• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Stresten kahroluyorum

Merhabalar,
Bebeğim 57 günlük. 38+1’de doğdu, sezaryen. Normalden 13 gün erken oluyor. Kilosu az doğdu 2870 gramdı. Çok hızlı toparladı şu an normalden de fazla kiloda. Boyu da uzadı.

Ama yanılmıyorsam sadece 1 kere bana gülümsedi. O da muhtemelen denk geldi. Sosyal gülümseme hala yok. Gözleriyle eşyaları bazen takip ediyor bazen etmiyor. Başının dönük olduğu yönün tersinde çıngırakla ses yaptığımda dönüp bakmıyor. Eskiden emerken uyuyakalmak üzere iken bilinçsiz gülümserdi. Artık o da yok denecek kadar az.

Manyaklık olarak nitelendiriyor herkes ama bilinçli anne olmak, erken teşhis için en önemlisi değil mi? Otizm ile ilgili bir şeyler mi yapmalıyım, hangi alandan doktora götürmeliyim bilmiyorum. Kendimi çok kötü hissediyorum, bir şeyler yapmam lazım ama yapmıyorum gibi geliyor. Sürekli ağlıyorum, bebeğimle ilgilenirken bile gözyaşı döküyorum. Çok kötü durumdayım ne olur bir şeyler söyleyin.

@Kazen mümkün olur mu en azından anneler kulübündeki üyelere bildirim gitmesi. Kurdeşen dökeceğim, her bir sözcüğe ihtiyacım var.
57 gunluk bebekten ne bekliyosunuz ya🙆Hayata yeni tutunuyo bebe .Bilincli annelik boyle bisey degil.

Bana gelince de öyle bir heyecanı tepkisi yok bu arada. Sadece emme pozisyonuna geçince nefesi hızlanıyor. Onun dışında bir süt makinesi gibiyim, başka olayım yok gibi
daha ne olsun :) bir kaç ay sonra nasıl gülücükler atıyor, sizi nasıl farkediyor, almayınca ağlıyor göreceksiniz az sabır :) sevgiler

Merhabalar,
Bebeğim 57 günlük. 38+1’de doğdu, sezaryen. Normalden 13 gün erken oluyor. Kilosu az doğdu 2870 gramdı. Çok hızlı toparladı şu an normalden de fazla kiloda. Boyu da uzadı.

Ama yanılmıyorsam sadece 1 kere bana gülümsedi. O da muhtemelen denk geldi. Sosyal gülümseme hala yok. Gözleriyle eşyaları bazen takip ediyor bazen etmiyor. Başının dönük olduğu yönün tersinde çıngırakla ses yaptığımda dönüp bakmıyor. Eskiden emerken uyuyakalmak üzere iken bilinçsiz gülümserdi. Artık o da yok denecek kadar az.

Manyaklık olarak nitelendiriyor herkes ama bilinçli anne olmak, erken teşhis için en önemlisi değil mi? Otizm ile ilgili bir şeyler mi yapmalıyım, hangi alandan doktora götürmeliyim bilmiyorum. Kendimi çok kötü hissediyorum, bir şeyler yapmam lazım ama yapmıyorum gibi geliyor. Sürekli ağlıyorum, bebeğimle ilgilenirken bile gözyaşı döküyorum. Çok kötü durumdayım ne olur bir şeyler söyleyin.

@Kazen mümkün olur mu en azından anneler kulübündeki üyelere bildirim gitmesi. Kurdeşen dökeceğim, her bir sözcüğe ihtiyacım var.
Çok şaşırdım bunu okuyunca 57 günlük bebekten ne bekliyorsunuz ki daha çok küçük biraz daha zaman verin 4 5 aylık olana kadar bekleyin siz huzursuz mutsuz olursanız çocukta bunu hissediyor otizm teşhisi için daha erken

Merhabalar,

Öncelikle sakin olun aynı durumu bende yaşadım. 2 aylık olmuştu gülümsemiyordu. Neler neler geçti aklımdan. 2 buçuk aylıkken nesneleri takip etmeye 3 aylıkken de gülümseye başladı. 4 buçuk aylıkken ilk kez sesli güldü. Şuan 7 aylık kıkır kıkır. Bir ay daha bekleyin.

reynax reynax önermiştiniz bu videonun ilk 1.5 dakikasına bakın… :KK43:

Ne diyorsunuz M Minaredenatbeni dogadostupanda dogadostupanda

Canim burda işitme testinden bahsediyor. valla benim bebekte bak 109 günlük heralde isterse bakıyor arkadan seslendiğimde , şimdi senin bebiş gülmüyor ve sese mi bakmıyor. Burda dediği şey otizm değil işitme testi gibi şeyler. Ben daha erken unutmak için ama bebeğimin bu zamanda her sese baktığını hatirlamiyorum. 2aylik kontrolüne bişey kalmamış doktoruna sorarsin o seni rahatlatır. Ben ilk oğlumda sorduğumda demsitim ya ismine tepki vermiyor demiştim ya 3aylikti sanırım işitme testi yaptırdınız mi dedi isterseniz birdaha yaptirin dedi ama duydufunu biliyorum bazi seslere karşı. Sonra olmaya başladı videolarm var . Ana kucağına koyup sesleniridim yandan arkadan gülerdi dönmezdi.
Bak bende bu düşüncelerden cok oldu yıprandım, ikinci çocuğu yapamadım tam 8 sene sonra simdi oldu ,benim yaptığım hataya düşme asla kendini yıpratma.

Canim burda işitme testinden bahsediyor. valla benim bebekte bak 109 günlük heralde isterse bakıyor arkadan seslendiğimde , şimdi senin bebiş gülmüyor ve sese mi bakmıyor. Burda dediği şey otizm değil işitme testi gibi şeyler. Ben daha erken unutmak için ama bebeğimin bu zamanda her sese baktığını hatirlamiyorum. 2aylik kontrolüne bişey kalmamış doktoruna sorarsin o seni rahatlatır. Ben ilk oğlumda sorduğumda demsitim ya ismine tepki vermiyor demiştim ya 3aylikti sanırım işitme testi yaptırdınız mi dedi isterseniz birdaha yaptirin dedi ama duydufunu biliyorum bazi seslere karşı. Sonra olmaya başladı videolarm var . Ana kucağına koyup sesleniridim yandan arkadan gülerdi dönmezdi.
Bak bende bu düşüncelerden cok oldu yıprandım, ikinci çocuğu yapamadım tam 8 sene sonra simdi oldu ,benim yaptığım hataya düşme asla kendini yıpratma.
Sese bazen bakıyor bazen bakmıyor. Çıngırağı genelde takşp etmiyor, ara sıra takip ediyor. Refleks gülümseme var uykuda, ama sosyal gülümseme yok :( 38+1 de doğdu ya. 40 haftadan hesaplayınca 45 günlük oluyor. Acaba bu aşamalar buna göre mi hesaplanıyor

Ben de bir daha tövbe çocuğa diyorum. Bu korkuları acıları yeniden yaşamayı kalbim kaldırmaz

Sese bazen bakıyor bazen bakmıyor. Çıngırağı genelde takşp etmiyor, ara sıra takip ediyor. Refleks gülümseme var uykuda, ama sosyal gülümseme yok :KK43: 38+1 de doğdu ya. 40 haftadan hesaplayınca 45 günlük oluyor. Acaba bu aşamalar buna göre mi hesaplanıyor
bebekler ilk 3 ay kendilerini hala anne karnında gibi hissediyor ilk 3 ay gerçekten sadece emiyorlar uyuyolar

Sizin bebeğiniz yüzünüze bakınca gülüyor muydu ikinci ayda, ne zamana kadar beklemeliyim sizce
hayır gülmüyordu uyurken falan kendi isterse kahkaha atıyordu ne babasına ne bana o haftalarda tepki vermiyordu. 3. ay bittikten sonra normal tepkiler vermeye başladı. 4.5 aylık oldu hala canı istemezse adına falan bakmıyor.
bi bakıyosun geceden sabah bambaşka bebek oluyor bir gün önce yapamadığını bşr gün sonra yapıyor.
senin eski konularını da biliyorum hamilelik sürecindeki testlerini falan o zamanda çok endişelendi ama bak bebeğin sağlıklı çok şükür.
bizim dr umız her seferinde keyfini çıkar sağlıklı bir bebek deyip yolluyor
sizde keyfini çıkarın bu günlerin çok hızlı büyüyorlar çünkü

Allah sizlere bağışlasın bebişinizi 🧿 çok fazla görüyorum 40 günlükken bize güldü, 30 günlükken şöyle böyle diye yorumlar. O yüzden bebeğim bana çok anormal ve tepkisiz gelmeye başladı. Zaten de tepkisiz gerçi ama..
Öyle bir şey yok iki çocuğum var emer uyurdu üç ay gibi başlar gulmeler anlıyorum bende kendimi yedim kelime gelmedi diye 15 ayda ilk kelime geldi ohh dedim o gülücük gelsin ohhh diyeceksin daha erken

Ruh hastalığı boyutundaki endişem doktora giderken de oluyor merak etmeyin, bebeğimi hırpalatmam o yüzden:KK43: bir doktoru 40 kere araştırıp öyle götürüyorum, sonra da onun söylediklerini başka doktorunki ile kıyaslıyorum falan. Hamileyken rahatsızlanınca acile gitmezdim acil doktoru kendi alanına göre hareket eder önceliği kadın doğum olmaz diye, kadın doğum doktorum telefondayken görüşürdüm diğer alan doktorlarıyla 😅
Bence yardım alın bu boyutta endise normak degil

Ben de bir daha tövbe çocuğa diyorum. Bu korkuları acıları yeniden yaşamayı kalbim kaldırmaz
Sakin bak ben oğlumu kardeşsiz büyüttüm simdi oldu cocuk 8.5 yaşında bi sure sonra küçük yalnz kalacak🥹🥹 38yasindayim ikisi erkek az daha genç olsam kiz icin çabalardim. Onlari düşünme şimdi. Doktoruna sor herseyi ama otizm cok uç şimdi cocuk komut bile alamıyor ki nasıl teşhis edilsin bu veriyle , takip ediyor ama hep degl diyorsn bizimde oyleydi şimdi 109 günlük yani 3.5 aylik bak. Nasıl farklı hepsi geçecek yazacaksın

En basta en cok streslisin yuzde yuz bebeginide etkiliyorsun kendini sakinlestirmen gerek 5 aylik bebegim suan yeni yeni benim farkinda gulmeler basladi esyalari takip etme olayi zaten 3 den sonra hiz kazanıyor . Ayrica kontrollerinde doktor boyle bir seyden mi bahsetti sana da teshisi hemen koydun ?

Sevgili Louder Louder manyaklık diyemem ama gerçekten gereksiz stres yaşatıyorsun kendine :)
3 çocuk annesiyim. İlk bebeğimde ben de 2 aylıkken bu korkuları yaşamıştım. İnternette yazan şeylere göre teşhis koyma bebeğine, bilinçli anne olmak başka bir şey, kendine de bebeğine de bir daha geri gelmeyecek bu zamanları zehir etme :)
Eskiden bebekler ilk doğduğunda gözleri kapalı doğardı, şimdi fıldır fıldır gözleri maşallah hepsinin:) çok çok minik daha, dünyaya adapte olmaya çalışıyor, ona zaman vermelisin:)
Hepsinin kuruntu olduğunu kendin göreceksin.

Back