- 21 Ağustos 2015
- 31.577
- 95.648
- 598
- 37
57 gunluk bebekten ne bekliyosunuz yaMerhabalar,
Bebeğim 57 günlük. 38+1’de doğdu, sezaryen. Normalden 13 gün erken oluyor. Kilosu az doğdu 2870 gramdı. Çok hızlı toparladı şu an normalden de fazla kiloda. Boyu da uzadı.
Ama yanılmıyorsam sadece 1 kere bana gülümsedi. O da muhtemelen denk geldi. Sosyal gülümseme hala yok. Gözleriyle eşyaları bazen takip ediyor bazen etmiyor. Başının dönük olduğu yönün tersinde çıngırakla ses yaptığımda dönüp bakmıyor. Eskiden emerken uyuyakalmak üzere iken bilinçsiz gülümserdi. Artık o da yok denecek kadar az.
Manyaklık olarak nitelendiriyor herkes ama bilinçli anne olmak, erken teşhis için en önemlisi değil mi? Otizm ile ilgili bir şeyler mi yapmalıyım, hangi alandan doktora götürmeliyim bilmiyorum. Kendimi çok kötü hissediyorum, bir şeyler yapmam lazım ama yapmıyorum gibi geliyor. Sürekli ağlıyorum, bebeğimle ilgilenirken bile gözyaşı döküyorum. Çok kötü durumdayım ne olur bir şeyler söyleyin.
@Kazen mümkün olur mu en azından anneler kulübündeki üyelere bildirim gitmesi. Kurdeşen dökeceğim, her bir sözcüğe ihtiyacım var.
daha ne olsun :) bir kaç ay sonra nasıl gülücükler atıyor, sizi nasıl farkediyor, almayınca ağlıyor göreceksiniz az sabır :) sevgilerBana gelince de öyle bir heyecanı tepkisi yok bu arada. Sadece emme pozisyonuna geçince nefesi hızlanıyor. Onun dışında bir süt makinesi gibiyim, başka olayım yok gibi
Çok şaşırdım bunu okuyunca 57 günlük bebekten ne bekliyorsunuz ki daha çok küçük biraz daha zaman verin 4 5 aylık olana kadar bekleyin siz huzursuz mutsuz olursanız çocukta bunu hissediyor otizm teşhisi için daha erkenMerhabalar,
Bebeğim 57 günlük. 38+1’de doğdu, sezaryen. Normalden 13 gün erken oluyor. Kilosu az doğdu 2870 gramdı. Çok hızlı toparladı şu an normalden de fazla kiloda. Boyu da uzadı.
Ama yanılmıyorsam sadece 1 kere bana gülümsedi. O da muhtemelen denk geldi. Sosyal gülümseme hala yok. Gözleriyle eşyaları bazen takip ediyor bazen etmiyor. Başının dönük olduğu yönün tersinde çıngırakla ses yaptığımda dönüp bakmıyor. Eskiden emerken uyuyakalmak üzere iken bilinçsiz gülümserdi. Artık o da yok denecek kadar az.
Manyaklık olarak nitelendiriyor herkes ama bilinçli anne olmak, erken teşhis için en önemlisi değil mi? Otizm ile ilgili bir şeyler mi yapmalıyım, hangi alandan doktora götürmeliyim bilmiyorum. Kendimi çok kötü hissediyorum, bir şeyler yapmam lazım ama yapmıyorum gibi geliyor. Sürekli ağlıyorum, bebeğimle ilgilenirken bile gözyaşı döküyorum. Çok kötü durumdayım ne olur bir şeyler söyleyin.
@Kazen mümkün olur mu en azından anneler kulübündeki üyelere bildirim gitmesi. Kurdeşen dökeceğim, her bir sözcüğe ihtiyacım var.
Öncelikle sakin olun aynı durumu bende yaşadım. 2 aylık olmuştu gülümsemiyordu. Neler neler geçti aklımdan. 2 buçuk aylıkken nesneleri takip etmeye 3 aylıkken de gülümseye başladı. 4 buçuk aylıkken ilk kez sesli güldü. Şuan 7 aylık kıkır kıkır. Bir ay daha bekleyin.Merhabalar,
Canim burda işitme testinden bahsediyor. valla benim bebekte bak 109 günlük heralde isterse bakıyor arkadan seslendiğimde , şimdi senin bebiş gülmüyor ve sese mi bakmıyor. Burda dediği şey otizm değil işitme testi gibi şeyler. Ben daha erken unutmak için ama bebeğimin bu zamanda her sese baktığını hatirlamiyorum. 2aylik kontrolüne bişey kalmamış doktoruna sorarsin o seni rahatlatır. Ben ilk oğlumda sorduğumda demsitim ya ismine tepki vermiyor demiştim ya 3aylikti sanırım işitme testi yaptırdınız mi dedi isterseniz birdaha yaptirin dedi ama duydufunu biliyorum bazi seslere karşı. Sonra olmaya başladı videolarm var . Ana kucağına koyup sesleniridim yandan arkadan gülerdi dönmezdi.reynax önermiştiniz bu videonun ilk 1.5 dakikasına bakın…
Ne diyorsunuz M Minaredenatbenidogadostupanda
Sese bazen bakıyor bazen bakmıyor. Çıngırağı genelde takşp etmiyor, ara sıra takip ediyor. Refleks gülümseme var uykuda, ama sosyal gülümseme yokCanim burda işitme testinden bahsediyor. valla benim bebekte bak 109 günlük heralde isterse bakıyor arkadan seslendiğimde , şimdi senin bebiş gülmüyor ve sese mi bakmıyor. Burda dediği şey otizm değil işitme testi gibi şeyler. Ben daha erken unutmak için ama bebeğimin bu zamanda her sese baktığını hatirlamiyorum. 2aylik kontrolüne bişey kalmamış doktoruna sorarsin o seni rahatlatır. Ben ilk oğlumda sorduğumda demsitim ya ismine tepki vermiyor demiştim ya 3aylikti sanırım işitme testi yaptırdınız mi dedi isterseniz birdaha yaptirin dedi ama duydufunu biliyorum bazi seslere karşı. Sonra olmaya başladı videolarm var . Ana kucağına koyup sesleniridim yandan arkadan gülerdi dönmezdi.
Bak bende bu düşüncelerden cok oldu yıprandım, ikinci çocuğu yapamadım tam 8 sene sonra simdi oldu ,benim yaptığım hataya düşme asla kendini yıpratma.
endişelenmekte çok haklısın insan yeni anne olunca öyle oluyor bende fazladan bir kaç ay yaşadım bu durumureynax önermiştiniz bu videonun ilk 1.5 dakikasına bakın…
Ne diyorsunuz M Minaredenatbenidogadostupanda
Ben de bir daha tövbe çocuğa diyorum. Bu korkuları acıları yeniden yaşamayı kalbim kaldırmazCanim burda işitme testinden bahsediyor. valla benim bebekte bak 109 günlük heralde isterse bakıyor arkadan seslendiğimde , şimdi senin bebiş gülmüyor ve sese mi bakmıyor. Burda dediği şey otizm değil işitme testi gibi şeyler. Ben daha erken unutmak için ama bebeğimin bu zamanda her sese baktığını hatirlamiyorum. 2aylik kontrolüne bişey kalmamış doktoruna sorarsin o seni rahatlatır. Ben ilk oğlumda sorduğumda demsitim ya ismine tepki vermiyor demiştim ya 3aylikti sanırım işitme testi yaptırdınız mi dedi isterseniz birdaha yaptirin dedi ama duydufunu biliyorum bazi seslere karşı. Sonra olmaya başladı videolarm var . Ana kucağına koyup sesleniridim yandan arkadan gülerdi dönmezdi.
Bak bende bu düşüncelerden cok oldu yıprandım, ikinci çocuğu yapamadım tam 8 sene sonra simdi oldu ,benim yaptığım hataya düşme asla kendini yıpratma.
bebekler ilk 3 ay kendilerini hala anne karnında gibi hissediyor ilk 3 ay gerçekten sadece emiyorlar uyuyolarSese bazen bakıyor bazen bakmıyor. Çıngırağı genelde takşp etmiyor, ara sıra takip ediyor. Refleks gülümseme var uykuda, ama sosyal gülümseme yok38+1 de doğdu ya. 40 haftadan hesaplayınca 45 günlük oluyor. Acaba bu aşamalar buna göre mi hesaplanıyor
Sizin bebeğiniz yüzünüze bakınca gülüyor muydu ikinci ayda, ne zamana kadar beklemeliyim sizcebebekler ilk 3 ay kendilerini hala anne karnında gibi hissediyor ilk 3 ay gerçekten sadece emiyorlar uyuyolar
hayır gülmüyordu uyurken falan kendi isterse kahkaha atıyordu ne babasına ne bana o haftalarda tepki vermiyordu. 3. ay bittikten sonra normal tepkiler vermeye başladı. 4.5 aylık oldu hala canı istemezse adına falan bakmıyor.Sizin bebeğiniz yüzünüze bakınca gülüyor muydu ikinci ayda, ne zamana kadar beklemeliyim sizce
Öyle bir şey yok iki çocuğum var emer uyurdu üç ay gibi başlar gulmeler anlıyorum bende kendimi yedim kelime gelmedi diye 15 ayda ilk kelime geldi ohh dedim o gülücük gelsin ohhh diyeceksin daha erkenAllah sizlere bağışlasın bebişiniziçok fazla görüyorum 40 günlükken bize güldü, 30 günlükken şöyle böyle diye yorumlar. O yüzden bebeğim bana çok anormal ve tepkisiz gelmeye başladı. Zaten de tepkisiz gerçi ama..
Bence yardım alın bu boyutta endise normak degilRuh hastalığı boyutundaki endişem doktora giderken de oluyor merak etmeyin, bebeğimi hırpalatmam o yüzdenbir doktoru 40 kere araştırıp öyle götürüyorum, sonra da onun söylediklerini başka doktorunki ile kıyaslıyorum falan. Hamileyken rahatsızlanınca acile gitmezdim acil doktoru kendi alanına göre hareket eder önceliği kadın doğum olmaz diye, kadın doğum doktorum telefondayken görüşürdüm diğer alan doktorlarıyla
Sakin bak ben oğlumu kardeşsiz büyüttüm simdi oldu cocuk 8.5 yaşında bi sure sonra küçük yalnz kalacakBen de bir daha tövbe çocuğa diyorum. Bu korkuları acıları yeniden yaşamayı kalbim kaldırmaz
En azından uzmanından duyar için rahatlar.Çocuk nöroloji profesörünün kapısında bekliyorum şu an..
Hayırlısı olsun. İlk anneliğe veriyorum. Haber etÇocuk nöroloji profesörünün kapısında bekliyorum şu an..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?