Su icmeyi sevmeyenler var mi ?

Cok dogru sagliksiz olacagim dusuncesi beni cok uzuyor zorlamaya calisiyorum kendimi. Vallahi tebrikler harika

Konuyu gördüm yanımdaki suyu içtim, rahatladım. Ben şanslı olduğumu düşünüyorum, yemeğin yanında bile su ararım canım sıkılır su içerim can manayın dişi versiyonu gibiyim. İçin suyu için, diyalizde çalıştıktan sonra her gün en az 4 kere çiş yapar litrelerce su içer oldum. İçin, sağlığınız söz konusu

Cildin de guZeldir o zaman senin.cok su tuketenlerim cildi aydinlaniyo.ne yazikki bende su icemiyorum,yani hic aklima gelmez zorla hep unutuyorum, bu yuzden sık sik idrar enfeksiyonuna yakalanirim

Aman boyle seylerde mi oluyor bunu hic duymamistim gecmis olsun ben de arkadasa imrendim keske su sever biri olsam kana kana icsem hep baska arayislardayim...

Haha disi Can Manay bir harika ornek insallah basaracagim hepimiz icmeliyiz iste...

Ay ben bilincli olarak su icmek istesem bile 1 bardak suyu kafama dikemiyorum. O yuzden ben şöyle bir çözüm buldum, pipetli bardaklar var ya onları dolduruyorum yanimda gezdiriyorum evde. Pipetten cekince yavas yavas gun icinde 1 litre filan içebiliyorum. 2-3 litreye cikamasam da idare ediyor. Boyle zorlamasam 4-5 gun aklima bile gelmedigi ve hic su icmedigim oluyor yoksa. Kötünün iyisi.

Iste bir tane daha cok kotu ben de hic aramam ama pipetli bardak oneriniz guzelmis bunuda deneyecegim tesvik edici bir seyler mutlaka bulmaliyim :) tesekkurler.

Aman boyle seylerde mi oluyor bunu hic duymamistim gecmis olsun ben de arkadasa imrendim keske su sever biri olsam kana kana icsem hep baska arayislardayim...
Oluyor tabi hayatimizda su cok cok önemli hepimiz biliyoruz,bende idrarda yanma,enfeksiyon,bobrek ağrısı cok olur.doktor hep bol su ic der.yani günde hic icmedigim de olmuştur.bende imreniyorum valla gunde 3 litre 4 litre icenlere:))

ben de kışın bile soğuk ya da soğuğa yakın içerim asla ılık içemem kan gibi ama siz sıcak şeyler seviyorsanız suyu da sıcak içebilirsiniz veya kendinize limonata falan yapabilirsiniz, yani o suyu tek başına değil de lezzetlendirerek içebilirsiniz hayal gücünüze damak zevkinize kalmış orası artık.

Tuvalete gittiğinizde hiç idrar renginize dikkat ettiniz mi peki koyu renkli olursa suyu az tükettiğin anlamına geliyor.

Iste bir tane daha cok kotu ben de hic aramam ama pipetli bardak oneriniz guzelmis bunuda deneyecegim tesvik edici bir seyler mutlaka bulmaliyim :) tesekkurler.

Bir ara da her tuvalete çıktıktan sonra 1 bardak su icmek şeklinde bir tarz edinmiştim ama o cok kalici olmadi. Cok çişim gelince gıcık oldum belki sizde ise yarar

Ama pipetin dudak kenarlarında kalıcı kırışıklıklara sebep olduğunu okumuştum bi yerde... Onun yerine suda bi hedef belirleyin o sınıra gelmeden içmeyi bırakmayın

Bir sitede görmüştüm ölçülü bardaklar vardı onlardan alabilirsiniz.
Uygulamalar var telefon için, istediğiniz sıklıkta su içmeniz gerektiğini hatırlatıyor + içtiğiniz kadarını not edebiliyorsunuz.
Alışkanlık kazandırması açısından yararlı olabilir bu ikisi.

Siz de sicak icecekle3 tuketmeyi mi seviyorsunuz kahve cay vs ictogim icin boyle oliyor ama her sey bir yere kadar saglilsiz bir duruk uzuluyorum bazen insanlar siselerinde sulari tasirken saglikli saglikli :))))
Ben de aşırı çay içiyorum ama günde 2 litre su da mutlaka içerim. Sabah kalkınca kahvaltı etmeden bi bardak için mutlaka bi zaman sonra alışkanlık yapar. Bi büyük bardak da yatmadan önce içseniz neredeyse bir litre yapar zaten. Ben yemeklerle ayran bile tüketmem sadece su. Başlarda biraz suratınız asılır ama sonra alışırsınız. Bu satırları yazan vaktiyle günde bi litre kola içip suyu ağzına bile koymayan insandı. Ben alıştıysam herkes alışır

mesela bitki çayları da içebilirsiniz liptonun meyveli çayları falan. çünkü hem sağlıklı hem de onu içmek için içine su katmak zorundasınız, tadını beğendiğiniz bi çaydan bol bol yapıp için böylelikle çok su içmiş olursunuz, hem kışın iyi olur.
ya da ayran seviyorsanız bol bol ayran için su ihtiyacınızı karşılamış olursunuz.

Bende susayıp su içenlerden değilim çünkj hep su içerim yudum yudum ayrıca soğuk su güzeldir sıcak su içilmez tam tersi
Gece bile kalkar su içerim tek sorun fazla wc ye gitmek
Ha birde şisman olduğum halde selülitim çok azdır buda sudan kaynaklanıyor çok su az tuz su candır can

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…