Bebek Beslenmesi Su içmeme inadımız...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sumiregusa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2012
122
7
46
İstanbul
Bebeğim 7,5 aylık oldu haliyle yoğurtdu, meyveydi, çorbaydı derken ek besinlere geçtik fakat gelin görün ki su içirmek tam bir mesele. Ağzını kilitliyor (ki yemeği iştahlı yer) açtırmak ne mümkün bir de kandırıp içirdiğimde, ağzına su gelince bir öğürmediği kalıyor, surat oluyor çarşamba pazarı :)
Ne yapmalı acep? Bir fikri olan var mı?

benimki de suyu severek içmiyor azıcık içiyor. bende sabah kahvaltılarında bol sulu kayısı kompostosu ya da ıhlamur yapıp pekmezle tatlandırıp su ihtiyacını karşılamaya çalışıyorum. çok yapıp onu bütün gün içiriyorum. belki suya pekmez koyup deneyebilirsin seviyorsa..

canımya aynı benim oğlan anne sütü alıyor mu senin ki benim ki az da olsa alıyor belkki ondandır ben biberonun emziğinden ağzına sıkıyorum zorla :1::1::1:

Evet arkadaşım aktif olarak emişiyoruz, en son doktor "ben de su içmiyorum bişey olmaz, zorlama isterse içer" dedi. Fakat dillenip anne su diyemeyeceğine göre ha bire denemeye devam ediyorum. Eşim senin taktiği uyguluyor biberunu ağzına yaklaştırıp sıktırıyor :) gülmekten ölüyorum o hallerine :))))

Bizde ancak 8. ayımızda su içmeye başladık. Kıyameti koparıyordu biberondakinin su olduğunu anlayınca. bende ek gıda yediği için su içmediğinden endişeleniyordum haliyle.
İlk 6 ay sadece anne sütü aldı, ek gıdaya başlayınca keşke su da verseymişim dedim ama 8. ayda birgün birden bi biberon suyu bitirince ne kadar sevindim anlatamam.
Pes etmeden sürekli teklif etmek gerekiyor canım. Teklif var ısrar yok hesabı :)))) Endişelenme, mutlaka içecek.

Back