti yok salı gününe kadar doğmazsa ki inş doğar...artık ne şekilde olur bilmiyorum ama doğumum gerçekleşecek sezeryan gibi gözüküyor şimdilik bebeğin pozisyonunda değişik olup olmadığına ultrasonla bakılacak normal doğuma uygunsa suni sancı verilecek. değilse sezeryana gireceğim...hakkımızda hayırlısı

kızlar doktora gittim 2 gün önce..idrar tahlilinde idrar yollarında enfeksiyon çıktı..bakteri görüldü diyor testte..doktorum enfexia 500 mg antibiyotik verdi..içmeye başladım ama içimde hiç rahat değil..zararı olsa doktor vermez heralde ama işte gelde bunu bana anlat :S..acaba hamileliğinde aynı sorunu yaşayıp bu ilacı kullanan varmı? bu arada 36. haftamdayım ben

kızlar doktora gittim 2 gün önce..idrar tahlilinde idrar yollarında enfeksiyon çıktı..bakteri görüldü diyor testte..doktorum enfexia 500 mg antibiyotik verdi..içmeye başladım ama içimde hiç rahat değil..zararı olsa doktor vermez heralde ama işte gelde bunu bana anlat :S..acaba hamileliğinde aynı sorunu yaşayıp bu ilacı kullanan varmı? bu arada 36. haftamdayım ben

arkadasım sadece monural şase al bence 1 kerede temizliyor bende kullandm anında gecti.

arkadaslar vakit geçmiyo sanki o kadar heyecanlıyım ki anlatamam.cok erken doğacak dye bekliyorduk birden gitti sancılarım ve bu beni daha cok heyecanlandırıyoe biraz daha bekleyeceğiz demek bu.aklıma geldikçe ağlayıp duruyorum.doğunca ne yapacağım acaba.heyecandan.tatlı bi telaş tatlı bi korku kalbim fırlayacak gibi artık her gece rüyamda görüyorum onu emziriyorum oynatıyorum konusuyorum ... canım oğlusum benim seni cok sevicez :)

hiç endişe duyma canım bende de iki defa idrar yollarında iltihap oldu ikisinde de ilaç kullandım.Birinde o toz halinde suya karıştırılıp içilen ilaçtan kullandım ismi şimdi aklıma gelmiyor.ikincide de doktor antibiyogramlı idrar tahlili yaptırdı antibiyogram sonucuna göre antibiyotik verdi onu kullandım o zaman 30 haftalık falandım şimdi 37 haftalığım Allah şükür ilaçların bir yan etkisi olmadı bebeğe.sen de korkma ama antibiyotik vermeden önce antibiyogram yapılması şart herhalde.o test sonucunda vücudun hangi antibiyotiklere dirençli olup olmadığı çıkıyor.benim kullandığım antibiyotiğin adı augmentin di

Son düzenleme:
slm bende yakın zamanda doğum yapacağım dr şubat sonu gibi düşüyoruz dedi ama bizimki pek o güne kadar beklemicek sanırım şuanda 36 haftadayım dr 39 da düşünüyordu 38 de gelecek sanırım.benmde plasentadan dolayı sezaryan olacak genelde epidural yapmayı istiyolarmış genelde ama bende riskleri var diye pek istemiyorum daha dr ile doğum hakkında net konuşmaya oturmadık onada ben enel anestezi almak istediğimi söylemek istiyordum senin bu yazına denk geldim açıkcası risklerinden,uyuşmazsa ben hissedermiym fln bunlardan tırsıyorum açıkcası çünkü eltim 2 sene önce doğum yaptılar önce epidurali yapmışlar ama bıçak salındığında mı artık ne zaman bilmiyorum eltim hissettiğini söylemiş sonradan genel anesteziyle yapmışlar çıktığında narkozun etkiside vardı ayaklarınıda hissetmiyordu çok kıvrandı çok ağrısı oldu hatta sabaha kadar diyebilirim inledi resmen ayaklarını oynatamamaktan çok şikayet ediyodu sürekli bilmiyorum tabi insandan insan değişir ama napsam neyi tercih etsem bilemedm.narkozdan çok çabuk çıkarım wetkisinde kalmıyorum nasılsa diye genel düşünüyorum.birde sormak istediğim şu size uyuşmalar odaya geldikten ne kadar sonra geçiyo ve çok ameliyat sancısı çekiyomusunuz

Canim ben bir saat sonra ayaklarimi oynattim.8saat sonra yuruttuler, tuvaletime gittim..bazilari dokunusu hissetme sanip panikleyince genel veriyolarmis.bana anesyezist, bemim icin genel daha kolay.ama doktorlar cok hizli davranmak zorunda kaliyor o zamsn ki bunu istemiyolar, ikincisi o ani yasamadigina pisman olursun cunku sen yine bi sey hisdetmeyeceksin dedi.sonra epidurale karar verdim..bi de daha once genel anesteziyle ameliyat oldum ben, sonraki sersemligi sevmiyorum...ameliyat acisi dersen epifuralden sonra katater kaliyo sende.aciyinca basiyosun pit diye agri kesiciyi veriyo alet..hic inlemedim ben..millete bakmayin abartip cok onemli bi sey basardim havalarina giriyolar :)

doktorlar uyuşmama ihtimalini gözardı etmezler herhalde onun için bir test uygulanır diye düşünüyorum yoksa o riski göze alamazlar bence.ama yine de insan her ihtimali düşünmeden edemiyor:18:

doktorlar uyuşmama ihtimalini gözardı etmezler herhalde onun için bir test uygulanır diye düşünüyorum yoksa o riski göze alamazlar bence.ama yine de insan her ihtimali düşünmeden edemiyor:18:

tabii ki bakiyolar hic merak etme.sadeve durus pozisyonunu ne kadar iyi alir gevsersen o kadar cabuk bitiyor.zaten saniye suruyor

bademcik iltihabı için bende kullandım bir sakıncası yok hamilelere verilen bir antibiyotik

Back
X