stalk nasıl bırakılır?

ben sildim onu çok şükür!

bi ara hepsi ekliydi hepsinin de son görülmesi vs herkese açık. bakıp bakıp duruyordum. sonra fark ettim ki bu bir taktik. herkese kendilerini takıntı yaptırma taktiği. çünkü aslında kendileri çok takıntılılar istiyorlar ki elalem de onları takıntı yapsın.

madem öyle işte böyle dedim. hepsinin numarasını sildim. bu sefer ben herşeyimi herkese açtım.

bir gün son yazışmalarımızı okudum beni kandırmasını toplantı yalanlarını bana ne kadar kötü davrandığını okudum. o gün kendime çok üzüldüm ve olduğu gibi sildim sohbeti

tavsiye ederim. beynimden silmeme yaradı.

benim sildiğimi anlamış ki adamın işi olmaz normalde sosyal medya hesabı açmış. eminim sırf bana nispet içindir.

bir gün son yazışmalarımızı okudum beni kandırmasını toplantı yalanlarını bana ne kadar kötü davrandığını okudum. o gün kendime çok üzüldüm ve olduğu gibi sildim sohbeti

İşte ben bu aşamaya henüz gelemedim.

nefret kırgınlık ve üzüntü bile aslında bize yük

aah ah sorma! hem de nası anlatamam...

her tür negatif duygu insana zarar. işte kurtulmaya çalışıyorum kendime odaklanarak.

aslında hayatımı somut anlamda baya bir düzene koydum. ama manevi kısmında takıldım. yani kafamı tamamen temizlemeye çalışıyorum.

inşallah temizlrsin canım darısı bana.

İşte ben bu aşamaya henüz gelemedim.

gelemezsin zaten kendini zorlamalısın.

fark ettim ki birini silersen ve görmezsen senin için o kişi ölmüş gibi oluyor. hayat kolaylaşıyor.

mesela sosyal medyada takip ettiğim eski arkadaşlarım vardı. geri takip etmediler beni. sinir oldum hırs yaptım. üzüldüm. kendimi küçük hissettim. vs. sonra bi aydınlanma geldi. dedim sen de bırak takibi. kim ki bu? hayatında daha önce yoktu şimdi olmasa da olur. çıkarınca o kişilerin ismini bile unuttum 1 ayda.

bunu fark edince bu sefer o yazışmalar bile bana fazla gelmeye başladı orda görmek bile hatırlatıp tetikliyordu beni içim kan ağlaya ağlaya sil e bastım.

1 gün sonra çok huzurluydum.

Ben de bir ara stalk işine gönül verenlerden biri olarak bu konuda kritik seviyeye ulaşmıştım. Güya whatsapp'ta çevrimiçi olmuyordum ama annemin telefonunda akşam saatlerinde devamlı çevrimiçi kalarak onun hangi saatlerde ve ne kadar süreyle çevrimiçi olup olmadığını kontrol ediyordum. Saat 19:00-00:00 arası gözüm sadece whatsapp'taydı. Whatsapp ile kalsa iyi. Bir de facebook ile instagram vardı tabii. Facebook'ta da hangi saatlerde çevrimiçi olduğunu, instagram'da da takipçilerini ve takip ettiği kişileri takip ediyordum.

Bu şekilde bir ay geçti ve sonra koca bir ayı nasıl da heba ettiğimi düşündüm. Takip işini bütünüyle bıraktım.

Şimdi düşünüyorum: Bu işin kime ne faydası oldu?

Sosyal medyanın en kotu tarafi bu. Geride kalmasi gerekenler geride kalmiyor. Bence bunun cozumu kendinize baska ugraslar bulmak. Kendi hayatinizla ilgili hedefler koymak ve onlar uzerinde calismak. Boyle olunca hayat telasindan onlari unutursunuz zaten. Bu arada bende ayni dertten muzdaribim. Beni iyilestirecek yegane sey bir ise girmem biliyorum ama iste bulamiyorum maalesef.

ilk zamanlarda ben de bakıyordum aptal gibi. hele whatsapp resmen saçmalık. bazen sinir oluyorum neden bu sosyal medya ağlarını çıkarttılar başımıza diye resmen tüm insanlık için enerji kaybı.

whatsapp neyse de fotolar falan çok sinir bozucu oluyor. bi süre en azından detoksa gireceğim bu alışkanlıktan kurtulmak için.

işte halbuki işi ters çevirmek lazım onlar beni unutamasın bense yoluma bakayım bu süreçten ben karlı çıkayım istiyorum ama demir gibi bir irade istiyor bu :/

Uygulamaları telefonundan sil ve birdaha yukleme; akıcı bir roman al okumaya basla; aklına gelince kitapla meşgul et kendini

Stalking işinde hayatınıza başka biri girince de devam ediyor musunuz ?
Cevabı hayır ise sizi önemseyen birini hayatınıza almaya ne dersiniz ?

Stalking işinde hayatınıza başka biri girince de devam ediyor musunuz ?
Cevabı hayır ise sizi önemseyen birini hayatınıza almaya ne dersiniz ?

hayır etmiyorum.

sanırım isterdim artık başka birini düşünebilirim ama uygun biri yok etrafımda. etrafımda olanlarda hep bir yamuk buluyorum sanki.

Bir keresinde sevgilim bana İspanya'da çektiği bir selfieyi göndermişti. Ben de ona bir ekran görüntüsü atmıştım, uzaktan bir kız kendi videosunu çekerken benim cocuk da kadrajina girmiş tam da o selfieyi çektiği anda :))
Yani selfie çekerkenki selfiesini attım

Çocuk afalladi, şok oldu 'nasil yani? Nereden buldun bunu' falan diye.
Ben de 'Instagram keşfette çıktı, sanırım senin arkadaşın oldugun icin' falan dedim. Oysa İspanya'da buluştugu arkadaşlarından birinin ismini söylemişti,onun profiline girip, paylaştığı fotolardan bir başka gezi arkadasini bulup, onun etiketlendigi fotolardan her anını Instagrama atan bir başka tur arkadaşıni sıkı takibe almistim-iste o kız paylaşmıştı :))
Bu kadar çok efor sarf ettiğimi anlatsam inanmazdi belki de

Kim ne derse desin bence stalk eğlenceli birşey. İnsanın merak duygusunu da tatmin ediyor...
Ben şahsen keyif almak için stalk yapıyorum, buldugum şeylerle canımı sıkmiyorum, espri konusu yapıyorum sadece.

Ama tutup da beni aldatan eski sevgilimi de stalklamam heralde. Ben ayrilinca musallat olmasın diye yedi ceddini engelliyorum, her yerden.
Ayrıca siz neden 'onlar üzülsün, ben hayatıma bakayim' diye düşünüyosunuz ki? Adam sizi aldatmış, aldattığı kadınla da hala beraber. Sizi düşünüp uzulecegi bir durum yok belli ki.
Boşvermeye calişin. Ne bir intikam ne bir bişey...
Herkesin hayatına şeref haysiyet yoksunu insanlar girebilir, en azından evlenmeden-araya aileler çocuklar girmeden yaşamışsiniz bunları ve kurtulmuşsunuz. Bu hikayede şanslı olan sizsiniz bence
kendi yolunuza bakmaya calisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…