Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
Dünkü bunalımli günümden sonra ölçümlerden ve kızımın durumundan emin olmadığım için yeni bir doktora gitmek istedim.aklimda sadece muayene olmak vardı.eve yakın olması açısından şifa atasehir aklıma geldi meğer özel sigortaya da indirim varmış salaklığıma doymayayım :) indirimle 110 liraya geldi.randevu alırken hemen gidebileceğim doktorları sordum ve erkek olması açısından Emrah bey i seçtim.adam bizi koridorda karşıladı :) inanılmaz sıcak ve herseyi detaylida paylaştı , açıklıkla dün yaşadığım doktor olayını anlattım ve kafamın karışık olduğunu söyledim.neyse biz seni rahatlatalım muayenemizi yapalım dedi tüm ölçümleri alırken tek tek anlattı kızım 3600 çıktı +-200 oynar sadece dedi.yuzu artık görünmüyor iyice yerleşmiş kafası elips seklini almış kuzumun:) normale cok elverişli guzel yerleşmiş kafası heran olabilir dedi.bu arada hastalıklarımı sordu meğer migren hastalarına epidural uygulanamazmış , uygulanması halinde 3 hafta kafanı kaldıramazsın dedi. Kesinlikle hersey de bir hayır vardır diyorum :) sonuc olarak bu adamı inanılmaz sevdim.ne olursa olsun gereksiz diye düşünme beni ara bırak ben karar vereyim dedi, araba filan yoksa gelir alırım dedi :) doktorumu buldum. Epiduralsiz çatır çatır doğuracak beni. Ne cok konuştum ama cok iyi geldi bu adam hepiniz iyi ki varsınız :))

maşalah canım yaa ne kadar cesaretlisin:nazar:
Allah kolay doğum nasip etsin:nazar:

ben döndüm kontrolden bebeğim iki haftada 700 gr almış 3040 gr olmuş

haftamız 36 +1 37.haftaya girdik yani çok mu almış bilmiyorum yani daha 4 hafta var gibi doğuma ama arkadaşlar yazmış yanlış ölçümler olabiliyor die gerçi iki kez ölçtü aynı çıktı ama çok falan demedi.zaten bişey sormadan bişey söyledikleri yokki herşeyi soracaksın.nst normal dedi,kan değerlerim de normalmiş.sağlık ocağında idrarda lokosit yüksek çıktı dedim yanma koku kaşıntı yoksa problem değil dedi akıntıdandır deyip tahlil yapmadan akıntı için fitil verdi ayy ne bileyim ya neyse genel anlamda sorun yok kendimizi teslim ettik allah sonuna kadar gitmeyi nasip etsin sağlıkla bu aradada haftaya da çatı muayenesi yapacak inş herşey normal olur.

Maşallah kuzuna :) Bazı haftalar da daha fazla alabiliyorlar , doktor birşey demediyse sorun yoktur canım benim.Sağlıkla kavuşursun inşallah kuzuna :38:
Gönlüne göre normal doğum da olur inşallah.

kızlar bi şey danışacağım
sizinde tek ayağınızda şişme oluyor mu
dün sağ ayağım şişti sadece
şişten sızım sızım sızladı gece boyu

Tek tarafa yatmaktan olabilir mi canım ?

Merhaba Kızlar nasılsınız?

Dun kontrolumuz vardı, bugun de işte son gunum:D

36+6 da Oglusum 2950 gr olmus, boyumuzda 47-48 cm. Doguma kadar kalsıyuma devam 50 yı bulalım inşallah dedi doktorum. Pozisyonu doguma uygun kuzumun. İnşallah 38-40. haftalar arasında dogurursun dedi, gecikince anne adayları telaslanıyor ne zaman olacak dıye dedı. İnşallah dedim ne diyim:D

Bu arada ben sadece 2 haftada 300gr almısım, çok ıyı dedi, yanı toplamda 7,5 kilo almıs oldum:D

Bol bol yuru dedı, oncekinden de çok. Çok yuruyus yapanların dogum sureleri kısa oluyormus, kaslar cok calıstıgından. Ben de azmettım zaten hareketlıyım ama ızne cıkıyorum dıye salmak yok harekete tam gaz devam:)))

Dogum korkusu desenız mutlaka bılınmeyenden dolayı oluyor ama cok dusunmemeye calısıyorum, bir de izinde bol bol manevi şeylere onem verirsem, tevekkulum artar, cesaretim artar, ruhum rahatlar dıye dusunuyorum:))

İnşallah normal dogum hikayeleri yasarız da guzel guzel, burada paylaşırız;)

ev hanımları kervanına hoşgeldin canım :))
Oğluşuna da maşallah sağlıkla kavuştursun birbirinize

Kizlar benim bugun adet olcam gibi agrilarim var ya.. Aylardır bu agrilari unutmustum iyiydi..:-) acaba dogum sancisi mi basliyo.. Boyle hafif hafif mi baslar adet agrisi gibi? Kasilma fazla yok nisan ya da su da yok henuz.. Gerci eltimin demesine gore nisan yada su gelmeden de dogum baslayabiliyomus benim oyle oldu doktor patlatti suyumu diyo.. 38+2 deyim.. Bebegim cok hareketli ama bugun azaldi sanki normale göre. Nedir bu şimdi sizce?

Vücut hazırlanıyor canım benim, dinlendiğinde geçmezse ve düzenli sancı haline gelirse o zaman dikkatli olmak gerek..

kızlar yarın sezeryan günü almaya gidiyorum cok tırsıyorum 2.ci olmasına ragmen 1.ci genel anesteziydi cok agrım olmustu bu defa epidural isticem ama yinede cok tırsıyorum yaa allah hepimizi hayırlısıyla kurtarsın insalah bebişler kucakta evimize dönelim insalah

ayy ne güzel kavuşma gününüz belli olacak :) Bilmemek daha tuhaf inan canım benim.Güzel düşün korkma sonunda mis kokulu var :))

birde termesos yazmamış ama galiba doğum mu yapmış yanlış anlamadıysam ?

evet doğum yaptı oğluşuna kavuştu ikisi de çok iyiler canım.

Bizde bu aksam ilk defa NST'Ye giriyoruz, heyecanla bekliyorum:46:

Kizlar benim iki gecedir sirtimda, yani tam olarak sag gögüsümün arkasi, kaburgayla böbreklerimin arasinda bi agri var, özellikle geceleri yatarken oluyor, saga sola dönmem fark etmio, sizde de hic oldu mu? Bu aksam doktora da bi sorucam ama merak ettim:18:

Zaman zaman yaşıyorum hareket halinde pek hissedilmiyor özellikle dediğin gibi geceleri şiddetli oluyor bende.

kızlar nasılsınız
geçmişi okuyamıyorum daoğum yapan varsa yapacaklar hepiniz Allah' a emanet olsun
biz 4 günlük olduk bugün
oğlum çok iyi çok şükür
ama 2 gecedir berbatız anne sütüne yeni alışıyormuş ve felaket bağırsak hareketi var rahatsz ediyor miniğimi
kakasının rengi değişti siz de yaşarsanız kokrmayın
hepiniz ALlah' emanet olun
sezaryan olacaklar da hiç korkmasınlar ben 3 .gün çok rahat bir şekilde hastaneye oğlumu kontorle götürdün
öpüyorum sizi

İkinize de maşallah :)) Güzel haberler duymak şahane

dogumlarimiz ayni tarih canim bende 36+3 insallah bebeklerimiz de bekler sezeryan tarihini erken gelmek istemez
Ne güzel aynı gün doğum yapıcaz :) ilk bebekler genelde gününü beklermiş. İnş bizimkilerde bekler. Birde benimkî erkek umarım erken gelmez yavrum.seninkinin cînsiyeti ne ?
Kızlar Ceyzi ve meleğini görüp geldim :) ikiside cok iyiler masallah :) pembik güzeller güzeli bir meleği var. Az ağrısı varmış ama geçer kısa zamanda inşallah. Sütü hemen gelmiş doyurmuş kuzusunu:) bu arada meleği 3600-3700 arası doğmuş (net kalmadı aklımda) darısı bizlerin başına inşallah
Bu çok güzel bir haber ne güzel yaaa bebişine kavuştu o da . :)) allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin. Darısı başımıza ..
Dünkü bunalımli günümden sonra ölçümlerden ve kızımın durumundan emin olmadığım için yeni bir doktora gitmek istedim.aklimda sadece muayene olmak vardı.eve yakın olması açısından şifa atasehir aklıma geldi meğer özel sigortaya da indirim varmış salaklığıma doymayayım :) indirimle 110 liraya geldi.randevu alırken hemen gidebileceğim doktorları sordum ve erkek olması açısından Emrah bey i seçtim.adam bizi koridorda karşıladı :) inanılmaz sıcak ve herseyi detaylida paylaştı , açıklıkla dün yaşadığım doktor olayını anlattım ve kafamın karışık olduğunu söyledim.neyse biz seni rahatlatalım muayenemizi yapalım dedi tüm ölçümleri alırken tek tek anlattı kızım 3600 çıktı +-200 oynar sadece dedi.yuzu artık görünmüyor iyice yerleşmiş kafası elips seklini almış kuzumun:) normale cok elverişli guzel yerleşmiş kafası heran olabilir dedi.bu arada hastalıklarımı sordu meğer migren hastalarına epidural uygulanamazmış , uygulanması halinde 3 hafta kafanı kaldıramazsın dedi. Kesinlikle hersey de bir hayır vardır diyorum :) sonuc olarak bu adamı inanılmaz sevdim.ne olursa olsun gereksiz diye düşünme beni ara bırak ben karar vereyim dedi, araba filan yoksa gelir alırım dedi :) doktorumu buldum. Epiduralsiz çatır çatır doğuracak beni. Ne cok konuştum ama cok iyi geldi bu adam hepiniz iyi ki varsınız :))
Hakket hayırlısı olmuş bak senin için. Allah gönlüne göre versin cnm. Senin normal doğum tarihin ne zamandı ? Az kaldı sanırım

Kızlar Ceyzi ve meleğini görüp geldim :) ikiside cok iyiler masallah :) pembik güzeller güzeli bir meleği var. Az ağrısı varmış ama geçer kısa zamanda inşallah. Sütü hemen gelmiş doyurmuş kuzusunu:) bu arada meleği 3600-3700 arası doğmuş (net kalmadı aklımda) darısı bizlerin başına inşallah

cnm maşallah ceyze arada kalmıştı 4 kg mu 3600 mü diye bak işte adam yanlış ölçmüş sağlıkla kavuştu şükür keşke resmını çekseydın biz onu hiç görmedık.

canım sana ayrıca çok sevındım şerdede hayır varmış desene inşallah çok iyidir doktorun cnmilk noemal doğuran sen olursun belki :)

Kızlar bugün sabahtan beri adet sancısı gibi bişiler oluyor ara ara. Sürekli değil, ve öyle kıvrandıracak cinsten de değil ama sanki regl olacakmışım az sonra gibi bir dolgunluk hissi var aşağıda. Yürüyüşüm de bi acayip oldu ayağımı yere bastığım anda kasığımdaki ağrı zıplatıo beni bağırtıo resmen. Kiiiiii acıya tahammülüm baya yüksektir. Gerçi hamile kaldıktan sonra sanırım daha fazla acı hissetmeye başladım hormonlardan dolayı ama..
Neler oluyor sizce? :(

şu kasık zıplaması öyle çook oluyoki bende. bu isimi çok sevdim:))bir türlü isim bulamamıştım, tarif etmeye çalışıp duruyordum.

çok iyi olmuş,ihtiyacın olan bir kafana yatacak birini bulmuşsun. çok sevindim. hayırlı doğumlar bundan sonra inş.

kızlaR YARIN SEZERYAN GÜNÜ ALMAYA GİDİOM HALA OGLUMUN İSMİ YO ilk oglum arda bunada ben emir diom esim eren dio ama yine bana birakıo sizce emir mi eren mi berkaymı yaa

Maşallah kuzuna :) Bazı haftalar da daha fazla alabiliyorlar , doktor birşey demediyse sorun yoktur canım benim.Sağlıkla kavuşursun inşallah kuzuna :38:

Vücut hazırlanıyor canım benim, dinlendiğinde geçmezse ve düzenli sancı haline gelirse o zaman dikkatli olmak gerek..

ayy ne güzel kavuşma gününüz belli olacak :) Bilmemek daha tuhaf inan canım benim.Güzel düşün korkma sonunda mis kokulu var :))

Zaman zaman yaşıyorum hareket halinde pek hissedilmiyor özellikle dediğin gibi geceleri şiddetli oluyor bende.

tek tarafıma istesem de yatamıyorum ki belfücüm :))
hemen uyuşuyorum
işten geldikten sonra farkettim şiştiğini
galiba uzun süre ayaklarımı sarkıttığım için oldu
çünkü bugün daha fazla şişmişti her iki ayağımda
gün sayıyorum resmen
şu cuma bi gelseydi de izne ayrılsaydım.
bu arada yeni dr bulmana gerçekten sevindim.
yazdıklarını okuyunca dr una sinir olmuştum
anlayışlı dr bulmak gerçekten çok önemli

kızlaR YARIN SEZERYAN GÜNÜ ALMAYA GİDİOM HALA OGLUMUN İSMİ YO ilk oglum arda bunada ben emir diom esim eren dio ama yine bana birakıo sizce emir mi eren mi berkaymı yaa
Allah yardımcınız olsun inşallah sağ salim alırsınız kuzunuzu kollarınıza
bence emir :55:

Kizlar dün aksam doktor kontrolünden geldik,
ilk defa nst'ye girdim, cok güzeldi :) Ne sancim hic gözükmüyor, kalp atislari gayet iyi, 36 haftanin basinda bebegimin kilosu 2700 gr.

Doktor büyük ihtimal 3200 felan gibi dogar dedi ki, bu normal dogum icin gayet iyi dedi.
B12 vitaminim eksikmis, igne verildi ama nasil vuruluyor nerde vuruluyor bilmiyorum acikcaasi dha gidip eczaneden de almadim.

Bugün Pendik Bölge hastanesinde egitim varmis, ayni zamanda dogum yapacagim hastane oldugu icin gidicem, o vesileyle hastaneyide görmüs olurum, ama ylaniz gidicem, toplu tasimayla insallah bisey olmaz.

bende kulladım canım bi sıkıntı yok normal düşündüğüm için içini temizlesin dedi bi de krem vardi hazneye sürüyorum doğumda yırtık vs olmasın diye

Çok sevindim iyi olmanıza canım biz hala beklyoruz doğum tarihlerimiz aynıydı seninle bizimki de gelse artık
teş.canm cevabın
için bende kullanayım hem faydası olur akıntıdan kurtulurum
Maşallah kuzuna :) Bazı haftalar da daha fazla alabiliyorlar , doktor birşey demediyse sorun yoktur canım benim.Sağlıkla kavuşursun inşallah kuzuna :38:sanırım dediğin gibi canım ya bu arada doktorunun ilgisine bayıldım hiç o kadar ilgili bir doktor görmedim ben sormadan pek bişey söylemıyorlar dediğin gibi her işte bir hayır var mutlaka.

sanırım dediğin gibi canım ya bu arada doktorunun ilgisine bayıldım hiç o kadar ilgili bir doktor görmedim ben sormadan pek bişey söylemıyorlar dediğin gibi her işte bir hayır var mutlaka.

Ne güzel aynı gün doğum yapıcaz :) ilk bebekler genelde gününü beklermiş. İnş bizimkilerde bekler. Birde benimkî erkek umarım erken gelmez yavrum.seninkinin cînsiyeti ne ?

Bu çok güzel bir haber ne güzel yaaa bebişine kavuştu o da . :)) allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin. Darısı başımıza ..

Hakket hayırlısı olmuş bak senin için. Allah gönlüne göre versin cnm. Senin normal doğum tarihin ne zamandı ? Az kaldı sanırım

Son tarihimiz 6 Şubat ama doktor sıkıntı olmazsa bekleriz dedi canım benim ve bebegin durumuna göre :)
Ceyz bugün daha iyiymiş ağrıları azalmış :)) guzel kavuşmalar bize de inşallah

maşalah canım yaa ne kadar cesaretlisin:nazar:
Allah kolay doğum nasip etsin:nazar:

Sağol kuzum inşallah :)

cnm maşallah ceyze arada kalmıştı 4 kg mu 3600 mü diye bak işte adam yanlış ölçmüş sağlıkla kavuştu şükür keşke resmını çekseydın biz onu hiç görmedık.

canım sana ayrıca çok sevındım şerdede hayır varmış desene inşallah çok iyidir doktorun cnmilk noemal doğuran sen olursun belki :)

Evet Isılayım kafa ölçüsüne göre hesaplama hata verirmiş dün doktor söyledi , kemik uzunluğundan ölçtü kilosunu.
Ceyzin başı kalabalıktı canım bı de yorgungorunuyordu teklif etmek istemedim o yüzden , bı de ister mı istemez mı bilmiyordum

Bakalım kuzum inşallah kolay bir dogum olur cuma gene gidicez bakalım. Sen o sırada kavuşmuş olucan ayy ne guzel kuzum :))

çok iyi olmuş,ihtiyacın olan bir kafana yatacak birini bulmuşsun. çok sevindim. hayırlı doğumlar bundan sonra inş.

Cok sağol canım benim hepimize inşallah :38:

Tarihler belli olunca cok heyecanlaniyorum :) hadi hayırlısı kuzumm

tek tarafıma istesem de yatamıyorum ki belfücüm :))
hemen uyuşuyorum
işten geldikten sonra farkettim şiştiğini
galiba uzun süre ayaklarımı sarkıttığım için oldu
çünkü bugün daha fazla şişmişti her iki ayağımda
gün sayıyorum resmen
şu cuma bi gelseydi de izne ayrılsaydım.
bu arada yeni dr bulmana gerçekten sevindim.
yazdıklarını okuyunca dr una sinir olmuştum
anlayışlı dr bulmak gerçekten çok önemli

Haklisin Mervem , ayaklara dikkat et o halde sarkitma yukarda kalsın canım
Valla bende cok rahatladım son dakika oldu ama iyi oldu :))

Kizlar dün aksam doktor kontrolünden geldik,
ilk defa nst'ye girdim, cok güzeldi :) Ne sancim hic gözükmüyor, kalp atislari gayet iyi, 36 haftanin basinda bebegimin kilosu 2700 gr.

Doktor büyük ihtimal 3200 felan gibi dogar dedi ki, bu normal dogum icin gayet iyi dedi.
B12 vitaminim eksikmis, igne verildi ama nasil vuruluyor nerde vuruluyor bilmiyorum acikcaasi dha gidip eczaneden de almadim.

Bugün Pendik Bölge hastanesinde egitim varmis, ayni zamanda dogum yapacagim hastane oldugu icin gidicem, o vesileyle hastaneyide görmüs olurum, ama ylaniz gidicem, toplu tasimayla insallah bisey olmaz.

Masallah meleğine tatlım :38: hersey de yolunda süper , gönlüne göre olsun hersey inşallah :38:
B12 icin hap veriyorlardı aslında , iğneyi saglikocaginda yaptıracaksın herhalde

Yollarda dikkatli ol cok öküz var kuzu , öğrendiklerini bize de yaz:38:

Belfücüm hadi hayırlısı tatlım,pek bişey kalmamış seninde. allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin. valla sayılı günlerimiz kaldı. benim sabahtan beridir kasık ağrım ara ara gelip gitti.şu an yok. fakat 30 dk da bir idrarım geliyo. normaldir sanırım.

Belfücüm hadi hayırlısı tatlım,pek bişey kalmamış seninde. allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin. valla sayılı günlerimiz kaldı. benim sabahtan beridir kasık ağrım ara ara gelip gitti.şu an yok. fakat 30 dk da bir idrarım geliyo. normaldir sanırım.

Âmin sevdam hepimizin inşallah :48:
Mesanenin tam üstünde demek ki kuzunun kafası canım , tuvalet sıkıntılı oluyor iyice artık.
Saglikla kavuşalım inşallah hepimiz

bende bugün doktordaydım ilk kez nst ye girdim herşey normal sadece rahimde sertleşmeler gözüküyo ama bu haftalarda normal dedi kan aldılar anemi varmı diye ondada bişi çıkmadı çok şükür 35+3 de 2600 olmuş kızım ayın 10 unda çatı muayenem var ve kızım dönmüş çok şükür baş aşağı gelmiş muhtemelen 34.haftamda döndü:)

Merhabaa facegrubunda olmayan hanımkıslarımmmm

Burayı ihmal ettim evet,hemen azcık bahsedeyim olanları ;
25.01 deki kontrolümde tosbi oğlumun kesin kes normal doğumu unutmam salık verilerek sezaryenle alınmasına karar verildi..28.01 sabahına gün verildi ama başta eşim çok ciddi tepki gösterdi sezeryana. ben de ''amaaan , nasip neyse o olsun '' a vurdum kendimi, suyumun geleceği ana kadar doktor hastane yüzü görmemeye karar verdim.o akşam belkide stresten bel ağrılarım çok artmıştı ,ani gelen sancılar yerini düzenli sancılara da bırakmaya başladığında tırıs tırıs olmuştum . sürekli elimde kağıt kalem sancı dakikalarını not almaya başladım ,cumartesi akşamı da sürdü bu olay.iç çamaşırımı sürekli ıslak bulup değiştirdiğimi de ekleyeyim hemen( ki idrar kaçırmadığıma eminim hiç yormayın kendinizi ben altıma işemem nayır nasla nevır nevır nevır )..
26.01 gece 12 ye doğru sancı aralıklarının 5 dk ya sabitlendiğini gördüğümüz an fırladık evden, ben çok mutluydum normal doğum oluyor diye, hastahaneye gelip , 2 cm lik açılmam olduğunu da öğrenince çok rahatladım. amaaaa ,beni hemen sezaryene aldılar :S
01:40 oğluşum 4320 gr olarak dünyaya geldi. ben spinal sezaryen oldum.
oğluş çok iyi maşşallah. benim biraz gaz sıkıntım vs. oldu. devamını sonra yazayım ,
diğer doğum yapan arkadaşlarıma da selam olsuunn , hadi şu 40 günü atlatalım hayırlısıyla ♥

Son düzenleme:
Kızlar hastaneye yatirildim,idrar yolu enfeksiyonu yüzünden, cok kotuydu.şuan sequm war biraz iyiyim, aman dikkat edin bol su icin:( 2 cm aciklik warms brde.acaba ne zaman olur

Kızlar hastaneye yatirildim,idrar yolu enfeksiyonu yüzünden, cok kotuydu.şuan sequm war biraz iyiyim, aman dikkat edin bol su icin:( 2 cm aciklik warms brde.acaba ne zaman olur
stres yapma sakın , hayırlısı ne ise o olacak , sağlıklı sıhhatli bir şekilde bebişini kucağına alacaksın inşallah.

Back
X