Ben susuz yaşayamam yahu günde 4, litre içiyorum ki yazın 5 litreyi bile buluyor çok terleten biriyim çok su kaybediyorum
Çubuk Tarçın falan atsanız içine belki içersiniz, ama kendinizi zorlayan biraz içmek için böbrekler için su çok onemli
Hic yalniz degilmisim inan ben de hic hatirlamiyorum babam esim evde su birakmiyor ben damacanadan iki bardak icsem kendimi madalyayla odullendiresim geliyor
Cildin de guZeldir o zaman senin.cok su tuketenlerim cildi aydinlaniyo.ne yazikki bende su icemiyorum,yani hic aklima gelmez zorlahep unutuyorum, bu yuzden sık sik idrar enfeksiyonuna yakalanirim
Su hayattır ya en güzel antioksidan inşallah icebilirsinizCok dogru sagliksiz olacagim dusuncesi beni cok uzuyor zorlamaya calisiyorum kendimi. Vallahi tebrikler harika
Haha disi Can Manay bir harika ornekKonuyu gördüm yanımdaki suyu içtim, rahatladım. Ben şanslı olduğumu düşünüyorum, yemeğin yanında bile su ararım canım sıkılır su içerim can manayın dişi versiyonu gibiyim. İçin suyu için, diyalizde çalıştıktan sonra her gün en az 4 kere çiş yapar litrelerce su içer oldum. İçin, sağlığınız söz konusu
Ay benbilincli olarak su icmek istesem bile 1 bardak suyu kafama dikemiyorum. O yuzden ben şöyle bir çözüm buldum, pipetli bardaklar var ya onları dolduruyorum yanimda gezdiriyorum evde. Pipetten cekince yavas yavas gun icinde 1 litre filan içebiliyorum. 2-3 litreye cikamasam da idare ediyor. Boyle zorlamasam 4-5 gun aklima bile gelmedigi ve hic su icmedigim oluyor yoksa. Kötünün iyisi.
Oluyor tabi hayatimizda su cok cok önemli hepimiz biliyoruz,bende idrarda yanma,enfeksiyon,bobrek ağrısı cok olur.doktor hep bol su ic der.yani günde hic icmedigim de olmuştur.bende imreniyorum valla gunde 3 litre 4 litre icenlere:))Aman boyle seylerde mi oluyor bunu hic duymamistim gecmis olsun ben de arkadasa imrendimkeske su sever biri olsam kana kana icsem hep baska arayislardayim...
Tuvalete gittiğinizde hiç idrar renginize dikkat ettiniz mi peki koyu renkli olursa suyu az tükettiğin anlamına geliyor.Aman boyle seylerde mi oluyor bunu hic duymamistim gecmis olsun ben de arkadasa imrendimkeske su sever biri olsam kana kana icsem hep baska arayislardayim...
Iste bir tane dahacok kotu ben de hic aramam ama pipetli bardak oneriniz guzelmis bunuda deneyecegim tesvik edici bir seyler mutlaka bulmaliyim :) tesekkurler.
Evet evet maalesef zaten bu durum beni cok uzuyor berbat bir seyTuvalete gittiğinizde hiç idrar renginize dikkat ettiniz mi peki koyu renkli olursa suyu az tükettiğin anlamına geliyor.
Ama pipetin dudak kenarlarında kalıcı kırışıklıklara sebep olduğunu okumuştum bi yerde... Onun yerine suda bi hedef belirleyin o sınıra gelmeden içmeyi bırakmayınIste bir tane dahacok kotu ben de hic aramam ama pipetli bardak oneriniz guzelmis bunuda deneyecegim tesvik edici bir seyler mutlaka bulmaliyim :) tesekkurler.
Dusundumde lavaboya tasinmam gerekebilir haha :))) fakat olabilir neden olmasin bir cay bardagi diyelim insaf simdiBir ara da her tuvalete çıktıktan sonra 1 bardak su icmek şeklinde bir tarz edinmiştim ama o cok kalici olmadi. Cok çişim gelince gıcık oldumbelki sizde ise yarar
Ben de aşırı çay içiyorum ama günde 2 litre su da mutlaka içerim. Sabah kalkınca kahvaltı etmeden bi bardak için mutlaka bi zaman sonra alışkanlık yapar. Bi büyük bardak da yatmadan önce içseniz neredeyse bir litre yapar zaten. Ben yemeklerle ayran bile tüketmem sadece su. Başlarda biraz suratınız asılır ama sonra alışırsınız. Bu satırları yazan vaktiyle günde bi litre kola içip suyu ağzına bile koymayan insandı. Ben alıştıysam herkes alışırSiz de sicak icecekle3 tuketmeyi mi seviyorsunuz kahve cay vs ictogim icin boyle oliyor ama her sey bir yere kadar saglilsiz bir duruk uzuluyorum bazen insanlar siselerinde sulari tasirken saglikli saglikli :))))
Yakıcı şeyler yersem ancak o zaman icebiliyorum.Ama içmek için zorlamak lazım, böbrekler için. ..Ne yapsak canim ya sagliksizda bir durum yani .s yazin bir gun canim su istedi kendim bile inanamadim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?