- 11 Şubat 2023
- 9.973
- En iyi cevaplar
- 1
- 22.247
- 268
Kulak testine girdi mi ? Otizm için çok erken. Öncelikle çocuk doktoru sonrasında Çocuk ergen psikologuna götürebilirsiniz.Merhabalar,
Bebeğim 57 günlük. 38+1’de doğdu, sezaryen. Normalden 13 gün erken oluyor. Kilosu az doğdu 2870 gramdı. Çok hızlı toparladı şu an normalden de fazla kiloda. Boyu da uzadı.
Ama yanılmıyorsam sadece 1 kere bana gülümsedi. O da muhtemelen denk geldi. Sosyal gülümseme hala yok. Gözleriyle eşyaları bazen takip ediyor bazen etmiyor. Başının dönük olduğu yönün tersinde çıngırakla ses yaptığımda dönüp bakmıyor. Eskiden emerken uyuyakalmak üzere iken bilinçsiz gülümserdi. Artık o da yok denecek kadar az.
Manyaklık olarak nitelendiriyor herkes ama bilinçli anne olmak, erken teşhis için en önemlisi değil mi? Otizm ile ilgili bir şeyler mi yapmalıyım, hangi alandan doktora götürmeliyim bilmiyorum. Kendimi çok kötü hissediyorum, bir şeyler yapmam lazım ama yapmıyorum gibi geliyor. Sürekli ağlıyorum, bebeğimle ilgilenirken bile gözyaşı döküyorum. Çok kötü durumdayım ne olur bir şeyler söyleyin.
@Kazen mümkün olur mu en azından anneler kulübündeki üyelere bildirim gitmesi. Kurdeşen dökeceğim, her bir sözcüğe ihtiyacım var.
Otizmde kan tahlili yapıldığını bilmiyordum acaba hangi tahliller gerekiyormuş sormanız mümkün müHekim olan yakınıma durumunuzu okudum. Pediatri bölümüne götürmeniz gerekiyormuş. Kan tahlilleri felan yapılıp değerlendirilmeli dedi. Erken tanı otizmde çok önemliymiş. İnşaAllah sizin değildir ama bir an evvel Dr un bakması değerlendirilmesi önemli. Niye kendinizi manyak hissediyorsunuz. Hekim yakınım bebekler göz teması kurar gülümser felan tabi. İyi takip edilmesi gerekiyor dedi.
Gözlerime uzun denebilecek süre bakıyor. Özellikle emerken ben konuşuyor oluyorum onunla tabi. Odadan çıkarken bazen bakıyor, bazen yanında olduğumun bile farkında olmuyor. Uykulu oluyor belki bilmiyorum. Ama kendimi ona fark ettirip gidiyorum annecim falan dersem bakıyor arkamdan (hiçbir şeyden de emin olamıyorum ama böyle galiba).Bir kere bebek gelisiminde su kadar aylik diye tabirler okudugunuzda bunu o ayi doldurduktan sonra yaptiklari olarak anlayacaksiniz. Yanlis yorumladiginiz icin panige kapiliyorsunuz. Iki aylik bebek sunlari yapar derken kast edilen iki aylik sure dolduktan sonra, yani 60 ila 90 gun arasinda yaptiklari seyler. Ayrica zaten sosyal gulumseme 57 gunluk bebek icin bir milestone degil, 3 ve 4. aylarda beklenen (2 aylikken olabilse de) bir sey bu. Cingiraga donup bakmasi icin tumden erken zaten, lutfen google'da okudugunuz her seye de koru korune inanmayin.
Bebeginizin goz temasi var mi? Objeleri degil ama mesela sizi gozleriyle takip ediyor mu? Odaya girip cikarken sizi gozleriyle izledigini fark ediyor musunuz? Ben yurtdisinda yasiyorum, bana 2 ay kontrolunde yani 60 gunlukken sorduklari iki soru buydu sadece.
İşte benim beynim tam olarak “hepsini yapıyorum, temiz bakıyorum besliyorum ilgileniyorum olmadıysa bir sorun var” şeklinde çalışıyor.. sizin gibi düşünen insanlara çok ihtiyacım varmış çevremde bunu anladım. Çok naziksiniz ne kadar teşekkür etsem azYapmayın nolur. Önce bebeğiniz sonra kendiniz için yapmayın. O grupta çocuk doktoru yoktu değil mi? E doğal olarak kaka karşılaştırması yapıp bir sonuca varıp ona göre hareket etmek sizce ne kadar doğru?
Örneğin benim bebeğim her gün 8 kez kaka yapıyordu, bazen sekizi de geçtiği oluyordu, bu benim bebeğimin normaliydi, bir şeye alerjisi olduğundan değil ishal olduğundan değil sindirim sistemi hızlı çalıştığındandı bu ama bir arkadaşımın bebeği günde 5 kez kaka yapınca doktor ishal olduğunu söylemişti.
Tamam tecrübe önemlidir faydalanın ama herkesten her tavsiye alınmaz. Mevzu bebeğinizse doktordan başkasının söylediğini duymayın bile.
Aylık gelişim maddelerini de irdelemeyin, üstünkörü 0-3 ay, 3-6 ay, 6-9 ayda neler oluyormuş doktorunuzdan öğrenin gerisini bırakın. Allah hepimizinkini bağışlasın çok zeki bir çocuğum var, o listelere hiçbir zaman uymadı, bilmemkaçıncı ayda şunu yapar bunu yapar denen şeyi hiçbir zaman o ayda yapmadı ya daha önce yaptı ya daha sonra yada hiç yapmadı. Her bebek-çocuk kendine hastır, atıyorum 4 aylıkken gülmüyordur agu yapmıyordur çünkü dikkatini renklere vermiştir yada dişleri çıkmaya başlamıştır anlatabiliyor muyum? Birşey yaptığında yada yapmadığında hemen aklınıza bir sorun h-gelmesin. Durun bir düşünün ekran bağımlısı mı yaptım ben bebeğimi, yeterince beslemedim mi, temiz bakmıyor muyum, yeterince uyaran sunmuyor muyum, konuşmuyor muyum, okşamıyor muyum?…..hepsini yapıyorum, öyleyse bir sorun olmasını gerektirecek birşey yok, demekki henüz hazır hissetmiyor yada bu adımı atlayıp başka bir yönde gelişecek.
Yapmanız gereken yalnızca bu. Bebek bir yaşına gelir hala gülmez agulamaz tamam ben de sizinle endişeleneyim ama yavru daha dünyaya geldiğinin farkında değil sizin lohusalığınız bile yeni bitti farkında mısınız?ne bu acele telaş
Çıkın o gruplardan
Google a da bakmayın
Olabildiğince sakin olun, bebeğiniz sağlıklı ama sürekli ağlayan kaygılı bir annesi olduğu için huzursuz, yazık değil mi ikinize de? Annenin korkusu, üzüntüsü, mutluluğu tüm duyguları bebeğe annenin hissettiğinden çok daha yoğun geçiyor.
Keşke normal hayatta arkadaşım olsaydınız yalnızca üç gün sizi misafir ederdim evinize döndüğünüzde kendinizi ne kadar boş yere hırpaladığınızı anlardınız.
Bakın hiçbir sorun yok herşey yolunda bir sorun da olmayacak Allah ın izniyle, bir duş alın balkona çıkın bir hava alın kendinize bebeğinize uzaktan bir bakın ve rahatlayın. Sakince tadını çıkarın hayatın
Ruh hastalığı boyutundaki endişem doktora giderken de oluyor merak etmeyin, bebeğimi hırpalatmam o yüzden35-40 günlük bebek gülümsemesi sandığımız gülümseme değildir rekleks gibi düsünün,bu şekilde evhamlarla bebeginizi hastaneler testler cok yorarsınız. Bebekler fabrikasyon ürün değildir her ay şu şu olacak diye kesin denemez bazı bebek 8 bazı bebek 14-15 aylık yürür, bazısı 3 aylık diş çıkartır bazısı yaşına yaklaşır her bebek kendine özeldir tabiki dikkatli olalım erken tanı önemlidir fakat bu öyle bir şey degil 12 aya kadar her ay doktorlar rutin kontolde bakarlar bakılması gerekenlere zaten. Kendinizide bebeğinizide boşa yıpratmayın stresiniz sütünüze geçiyodur o yüzden bebekte gerilir unutmayın anne sütü canlıdır duygularda aktarılır. Şimdi bunu daha sonra diş emekleme dönme yürüme vs diye kaygilariniz artar baska bebeklerle kıyas yapip sorunu var mı diye anksiyete yasarsiniz bu yuzden en basindan kurtulun bu dusuncelerden ve bebişinizi keyifle büyütün onu incelemeyin sadece sevin :)
Bunun çok önerildiğini görünce hemen almıştım, piyanolu oyun halısı. Henüz çok az ilgisini çekiyor ama her gün egzersiz yapıyoruz halıda. Yüzüstü hiç ağlamıyor oğlum, başını da tutuyor, normal etrafa bakıyor öyle. Genelde yüzünü temas ettirirse zeminde meme arıyorHayırlı olsun, sağlıkla büyütün
Yorumları okumadım belirteyim de daha bismillah yahu
Daha çoook uzun bir yol bu, ben sadece kendi önerimi yazacağım, isterseniz denersiniz.
Bir bebeğin gelişimini desteklemek için en iyi aktivite oyun halısı.
İlk bebeğim 37 haftalık doğdu, hastaneden 2400 çıktı, 1 ay gözyaşı bezi tıkanıklığıyla uğraştık.
Ne kaşı ne kirpiği hiçbir şeyi yoktu, paket tavuk gibiydi yavrum ama pes etmedim tam 30 günlükken oyun halısına koymaya başladım.
Sesli sallanan oyuncaklarla ilgisini çektim, renk kartları ile dikkatini sağladım.
1 aylık kafayı dik tutuyordu.
2 aylık falandı dönmeye başladı, aynı o civarlarda da nesneye uzandı.
Güçlenmesi için sık sık yüzüstü yatırdım ben yanındayken, ağlasa zırlasa da zamanına yetişmesi kas güçlenmesi için, uyurken yan yatırdım.
Minicik bir bebek olduğu için desteklemem gerektiğini bildiğimden bunları yaptım, ha ne mi oldu, deli dana
5 aylık emekledi, 7 aylık koltuktan mama sandalyesinden beşikten atlama tırmanma başladı, sonrası malum zaten tazmanya oldu.
Benimkini gören herkes kendi bebeğini sorguluyordu ama resmen komando gibi ben eğitmişim çocuğu, şuan anlıyorum.
Sakin, doya doya tadını çıkarın bu zamanların.
Ben bu hatayı ilk bebeğimde yaptım, her anını stresten kaçırdım, siz yapmayın.
Evet işitme testinden doğduğu gün de sonraki kontrollerde de geçtiKulak testine girdi mi ? Otizm için çok erken. Öncelikle çocuk doktoru sonrasında Çocuk ergen psikologuna götürebilirsiniz.
Canımın içi olmayan birşey yok. Sorun bunu kabullenmemen.İşte benim beynim tam olarak “hepsini yapıyorum, temiz bakıyorum besliyorum ilgileniyorum olmadıysa bir sorun var” şeklinde çalışıyor.. sizin gibi düşünen insanlara çok ihtiyacım varmış çevremde bunu anladım. Çok naziksiniz ne kadar teşekkür etsem az
Bir arkadaş yazınca dikkat ettim, oğluma kendimi fark ettirtsem odadan çıkarken beni takip ediyorCanımın içi olmayan birşey yok. Sorun bunu kabullenmemen.
Yapman gereken herşeyi yapıyorsun, bebeğinde yiyor uyuyor altına yapıyor, yani o da şuan olması gerekeni yapıyor, eksik olan birşey yok bu tabloda. Çok çok çok küçük bebeğin, herşey için çok erken.
Diyelim ki senin bebeğinle aynı doğumlu hatta daha küçük bir bebek yürüdü, senin ki hala yürümedi, ne yapacaksın? Google ye bakarsan bebeğinde bir sürü sorun olduğunu düşüneceksin hatta en kötüsünü seçip ona üzüleceksin. Şimdi bu mantıklı mı? Doğru zaman gelmemiş benim bebeğim için bekleyelim strese gerek yok demen lazım aslında dimi? Konuşma için de aynı şey geçerli, ek gıda için de, emekleme içinde, desteksiz oturma için de…..
İki aylıkken gülse, çıngırağa tepkiler verse, sürekli etrafında hareket eden şeyleri takip etse 6 aylıkken konuşması 7 aylıkken oturması 8 aylıkken koşması lazım bu bebenin, biraz mantıklı ol
Millet bayılır bilmişlik etmeye sanırsın Prof çocuk doktoru prof pedagog….en sevdikleri şeyde aaaa bu daha gülmedimi benim ki doğumhaneden kahkaha atarak çıktı, aaa bu 5 kilo mu benim ki 10 kilo, aaaa bu emeklemiyormu benim ki koşuyor, aaaa bu konuşmuyor mu benim ki ansiklopedi okuyor demektir….her bebek aynı mı, fabrika ürünü mü bunlar. Ne gülen bebek muhteşem ne gülmeyen kusurlu….nasıl ki her insan farklı bebek milleti de farklı.
Lütfen duyma, biri bir şey dediğinde bebekleri yarışa mı çıkardık de, bana annelik mi öğretiyorsun de tersle kapat ağızlarını
Kendini akışa bırak su akar yolunu bulur, ileride pişman olmamak için tadını çıkar anın
Böyle kasmaya devam edersen bebeğin çok zorlanacak, sen gülmüyor bu ne zaman gülecek niye gülmüyor dedikçe bebek bunu duyuyor hissediyor, e o noktadan sonra nasıl gülsün, o da strese giriyor
Teşekkür etme bunaldıkça yaz, okuduklarını hayata geçirmeye çalış, mutlu ol huzurlu ol yeter
Oyun halısı için de çok erken bebeğe zararı olur mu olmaz ama neden tepki vermiyor diye sen kafana takarsan ikinize de zararı olurBunun çok önerildiğini görünce hemen almıştım, piyanolu oyun halısı. Henüz çok az ilgisini çekiyor ama her gün egzersiz yapıyoruz halıda. Yüzüstü hiç ağlamıyor oğlum, başını da tutuyor, normal etrafa bakıyor öyle. Genelde yüzünü temas ettirirse zeminde meme arıyorçok sık yumruğunu emmeye çalışıyor. Zeka kartlarını nasıl kullanacağımı henüz araştırmaua vaktim olmadı, onu öğrenince kartları da kullanacağım
Benim ailemden ötürü yaşadığım sorunlarım da beni inanılmaz etkiledi, konu açmıştım geçenlerde. Bir de lisede bir arkadaşım vardı. Kardeşi otizmliydi. Okula hep tırnaklanmış ısırılmış halde gelirdi. Ebeveyn ikisi arasındaki durumu yönetemiyordu belki. Galiba bu yüzden yıllardır takıntıdır otizm. Hamileyken de çok korkuyordumOyun halısı için de çok erken bebeğe zararı olur mu olmaz ama neden tepki vermiyor diye sen kafana takarsan ikinize de zararı olur
Yumruğunu emmeye çalışması nedir biliyor musun? Bebekler ilk önce ağızlarıyla öğrenirler, görüp duyup öğrenmeden önce hissederek öğrenme başlar, bebeğin dünyayı tanımaya başlamış, bunu yumruğunu yada zemini emmeye çalışarak yapıyor, bir süre sonra eline verdiğin herşeyi ağzına sokarak tanımaya devam edecek. Bak sen gülmüyor diye dert ederken o dünyayı keşfe başlamış. E değdi mi şimdi kendini de onu da üzmene
Bir düşün annen sürekli ağlasa psikolojin ne durumda olurdu?
Etmeyebilir de….paşa gönlü istemez yumurcağın takip etmez, huysuzdur takip etmez, başka bir şeye dikkatini vermiştir takip etmez, o sırada işiyordur takip etmez…..Bebek bu anı anını tutmazBir arkadaş yazınca dikkat ettim, oğluma kendimi fark ettirtsem odadan çıkarken beni takip ediyorçok mutluyum şu an
Güzel anne kötüyü kondurma evladına olumsuzu çağırma….olursa olur kimse önüne geçemez Allah ne dilerse o olur, çaresine bakılır. Bilinçli bir annesin bu bilinci negatife değil pozitife kanalize et. Arkadaşın o durumdaydı ama sen değildin, neden senin çocuğun öyle olsun kiBenim ailemden ötürü yaşadığım sorunlarım da beni inanılmaz etkiledi, konu açmıştım geçenlerde. Bir de lisede bir arkadaşım vardı. Kardeşi otizmliydi. Okula hep tırnaklanmış ısırılmış halde gelirdi. Ebeveyn ikisi arasındaki durumu yönetemiyordu belki. Galiba bu yüzden yıllardır takıntıdır otizm. Hamileyken de çok korkuyordum
Gülmüyor diyince oğlak sandımKoç burcu
Bu dediklerimi de her seferinde yapmak zorundaymis gibi algilamayin. Yapmaya baslamis olmasi onemli. Zaten her beceri yavas yavas basliyor, gulumseme de oyle. Once uzun sure emin olamazsiniz bana mi guldu diye. Bir guler sonra bir hafta gulmez. Bazen de yorgun olur yapmaz, cani istemez yapmaz. Benim oglum 4 aylik mesela her an bizimle iletisim halinde cok gulec bir bebek ama hala cok uykusu varsa, gerginse goz temasi kurmaz, gozlerini kacirir. Bir seye cok odaklandiysa sesin geldigi yere bakmazInsan yani bunlar da sonucta makine degil :)Gözlerime uzun denebilecek süre bakıyor. Özellikle emerken ben konuşuyor oluyorum onunla tabi. Odadan çıkarken bazen bakıyor, bazen yanında olduğumun bile farkında olmuyor. Uykulu oluyor belki bilmiyorum. Ama kendimi ona fark ettirip gidiyorum annecim falan dersem bakıyor arkamdan (hiçbir şeyden de emin olamıyorum ama böyle galiba).
Kan testi olmadığını biliyorum çok fazla akademik yayın da inceledim konu hakkında, yazan kişinin tanıdığı başka bir şeyden mi şüphelendi diye merak ettimBu dediklerimi de her seferinde yapmak zorundaymis gibi algilamayin. Yapmaya baslamis olmasi onemli. Zaten her beceri yavas yavas basliyor, gulumseme de oyle. Once uzun sure emin olamazsiniz bana mi guldu diye. Bir guler sonra bir hafta gulmez. Bazen de yorgun olur yapmaz, cani istemez yapmaz. Benim oglum 4 aylik mesela her an bizimle iletisim halinde cok gulec bir bebek ama hala cok uykusu varsa, gerginse goz temasi kurmaz, gozlerini kacirir. Bir seye cok odaklandiysa sesin geldigi yere bakmazInsan yani bunlar da sonucta makine degil :)
Ayrica otizmin kan testi falan yok. Bunu diyen doktor diplomasini cope atsin. Bebeginiz tumden tepkisiz zannedip baska hastalik icin kan testi yapilsin dediyse bilemem. Ama forumlarin boyle yerler oldugunu da unutmayin. Asiri derecede bilgi kirliligi var. Bebegim 30 gunluk guldu diyen birinin refleksle karistirmadigini nerden biliyorsunuz? Ben neler neler okuyorum burada her gun, 2-3 aylik bebeginin anne diye agladigini iddia eden var :) Her bebegin gelisimi farkli falan diyor bir de. Bunun tibben imkansiz oldugunu, tesadufen o sesi cikardigini bebegin turkce bilmedigini falan anlatamazsin mesela. Ya da bebeginin 5-6 haftalik dondugunu iddia edenler var. Benimki de karin ustu durmaktan nefret ettigi icin birkac kere dondu ama ben onun 4 aydan itibaren beklenen donme ile ayni olmadigini, tesadufi bir sey oldugunu biliyorum mesela. Forumlarda yazilanlara bakip bebeginizle kiyaslarsaniz aklinizi kacirirsiniz. Siz belli ki asiri endiseli ve bu yuzden eksikliklere odaklanan birisiniz, ama tam tersi olup cocugum bir marifet yapsa da yazsam diye bekleyen ve hic sorgulamayan birsuru insan var...
Ben sizde hiç buradaki annelerin söylediklerini söylemeyeceğim. Benim bebeğim şu an 63 günlük 38+0 da doğdu hemen hemen aynılar diye düşünüyorum. Bir şeylerden şüpheleniyorsanız hemen gösterin, detaylı taramadan geçsin, ne zararı olabilir ki kontrol ettirmenin. Sadece sakin olun hem sütünüz hemde güzel bebeğiniz için daha sakin olmaya çalışın. Ağlamak içinizden geliyor biliyorum bende başka başka şeylerle sık sık ağlıyorum. Bizlerde anne olmayı öğreniyoruz bu yol zor bir yol ama muhteşem güzel tabi ki. Umarım hiç bir şüpheniz gerçek değildir ve sağlıklı bir ömür yaşarsınız bebeğinizle.Merhabalar,
Bebeğim 57 günlük. 38+1’de doğdu, sezaryen. Normalden 13 gün erken oluyor. Kilosu az doğdu 2870 gramdı. Çok hızlı toparladı şu an normalden de fazla kiloda. Boyu da uzadı.
Ama yanılmıyorsam sadece 1 kere bana gülümsedi. O da muhtemelen denk geldi. Sosyal gülümseme hala yok. Gözleriyle eşyaları bazen takip ediyor bazen etmiyor. Başının dönük olduğu yönün tersinde çıngırakla ses yaptığımda dönüp bakmıyor. Eskiden emerken uyuyakalmak üzere iken bilinçsiz gülümserdi. Artık o da yok denecek kadar az.
Manyaklık olarak nitelendiriyor herkes ama bilinçli anne olmak, erken teşhis için en önemlisi değil mi? Otizm ile ilgili bir şeyler mi yapmalıyım, hangi alandan doktora götürmeliyim bilmiyorum. Kendimi çok kötü hissediyorum, bir şeyler yapmam lazım ama yapmıyorum gibi geliyor. Sürekli ağlıyorum, bebeğimle ilgilenirken bile gözyaşı döküyorum. Çok kötü durumdayım ne olur bir şeyler söyleyin.
@Kazen mümkün olur mu en azından anneler kulübündeki üyelere bildirim gitmesi. Kurdeşen dökeceğim, her bir sözcüğe ihtiyacım var.
Bebeğiniz size gülüyor mu? O yüzden mi böyle dedinizBen sizde hiç buradaki annelerin söylediklerini söylemeyeceğim. Benim bebeğim şu an 63 günlük 38+0 da doğdu hemen hemen aynılar diye düşünüyorum. Bir şeylerden şüpheleniyorsanız hemen gösterin, detaylı taramadan geçsin, ne zararı olabilir ki kontrol ettirmenin. Sadece sakin olun hem sütünüz hemde güzel bebeğiniz için daha sakin olmaya çalışın. Ağlamak içinizden geliyor biliyorum bende başka başka şeylerle sık sık ağlıyorum. Bizlerde anne olmayı öğreniyoruz bu yol zor bir yol ama muhteşem güzel tabi ki. Umarım hiç bir şüpheniz gerçek değildir ve sağlıklı bir ömür yaşarsınız bebeğinizle.
57 günlük bebek zaten rutin kontrollerden geçiyor, anne otizimden dolayı endişeli, bu kadarlık bir bebeğe otizim için ne gibi bir kontrol yapılabilir sizce? Detaylı tarama nasıl oluyor? Hangi tarama sonucu otizim elenebilir iki aylık bebekte?Ben sizde hiç buradaki annelerin söylediklerini söylemeyeceğim. Benim bebeğim şu an 63 günlük 38+0 da doğdu hemen hemen aynılar diye düşünüyorum. Bir şeylerden şüpheleniyorsanız hemen gösterin, detaylı taramadan geçsin, ne zararı olabilir ki kontrol ettirmenin. Sadece sakin olun hem sütünüz hemde güzel bebeğiniz için daha sakin olmaya çalışın. Ağlamak içinizden geliyor biliyorum bende başka başka şeylerle sık sık ağlıyorum. Bizlerde anne olmayı öğreniyoruz bu yol zor bir yol ama muhteşem güzel tabi ki. Umarım hiç bir şüpheniz gerçek değildir ve sağlıklı bir ömür yaşarsınız bebeğinizle.
Buradaki annelerin aksine siz ne söylemeye çalışıyorsunuz mesela? İki aylık bebek doğru düzgün göremiyor ki neye gülsün.hele de anlamlı bir şekilde. Sizinki gülüyor olabilir onu mu söylemeye çalışıyorsunuz? Bizzat ben kendi çocuğumu hem alman hem Türk iki doktora götürdüm internet üzerinden bir çok doktorla görüştüm.tek bir sebep otizm için yeterli değil ve bunun bir testi yok maalesef.Ben sizde hiç buradaki annelerin söylediklerini söylemeyeceğim. Benim bebeğim şu an 63 günlük 38+0 da doğdu hemen hemen aynılar diye düşünüyorum. Bir şeylerden şüpheleniyorsanız hemen gösterin, detaylı taramadan geçsin, ne zararı olabilir ki kontrol ettirmenin. Sadece sakin olun hem sütünüz hemde güzel bebeğiniz için daha sakin olmaya çalışın. Ağlamak içinizden geliyor biliyorum bende başka başka şeylerle sık sık ağlıyorum. Bizlerde anne olmayı öğreniyoruz bu yol zor bir yol ama muhteşem güzel tabi ki. Umarım hiç bir şüpheniz gerçek değildir ve sağlıklı bir ömür yaşarsınız bebeğinizle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?