Stresten kahroluyorum

37+6 sezeryan oldu benimde .Zeka kartları aldim bı tanesini takip etmedi 3 aylık olana kadar ..cingiragada bakmadı. Hep uyuyordu ..Neden bukadar uyuyor diye dert etmiştim ozaman kendime . Şimdi uyumuyir zırt pırt saat başı kalkıyor diye dert ediyorum..46 günlük güldü benimkide fakat sonra gulduremedik. Olabilir 58 günlük şuan 15 günde bebekler çok değişir. 2. Ayında guler diyor 2. Ayi içinde yani ... Lütfen bu zamanlarıni video izleyerek değil bebeğinle geçir . Bol bol göz teması yap şarkı söyle. Bak benim bebeğim kırmızı balık şarkısını seviyor bitek. Aç sen de söyle karşında burnuna dökün çenesine dökün inan sana bakıp tepki verir.1,2 yaparsın 10. Da verir. Bon Bon Bon bonibon diyip duruyordum gülüp burnune çenesine yanaklarına dokunuyordum ozaman tesadüf güldü agulayip. Oyunlar yap videolarda bunları söylemiyor.. ha 10 gün önce 10 gün sonra.. bunca anne sana burda ne anlatıyor dün den beri.

Son düzenleme:
Ben teşhis koymadım aslında, kuşkulandım, herkesin önerdiği osman gönülal videolarında bile 7 haftada hala gülümseme yoksa doktora gitmeli diyor. Doktor bir şey dememişti

Canim Gelisimsel farkliliklar muhakkkak olacaktir. Benim kızım tam yuvarlanma isini tam 3 ay geç yaptı. Gec emekledi, gec yürüdü, bende birsuru farkli doktora gittim, bisey yok dediler, gercekten de biseyi yokmus artik koşuyor. Doktor muayenesinde bisey yok demis sanada. Bebegine biraz zaman ver, 3.aydan itibaren her ay yeni bisey ogrendigini kendin goreceksin zaten. Bir ay cingiragi dondurmeye baslayacak, bir ay ayaklarini tutmaya baslayacak. Su an cok erken.
Ben seni inanilmaz kaygili görüyorum. Bebek bunlari hissediyor, görüyor. Stresli oldugumda kizim asla uyumazdi, o enerjiyi hissediyorlar. Biraz rahatlamaya calis. Bak birisi yazmis sana otizm teshisi 1 yasindan sonra konulur diye. En guzel zamanlarini bu sekilde stresli gecirme

Endiselerinizi anliyorum, yeni annelik huznu ile beraber bu kaygilar da oldukca yuksek duzeye cikar. Bebeginizin isitme testi nasildi? Gulumseme icin henuz 3. ay beklenebilir. Isiga karsi tepkileri nelerdir? Bir uzmanla gorusmek isterseniz bu da elbette anlasilabilir. Bulundugunuz ile gore bir uzmana yonlendirilebilirsiniz ancak 1 yasindan once en fazla 8 9. aydan önce teshis almaniz imkansizdir. Bebeginize bu sure zarfinda asla ekran gostermeyerek onun ilgisini canli tutarak sizinle olan iletisimini canli tutabilirsiniz.

İşitme testinden geçti
Işığa dikkatli bakan bir bebek
Bugün götürdüm önceki mesajlarımda var

İşitme testinden geçti ama göz muayenesi hala olmadı, 9’unda kontrolümüz var doktorumuz yönlendirecek göz doktoruna.. kendime engel olabilsem keşke, olamıyorum bu konuyu aşamıyorum
Göz muayenesi bildiğim kadarıyla ilk aşamada ışıkla bakmak şeklinde. Sonra 1 yaşında kontrol.
Henüz çok küçük. Bol bol ilgi, bol bol uyaran

sizinle aynı endişeleri yaşamış biri olarak tekrar söylüyorum biraz daha sabredin :) bebeklerimiz gayet normal sadece biz fazla takıntılı anneleriz ben hala öyleyim yok bakmadı yok göz teması kurmadı yok seslendim dönmedi. biraz bebeklerimizi rahat bırakmamız lazım. herkese göre bebeğim gayet normal ama ben çocuğumda sürekli bir şeyler bulup takıyorum. ve bu olaylar aynı sizin gibi 2.ayda başladı bende de. her şey internette yazdığı gibi olmuyor onu anladım artık. 2.ayda gülümsemeyen bebeğim 3.ayda gülücükler saçmaya başladı. sonra baktım internette 3.ayda sesli güler diyor ee 3 oldu gülmüyor sesli diye bu sefer bunu takıntı yaptım. sonuç ne oldu 4 buçuk aylıkken ilk kahkahasını attı. 1 ay önce veya sonra bu kadar önemli değilmiş aslında elbet yapıyorlar zamanı gelince. zeka kartları almıştım 2 aylıkken takip etmiyordu onu da taktım sonuç 2 buçuk 3 aylıkken zehir gibi takip etmeye başladı. sonra 6 aylık oldu babıldamıyor bu kız diye taktım taktım 6 ay 28 günlüktü birden başladı baba mama demeye. yani her şeyi kendi istedikleri zaman vakti geldiğinde yapıyorlar. biz biraz rahat olmalıyız çünkü bu streslerle bebeklerimizin en güzel zamanlarını kaçırıyoruz ileride pişman olacağız.

Kötü düşünceler iyi değildir, bebekler annelerin stresini ağrısını kendinde hissettığını biliyormusunuz pozitif olmalisiniz kilosu normal ben 8 aylık doğmuşum 2 kilo ve 40sm yaşıyorum bende hamileyim 2 ci çocuğuma asla kötü düşünme bebeğinle anneliğin tadını çıkar

Cok kizacam, kizamiyorum. Hakaret edecem, edemiyorum. Derdini kucumseyecem, kucumseyemiyorum. 57gunluk diyosun, 2 hafta da erken dogmus. Suan o cocugu 40i yeni cikmis gibi degerlendireceksin. Ne gulmesi daha bunun icin bildirim attirmissiniz. . Ayrica emerken o yandan cikardigi gulumseme gercek gulumseme degil bir refleks. Yavas yavas o refleks kaybolacak ve buyudukce yerini bilincli gulumseme alacak. Milletin ne derdi var. Kendinize dert aramayin.

Manyaklik demeyelim ama fazla paranoya yapıyorsunuz gibi geliyor3. Bu dönemde çocuklarda nesne takibi ses takibi olmaması normal. Hele ki bilinçli gülme söz konusu bile değil. İçiniz rahat edecekse genetik laboratuvarları var oralar test yapıyor. Bence atlatamayacaksaniz götürüp yaptırın ama otizm adına bir şey çıkacağını sanmıyorum. Farzedin ki çocuğunuz otizm ne yapmanız gerekiyor; çocuğunuzla sohbet etmelisiniz, ona kitaplar okuyun , içinde bulunduğu aya uygun görselleri gösterip bağlantı kurmasını sağlayın.siz göz teması kurun , ses uyaranlarina ve duyusal uyaranlara maruz bırakın. Asla ama asla ekran maruziyeti olmasın. Yani tüm diğer annelerin yapması gereken şeyleri yapmalısınız. Bu kadar evhamlı olmayın, bu zamanlar geçecek evham sizin annelikten lezzet almanızı engeller. Sağlıkla büyüsün meleginiz

Sakinles 57 günlük bebek daha anne karnından ayrıldığının bile farkında değil

Otizm teşhisi koydu mu dedik siz nasıl okuyorsunuz!? Değerlendirilmesi gerekir diyor orda. He he sen yıllarca okudun emek harcadın da çok biliyorsun. Daha burdaki yazıyı okuyup anlamaktan acizsin. Saçmalayan sensin

Otizm teşhisi koydu mu dedik siz nasıl okuyorsunuz!? Değerlendirilmesi gerekir diyor orda. He he sen yıllarca okudun emek harcadın da çok biliyorsun. Daha burdaki yazıyı okuyup anlamaktan acizsin. Saçmalayan sensin
E ben demedim ki otizim teşhisi koydunuz diye, bunu nereden uydurdunuz? Anlayamayan siz olmayasınız.
Nasıl değerlendirilecek, ne tetkikler yapılacakta iki aylık bebekte otizim var mı yok mu teşhis edilecek? Bunu bir doktor yapamaz sizin yakınınız şarlatan bir falcı mı? Tıbben imkanı olmayan birşeyi aklen mantığı olmayan birşeyi laf olsun diye sallamayacak kadar okudum araştırdım. Size de tavsiye ederim eşeklik baki de kalsa en azından cehaleti alır mutlaka size bir faydası olur diyecem size kar etmese de çevrenize hayrı olacağı kesin

Konuma destek verenleri azarlamak yerine söyleyebilir misiniz otizmle ilgili kan tahlilleri diyen yakınınız hangi tahlilleri önerdi, otizmle ilişkisi nedir bunların, lütfen bilgiyi detaylandırın

Oglum 38+4 2870 kg 48 cm doğdu dediğin şeylerin hepsini yaşadım geç konuştu 24 aylıkken inan suan canavar masallah vesvese etme lütfen Allahin izniyle 6.ayda herseyi göreceksin dünyaya alisiyorlar

Son bir söz bende bu forumda adım adım aydaslariyla her asamayi paylaşan bir anneydim en son bende ipler koptu herkes yok öyle yok böyle vb vb ama sana naçizane tavsiyem sakın Kiyas yapıp kendini üzme her çocuğun gelişimi aşamalari karakteri farklı adimlari farklı onlar da bir birey zaten takip ettiği doktoru sorun olsa yönlendirir biz ek gıdaya 10. Ay geçmiş ve çiğnemeyi yeni öğreniyoruz 4 yaşına gircez dusun neden çok seçici yemek konusunda istahsiz bu da onun yapısı her bebek her cocuk ayri ilk 2 yıl inanılmaz sorun arıyorsun cocukta inan kendini üzüyorsun sonra salicaksin tadını cikar ve tekrar söylüyorum forumdaki arkadaşlarıyla asla kiyaslama

Gerçekten mi? Henüz erken mi? Kahroluyorum Zuzushh, daha erken olduğuna inanmak istiyorum
Henüz çok erken benim bebekler ilk 3 ay reflekslerle yaşarlar bilinçli hareket etmezler daha çooook küçük kendinizi üzmeyin bende geçti bu yollardan kıızm emerken bana hiç bakmazdı hatta ilk 3 ay yüzümüze hiç bakmadı sadece yatarken bakıyordu otizm mi diye çok yıprattım kendimi şimdi 1 yaşına girecek üzüldüğüm günlerime acıyorum bebekte hissediyor bunu sakin olmaya gününüzü güzel geçirmeye çalışın bu günleri çok arayacaksınız

Bebekler her gün farklı tepkiler verebilir. Her gün daha değişik davranışlar sergileyebilir. Zaman zaman içine kapanık, zaman zaman ise dış dünya ile iç içe olabilirler. Bu gün değil saatler içerisinde bile değişiklik gösterebilir. Bebeğiniz daha çok küçük… Göz hareketleri, tepkileri istediğiniz hızda olmayabilir. Gündemin güne daha da değişim yaşadığını fark edeceksiniz. Ayrıca otizmin bu aylarda saptanması çok çok zor. O fikri bir kere aklınızdan çıkarın. Daha sonra ise çeşitli yöntemlerle bebeğinizin motor faaliyetlerine bakabiliriz. İçinizi ferah tutun. Her ayın bebekler için farklı sendromları vardır. Anne olduğunuz için fazla inceliyorsunuz ve beyniniz olmayan şeyleri kurmaya başlıyor. Rahatlayın ve bebeğinizin en güzel zamanlarının tadını çıkarmaya bakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…