Çocuk Hastalıkları şu dişler ne zaman çıkar

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
canım benım oğlumun dişleri 4 aylıkken cıkamaya basladı erken yanı .dısler erken cıkabıldıgı gıbı gecıkedebılıyor

ayy canım sıkma canını,tamam inek sütü çok doğru değil ama en kötüsü bebeği aç bırakmak. yetişemediğin durumda mama,onun da olmadığı durumda 2. aya kadar 2 ölçü su 1 ölçü süt şeklinde vermende sakınca yok. anne sütü kadar besleyici değil,bağırsakları biraz zorlayabilir ve enfeksiyon riski vardır ama senin çocuğunda bunlar olmamış ki. bebeğin kabız olduğunu nerden anladın sadece bu gün kaka yapmadığından mı? huzursuzluk var mı? karnı şişkin mi? aşırı kusması mı var? sadece bu gün kaka yapmamışsa sıkma canını,haftada 3 bile normal olabilir. sen sık sık emzir. son emzirdiğin memeyi ver 5 dk onu emsin sonra diğerini ver 15 dk emsin. bal sakın verme. her ciddi ağlayışında meme ver. günde en az 12 defa emzir. bunları bir stjr DR olarak söyledim.

Canım bebeğimin kabız olduğunu düşündüm çünkü bugün hiç kakasını yapmadı ve her içtiğini çıkardı hemde fışkırtırcasına,kesilmiş yoğurt gibide çıkarıyor çoğunlukla.Ayrıca inek sütünün dozunu seninde ifade etmiş olduğun gibi veriyordum,tşk ederim bilgilendirmen için,sanada başarılar dilerim mesleki hayatında.

cnm süt verme...mama yap yada eski usul pirinç unu maması yap.bebeğin kabız sayılması için 4,5 gün geçmesi lazımmış.
dr.6.gün fitil vermişti bizim kıza:KK43:
bal yerine pekmez kullanabilirsin
bide anne sütünü arttırmak için vita malt diye bir içicek var onu bir araştır istersen...(ben tadından içememiştim:KK43:)
ben rezene çayı ve sütlü tatlı aldığım günlerde artardı sütüm

9 aylık kızımla kabıza savaş açtık doktora götürdüm sorununun ne oldunu çözemedi beslenme düzenini tamamıyla değiştirdim 20 gündür fitil yağ kayısı sorunlarımızı çözmedi bununların dışında yapmam gereken birşey biliyorsanız lütfen yazın ve bize yardımcı olun

kıyamam ben ona:1no2: ,geçmiş olsun...rezene çayı içirdin mi faydası olabilir:1yes2:havalar ısındı ya soğuk da içebilir,hazır granül halinde değil de kendin yapsan daha iyi,şeker yerine da balla tatlandırabilirsin:1yes2: ılık bal şerbeti de iyi gelir(9 aylık olduğuna göre bal yiyebilir sanırım)biberonuna doldur içsin annesi :emir_bebek:

merhaba belinaysu bende kabızla ugraşanlardanım kızım şu anda 5 yaşın içinde ALLAH şukur böyle bir sorunumuz kalmadı artık kızım 6 aylıkken başladı bizim sorunumuz çok kötü günlerdi gece yarısında çok dr gittiğimizi bilirim sana tavsiye edebileceğim lifli yiyecekler ve meyva elma armut ve kayısı tabiki ilac ismide verebilirim ama dr un yazmadan kulanmasın sanırım

sokol

magnesıe calcınee

geçmiş olsun canım

benim kızımda çok çekti kabızlıktan:KK43:
mama ne kullamıyorsun?
smilac benim kızı mafetti:KK43:
milupa conformil bir derece düzene girdi:)
bizim bslenme düzenimiz bir gün kayısı bir gün armut(tulatın bir msjında görmüştüm) bunların suyu
yemeklerde zeyinyağı ve bol bol su...
bizimki kanama yapma boyutundaydı bu aralar iyi maşallah...
geçmiş olsun...

su su devamlı su içir vede tuvaletini yapmaya başladığında kulak çubuğuyla makatını hafiften uyar benim kızım 1 aylıktı kabız olmuştuu neden ağladığını çözemeyince acile götürdüydük doktorlar bir çubukla aynı işlemi yapmışlar rahatlamıştı bebecikk
geçen haftada oğlan kabız oldu aynen çubuklu operasyon rahatladıı

su su devamlı su içir vede tuvaletini yapmaya başladığında kulak çubuğuyla makatını hafiften uyar benim kızım 1 aylıktı kabız olmuştuu neden ağladığını çözemeyince acile götürdüydük doktorlar bir çubukla aynı işlemi yapmışlar rahatlamıştı bebecikk
geçen haftada oğlan kabız oldu aynen çubuklu operasyon rahatladıı

bende hep cubuklu operasyonla rahatlatıyorum kızımı hem fazla fıtıl verılmesı bebeklerde akcıgerı yoruyormus doktorumuz mecbur kalmadıkca vermememızı soyledı
bu yontemı deneyın hem zararsız hemde yavrularımız bıan once kurtuluyoo sıkıntısından

canım beni oğlum da çok kabız oluyor.biz ona eczaneden allıdığımız panason çayını içiriyordum öneriirim...

bol su içir,artık posalı yiyecekler de yiyebilir,meyve püreleri,sebze pürelerini bol bol yedir. eminim çıkaracaktır. ha olmadı o zaman yarım çay bardağı zeytinyağını öyle veya böyle bir seferde içir(ya da biberonda en sevdiği şeyin içine kat). bu defa kesinlikle çıkarır. kulak çubuğunu yağa batırıp uyarmak da işe yarar. tekrar kabız olmaması için bol su ve posalı yiyecekler(meyve-sebze-kuru fasulye ve nohut)

Belin, benim oğlumda bir ara kabızlık sorunu yaşadı. Yapmadığım şey kalmadı diyebilirim. Arkadaşlar zaten yazmışlar. Ame ben yine kabızlık sırasında kullandığım, oğluma iyi gelenleri yazayım.

(Daha önce bu konuyla ilgili yazdığım için mesajı aşağıya tekrar yazıyorum).

Milupa nın Conformil mamasını kullandım. Prebiyotik lif ilaveli olduğundan bağırsakları çalıştırıyor.

Ayrıca ben hiç denemedim ama kabızlığı giderici özel mamalar var diye biliyorum.. Mamalarının içine mutlaka 1 çay kaşığı yağ damlatmayı unutma.

Armutun çok faydası var. Her gün mutlaka armut suyu içirdim ve püresini de öğünlerine ekleyerek yedirdim. Aynı şekilde kayısı suyu ve haşlanmış kayısı püresini hergün armutla dönüşümlü olarak yedirdim.

Ayrıca keçi boynuzunun çok iyi geldiğini duymuştum. Ama ben hiç denemedim.

Bu arada fitil de denedim. Çok yararı var ama süregelen kabızlığı yoksa...Durum kronikleşince devamlı fitil kullanmak kesinlikle doğru değil.

Ayrıca, inek sütü (1 yaşından önce verilmemesi gerekir) ve demir damlaları da kabızlık yapıyor. (kullanıyormusun bilmiyorum ama)

İnşallah bir an önce sorununuz çözülür de bebiş de, sizde rahatlarsınız.

bende kızımda yaşadım ve çareyi domates corbası ama evde yapılacak hazır çorba degil çok faydasını gördüm veya domatesleri püre haline getirip içine az miktarda zeytin yagı koy ve içir.birde güneşde kurultulmuş kayısı bunları denemeni tavsiye ederim.faydasını görürsün umarım geçmiş olsun.

meraba belinaysu benim oğlumunda vardı ilaç ve gıdalarla fayda göremedik ama tuvalet alışkanlığını değiştirdik çünkü doktor bağırsak tembelliği olduğunu ve alaturka tuvaleti tavsiye etti çok kanaması oluyordu ve çok ağlıyordu şimdi ne kadar kabız yapan yiyecek yesede zorlanmıyor bağırsaklardaki tembellik gitti diyor çünki diyor doktor. ama benim oğlum 5 yaşında belki sende kendi tuvalate tutma yöntemiyle çalıştırabilirsin günde 4 5 kere tuvalete oturtur gibi tut inşsllah faydalanırsın geçmiş olsun

fitil alışkanlık yapıyor diye duydum ama bence yemeklerine zeytin yağı koy yada günde bir yemek kaşığı içir iyi gelecek emin ol geçmiş olsun

benimde bir yaşında bir kızım var bizde katı gıdalara geçtiğimiz günden beri kabızlık yaşıyoruz. bizimkisi artık kanamalı bi hal aldı. kullanmadığımız ilaç kalmadı. lactulac, duphalac, osmolac.. en sonunda bu gün dr. a götürdüm bağırsak düzenleyici verdi. bakalım bi sürede onu kullanıcam. inşallah faydasını görürüz. isterseniz adını verebilirim..debridat..

canım ben kızmda 1 aylıktı kabız olmuştu doktara götürmüştük fitil vermişti verdik fitili ne var ne yok çıkartı anında batırdı herheri banyoya sokmuştuk:)

Merhaba yeni anne;

Herkes aynı beyanatta bulunmuş zaten.İnek sütü bebekler için pek faydalı değil, evet.Bunun yerine dr önerdiği bir başlangıç maması kullanabilirsin.Sütün az geliyor olabilir fakat bu seni vazgeçirmesin.Arz talebe en iyi örnek anne sütüsür.Zamanla düzene girecektir.Bebeğinin gaz problemi için metsil yerine zinco ya da rezene çayı deneyebilirsin.Zinconun içinde de doğal rezene yağı var.Metsili önermem çünkü içinde metil paraben var ve metil paraben yalnızca metil alkolde çözündüğü için üretimde bu kullanılıyor.Bunun yerine metsilin alkolsüz muadilleri var eczacına sorabilir ve bunu alabilirsin.Ayrıca bebeğe süt ile birlikte pekmez verme.Çünkü demir kalsiyumla şelat oluşturur ve ikisi de birbirinin etkisini minimalize eder.Ispanak ile yoğurt yenmez gibi.Ayrıca bu durumda bebeğinin karnına masaj yapman önemli.ama dairesel hareketlerle değil bu gazın batında dağılmasına neden olacaktır.Aşağıya doğru masaj yapmalısın.Bir de bacaklarını sırayla karnına doğru indirip kaldır ve arasıra ikisini birden.Cenin pozisyonu gibi.Ikınmasına yardım edersen daha kolay yapar.sevgiler

canım 2 çocuğum var 1.yi kendi cahilliğimden emziremedim ama 2.de aklım başıma geldi şimdi 13 aylık ve hala emziriyorum. ne olur benim yaptığım hatayı yapmayın. ve emzirin
bebeğin kabızlık problemi için ben ne yaptığımı söyliyeyim sana bize çok iyi geldi umarım sizede iyi gelir. sabahları aç karnına anne kuru kayısı yiyecek 3-4 adet ve emziredikçe bak bebek nasıl tuvalet yapıyor birde yapabilirsen kuru kayısıdan komposto yap her gün mutlaka gün içinde büyük bir bardak iç ve en önemlisi inek sütü verme......

X