• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Su vermem gerekir mi??????????

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

poyrazsel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2008
69
0
86
42
Kocaeli
Arkadaşlar, bebeğim şu an üç aylık. Sütüm yetmediği için preaptamil'e başladk. Bunu verirken su vermem gerkir mi? Yaz günü bebek terlediği için vücudu susuz kalır, vermen gerkir diyor çevremdekiler. Beslenme uzmanını aradım vermene gerek yok mamayı zaten su ile yapıyorsun dedi. Ne yapmalıyım, kafam karıştııııııııııııııııı................

Ben veriyorum canım sonucta anne sütü gibi degil keskin bi tat var ben bile susyorum oglumda acayip seviyo verilsede bişi olacagını düşünmüyorum...

içi yanar bencede vermelisin susuz kaldığını bıngıldağı içe çökük olursa ordanda anlaya bilirsin

bencede ver canım zaten sıcak ayrıca mamalardan hmen sonra verki sıcağında etkisiyle pamukçuk olur.ayrıca neden preaptamil kullandığını anlamadım.3 aylık olduğuna göre aptamil kullanman gerekmezmi?Ayrıca 3 ayı bitip 4 aya girdiysen önerim ufaktan ek besinlere başlaman yönünde olacak benim oğlumda 3.5 aylık.15 gündür mamanın yanısıra ek besin veriyorum(meyve püresi,yoğurt,4.aydan itibaren olan kaşık mamaları)mamalara pek güvenim yok.

benim oglusum 2 aylık. sadece anne sutuyle besledigim halde , doktorumuz daha 1 aylıkken , havaların cok sıcak oldugu gunlerde su ver dedi. haftada 1 defa falan su veriyorum 1 corba kasıgı kadar. bir de zaten buyugunu yaparken zorlanırsa hemen su veriyorum. henuz cok terlemiyoruz biz , evimiz uludaga yakın , zaten serin oluyor ama , misafirlige gittigimiz zamanlarda alnından sıpır sıpır ter damlıyor bebisin. o zaman hemen su veriyorum .

mama alan bebeklerde kesinlikle su verilmeli bence. zaten yeterli sıvı almazsa kabız olur, ordan da anlarsın.

Bende her mamadan sonra 2 çay kaşığı su veriyorum...

En doğrusu bu,Dr'lar vermeyin diyorlar ama her mamadan sonra 1-2 çay kaşığı su vermenin yararlı olacağını düşünüyorum,hem mamadan sonra verilen su ağız içinide temizlediği için istenmeyen yaralarıda önlüyor.

1-2 çay kaşığı sudan ne olacak ki. Bence de verilebilir. Ayrıca bebeğinizi hıçkırık tutarsa limonlu su verin. Diyaframını açıyor ve hıçkırığını geçiriyor

kızlar benim oğlum 6 aylık ve ben baya su veriyorum..çok terliyor...aşırı....biberonda su muhakkak vardır..bazen karnı doyuyor ama hala ağlıyor su veriyorum sakinleşiyor..hem gazı da çıkıyor..ben gün içinde ne kadar içerse veriyorum..diş çıkartma döneminde de su vermek çok faydalıymış su ve meyve pürelerii..

mrb benim kızımda 3 buçuk aylık bende çok zaman su vermek istedim ama hep engellediler sonra idrarını yaptığı yerde bezinde pembelikler oluşmaya başladı bende doktora anlattım meğerse bebeğim çok susuz kalıyormuş.bence kimseyi dinleme azar azar da olsa su ver bebeğine yazık söyleyemiyor ki şu sıcaklarda susuz bırakmışım bebeğimi.

kesinlikle ver su zaten terleyip su kaybediyorlar çok gerekli.ben hep verdim suyu.öyle 2-3 çay kaşığı falan değil istediği kadar verdim.su bu hiç bir zararı yok.

Back