Doğuma Hazırlık Spor ve çatlak

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

dgdln

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2019
11.740
21.545
Merhaba arkadaşlar
Ben iki buçuk aydır pilates ve yoga yapıyorum gebelik planladığım için. Rahat ve sağlıklı bir gebelik geçirebilmek , çatlakları engelleyebilmek için. Aramızda gebelik öncesi Spor yapanlar hamilelik sureçlerini ve sonrasını çatlak olup olmadığını merak ediyorum .

Kimse spor yapmıyor mu gebelik için cevap verecek kimse yok mu yani

Siz beler yaptınız gebelik var mı
Gebelik devam şuan tam 23 haftalık nerdeyse hiç kilo almadım denilebilir. Sadece üç kilo aldım . Tabi asıl kilolar bu haftadan sonra gelecek bakalım. Bu süreçte pilates vs yapamadım riskli durumlarim oluştu ama zaman zaman bel ağrısı yaşadığımda bazı hareketler yaptım ve çok iyi geldi

Şuan 28 haftalık hamileyim gebelik öncesi ve ilk iki ay pilates ve yoga yapıyordum sonra riskli durumlardan dolayı bırakmıştım şuan yaklaşık 5 kilo aldım sadece karnım var. Sanırım bebek,rahim, plasenta,amniyon sıvısı hepsi yani bireysel olarak şuan kilom yok. Pilates ve yoganın etkisi olmuştur muhakak ama genetiğin de etkisi olmuştur

Şuan bebeğim doğalı 8 buçuk ay oldu. Doğumdan sonra vücudumda hiç çatlak olmadı ama karın içi basıncın artması sonucu karın kası ayrılığı oluştu büyük oranda olmadığı için amleyata gerek kalmadı ama rahatsız edici

X