aynen canim ne Guzel yazmissin. gercekten canim cekseydi şimdiye kadar yemistim ama dedigin gibi insan alisiyor umarim kilo da veririm şu basenler de gider her şey fit bir vücut icin :)Bu harika! Bunu bir yasak gibi sürdürmeyin, bir hayat tarzı olarak görün. Beyninize "Şeker yasak" kuralını değil, "Tatlı yiyebilirim ama yemek istemiyorum, canım çekmiyor." prensibini yerleştirin. Zaten artık canınız şekerli yiyecekler istemeyecek, eskiden yiyebildiğiniz tatlılar "Nasıl yiyormuşum bunu?" dedirtecek kadar bayıcı gelecek. Çünkü artık ağız tadınız değişti. Bir elma bile yeseniz çok tatlı bulacaksınız. Vücudunuz bu yeni düzene alışınca kilo vermeniz de hızlanacak, çünkü basit şeker de denen yağa dönüşen karbonhidratları tüketmiyorsunuz. Odaklanmanız artacak, kendinizi şaşırtacak kadar enerjik ve zinde hissedeceksiniz.
Meğer şeker denen şey bir uyuşturucu gibi bağımlılıkmış, vücudu kendisine muhtaç kılıyor ve onun enerjisini tüketiyormuş, meğer gıda firmaları sırf daha fazla para kazanmak için en saçma yiyeceğin içine bile bağımlılık yaratsın diye şeker koyuyormuş.
Vücudumuz kendisini koruyan bir makine ve oturup yarım kilo şeker yemeye çalıştığımızda kusarak kendisini bu zararlı zehirden korumaya çalışır. Ancak içtiğimiz kolaların içinde vücudumuzun bu şekeri fark etmesini engelleyen bir içerik var. Normalde bizi kusturacak miktarda zehiri bu içecekler yüzünden fark etmeden bünyemize alıyoruz. Sadece kola değil, faydalı sandığımız paketli meyve suları bile masum değil. Hatta çocuklarımıza içirdiğimiz sütler bile. Şeker tüketiminin çocukları hiperaktif yaptığı da kanıtlanmış bir gerçek.
Sıkılaşma zamanı! Koşuya başlayabilir; yüzme, tenis ya da uzak doğu dövüş sanatları gibi bir kursa katılabilir ya da spor salonunda haftanın 3 günü birer gün arayla kas geliştirmesine başlayabilirsiniz. Evde spor da yapmanız mümkün, kilonuz p90x gibi kas geliştiren ya da pilates gibi sıkılaştıran bir spor yapmak için uygun. P90x ağır gelirse, Jillian'ın 30 day shred programı ile daha da incelebilir, No more trouble zones(NMTZ) programı ile sorunlu bölgeleri bölgesel çalıştırabilirsiniz. NMTZ programı kalça, karın ve kol üçlüsüne odaklanıyor.Leithia merhaba
4 ay gibi bir sürede diyetisyen eşliğinde sporda yaparak 10 kilo verdim.
boyumda 1.60 en fazla. şuan kilom 54-55 arası gidip geliyor ama bir sorun var.
ben bedenimden hala memmun değilim.biraz göbeğimin ve yan yağların hala olduğunu düşünüyorum.bacaklarıma çıplakken bakıyorum löp löp et gibi görünüyo.ama dar pantolon sıkıyor güzel görünüyor.
nerde hata yapıyorum.daha çok nasıl fitleşebilirim.
diyetim bitti ama daha az yemeye başladım hatta herseyi tuzsuz yemekten hiç şeker tüketmemekten hiç ekmek tüketmemekten tansiyonum çok düşüyor. ne önerirsin.
Bize asıl zarar verenin fabrikasyon yani işlenmiş şeker olduğunu düşünenlerdenim. Ben meyveden kısmadım kendimi, doğanın saflıkla sunduğu gıdalara hayır demiyorum. Gerçi onların da genleriyle oynandığını, onları da GDOlu hormonlu hale getirdiğimizi biliyorum ama mümkün olduğunca paketli gıda, bisküvi, evde yapılan ve toz şeker kullanılan tatlılar, şerbetli tatlılar, dışarıda satılan yiyeceklerden uzak duruyorum. Hamburger satan fastfood zincirlerinden birinde salatada bile şeker kullanılıyor, bizi bağımlı kılıp daha çok satılsın diye.Şeker yememe alışkanlığı ile ilgili merak ettiğim bir şey var. Şimdi normal beyaz şekeri ben de yemeyeli 2 ay filan olmuştur. Zaten forma girmek için bu şart dolayısıyla şerbetli tatlılar hatta sütlaç gibi sütlü tatlıları bile 2 ayda en fazla bir iki kez tadımlık şekilde yemisimdir. Ama meyve de mi yemiyorsunuz mesela. Ya da pekmez bal gibi gıdaları da mı yememek gerekiyor acaba?
merhaba 2 soru sormak istiyorumNisan ayı da geldi geçti, hazirana son 30 gün geri sayımdayız. 30 günde ne yapılabilir?
30 gün meydan okumalarından biri başlanabilir.
Her gün arttırarak burpee ya da squat yapılarak 30 günde ciddi görüntü farkına kavuşulabilir.
Her gün 3 lt su içilerek 30 günde müthis parlak ve sağlıklı bir cilde kavuşulabilir.
Her gün 1 saat yürüyerek zayıflamaya fazladan bir destek sağlanabilir.
Her sabah tarçınlı limonlu su ile tatlı alımı azaltılabilir.
Şeker orucuna girilip yeme düzeni değiştirilebilir.
Her iki güne bir sebze suyu sıkarak vücudun eksik mineralleri kapatılabilir.
30 day shred gibi 30 günlük bir kardiyo programı ile sıkılaşılabilir.
Ya da Insanity gibi 60 günlük bir programın yarısı bitirilebilir.
Yaza müthiş bir şekilde girilebilir ve bu düzen devam ettirilerek amaca bir ay önce ulaşılabilir.
Bugün başlarsanız, yarın başlayanlara göre 1 gün önce kavuşacaksınız hayaliniz olan vücuda.
Bugün başlarsanız, haftaya başlayanlardan 1 hafta önce ulaşacaksınız amacınıza.
Bugün başlarsanız, yaza hala fit girebilme şansınız var.
Ayrıca sonuç alanlar ve değişimler için son 1 ay.
Sınava 1 ay kalan öğrencinin yaptığı gibi daha hızlanın çalışmada.
Yarışın bitmesine 30 km kalan yarışçı gibi, gaza yüklenin frene basmaktansa.
Bitiş çizgisine 30 adım kalan sporcu gibi, pes etmek yerine daha da yüklenin bacaklarınıza.
Şu an olduğunuzdan "30 günlük çaba miktarında" daha iyi görünmek elinizde.
Hiçbir şey yapmazsanız, şu anki gibi görünürsünüz.
30 gün daha çabalarsanız, o 30 gündür çalışmışlığınızı taşıyarak girersiniz yaza.
Görüntünüz 30 günlük spor ve beslenmenin değişimi olur.
Hangisini tercih edersiniz?
Durmayı ve olduğunuz yerde saymayı mı?
Yoksa devam etmeyi ve şu ankinden daha iyi görünmeyi mi?
Çok güzel iki soru sormuşsunuz.merhaba 2 soru sormak istiyorum
1. yesil cay iciyor musunuz iciyorsaniz markasi nedir
2.sporcu sutyeni kullaniyor musunuz markasi nedir
caykurunki poset mi canim??Çok güzel iki soru sormuşsunuz.
Ben yeşil çay olarak çaykuru beğeniyorum, tadına alıştım. Yaseminli versiyonu da var ama ben sade alıyorum.
Sporcu sütyeni olaraksa Shock Absorber denen bir marka aldım yurtdışından. Hem ödüllü bir marka hem de benim göğüs ölçülerime en uygun olanı oydu. Çok memnunum kullanmaktan.
http://www.shockabsorber.co.uk/products/
Sporcu sütyeni alacak kadar aktif spor yapıyorsanız kalp monitörü de öneririm yanına. Kalp monitörleri farklı kullanım araçlarına göre değişiyor, o konuda internette size uygun olanını araştırmalısınız.
Benim göğüs ölçüm 75D. Buna göre sipariş verdim ve geldiğinde tam oturdu. Kendi göğüs ölçümde hiçbir markada spor sütyeni bulamadım diye sipariş vermiştim, biraz cesaret işi oldu. Ebay'den sipariş verdim ben.caykurunki poset mi canim??
bi de internetten mi aldin hangi site acaba olup olmayacağıni denemeden bilemem ki(
Hemen yanıtlayayım. Beyaz ekmeği kesmek kas kaybına sebep olmaz, aksine zayıflamaya yardımcı olur. Kas kaybı için aşırı spor yapmak, kaslara dinlenme aralığı vermemek ve yanlış diyet yapmak gerekir.Iyi aksamlar Leithia benim size bir sorum olucak .Diyet yaptigimiz zaman ekmeyi tamamen kesersek kas kaybina mi mail olur.Oyle duydum ne kadar dogru bilemedim,bide size soruyum istedim.Onceden tesekkurlerLeithia
Cevab verdiyiniz icin tesekkur ederim .Ben de beyaz ekmek tuketiyodum ve kilo aliyodum 2 haftaya gecdi ekmeyi kestim ve gayet guzel kilo veriyorum.Tam tahilli ve va kepekli ekmek yemiyorum,bi 11 kilo vermem lazim vereyim sonra tuketirim. Ama proteinli gidalar tuketiyorum et ,yogurt,sut gibi gunde 1 meyve yiyorum .Aksam 6 dan sonra birsey yemiyorumHemen yanıtlayayım. Beyaz ekmeği kesmek kas kaybına sebep olmaz, aksine zayıflamaya yardımcı olur. Kas kaybı için aşırı spor yapmak, kaslara dinlenme aralığı vermemek ve yanlış diyet yapmak gerekir.
Bazı yanlış diyetler özellikle hiç karbonhidrat alınmayan ya da yağ tüketilmeyen diyetler kas yıkımına sebep olur. Sebebi şudur;
Vücudumuz enerji ihtiyacını öncelikle karbonhidratlardan, sonra yağlardan, en son proteinden karşılar. Karbonhidratı tamamen kesince, vücudumuz enerjiyi yağdan sağlamaya yönelir. Ancak yağ kolay parçalanabilen bir molekül değildir, onu parçalamak için de enerji gerekir. Bu noktada vücut yağa göre daha kolay parçalanan proteinlere yönelir ve protein parçalamak da kasları zayıflatır.
Vücudun yağları yakabilmesi için ona o ilk enerji ihtiyacını karşılayacak miktarda karbonhidrat tüketmemiz gerekir. Bu noktada kompleks karbonhidratlar denen karbonhidratları kullanırsak hem vücudumuz proteinlere saldırmaz, hem de daha kolay yağ yakar.
Ama beyaz ekmek gibi basit karbonhidratlar hem kan şekerimizi yükseltir, bu da daha çabuk ve sık acıkmamızı sağlar; hem de kilo vermemizi engeller.
Toparlarsak, ekmeği kesebilirsiniz. Ben şu anda hiç ekmek tüketmiyorum. Ama ekmekten kestiğim karbonhidratı yerine koymam gerekiyor, o zamanda da kompleks karbonhidrat seçiyorum. Bu yüzden beyaz ekmek gibi basit karbonhidrat değil, kompleks karbonhidrat yemelisiniz. Kompleks karbonhidratlara tam tahıllı ekmek, yulaf, yeşil sebzeler, Fasulye türü baklagiller, taze meyve gibi örnek verilebilir. Bunlar lif ve besinler yönünden zengindirler, düşük glisemik endekse sahiptirler ve daha az kalori alarak, tok hissetmenizi sağlarlar.
Fitness blender'ın videolarının oldukça etkili olduğunu duymuştum, bence yeterli gelebilir. Doktorlar hangi sporu yaparsak yapalım, günde 1 saat yürüyüşle taçlandırmamız gerektiğini söylüyorlar. Eğer size yeterli gelmezse bunu ekleyebilirsiniz. Fitness Blender bildiğim kadarıyla sıkılaşma ağırlıklı bir program, sarkmalarınız için etkili olacaktır. Belki haftada 1 ya da 2 kez 4 dakikalık Tabata yağ yakma egzersizi eklemenizi öneririm.Cevab verdiyiniz icin tesekkur ederim .Ben de beyaz ekmek tuketiyodum ve kilo aliyodum 2 haftaya gecdi ekmeyi kestim ve gayet guzel kilo veriyorum.Tam tahilli ve va kepekli ekmek yemiyorum,bi 11 kilo vermem lazim vereyim sonra tuketirim. Ama proteinli gidalar tuketiyorum et ,yogurt,sut gibi gunde 1 meyve yiyorum .Aksam 6 dan sonra birsey yemiyorum
Spor olarakda fitness blendrdan 8 haftada kilo vermek ve sikilasmak videolarini yapiyorum.Her gun bir bolgeyi calisdiriyor .Sizce bunla sarkmalarimi oarabilirmiyim yoksa baska biseyde eklemeliyim.Cok soru sordum hakkinizi helal edin.
Sporsuz zayıflama olmaz, çünkü sadece diyet ile sadece bazal metabolizma azalır. Zamanla vücudumuz az yemek yeme düzenine alışır ve tabiri caizse, düşük pil modunda çalışmaya başlar. Bir süre sonra eski yeme düzenimize döndüğümüzde ise az enerji ile yaşamaya alışmış vücut birden tüm kaybettiği kiloları geri alır. Oysa spor ile düşük enerji moduna geçmeden, aksine metabolizmayı hızlandırarak kalori açığı yaratırız; hızlı kilo veririz ve bu giden kilolar da kalıcı olur.Sporun faydasına değinmeniz çok güzel tabi sadece ilk sayfaya bakıp yorum yazıyorum.Ben spor yaptığım zaman kendimi çok iyi hissediyorum gerçekten mucize gibi en basitinden bir yürüyüş bile.Ayrıca bol su içmek de kilo vermeyi kolaylaştırıyor bizzat denedim günde en az 3 litre su..Bir de tibet egzersizlerini şiddetle öneririm sporum yanısıra bu hareketler de çakraları hızlandırıyor yenilenmeyi artırıyor araştıranlar görecektir..
Tesekkurler yuruyus yapmiyorum ama tabata egzersizini yaparim cok saolun.Fitness blender'ın videolarının oldukça etkili olduğunu duymuştum, bence yeterli gelebilir. Doktorlar hangi sporu yaparsak yapalım, günde 1 saat yürüyüşle taçlandırmamız gerektiğini söylüyorlar. Eğer size yeterli gelmezse bunu ekleyebilirsiniz. Fitness Blender bildiğim kadarıyla sıkılaşma ağırlıklı bir program, sarkmalarınız için etkili olacaktır. Belki haftada 1 ya da 2 kez 4 dakikalık Tabata yağ yakma egzersizi eklemenizi öneririm.
Sporsuz zayıflama olmaz, çünkü sadece diyet ile sadece bazal metabolizma azalır. Zamanla vücudumuz az yemek yeme düzenine alışır ve tabiri caizse, düşük pil modunda çalışmaya başlar. Bir süre sonra eski yeme düzenimize döndüğümüzde ise az enerji ile yaşamaya alışmış vücut birden tüm kaybettiği kiloları geri alır. Oysa spor ile düşük enerji moduna geçmeden, aksine metabolizmayı hızlandırarak kalori açığı yaratırız; hızlı kilo veririz ve bu giden kilolar da kalıcı olur.
Başlığın kalan sayfalarına da mutlaka göz gezdirin. Sağlıklı beslenme önerilerinden motivasyon yazılarına, hızlı kilo verme ipuçlarından etkili spor egzersizlerine bir sürü konuda yazılmış yazılar bulacaksınız.