• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Stresten kahroluyorum

Merhabalar,
Bebeğim 57 günlük. 38+1’de doğdu, sezaryen. Normalden 13 gün erken oluyor. Kilosu az doğdu 2870 gramdı. Çok hızlı toparladı şu an normalden de fazla kiloda. Boyu da uzadı.

Ama yanılmıyorsam sadece 1 kere bana gülümsedi. O da muhtemelen denk geldi. Sosyal gülümseme hala yok. Gözleriyle eşyaları bazen takip ediyor bazen etmiyor. Başının dönük olduğu yönün tersinde çıngırakla ses yaptığımda dönüp bakmıyor. Eskiden emerken uyuyakalmak üzere iken bilinçsiz gülümserdi. Artık o da yok denecek kadar az.

Manyaklık olarak nitelendiriyor herkes ama bilinçli anne olmak, erken teşhis için en önemlisi değil mi? Otizm ile ilgili bir şeyler mi yapmalıyım, hangi alandan doktora götürmeliyim bilmiyorum. Kendimi çok kötü hissediyorum, bir şeyler yapmam lazım ama yapmıyorum gibi geliyor. Sürekli ağlıyorum, bebeğimle ilgilenirken bile gözyaşı döküyorum. Çok kötü durumdayım ne olur bir şeyler söyleyin.

@Kazen mümkün olur mu en azından anneler kulübündeki üyelere bildirim gitmesi. Kurdeşen dökeceğim, her bir sözcüğe ihtiyacım var.
Canım kırkı çıkana kadar bebekler öyle zaten sen kırkı çıktıktan sonra bı bak nasıl gülüyor o zaman

Çocuk 13 gun erken doğmuş düzeltilmiş yaşı 57 değil 44 günlük oluyor bu yazıyı yazdınız gün için diyorum.. çocuğun karşısına salya sümük bir şekilde bakmanız onunda gülümsemesini beklemeniz biraz tuhaf.. çocuk ve anne arasında ilk 6 ay özelikle göbek bağı sanki kopmamis gibi bir bağ oluyor ve sizi hissediyor onu gülümsemesini istiyorsanız sarılıp öpün koklayın ve ona ne olursa olsun hep yanında olacağınızı hissettirin bunaltmayin yazıktır.. ila birseyler arayacaksınız göz ve duyma kontrolünü yaptırın oda eğer sizin ve eşinizin ailelerinden gözlük takma olayi varsa....

Benim oğlum da çok somurtkan. İnanın evde memnuniyetsiz müşteri diye lakabı oldu. O kadar ciddi bakıyor ki. Kaşlar genelde çatık. Çok korkutuyor bunlar beni. İnşallah huyu böyledir :KK43: hamileliğim inanılmaz stres ve korkuyla geçti. Bu yüzden de endişeliyim
Hamileliğiniz boyunca korkusunu yaşadığınız şeyden dolayı ve öncesinden dolayı şuan bebeğinizden olması gerekenden çok önce tepkiler veriyorsunuz hiç endişe etmeyin. Bunu bir Çocuk Gelişimi Uzmanı olarak söylüyorum Otizm düşünmeniz için henüz bebeğiniz çok küçük evet haklısınız bilinçli anne olmak çok önemli sizi bu konuda çok tebrik ederim fakat bilinçli anne olmak isterken lütfen korku ve kaygılarınızın esiri olmayın. Arkadaşlar da muhakkak çok önemli bilgiler vermişlerdir tamamını okuyamadım kusuruma bakmayın iyi günler

Allah sizlere bağışlasın bebişinizi 🧿 çok fazla görüyorum 40 günlükken bize güldü, 30 günlükken şöyle böyle diye yorumlar. O yüzden bebeğim bana çok anormal ve tepkisiz gelmeye başladı. Zaten de tepkisiz gerçi ama..
Bebeğim pazartesi günü 4 aylık olacak ve tam anlamıyla gülümsemeye bu hafta başladı. Hatta ilk kez sesli güldü geçen gün. Gözle çıngırağı takip etmeye de 3 aylıkken başlamıştı. 30-40 günlükken olan gülümsemeler istemsiz kas hareketleri oluyor genellikle.

Merhabalar,
Bebeğim 57 günlük. 38+1’de doğdu, sezaryen. Normalden 13 gün erken oluyor. Kilosu az doğdu 2870 gramdı. Çok hızlı toparladı şu an normalden de fazla kiloda. Boyu da uzadı.

Ama yanılmıyorsam sadece 1 kere bana gülümsedi. O da muhtemelen denk geldi. Sosyal gülümseme hala yok. Gözleriyle eşyaları bazen takip ediyor bazen etmiyor. Başının dönük olduğu yönün tersinde çıngırakla ses yaptığımda dönüp bakmıyor. Eskiden emerken uyuyakalmak üzere iken bilinçsiz gülümserdi. Artık o da yok denecek kadar az.

Manyaklık olarak nitelendiriyor herkes ama bilinçli anne olmak, erken teşhis için en önemlisi değil mi? Otizm ile ilgili bir şeyler mi yapmalıyım, hangi alandan doktora götürmeliyim bilmiyorum. Kendimi çok kötü hissediyorum, bir şeyler yapmam lazım ama yapmıyorum gibi geliyor. Sürekli ağlıyorum, bebeğimle ilgilenirken bile gözyaşı döküyorum. Çok kötü durumdayım ne olur bir şeyler söyleyin.

@Kazen mümkün olur mu en azından anneler kulübündeki üyelere bildirim gitmesi. Kurdeşen dökeceğim, her bir sözcüğe ihtiyacım var.
Daha çok küçük şuan beklediklerini karşılaması için.. gülümsemesi bile bilinçli değil şuan hani derler ya melekler güldürüyor diye ... 4 veya 5 ayllikken seninle göz teması kurup bilinçli güler anca.. çıngırak meselesine gelince şuan gözleri net görmüyor sadece durup sesi dinler bol bol konuş onunla karaltiyi takip eder ama sürekli etmez.. otizmli bir bebek bile olsa Allah korusun erken.. tanının konulması için en fazla 1 yaşını doldurmasi gerekir bildiğim kadarıyla.. kendini bu kadar yıpratma ve yorma sütüne yansir .. daha çok küçük bir bebek o annesi senin tenine sesine kokuna ihtiyacı var sadece ... Stresine değil

Merhaba taze anne. Bu gülümseme işini ben de çok takmıştım, tam 60 günlükken gülümsedi 🙂 Sürekli konuşmak lazımmış bebişle, ben bunu sürekli yapamıyorum diye ne kadar üzüyordum kendimi. Ahh annelik 🫂

elinizde değil biliyorum ama bebişinizi kendi stresinize boğmayın onu sevmenin tadını çıkarın bilinçli anne olucam derken evhamlı pimpirikli ve aşırı müdehaleci anneye dönüşmeyi emin olun çocuğunuz için bu çok ama çok daha zararlı olacaktır.
bazı şeyleri akışına bırakmayı öğrenin gerekirse kendiniz için bi psikiyatriden randevu alın. ilk zamanlarda bende çok kurmuştum kafamda kendime ait nefes alamama korkusunu ya bebeğim uykusunda kusar boğulur nefes alamazsaya çevirmiştim , kendimi fark eder etmez buna son verdim çünkü uyku uyuyamaz olmuştum. lütfen sizde kendinizi kontrol altına almaya çalışın olmuyorsa bir uzmana görünün.

Merhabalar,

Merhabalar,

Bebegin gelişimini bilmiyorum ama hareketlerinde vs. Bi sıkıntı gözlemlediyseniz geç kalmadan dr. A gidip içinizi rahatlatabilirsiniz.Allah Korusun SMA lı çocukları takip ediyorum erken teşhis çok önemli bazı rahatsızlıklarda. Bende kendi oglum için bi takım şüpheler hissedip kontrole götürüp içimi rahatlatmıştım. 6 aylık olmasına ragmen çok az hareket ediyor du. Elhamdülillah bi sorun yok 2 buçuk yaşına geldi şükür saglık lı bir bebek. Yani maksat içimizi rahatlatmak yoksa her çocuğun gelişimi farklı olabilir.

Merhaba, merak ettim bebeginiz gulmeye basladi mi? Yabanci kaynaklari da takip ediyor musunuz bilmiyorum ama cogu sosyal gulme icin 2-3 ay diyor, 7-8 hafta degil. Osman Gonulal'in videosuna cok takilmissiniz o yuzden soyledim.

kuzenimin bebişi 2 aylık nerdeyse 1. aydan itibaren gülümsemelere başladı biraz daha sabırla bekleyin belki düzelir bu durum sağlıkla büyütün.

He bu arada sunu da yaziyim. Benim engelli bir kardesim var, dogumu gectim hamileyken basladim panik ve evhamlara. Dogurdum her gelisim asamasiyla ilgili panik panik evham evham. Tv sesinde cayir cayir uyuyordu mesela dedim kesin kulagi duymuyor. Hemen isitme testi normal geldi tabi. 1 yasinda yuruyemiyordu mesela doktor doktor gezildi 2 -3 ay sonra kendi kendine yurudu. 2 yasinda cok tekrar ederek konusuyordu ah dedim otizim kostur kostur psikiatriye testler testler bisey cikmadi zaten buyudukce konusmasi oturdu. O yuzden senin panigini anliyorum.
Ah 2 yaşında konuşuyordu demişsiniz benimki 25 aylık konuşmuyor bende kafayı yiyorum 😶 yine randevu aldım bu çocuk niye konuşmuyor anlayamıyorum

Ah 2 yaşında konuşuyordu demişsiniz benimki 25 aylık konuşmuyor bende kafayı yiyorum 😶 yine randevu aldım bu çocuk niye konuşmuyor anlayamıyorum
Benim yigenim 3.5 yaşına kadar konuşmadı kardeşim iki senedir kreşe veriyor bu 6 aydır konuşuyor . Ortam yaratın parka kreşe götürün. TV telefon tablet vermeyin. Bol bol sosyallessin.

Merhaba, merak ettim bebeginiz gulmeye basladi mi? Yabanci kaynaklari da takip ediyor musunuz bilmiyorum ama cogu sosyal gulme icin 2-3 ay diyor, 7-8 hafta degil. Osman Gonulal'in videosuna cok takilmissiniz o yuzden soyledim.
Ehh, başladı denemez. Çok nadir gülümsememsi şeyler. Agular arttı ama. 3 ayı bekliyorum herkes öyle önerdiği için :(

Benim yigenim 3.5 yaşına kadar konuşmadı kardeşim iki senedir kreşe veriyor bu 6 aydır konuşuyor . Ortam yaratın parka kreşe götürün. TV telefon tablet vermeyin. Bol bol sosyallessin.
1 buçuk yaşında mi kreşe başladı yegeniniz? Ben bir kaç yerle görüştüm 2 yaştan küçük ve bezli bebek almadiklarini söylediler de Adana dayim

1 buçuk yaşında mi kreşe başladı yegeniniz? Ben bir kaç yerle görüştüm 2 yaştan küçük ve bezli bebek almadiklarini söylediler de Adana dayim
Suan 4 yasinda.Özel kreşe 2.5 yaşında verdi ilk sene de konuşamadı hı hı diye derdini anlatıyordu. Bu sene tekrar verdi ocakdan beri konuşuyor 5 aydır yani bayağı cümleler kuruyor artık. Hiç cümlesi yokdu eylül ayında ... Şimdi bildiğin konuşuyor .. tabi peltek peltek normalde 2 yaşında konuşması gerekenleri şimdi yapıyor. Anne baba diyirsa korkma geç oluyor ama oluyor. Özele para yatirdilar ama meyvesinide aldılar..geçen sene 8 bindi bu sene 38 bin bakalım seeneye ne kadar olacak. Herşey çocuk için kredi çektiler.

0-3 aylık bebekli anneler diye bir whatsapp grubuna girmiştim. Kaka fotoları atıp normal mi diye sormalardan tutun marka önerilerine kadar her şey konuşuluyor. Orada bebeğin ne zaman güldüğünü falan konuşuyorlardı. Herkes başladı 35 günlüktü babannesine güldü, 40 günlüktü dedesine güldü, bizimki nerdeyse konuşacak, bizimki sürekli aguluyor demeye… sonra bebeğin gülümsemesi için doğru zamanı araştırdım. 2 ay civarı yazıyordu. Gülümsemezse nolur diye baktım otizm belirtisi çıktı. 2 aylık bebekte otizm belirtileri nedir diye baktım göz kontağı, eşya takibi vs çıktı… derken böyle burada buldum kendimi
Başlığınızı rastgele gördüm. Egitimciyim ve bebek çocuk gelişimi de özellikle ilgi alanım. Bebeğiniz anladığım kadarıyla çok küçük endişelenmis olabilirsiniz ancak bu kadar küçük ve henüz bilinçli tepkileri olusmayan bir bebeğe otizm tanısı kimse koyamaz. Bence böyle yaparak cocugunuzla şuan beyinler arası iletişim sağlıyor ve kayginizi ona hissettiriyorsunuz. Bunun yerine siz onunla konuşmaya, sevip dokunmaya zaman ayırın ki hem bu korkularınz gitsin hemde geri gelmeyecek bu zamanlarinizi daha güzel hatırlayın. Hiçbir çocuk birbirinin aynı değildir unutmayın. Bir tavsiye de isterseniz sırf TV ve paketli gıdalardan sebep otizmli çocuklarla karşılaşıyoruz. Cocugunuz iki yaşına gelene kadar hiç bir ekran maruziyeti yaşatmayın. Suan değil ama sonrası için Bi risk olmasın bu korkuyu tekrar yaşamayın diye

Merhabalar,

Merhaba önce gözle takip başlar, çok sonra sese dönüp bakar. Oğlum 6.5 aylık ismine daha yeni dönüyor. 2 3 aylıkken sosyal gülümseme başladı daha önce de gülüyordu ama bence refleksti. Sese dönüp bakma herhalde 3 4 aydı. Bebeginizin ayını yazdınız mi görmedim ama bence en az 6 ayına kadar böyle şeylere takılmayın... Telefon tv göstermeyin sürekli konuşun, cisimleri gösterin etrafı gezdirin yeter..

Merhabalar,

Estağfurullah, manyaklık olur mu hiç.Çocuğunuz erken ve düşük ağırlıkla doğmuş, elbette sağlığına ekstra özen göstereceksiniz.Hangi doktorla görüşülür bilmiyorum, illa bir çocuk doktorunuz vardır, kendisine danışın kime nereye gidelim diye.Bir şeyi yoksa kafanız rahatlar, varsa da tedbirinizi/tedavinizi alırsınız.Bebeğinizle ilgilenirken gözyaşı dökmeniz bebeğinizin psikolojisini etkileyebilir.

Back