Geç yanıt yazdığım için üzgünüm. Koşuyu ara sıra hızlanıp ara sıra yavaşlayarak yapın. HiiT şeklinde olur.Ben kosu yapmayı planlıyorum. Ama sabah yapilan spor yaglarin yakmasini sağlıyormus aksam ise sadece yediklerini ama ben sabahlari kosamam malesef vaktim yok. Haftada 3 gun interval koşu yapmayı planlıyorum. Kondusyonum pek yok. Yag yakimi icin yeterli olur mu?
Sondan başlayayım. Pilates en güvenli sporlardan biri. Tek sıkıntısı, boyun kaldırma hareketlerinde bazılarının boyun kemiğine zarar verme ihtimali. Aşağıda örnek verdiğim bisiklet mekiğinde boynunuza asılarak kalkmazsanız, boyun sakatlamazsınız.Güzelmiş paylaşım için teşekkürler.
Ben bu beslenme tarzının sonucunu geçen yıl Ramazan ayında gerçekten ciddi şekilde deneyimledim..Akşamları hızlı ve sıkıştırışmış beslenme + 3 litre su içtim.Hayatımda vermediğim hızda kilo verdim.Bu yıl da aynı beslenmeyi yapmaya niyetliyim
Hatta bu videodaki gibi beslenme ve diyet yapıp ramazanla birleştirmeye karar verdim.Sonuçlarımı paylaşırım zaten burda.
Şöyle iki sorum olacak :
Yürüyüş hiç bırakmayı düşünmediğim bir spor.Peki hangi saatte daha faydalı ? Videodan anladığım kadarıyla aç karnına daha mı iyi olur egzersiz?
Pilates evde yapmaya korkuyorum çünkü ters bi hareket yapıp sakatlanmak istemiyorum..Önerdiğiniz videolar neler hafif ama sıkılaştırıcı olarak?
Ben bazen günde tek öğün şeklinde denemişliğim var bu sistemi ve çok güzel sonuçlar veriyor hakikaten.. Teşekkürler Leithia güzel paylaşımlarına bir yenisini eklediğin için :)Bir haftadır yazamıyordum üzgünüm, şehir dışındaydım. Ancak bu sayede yeni keşfettiğim ve beni şaşırtan bir bilgi paylaşmaya geldim sizlere.
Mayısın ortalarına yaklaşırken yaza atağa kalkanlara son bir ipucum daha olacak böylelikle. Benim de geçen hafta başladığım ve sonucunu 1 haftada aldığım intermittent fasting yani Oruç Diyeti.
Bu diyet mucizevi bir olay, çünkü ne kadar hızlı sonuç alındığını kendi gözlerimle gördüm. Aslında adını daha önce duymuş ve hatta bu başlıkta da bahsetmiştim ama zorluğundan ötürü hiç yapma fırsatı bulamamıştım. İşe yaradığını fark etmemden sonra internette daha da araştırdım ve bu diyeti sporcuların yaptığını, hızlı zayıflattığını, katabolik bir diyet olduğunu ve alınan yiyeceklerin yağa depolanmayıp direkt kasa dönüşmesini sağladığını okudum.
Bu diyetin olayı, herkesin bas bas bağırdığı ve işe yaradığını söylediği "akşam 7den sonra bir şey yemeyin" den ibaret.
Bunu nasıl keşfettim? Şehir dışındaki gezimizde kaldığımız yer dolayısıyla akşam 5'ten sonra yemek yiyemedik, sabah kalktığımızda da kahvaltıyı 9'da yapabiliyorduk. Gün içinde ise temiz beslendik, normal yedik. Dolayısı ile yaklaşık 16 saatlik (su içebildiğimiz ve başka hiçbir şey yiyemediğimiz) bir oruç tuttuk 1 hafta boyunca, gün içinde kalan 8 saatinde ise doyurduk kendimizi. 5 gün sonra cuma günü bu gezide bana eşlik eden arkadaşımın göbeğinin küçüldüğüne bizzat tanık oldum.
Üstelik bu diyetle spor antrenmanlarımda gücmün arttığını, daha fazla şınav çekebildiğimi fark ettim. Kendi şınav rekorumu kırdım hatta!
Nasıl yapılıyor, basit. Akşam 5 son yemek saatinizdir. 5 sonrası su, sütsüz kahve ve şekersiz bitki çayları hariç katı her şey, kalori içeren her şey yasak. Akşam normal yatma saatinizde uyuyun, yatağa aç gidin. Başta zor oluyor ama inanın alışıyorsunuz. Ardından sabah kalkın, 9'a dek beklemek zor geldiyse 7'de kahvaltınızı yapın. Gün içinde normal yiyin, sağlıksız yiyeceklerden uzak durun.
Peki ilk gecenizi nasıl atlatacaksınız? Su içebilir, yatağa erkenden gidebilirsiniz. Ama 7'den önce erken uyanma durumunuz olursa bile mutlaka beklemeniz gerekiyor. Genelde erkeklere 16/8 denen 16 saat oruç/8 saat serbesti öneriyorlar. Kadınlara da 14/10 yani 14 saat oruç, 10 saat serbest.
Bana inanmıyorsanız, bir sporcunun ağzından da dinleyebilirsiniz.
Geç yanıt yazdığım için üzgünüm. Koşuyu ara sıra hızlanıp ara sıra yavaşlayarak yapın. HiiT şeklinde olur.
Örnek: 20 dakikalık bir koşu için;
5 dakika yürüyün.
30 saniye çok hızlı koşun.
3 dakika tempolu hızlı yürüyüş ya da jogging denen yavaş koşuya geçin.
30 saniye çok hızlı koşun.
1 dakika yürüyerek kalbinizin hızını yavaşlatın.
Bu tempoyu 3 kez tekrar edin. Yağ yakımını hızlandıracaktır. Farklı çeşitlerini Google'da Hiit run diye arayıp görsellerden bulabilirsiniz.
ihtiyaca binaen oldu buGünün Motivasyonu
Hiç yapmak zorunda olduğunuz ama o saniye yapmak istemediğiniz bir iş için saatlerce tembellik edip o işi ertelediniz mi?
Spor yapmak, erkenden kalkıp koşuya çıkmak, yemek yapmak, evi temizlemek gibi...
Yani "ödev", "görev", "sorumluluk", "iş" olarak gördüğünüz ve yaparken eğlenmediğiniz bir eylem olabilir bu.
Spor yapmam lazım...
Bu düşünceye rağmen kanepede yığılır kalırsınız.
Spor yapmalıyım...
Bir türlü kalkamazsınız yerinizden.
Off, kalk spor yap hadi...
Oyalanır, erteler, "yapsam mı yapmasam mı" aralığında belki yarım saat boyunca vakit öldürürsünüz.
Günün motivasyonu geliyor, bu yaşadığımız olayın bir adı var.
"Arada Kalma"
Bunu nasıl aşacağınızın da sırrını veriyorum.
İşte çözüm;
Gün içerisinde herhangi bir iş yapmak zorunda olduğunuzda;
o işi yapmakla, oturup tv izleyerek vakit öldürme arasında bir yerde kaldığınızı fark ettiğiniz an,
Evet, bu durumu FARK ETTİĞİNİZ AN içerisinde
Derhal şunu yapın:
"Aradayım!" diye durumu belirtin ve derhal olduğunuz yerde panik olup sıçrayın.
Beyninizi alarm durumuna sokun.
Panikleyin, adeta tehlikeli bir hayvanla karşılaşmış gibi korkutun kendinizi.
Çünkü "aradalık" çok sinsi ve tehlikeli bir düşmandır ve ona o şekilde yaklaşmalısınız.
Zamanınızı çalar, sizi tüketir, kendinizi işe yaramaz ve tembel hissetmenize sebep olur.
Bir şeyi yapmak zorunda iseniz, yapmak iste
Günün Motivasyonu
Hiç yapmak zorunda olduğunuz ama o saniye yapmak istemediğiniz bir iş için saatlerce tembellik edip o işi ertelediniz mi?
Spor yapmak, erkenden kalkıp koşuya çıkmak, yemek yapmak, evi temizlemek gibi...
Yani "ödev", "görev", "sorumluluk", "iş" olarak gördüğünüz ve yaparken eğlenmediğiniz bir eylem olabilir bu.
Spor yapmam lazım...
Spor yapmalıyım...
Oyalanır, erteler, "yapsam mı yapmasam mı" aralığında belki yarım saat boyunca vakit öldürürsünüz.
"Arada Kalma"
İşte çözüm;
o işi yapmakla, oturup tv izleyerek vakit öldürme arasında bir yerde kaldığınızı fark ettiğiniz an,
Derhal şunu yapın:
Çünkü "aradalık" çok sinsi ve tehlikeli bir düşmandır ve ona o şekilde yaklaşmalısınız.
Zamanınızı çalar, sizi tüketir, kendinizi işe yaramaz ve tembel hissetmenize sebep olur.
Bir şeyi yapmak zorunda iseniz, yapmak istemiyorsanız ve sırf bu yüzden erteleyip zaman öldürdüğünüzü fark ettiğiniz anda bu yöntemi uygulayın.
Beyninize "Aradayım!" komutu verin ve hemen ayağa kalkın.
Bu komutu sesli söylemek, sizin bilinçaltınıza "Kalk ve yap" mesajı verecektir.Günün Motivasyonu
Spor yapmam lazım...
Spor yapmalıyım...
"Arada Kalma"
İşte çözüm;
Derhal şunu yapın:
Bir şeyi yapmak zorunda iseniz, yapmak istemiyorsanız ve sırf bu yüzden erteleyip zaman öldürdüğünüzü fark ettiğiniz anda bu yöntemi uygulayın.
Bu komutu sesli söylemek, sizin bilinçaltınıza "Kalk ve yap" mesajı verecektir.
miyorsanız ve sırf bu yüzden erteleyip zaman öldürdüğünüzü fark ettiğiniz anda bu yöntemi uygulayın.
Bu komutu sesli söylemek, sizin bilinçaltınıza "Kalk ve yap" mesajı verecektir.
Tebrik ederim siziSpor yapmadan verilen kilo hem herkesin dediği gibi hızla geri dönüyor hem de anlamsız bir çile.
Bunu yaşayarak öğrendim. Anlatmak istiyorum.
T25'te bu hafta gamma'ya başladım. Programı bilmeyenler için açıklayayım: şöyle gidiyor program,
5 Hafta Alfa
5 Hafta Beta
4 Hafta Gamma
Yani ben 10 haftayı bitirdim. Şu an 11. haftanın içindeyim. Başladığımdan itibaren 6 kilo verdim ve 67 kilo oldum. Boyum 166. Ağırlık olarak beklediğimden az. Hatta bundan 3 yıl önce sporsuz bir diyetle 63 kiloya düşmüştüm. Fakat ilk kez bu kadar inceldim. Şu an 67 kiloyum fakat m beden giyiyorum (ki dar giyinmeyi sevmiyorum yani s giysem olur ama bir beden büyük tişört giyerim genelde). Göbeğim zaten vardı (şimdi de az var) ama bir de karın bölgem çok yağlıydı benim. Şimdi üst karnım dümdüz hatta çok hafif şekillendi. Bacaklarım ve kalçam bildiğin evrim geçirdi :)
Yemek konusunda geceleri yemiyorum, ekmek ve şeker yemiyorum. Tabii ki cips kola gibi şeylerden uzak duruyorum. Sebze, et, salata ve meyve yiyorum. Suya alıştıramadım kendimi bir türlü. Her sabah kalktığımda ortalama yarım litre limonlu su içiyorum. Gün içerisinde ve spordan sonrası da dahil toplamda 1 buçuk litreyi ancak buluyorumdur.
Bu yaşam tarzıyla hafiflemeye devam ediyorum. Ama hızla erimiyorum. Yani sadece yemekten kısıp kilo vermek bir aylık oruç gibi oluyor. Kilo verince hayatına geri dönüyorsun.
Sporla yaşamaya alışmak ise mutluluk, sağlık gibi avantajlarının yanında sıkı bir vücut vaadediyor.
Ben 6 kilo verdim ama vücudum en az 10 kilo vermiş gibi. Eşim bile seni ilk kez bu kadar ince görüyorum dedi.
Kendinize güvenin ve bence hemen bu gün kalkın spora başlayın.
Merhaba çok güzel anlatmıssin nereden bulabilirim bu dediğin videolarıSpor yapmadan verilen kilo hem herkesin dediği gibi hızla geri dönüyor hem de anlamsız bir çile.
Bunu yaşayarak öğrendim. Anlatmak istiyorum.
T25'te bu hafta gamma'ya başladım. Programı bilmeyenler için açıklayayım: şöyle gidiyor program,
5 Hafta Alfa
5 Hafta Beta
4 Hafta Gamma
Yani ben 10 haftayı bitirdim. Şu an 11. haftanın içindeyim. Başladığımdan itibaren 6 kilo verdim ve 67 kilo oldum. Boyum 166. Ağırlık olarak beklediğimden az. Hatta bundan 3 yıl önce sporsuz bir diyetle 63 kiloya düşmüştüm. Fakat ilk kez bu kadar inceldim. Şu an 67 kiloyum fakat m beden giyiyorum (ki dar giyinmeyi sevmiyorum yani s giysem olur ama bir beden büyük tişört giyerim genelde). Göbeğim zaten vardı (şimdi de az var) ama bir de karın bölgem çok yağlıydı benim. Şimdi üst karnım dümdüz hatta çok hafif şekillendi. Bacaklarım ve kalçam bildiğin evrim geçirdi :)
Yemek konusunda geceleri yemiyorum, ekmek ve şeker yemiyorum. Tabii ki cips kola gibi şeylerden uzak duruyorum. Sebze, et, salata ve meyve yiyorum. Suya alıştıramadım kendimi bir türlü. Her sabah kalktığımda ortalama yarım litre limonlu su içiyorum. Gün içerisinde ve spordan sonrası da dahil toplamda 1 buçuk litreyi ancak buluyorumdur.
Bu yaşam tarzıyla hafiflemeye devam ediyorum. Ama hızla erimiyorum. Yani sadece yemekten kısıp kilo vermek bir aylık oruç gibi oluyor. Kilo verince hayatına geri dönüyorsun.
Sporla yaşamaya alışmak ise mutluluk, sağlık gibi avantajlarının yanında sıkı bir vücut vaadediyor.
Ben 6 kilo verdim ama vücudum en az 10 kilo vermiş gibi. Eşim bile seni ilk kez bu kadar ince görüyorum dedi.
Kendinize güvenin ve bence hemen bu gün kalkın spora başlayın.
Ben torrentten indirmiştim. Anlattığım şeyleri sadece tek videonun mucizesi olarak görmüyorum ben ama. Spor yapmak değiştirdi benim için her şeyi. Bu forumda tavsiye edilen diğer videolar ya da tek tek hareketlerden oluşturabileceğiniz bir program da çok faydalı olacaktır.Merhaba çok güzel anlatmıssin nereden bulabilirim bu dediğin videoları
Teşekkür ederimBen torrentten indirmiştim. Anlattığım şeyleri sadece tek videonun mucizesi olarak görmüyorum ben ama. Spor yapmak değiştirdi benim için her şeyi. Bu forumda tavsiye edilen diğer videolar ya da tek tek hareketlerden oluşturabileceğiniz bir program da çok faydalı olacaktır.
Tabii kendi programimin avantajını da söyleyeyim hemen shaun t. Yani programı oluşturan ve sizinle beraber her videoda yapan adam inanılmaz motive ediyor sizi videolar boyunca. Ayrıca şimdiye kadar araştırdığım ve çok faydalı denen her hareketi bol bol yapıyorsunuz. Squat mesela videoda her çeşidini yapıyorsunuz ilk zamanlar normal squat yaparken bile bacaklarim agirirken şuanda ağırlıkla yapıyorum rahatlıkla. Gammada burpee abartılı şekilde yapılıyor. Düz burpee yapınca seviniyorum resmen çünkü tek ayakla yapmaktan push up'in her turuyle yapmaya kadar bir çok çeşidini eklemiş programa. Ayrıca hem cardio hem de ağırlıkla çalışmayı çok dengeli biçimde yaymış programa. Yâni bence mükemmel bir program. Tabii ben bu kadar sevmemiş olsam devam edemezdim bu kadar.
Dediğim gibi farklı seçeceğiniz bir program da yapabilirsiniz önemli olan seçtiğiniz şeyi sevmeniz ve zevk almanız.