Lise Matematik öğretmeni bunu paylaşmış altına şunları yazdım ;
İnsanoğlu bunları arar mı ?
Arar hacı hemde mumla arar...
Bazen düşünüyorum bizim nesil acaba acıdan mı hoşlanıyordu diye ?
Düşünsenize ;
Düştüğünüz zaman anneniz sizi neden düştün diye terlikle döverdi !
Siz sopa yerken anne diye ağlardınız !
Bu nasıl bir manyaklık ?
Biz çocukken de gençken de hiperaktive diye bir rahatsızlık ta yoktu, Mahmut amcanın oğlu yaramaz derlerdi. Hiç öyle doktora filan da götürmezlerdi. Mahmut amcanın o yaramaz oğlu doktora gitmedi diye sapıkta olmadı, karısını da dövmedi çok enteresan o yaramaz çocuk askere gidip gelince tedaviyi olmuş gibiydi.
O kadar yaramaz çocuk vardı ama bugün ki gibi sapkınlık, seri katillik bir durum olmadı. Belki oldu da sapkınlıkları iletişim ağlarının darlığı sebebi ile hiç duymadık.
Öğretmenlerimizden köpek gibi korkardık, saygıda kusur asla etmezdik. Aradan 25 sene geçti torunlarımız olacak yaşa geldik hala yanlarında ne sigara içebiliriz, ne de bacak bacak üstüne atabiliriz. Bu köpek gibi korku benzetmemden değil de saygıdandı !
Bu arada saygı ısmarlama olan bir duygu da değil. Sopayla verilen bir duydu hiç değil. İçimizden gelirdi, annemizden babamızdan aldığımız ahlak duygusundan gelirdi. Sonrasında da öğretmenlerimizin bize verdikleri ile oluşan bir duyguydu.
Bir şimdi ki nesile bakıyorum, acaba diyorum biz mi hastalıklı yetiştirildik ?
Sorun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini ikiye bölende ! Bol bol Din okulları açtık Dindar olduk ama ahlakımızı kaybettik....
Aslında sorun şimdiki nesilde ki saygısızlık değil bu nesli yetiştiremeyen bizlerde...
Bir harf öğretenin 40 yıl ....
anladınız siz beni ....
hocam saygıyla ellerinizden öperim...
1989 4BT/506