Stresten kahroluyorum

Kulak testine girdi mi ? Otizm için çok erken. Öncelikle çocuk doktoru sonrasında Çocuk ergen psikologuna götürebilirsiniz.

Otizmde kan tahlili yapıldığını bilmiyordum acaba hangi tahliller gerekiyormuş sormanız mümkün mü

Gözlerime uzun denebilecek süre bakıyor. Özellikle emerken ben konuşuyor oluyorum onunla tabi. Odadan çıkarken bazen bakıyor, bazen yanında olduğumun bile farkında olmuyor. Uykulu oluyor belki bilmiyorum. Ama kendimi ona fark ettirip gidiyorum annecim falan dersem bakıyor arkamdan (hiçbir şeyden de emin olamıyorum ama böyle galiba).

İşte benim beynim tam olarak “hepsini yapıyorum, temiz bakıyorum besliyorum ilgileniyorum olmadıysa bir sorun var” şeklinde çalışıyor.. sizin gibi düşünen insanlara çok ihtiyacım varmış çevremde bunu anladım. Çok naziksiniz ne kadar teşekkür etsem az

Ruh hastalığı boyutundaki endişem doktora giderken de oluyor merak etmeyin, bebeğimi hırpalatmam o yüzden bir doktoru 40 kere araştırıp öyle götürüyorum, sonra da onun söylediklerini başka doktorunki ile kıyaslıyorum falan. Hamileyken rahatsızlanınca acile gitmezdim acil doktoru kendi alanına göre hareket eder önceliği kadın doğum olmaz diye, kadın doğum doktorum telefondayken görüşürdüm diğer alan doktorlarıyla

Bunun çok önerildiğini görünce hemen almıştım, piyanolu oyun halısı. Henüz çok az ilgisini çekiyor ama her gün egzersiz yapıyoruz halıda. Yüzüstü hiç ağlamıyor oğlum, başını da tutuyor, normal etrafa bakıyor öyle. Genelde yüzünü temas ettirirse zeminde meme arıyor çok sık yumruğunu emmeye çalışıyor. Zeka kartlarını nasıl kullanacağımı henüz araştırmaua vaktim olmadı, onu öğrenince kartları da kullanacağım

Canımın içi olmayan birşey yok. Sorun bunu kabullenmemen.
Yapman gereken herşeyi yapıyorsun, bebeğinde yiyor uyuyor altına yapıyor, yani o da şuan olması gerekeni yapıyor, eksik olan birşey yok bu tabloda. Çok çok çok küçük bebeğin, herşey için çok erken.
Diyelim ki senin bebeğinle aynı doğumlu hatta daha küçük bir bebek yürüdü, senin ki hala yürümedi, ne yapacaksın? Google ye bakarsan bebeğinde bir sürü sorun olduğunu düşüneceksin hatta en kötüsünü seçip ona üzüleceksin. Şimdi bu mantıklı mı? Doğru zaman gelmemiş benim bebeğim için bekleyelim strese gerek yok demen lazım aslında dimi? Konuşma için de aynı şey geçerli, ek gıda için de, emekleme içinde, desteksiz oturma için de…..
İki aylıkken gülse, çıngırağa tepkiler verse, sürekli etrafında hareket eden şeyleri takip etse 6 aylıkken konuşması 7 aylıkken oturması 8 aylıkken koşması lazım bu bebenin, biraz mantıklı ol
Millet bayılır bilmişlik etmeye sanırsın Prof çocuk doktoru prof pedagog….en sevdikleri şeyde aaaa bu daha gülmedimi benim ki doğumhaneden kahkaha atarak çıktı, aaa bu 5 kilo mu benim ki 10 kilo, aaaa bu emeklemiyormu benim ki koşuyor, aaaa bu konuşmuyor mu benim ki ansiklopedi okuyor demektir….her bebek aynı mı, fabrika ürünü mü bunlar. Ne gülen bebek muhteşem ne gülmeyen kusurlu….nasıl ki her insan farklı bebek milleti de farklı.
Lütfen duyma, biri bir şey dediğinde bebekleri yarışa mı çıkardık de, bana annelik mi öğretiyorsun de tersle kapat ağızlarını
Kendini akışa bırak su akar yolunu bulur, ileride pişman olmamak için tadını çıkar anın
Böyle kasmaya devam edersen bebeğin çok zorlanacak, sen gülmüyor bu ne zaman gülecek niye gülmüyor dedikçe bebek bunu duyuyor hissediyor, e o noktadan sonra nasıl gülsün, o da strese giriyor
Teşekkür etme bunaldıkça yaz, okuduklarını hayata geçirmeye çalış, mutlu ol huzurlu ol yeter

Bir arkadaş yazınca dikkat ettim, oğluma kendimi fark ettirtsem odadan çıkarken beni takip ediyor çok mutluyum şu an

Oyun halısı için de çok erken bebeğe zararı olur mu olmaz ama neden tepki vermiyor diye sen kafana takarsan ikinize de zararı olur
Yumruğunu emmeye çalışması nedir biliyor musun? Bebekler ilk önce ağızlarıyla öğrenirler, görüp duyup öğrenmeden önce hissederek öğrenme başlar, bebeğin dünyayı tanımaya başlamış, bunu yumruğunu yada zemini emmeye çalışarak yapıyor, bir süre sonra eline verdiğin herşeyi ağzına sokarak tanımaya devam edecek. Bak sen gülmüyor diye dert ederken o dünyayı keşfe başlamış. E değdi mi şimdi kendini de onu da üzmene
Bir düşün annen sürekli ağlasa psikolojin ne durumda olurdu?

Benim ailemden ötürü yaşadığım sorunlarım da beni inanılmaz etkiledi, konu açmıştım geçenlerde. Bir de lisede bir arkadaşım vardı. Kardeşi otizmliydi. Okula hep tırnaklanmış ısırılmış halde gelirdi. Ebeveyn ikisi arasındaki durumu yönetemiyordu belki. Galiba bu yüzden yıllardır takıntıdır otizm. Hamileyken de çok korkuyordum

Bir arkadaş yazınca dikkat ettim, oğluma kendimi fark ettirtsem odadan çıkarken beni takip ediyor çok mutluyum şu an
Etmeyebilir de….paşa gönlü istemez yumurcağın takip etmez, huysuzdur takip etmez, başka bir şeye dikkatini vermiştir takip etmez, o sırada işiyordur takip etmez…..Bebek bu anı anını tutmaz

Güzel anne kötüyü kondurma evladına olumsuzu çağırma….olursa olur kimse önüne geçemez Allah ne dilerse o olur, çaresine bakılır. Bilinçli bir annesin bu bilinci negatife değil pozitife kanalize et. Arkadaşın o durumdaydı ama sen değildin, neden senin çocuğun öyle olsun ki

Bu dediklerimi de her seferinde yapmak zorundaymis gibi algilamayin. Yapmaya baslamis olmasi onemli. Zaten her beceri yavas yavas basliyor, gulumseme de oyle. Once uzun sure emin olamazsiniz bana mi guldu diye. Bir guler sonra bir hafta gulmez. Bazen de yorgun olur yapmaz, cani istemez yapmaz. Benim oglum 4 aylik mesela her an bizimle iletisim halinde cok gulec bir bebek ama hala cok uykusu varsa, gerginse goz temasi kurmaz, gozlerini kacirir. Bir seye cok odaklandiysa sesin geldigi yere bakmazInsan yani bunlar da sonucta makine degil :)

Ayrica otizmin kan testi falan yok. Bunu diyen doktor diplomasini cope atsin. Bebeginiz tumden tepkisiz zannedip baska hastalik icin kan testi yapilsin dediyse bilemem. Ama forumlarin boyle yerler oldugunu da unutmayin. Asiri derecede bilgi kirliligi var. Bebegim 30 gunluk guldu diyen birinin refleksle karistirmadigini nerden biliyorsunuz? Ben neler neler okuyorum burada her gun, 2-3 aylik bebeginin anne diye agladigini iddia eden var :) Her bebegin gelisimi farkli falan diyor bir de. Bunun tibben imkansiz oldugunu, tesadufen o sesi cikardigini bebegin turkce bilmedigini falan anlatamazsin mesela. Ya da bebeginin 5-6 haftalik dondugunu iddia edenler var. Benimki de karin ustu durmaktan nefret ettigi icin birkac kere dondu ama ben onun 4 aydan itibaren beklenen donme ile ayni olmadigini, tesadufi bir sey oldugunu biliyorum mesela. Forumlarda yazilanlara bakip bebeginizle kiyaslarsaniz aklinizi kacirirsiniz. Siz belli ki asiri endiseli ve bu yuzden eksikliklere odaklanan birisiniz, ama tam tersi olup cocugum bir marifet yapsa da yazsam diye bekleyen ve hic sorgulamayan birsuru insan var...

Kan testi olmadığını biliyorum çok fazla akademik yayın da inceledim konu hakkında, yazan kişinin tanıdığı başka bir şeyden mi şüphelendi diye merak ettim
Ben öyle anksiyetik bir insanım ki, biraz rahatlarsam “rahatladım ama bir şey kaçırdım mı, ya önlem alamazsam” diye anksiyete oluyorum.

Ben sizde hiç buradaki annelerin söylediklerini söylemeyeceğim. Benim bebeğim şu an 63 günlük 38+0 da doğdu hemen hemen aynılar diye düşünüyorum. Bir şeylerden şüpheleniyorsanız hemen gösterin, detaylı taramadan geçsin, ne zararı olabilir ki kontrol ettirmenin. Sadece sakin olun hem sütünüz hemde güzel bebeğiniz için daha sakin olmaya çalışın. Ağlamak içinizden geliyor biliyorum bende başka başka şeylerle sık sık ağlıyorum. Bizlerde anne olmayı öğreniyoruz bu yol zor bir yol ama muhteşem güzel tabi ki. Umarım hiç bir şüpheniz gerçek değildir ve sağlıklı bir ömür yaşarsınız bebeğinizle.

Bebeğiniz size gülüyor mu? O yüzden mi böyle dediniz

57 günlük bebek zaten rutin kontrollerden geçiyor, anne otizimden dolayı endişeli, bu kadarlık bir bebeğe otizim için ne gibi bir kontrol yapılabilir sizce? Detaylı tarama nasıl oluyor? Hangi tarama sonucu otizim elenebilir iki aylık bebekte?
Buradaki anneler 57 günlük bebek bilinçli bir şekilde gülmez dedi, siz güler mi diyorsunuz?

Buradaki annelerin aksine siz ne söylemeye çalışıyorsunuz mesela? İki aylık bebek doğru düzgün göremiyor ki neye gülsün.hele de anlamlı bir şekilde. Sizinki gülüyor olabilir onu mu söylemeye çalışıyorsunuz? Bizzat ben kendi çocuğumu hem alman hem Türk iki doktora götürdüm internet üzerinden bir çok doktorla görüştüm.tek bir sebep otizm için yeterli değil ve bunun bir testi yok maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…