• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Stresten kahroluyorum

Merhabalar,
Bebeğim 57 günlük. 38+1’de doğdu, sezaryen. Normalden 13 gün erken oluyor. Kilosu az doğdu 2870 gramdı. Çok hızlı toparladı şu an normalden de fazla kiloda. Boyu da uzadı.

Ama yanılmıyorsam sadece 1 kere bana gülümsedi. O da muhtemelen denk geldi. Sosyal gülümseme hala yok. Gözleriyle eşyaları bazen takip ediyor bazen etmiyor. Başının dönük olduğu yönün tersinde çıngırakla ses yaptığımda dönüp bakmıyor. Eskiden emerken uyuyakalmak üzere iken bilinçsiz gülümserdi. Artık o da yok denecek kadar az.

Manyaklık olarak nitelendiriyor herkes ama bilinçli anne olmak, erken teşhis için en önemlisi değil mi? Otizm ile ilgili bir şeyler mi yapmalıyım, hangi alandan doktora götürmeliyim bilmiyorum. Kendimi çok kötü hissediyorum, bir şeyler yapmam lazım ama yapmıyorum gibi geliyor. Sürekli ağlıyorum, bebeğimle ilgilenirken bile gözyaşı döküyorum. Çok kötü durumdayım ne olur bir şeyler söyleyin.

@Kazen mümkün olur mu en azından anneler kulübündeki üyelere bildirim gitmesi. Kurdeşen dökeceğim, her bir sözcüğe ihtiyacım var.
Canım çocuk psikiyatriye götürebilirsin. Sosyal gülümseme için geç de değil aslında. Çok üstüne düşüp bağlanma sürecini etkileme çocuğun normal kalmaya çalış. Şüpheleniyorsan uzmanla gçrüşebilirsin ama sonuç ne ise tutumun çocuğun hayatını ve psikolojik örüntülerini etkileyecektir. Endişe kaygı çocuğa da bulalır. Sakin kalmaya çalış gerekirse kendine de destek al. Hiçbir şeyi yok zaten inş bebişinin. Ama 3 aydan önce sosyal gülümseme beklenen bir şey değil zaten😊

Bebeğiniz beklentileriniz için çooooook küçük
Bir süredir yeni annelerde otizm takıntısı olduğunu gözlemliyorum
Siz yeterince uyaran sunar ilgilenir ekranlardan uzak tutarsanız bu bebeler gayet sağlıklı büyür
Size 57 günlük bebek annesine-babasına-çevresine tepki verir gülümser bilgisini kim verdi?
Google :( iki ay gelişim aşamalarında yazıyor

Daha iki aylikken böyle dusunuyorsaniz ilerleyen zamanlarda kafaya takacak daha cok sey bulursunuz, psikolojinizi iyi bulmadim. Her bebegin gelisimi farklidir, bebeginizi kimseyle kiyaslamayin.Daha minicik lutfen boyle seyler dusunup bu zamanlari kendinize zehir etmeyin🌺

Başınız sağolsun :KK43: o zor günleri yaşamayın yeniden dilerim. Topuk kanında yanlışlık mı yapılmış?
Sağolasın
Amin kimse yaşamasın
Topuk kanı yetersiz gelmiş hemşire bize yanlış bilgi vermişti
Sonucu 45 gün bekledik
Alerjisi vardı bilmiyorduk alerjiye bağlı hırıltılı solunumunuda ve iştahsızlığınıda kistik fibraz belirtileri sanmış çaresiz bekliyorduk
Alerji olduğunu bilsek ona göre davranır bebeğin memeden olmasına izin vermezdim
Pandemi vardı hastaneler problemliydi
Velhasıl bu kadar mı üst üste gelir dersiniz
Beni o günlere götürdünüz
Ben bile atlatmışsam sakin olun iyisiniz demek istiyorum
Çok güzel bir dönemdesiniz stresle kuruntuyla geçirmeyin
Sonra pişman olursunuz

Gerçekten mi? Henüz erken mi? Kahroluyorum Zuzushh, daha erken olduğuna inanmak istiyorum
Sakin mi olsaniz biraz :) kahrolacak bir sey yok, ne otizmi simdiden. Daha 2 aylik bile degil, kimse zaten bu kadar kucuk bebegin otizmli olup olmadigini soyleyemez. Her bebek ayni degil. Soyle bir 4 aylik olsun , nasil sen kahkahalar atacak goreceksiniz. Siz sakin olun, surekli ona gulumseyin. Zamani gelince o da gulumseyecektir.

Lütfen bu güzel günlerin tadını çıkarın, bu günleri mahvetmeyin. Bir daha çocuğunuz bu aylarda olmayacak.

Merhabalar,
Bebeğim 57 günlük. 38+1’de doğdu, sezaryen. Normalden 13 gün erken oluyor. Kilosu az doğdu 2870 gramdı. Çok hızlı toparladı şu an normalden de fazla kiloda. Boyu da uzadı.

Ama yanılmıyorsam sadece 1 kere bana gülümsedi. O da muhtemelen denk geldi. Sosyal gülümseme hala yok. Gözleriyle eşyaları bazen takip ediyor bazen etmiyor. Başının dönük olduğu yönün tersinde çıngırakla ses yaptığımda dönüp bakmıyor. Eskiden emerken uyuyakalmak üzere iken bilinçsiz gülümserdi. Artık o da yok denecek kadar az.

Manyaklık olarak nitelendiriyor herkes ama bilinçli anne olmak, erken teşhis için en önemlisi değil mi? Otizm ile ilgili bir şeyler mi yapmalıyım, hangi alandan doktora götürmeliyim bilmiyorum. Kendimi çok kötü hissediyorum, bir şeyler yapmam lazım ama yapmıyorum gibi geliyor. Sürekli ağlıyorum, bebeğimle ilgilenirken bile gözyaşı döküyorum. Çok kötü durumdayım ne olur bir şeyler söyleyin.

@Kazen mümkün olur mu en azından anneler kulübündeki üyelere bildirim gitmesi. Kurdeşen dökeceğim, her bir sözcüğe ihtiyacım var.
Bebeğiniz daha çok küçük tepkisi bu sebeple olmayabilir . Ama sizi kutluyorum bilinçli bir anne olmanız muhteşem ! Ailenizde otizmli olan birey varmı ? Bu alanda çok iyi doktorlar var bir sormanızı tavsiye ederim en azından içiniz rahatlar suan için🌱 Kontrol zamanı geldiğinde söyledikleriniz devam eder ve Farklı yeni belirtiler ortaya çıkarsa ( inşallah böyle bir durum yaşamazsınız) hemen bir doktora götürür ve yardım alırsınız 🙏🏼
Burada erken teşhis çok önemli ama daha çok minik bir bebek onun için nedir bilemiyorum sizin için en sağlıklı söyleyeceğim şey uzman görüşü siz ve yavrunuz sağlıkla kalın 🙏🏼

Bebeğim 3 aylıkken bende doktor kontrolünde hocam otizm den çok korkuyorum böyle böyle hareketleri var demiştim gülmüştü 3 aylık bebeğe teşhis koyarak dünya literatürüne girebilirsin diye. Hocam bide sma çıkmış şimdide çok korkuyorum demiştim azarlamıştı. Eşime bu yeni anneler meslekten soğuttu beni dedi. Eşim hiç gözlerin dolmasın hak ettin dedi. Şimdi relak takılıyorum. Sizinki de sabredin de bi kendine gelsin bebeğiniz gayet sağlıklı

Merhabalar,

Merhaba güzel anne 🌸 bildirime istinaden yazmak istedim. Öncelikle Rabbim size bağışlasın bebeğinizi. Endişenizi anlıyorum benim de bebeğim 5 ay 4 günlük o yollardan geçtik derler ya tam yerine denk geldi söz😊 Öncelikle naçizane tavsiyem bebeğinizi asla başka bebeklerle kıyaslamayın her bebek kendine özeldir. Kaldı ki bebeğiniz henüz çok küçük sosyal gülümsemeleri benim bebeğim yanılmıyorsam 3.aydan sonra yaptı. Temkinli olmakta elbette fayda var ama siz ne kadar endişeli ve stresli olursanız inanın bebeğiniz de aynı oluyor. Ben normalde aşırı pimpirikli biriyim ama hem hamilelikte hem doğumdan sonra artık Allah tarafından mı bilmiyorum rahatlık var üzerimde. Elbette sorun olursa üstüne düşüyorum ama hiç kendi kendime sorun çıkarıp googleda "bebeğim şöyle yapıyor" vs. Gibi aramalar yapmadım. Hatta bir örnek vereyim arkadaşımla aramızda doğumumuzda 10 gün var o hamilelikte ve doğumdan sonra aşırı pimpirikli sürekli google çocukla alakalı bir şeyler aratıyor. İnanın bebek o kadar huzursuz ki sürekli ağlıyor ve huysuz. Ve sürekli bir şeyler aradıkça sorun çıkıyor çocukta. Hep uyarıyorum ama dinlemiyor çocuk hala ağlak. O yüzden siz rahat olun bebeğinizi sevgi ve bol öpücüklerle büyütün. Her anın tadını çıkarmaya çalışın inanın çok çabuk büyüyorlar. Sevgiyle kalın☺️🌸

Merhabalar,

Canım benim bende 36 haftalık doğum yaptım çok şükür iyi oğlum 2950 kilosunda doğdu şuan 3 yaşında ama iyi bazı çocukların yada bebeklerin yapısından kaynaklı da olabiliyor dediğin durumlar ama yidede bir çocuk dokturuna götür için rahatlasın her çocuğun gelişimi farklıdır insallahta hiç birşeyi yoktur

Merhabalar,

Aradığınız insan benim ikizlerim 38 haftalık doğdu ama oğlanın kilosu 2'nin altındaydı. Kız iki aylık olana kadar gülümsemedi. Oğlan 5 aylıktı doğru düzgün güldüğü zaman. Dönüp bakmıyordu sürekli ağlıyordu yemiyordu geç gelişiyordu ama maşallah şimdi ağzı kapanmıyor kulakları çok hassas. Yani tabi ki erken teşhis önemli ama ben de ondan korkmuştum kuvozde kaldığı için geç gelişiyor dediler benimki için

Google :KK43: iki ay gelişim aşamalarında yazıyor
İki aylık bebek uyurken gülümser, uyanıkken kendi kendine gülümser ama birine birşeye tepki vererek gülmez, bilinçli gülmez
Yapmayın lütfen Google ı açıp acaba bebeğim ne zaman gülecek diye bakma lüzumu nasıl hasıl oldu, sevin konuşun besleyin okşayın olabildiğince konuşun kendi akışına bırakın

Kusura bakmayın kızıyorum böyle konulara.
Lütfen kendinize gelin. Stresiniz çocuğa yansıyor. Siz bu kadar stresliyken de gülmesini falan beklemeyin.
Sağlıklı bir bebeğiniz olduğuna şükredin ve onunla geçirdiğiniz bu engüzel anların kıymetini bilin. İlk 1 yılınız çok kıymetli. Unutmayın sakın.
Ayrıca bir sorun varsa şu an çözümünüz var mı? Yok onu her haliyle kabullenmekte başka.
O halde salın kendinizi.

Google :KK43: iki ay gelişim aşamalarında yazıyor

Daha neler neler yazacak o gelişim aşamalarında. Bazılarını önce bazılarını sonra yapacak. Her aşamada bu hallere girerseniz sizin tedavi olmanız gerekir önce.
Okumayın öyle şeyler aylık kontrollerini iyi bir uzmana götürün yeterli.

Benim kızlarım 15 ve 20 gün erken doğdular. İkisi de 2.5 kiloydu. Bu normal, rastlanan bir durum. Çocuk doktoru kontrol etti sorun yok dedi. Aylık kontrollere de götürdüm. Daha napıyım… farkında değilim sosyal gülümseme ne zamandı. Ha 2 yaşında konuştular bu arada, bana göre o da normal 😂 evham yapma. Sen yapman gerekenleri yap yeter. Rahat annelerin çocukları stres deneyimlemedikleri için daha sakin ve rahat büyüyorlar

Bebeğiniz daha çok küçük tepkisi bu sebeple olmayabilir . Ama sizi kutluyorum bilinçli bir anne olmanız muhteşem ! Ailenizde otizmli olan birey varmı ? Bu alanda çok iyi doktorlar var bir sormanızı tavsiye ederim en azından içiniz rahatlar suan için🌱 Kontrol zamanı geldiğinde söyledikleriniz devam eder ve Farklı yeni belirtiler ortaya çıkarsa ( inşallah böyle bir durum yaşamazsınız) hemen bir doktora götürür ve yardım alırsınız 🙏🏼
Burada erken teşhis çok önemli ama daha çok minik bir bebek onun için nedir bilemiyorum sizin için en sağlıklı söyleyeceğim şey uzman görüşü siz ve yavrunuz sağlıkla kalın 🙏🏼
Çok çok teşekkür ederim 🙏🏻 benim ve eşimin ailesinde otizm ya da benzeri bir bozukluk yok, ama 2 ay gelişimi ile ilgili araştırmalar yaptıkça çok gerilmiştim, buradaki arkadaşlarım içimi rahatlattılar Allah razı olsun. Yeniden telaşlanmak için bekleyeceğim 70 güne kadar :( inşallah telaşlanmaz sadece mutlu olurum

İki aylık bebek uyurken gülümser, uyanıkken kendi kendine gülümser ama birine birşeye tepki vererek gülmez, bilinçli gülmez
Yapmayın lütfen Google ı açıp acaba bebeğim ne zaman gülecek diye bakma lüzumu nasıl hasıl oldu, sevin konuşun besleyin okşayın olabildiğince konuşun kendi akışına bırakın
0-3 aylık bebekli anneler diye bir whatsapp grubuna girmiştim. Kaka fotoları atıp normal mi diye sormalardan tutun marka önerilerine kadar her şey konuşuluyor. Orada bebeğin ne zaman güldüğünü falan konuşuyorlardı. Herkes başladı 35 günlüktü babannesine güldü, 40 günlüktü dedesine güldü, bizimki nerdeyse konuşacak, bizimki sürekli aguluyor demeye… sonra bebeğin gülümsemesi için doğru zamanı araştırdım. 2 ay civarı yazıyordu. Gülümsemezse nolur diye baktım otizm belirtisi çıktı. 2 aylık bebekte otizm belirtileri nedir diye baktım göz kontağı, eşya takibi vs çıktı… derken böyle burada buldum kendimi

Back