Squat hakkında herşey !!!

Bir zamanlar squat'ı kimseler hiç kimseler bilmezken squat ''Jen Selter'' sayesinde popülerliğini kazandı. Amerikada squat'ı herkese yaptırıyorlar yoldan birine baksanız vücut squatlı.. Amerika'dan sonra hemen hemen Türkiye de yerini aldı. Fakat çoğu kişi dayanamayıp yarı yolda bırakıyor spor sabır ister belirtisini hemen göstermez. Ben 3 ayımdayım aralıksız her gün 3 gün yapıp dinlendim. 1 aydan sonra bırakacağım demiştim ama öyle olmadı bacaklarım gerçekten alışmıştı ve kalçam sıkılaşmaktan çatlaklarım yok olmuştu !!!
Diyeceğim o ki; hepiniz mükemmel bir fizik istiyorsanız aralıksız aksatmadan yorgunsanız bile günde 50 tane yapmak size ilaç gibi gelecektir. Ve daha sonra spor'un sağlık açısından etkilerini görüp daha çok yapar olacaksınız.
Özelliklede tembel olan ben mutfağa bile zar zor giderken artık 8 katlı merdivenleri aniden iner, çıkar oldum ve bana zor bile gelmiyor. Sporu yaşam parçanız haline getirin, güzel sonuçlarınızı bekliyorum canlar :KK25::KK9:Hoppa

o kadinin hakkini cok yiyolar zaten yok hastaymisda ondan oyle kalcasi varmis herkes calistgi gercegini unutyo evet bende sabirsizim ama azimliyim ve yapip birakmicam duzenli yasam tarzi haline getircem Visenyaa Visenyaa haklisin ve tesekkurler canim yardimlarn icin

o kadinin hakkini cok yiyolar zaten yok hastaymisda ondan oyle kalcasi varmis herkes calistgi gercegini unutyo evet bende sabirsizim ama azimliyim ve yapip birakmicam duzenli yasam tarzi haline getircem Visenyaa Visenyaa haklisin ve tesekkurler canim yardimlarn icin
Ben Jen Selter'i hiç beğenmiyorum. Lordoz Hastalığı var diyerek bu sözüyle herkesi umutsuzluğa düşürmek istiyor resmen. Lordoz hastalığı öyle olmaz çok sakıncalı ve spor yapamaz.
Benim favorilerim ''Laura Gordon'' ve ''Yovanna Ventura'' Yovanna zaten jen selter ı bin basar.
Yovanna Ventura;
biebers-new-gf.png

Laura Gordon;
84700-1420512852-af607a5b4c3902d52d72c36dc2eb1007.jpg

evet bak bunlar guzelmiss begendim :KK70: benim bildigim hastaligini o soylemedi ya

Bacaklari kalinlastiriyormus
Benim gittigim spor salonunda squat yaptiriyordu hoca pilatesten önce
Kendi bacaklari kalindi mesela poposu cikik ve büyüktü.benim sevmedigim fizik

Bacaklari kalinlastiriyormus
Benim gittigim spor salonunda squat yaptiriyordu hoca pilatesten önce
Kendi bacaklari kalindi mesela poposu cikik ve büyüktü.benim sevmedigim fizik
bacaklar bence birazda yapi bende cok severim ince bel cikik bi popo :KK70:

Evet.
Ama korkmayın abartı şekilde dambil ve halter ile çalışılmadığı için kaslı olmaz.

Squat a dikkat cekmen cok güzel olmus canim. Neden korkuyoruz bu kadar bilmiyorum. Ben iki yildir yapiyorum, üstelik son bir yil hafif agirlikla basladim artik 6 kg kaldiriyorum yaparken fakat asiri sayida yapmiyorum. Haftada birkac gün degisik cesitlerini 50ser kez yapiyorum popom son derece kalkik ve yuvarlak, bacaklarim da hic kalinlasmadi. Kaslar ancak elimle tuttugumda hissediliyor ama genelde sikilik oldu tabii.

Sunu da ekleyeyim ben kardio yaparken el ve ayak bileklerime agirlik manseti takiyorum ayni sekilde bacak hareketlerinde de ayak bileklerime. Ilerleyen yaslarda saglam kaslara her kadinin ihtiyaci var hem yag yakmaya yardimci olur kaslar hem de menopoz sürecinde vücudumuzu destekler.

Ben bugün squat programina başladm iç bacakda calışsn diye ayaklarım dışa dönük yapıyorum ağırlksız bi şekilde Visenyaa Visenyaa cım yanlış bişey yok demi :KK70: 50 iyle basladm bugün:KK39:

Squat a dikkat cekmen cok güzel olmus canim. Neden korkuyoruz bu kadar bilmiyorum. Ben iki yildir yapiyorum, üstelik son bir yil hafif agirlikla basladim artik 6 kg kaldiriyorum yaparken fakat asiri sayida yapmiyorum. Haftada birkac gün degisik cesitlerini 50ser kez yapiyorum popom son derece kalkik ve yuvarlak, bacaklarim da hic kalinlasmadi. Kaslar ancak elimle tuttugumda hissediliyor ama genelde sikilik oldu tabii.
Güzel cevabın ve engin bilgilerin için çok teşekkürler. Mükemmel bir egzersiz. Fakat çoğu kişi cesaret edemiyor yarıda kalıyor.
Sunu da ekleyeyim ben kardio yaparken el ve ayak bileklerime agirlik manseti takiyorum ayni sekilde bacak hareketlerinde de ayak bileklerime. Ilerleyen yaslarda saglam kaslara her kadinin ihtiyaci var hem yag yakmaya yardimci olur kaslar hem de menopoz sürecinde vücudumuzu destekler.
Vücudunuzu merak etmedim değil hani.. :)

Ben bugün squat programina başladm iç bacakda calışsn diye ayaklarım dışa dönük yapıyorum ağırlksız bi şekilde Visenyaa Visenyaa cım yanlış bişey yok demi :KK70: 50 iyle basladm bugün:KK39:
Oooo Tebrikler :) Çok iyi olmuş ayakları dışa dönük şekilde fazla çok Çömelmeden devam et. Ben agirlikla yapıyorum şimdilik. Ilk babaşladığımda ağırlıksiz başladım. Kas hastasiyim biraz olsun o kadar :KK70:

Güzel cevabın ve engin bilgilerin için çok teşekkürler. Mükemmel bir egzersiz. Fakat çoğu kişi cesaret edemiyor yarıda kalıyor.

Vücudunuzu merak etmedim değil hani.. :)
Gönderirdim canim resim ama sana özel mesaj gelmiyor maalesef.

X