• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Stresten kahroluyorum

Merhabalar,
Bebeğim 57 günlük. 38+1’de doğdu, sezaryen. Normalden 13 gün erken oluyor. Kilosu az doğdu 2870 gramdı. Çok hızlı toparladı şu an normalden de fazla kiloda. Boyu da uzadı.

Ama yanılmıyorsam sadece 1 kere bana gülümsedi. O da muhtemelen denk geldi. Sosyal gülümseme hala yok. Gözleriyle eşyaları bazen takip ediyor bazen etmiyor. Başının dönük olduğu yönün tersinde çıngırakla ses yaptığımda dönüp bakmıyor. Eskiden emerken uyuyakalmak üzere iken bilinçsiz gülümserdi. Artık o da yok denecek kadar az.

Manyaklık olarak nitelendiriyor herkes ama bilinçli anne olmak, erken teşhis için en önemlisi değil mi? Otizm ile ilgili bir şeyler mi yapmalıyım, hangi alandan doktora götürmeliyim bilmiyorum. Kendimi çok kötü hissediyorum, bir şeyler yapmam lazım ama yapmıyorum gibi geliyor. Sürekli ağlıyorum, bebeğimle ilgilenirken bile gözyaşı döküyorum. Çok kötü durumdayım ne olur bir şeyler söyleyin.

@Kazen mümkün olur mu en azından anneler kulübündeki üyelere bildirim gitmesi. Kurdeşen dökeceğim, her bir sözcüğe ihtiyacım var.
Bence çok küçük ama ya… çocuk psikiyatrisine sormak en iyisi yine de

Çok hareketli olamaması iyi. Otizmli bebeklerin çoğu aşırı derecede hareketlidir ve sese çok kısıtlı tepki verirler. Bu anlatıklarınıza göre bebeğin hareketleri normal. Tabi doğru teşhis için biraz daha büyümesi lazım. Yinede içinizin rahat etmesini istiyorsanız alanında iyi bir uzmana gösterin.
Benim kızım çok hareketliydi hala öyle gerçekten bununla ilişkilimi şuan 18 aylik baya 3 lu cumle kuruyor sadece yabancılara fazla tepkili agliyor yabancı birini görünce bu yüzden doktora götürmek istiyorum. Acaba otizm olabilirmi

Benim kızım çok hareketliydi hala öyle gerçekten bununla ilişkilimi şuan 18 aylik baya 3 lu cumle kuruyor sadece yabancılara fazla tepkili agliyor yabancı birini görünce bu yüzden doktora götürmek istiyorum. Acaba otizm olabilirmi

İçinizin rahat etmesini istiyorsanız tabiki gösterebilirsiniz ancak her hareketli çocuk otizmlidir diye bir şey yok. Ayrıca çocuğunuzun yabancı görünce ağlaması muhtemelen insanların arasına çok fazla sokmamanızdandır. Çünkü insan içine fazla çıkmayan çocuk birini gördüğünde Özgüveni düştüğü için korkup ağlar.

Canım benim asla manyaklık değil bu yaptığın. Ne gelirse Rabbimden deyip oturup çaresizlik boyutuna gelince mi ilgileneceksin yani normali bu değil normali ve olması gereken süreç kesinlikle bu. Hemde ne kadar güzel bilinçli sorular ve sorunları deneyim ederek sorup anlatmışsın.
Bebiş tam ne kadarlık bilmiyorum ama üst komşumun çift yumurta ikizleri doğdu 8 yıl önce bir kızı daha kırkı çıkmadan kahkahalar atıp gözleriyle heryeri izlerken diğer kızının 20. Gününde gözleri dahi açılmamıştı. Uyurlarken biri normal nefes alırken o daha az ve daha uzun sürede nefes alırdı, doğru düzgün kusmazdı, gaz ağrısı bile çekmezdi hatta doğru düzgün ağladığınızı bile hatırlamıyorum. Rengi diğer kardeşine göre daha koyu ve diğer kardeşine göre kgsi daha düşüktü. Aldığı nefesi kesmedikçe Rabbim umut var der dururdu annesi. Şuan o gözleri kapalı olan kız bebek maalesef özel eğitim alıyor zeka geriliği ve anlama geriliği var. Tamamen nörolojik problemler yaşadı belki zamanında müdahale edilseydi sorun beyninde bu kadar büyümeyecekti.. Ameliyatlar olsada bir ilerleme kaydedemedi maalesef beyninin uzun süre oksijensiz kalma durumları oluşmuş bebekken.
Evhamlarını çok iyi anlıyorum ve lütfen aklına takılan her konuda tek doktora bağlı olmadan danış bir çok yorum al. Ben herşeyin yolunda gideceğine inanıyorum senin gibi harika ve bilinçli bir annesi varken benim kuzumun herşeyi normal çıkacaktır ♥️🌸

Merhaba beyinde hasar oldugunu nasil tespit ettiler ? Benim kizim suan 23 aylik bizde ogrenme guclugunden şupheleniyoruz. Hayvanlarin seslerini taklit ediyor ama kitaptan göstermiyor. Akranlarina gore geç gidiyoruz.

Merhaba beyinde hasar oldugunu nasil tespit ettiler ? Benim kizim suan 23 aylik bizde ogrenme guclugunden şupheleniyoruz. Hayvanlarin seslerini taklit ediyor ama kitaptan göstermiyor. Akranlarina gore geç gidiyoruz.
Merhaba, ameliyatlarını 1. Sınıf sonrası olmaya başladı. Öğretmeninin fark etmesi üzerine annesi tedaviye sıcak bakmaya başladı. Annesine göre çekinen, utanan bir çocuktu. Fakat hangi bölüme gittiler, nasıl geçti süreç tam bilmiyorum. Ameliyatlarının sonrası çok zor geçiyordu ağlıyordu hep 😓
Ama sizin minnoşluk için erkendir annesi belki bilmiyorum ama 23 ayda olması ve olmaması gerekenler konusunda malesef bir hakimiyetim yok. Henüz anne olmadım aşılamaya başladım bu ay hayırlısıyla ay sonunda kendi mucizemin haberini bekliyorum heyecanla❤️

Merhabalar,
Bebeğim 57 günlük. 38+1’de doğdu, sezaryen. Normalden 13 gün erken oluyor. Kilosu az doğdu 2870 gramdı. Çok hızlı toparladı şu an normalden de fazla kiloda. Boyu da uzadı.

Ama yanılmıyorsam sadece 1 kere bana gülümsedi. O da muhtemelen denk geldi. Sosyal gülümseme hala yok. Gözleriyle eşyaları bazen takip ediyor bazen etmiyor. Başının dönük olduğu yönün tersinde çıngırakla ses yaptığımda dönüp bakmıyor. Eskiden emerken uyuyakalmak üzere iken bilinçsiz gülümserdi. Artık o da yok denecek kadar az.

Manyaklık olarak nitelendiriyor herkes ama bilinçli anne olmak, erken teşhis için en önemlisi değil mi? Otizm ile ilgili bir şeyler mi yapmalıyım, hangi alandan doktora götürmeliyim bilmiyorum. Kendimi çok kötü hissediyorum, bir şeyler yapmam lazım ama yapmıyorum gibi geliyor. Sürekli ağlıyorum, bebeğimle ilgilenirken bile gözyaşı döküyorum. Çok kötü durumdayım ne olur bir şeyler söyleyin.

@Kazen mümkün olur mu en azından anneler kulübündeki üyelere bildirim gitmesi. Kurdeşen dökeceğim, her bir sözcüğe ihtiyacım var.
Hemen aklınıza niye böyle şeyler getiriyorsunuz bebeğiniz daha küçük biraz bı gözlemleyin hele otizm ilerde kendini net belli eder . Çoğu şeye tepki vermez bariz belli olur sizin ki daha bebek bu yaşadıklarıniz da çok normal bende otizmli öğrencilerle çok ilgilendim

Back