Spor Programım Nasıl Sizce ?

BettyRuble

iyi düşün iyi olsun!
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2016
9.255
25.572
Haftada 3 gün spora 1 gün yüzmeye gidiyorum. Haftanın 4-5 günü de 10.000 adım yürüyorum. Spora gittiğim günlerde bazen jillian yapsam da kendimce son zamanlarda şu programı uyguluyorum: 15 dk eliptik bisiklet, 20 dk koşu bandı, 30 mekik, 30 arka bacak ağırlık çalışması, 30 ağırlık kaldırarak squat, 30 iç bacak ağırlık kaldırma, 30 omuz kol ağırlık kaldırma.

Bilinçsizce mi bilemedim çok keyifli oluyor ama yetersiz mi bilmiyorum keşke her gün yapabilsem.

bana da fazla geldi. vermen gereken 10 kilo dan fazlaysa sporu biraz azaltmanı tavsiye ederim. beden alışıyor ve daha fazlasını yapmadıkça kilo vermen duruyor.

Haftada 3 gün spora 1 gün yüzmeye gidiyorum. Haftanın 4-5 günü de 10.000 adım yürüyorum. Spora gittiğim günlerde bazen jillian yapsam da kendimce son zamanlarda şu programı uyguluyorum: 15 dk eliptik bisiklet, 20 dk koşu bandı, 30 mekik, 30 arka bacak ağırlık çalışması, 30 ağırlık kaldırarak squat, 30 iç bacak ağırlık kaldırma, 30 omuz kol ağırlık kaldırma.

Bilinçsizce mi bilemedim çok keyifli oluyor ama yetersiz mi bilmiyorum keşke her gün yapabilsem.

BettyRuble BettyRuble

Size bilinçsizsiniz ve yetersizsiniz demek yanlış olur ama farketmeden hata yapıyorsunuz diyebilirim.

Spor programınızda ağırlık antremanına yer vermeniz çok iyi. Aynen devam. :KK9:

Fakat kardiyoyu çoook abartmışsınız. :KK57:

Hemen azaltmalısınız. Çabuk sonuç almak adına kardiyoya yüklenenlerden olmayın derim.

- Yüzme
- 10 bin adımlık Yürüyüş
- Eliptik Bisiklet
- Koşu Bandı
- Jillian Michaels

Bunlardan birini seçip limit koyarak yapmanızı öneririm.

Hatanız; bunların hepsini birden yapmaya çalışmanız. Oysa doğru olan bunları dönüşümlü olarak yeterli miktarda yapmanızdır.

Spor yaparak kendinize, bedeninize iyilik yapıyorsunuz evet ama bir yandan kardiyonun dozunu aşarak bedeninizi hırpalıyorsunuz, yoruyorsunuz bence. Görünmeyen kısım bu.

Görünen kısım ise, vücudunuz endorfin salgıladığı için keyif alıyorsunuz, yaptıkça yapasınız geliyor ve kendinizi iyi hissediyorsunuz.

Bu arada ben kimsenin sporuna karışmam etmem ama size cevap yazmak istedim çünkü 'iyi düşün iyi olsun' mottonuzu sevdim. Pozitif insanlarla karşılaşmak güzel. :KK25:

BettyRuble BettyRuble

Size bilinçsizsiniz ve yetersizsiniz demek yanlış olur ama farketmeden hata yapıyorsunuz diyebilirim.

Hemen azaltmalısınız. Çabuk sonuç almak adına kardiyoya yüklenenlerden olmayın derim.

- Yüzme
- 10 bin adımlık Yürüyüş
- Eliptik Bisiklet
- Koşu Bandı
- Jillian Michaels

Hatanız; bunların hepsini birden yapmaya çalışmanız. Oysa doğru olan bunları dönüşümlü olarak yeterli miktarda yapmanızdır.

Spor yaparak kendinize, bedeninize iyilik yapıyorsunuz evet ama bir yandan kardiyonun dozunu aşarak bedeninizi hırpalıyorsunuz, yoruyorsunuz bence. Görünmeyen kısım bu.

Görünen kısım ise, vücudunuz endorfin salgıladığı için keyif alıyorsunuz, yaptıkça yapasınız geliyor ve kendinizi iyi hissediyorsunuz.

Bu arada ben kimsenin sporuna karışmam etmem ama size cevap yazmak istedim çünkü 'iyi düşün iyi olsun' mottonuzu sevdim. Pozitif insanlarla karşılaşmak güzel. :KK25:
Çok teşekkür ederim güzel tavsiyeleriniz için. Aslında hepsini aynı anda yapmıyorum.
Kabaca şöyle;
Pazartesi
30 dk Jillian - 30 dk ağırlık
Salı
10.000 adım yürüyüş
Çarşamba
Perşembe
10.000 adım yürüyüş
Cuma
Cumartesi
1 km yüzme
Pazar
Ev temizliği :)))

Sadece Jillian yapmadığım günlerde 15 dk eliptik 15 dk koşu bandı yapıyorum.

Hâlâ çok yükleniyor muyum sizce kendime :)

Benim tavsiyem sporu değiştirerek yapmanız. Cardio başlangıç için ideal. Yürüyerek çok yok katedemezsiniz, edersiniz ama uzun sürer.

Kilonuzu bilmiyorum ama başlangıç olarak

1. Gün 15 dak cardio
2. Güç toplama günü dilerseniz yürüyüş yapın
3. Gün 30 dak cardio
4. Güç toplama günü
5. Gün 45 dak cardio
6. Güç toplama günü
7. Gün 30 dak yoga/yüzme/aerobic/dans/koşu yada herhangi birşey değiştirmeniz vücudunuzun afallamasına ve daha hızlı yağ yakmasına yol açıcaktır :)

Benim tavsiyem sporu değiştirerek yapmanız. Cardio başlangıç için ideal. Yürüyerek çok yok katedemezsiniz, edersiniz ama uzun sürer.

1. Gün 15 dak cardio
3. Gün 30 dak cardio
4. Güç toplama günü
5. Gün 45 dak cardio
6. Güç toplama günü
7. Gün 30 dak yoga/yüzme/aerobic/dans/koşu yada herhangi birşey değiştirmeniz vücudunuzun afallamasına ve daha hızlı yağ yakmasına yol açıcaktır :)
Çok kolay görünüyor yazdıklarınız :))
Benim yaptıklarımdan daha mı etkili olcak. Daha niye yoruyorum kendimi kafam karıştı :))
Kilom 63. Hedefim 55.

1. Gün 15 dak cardio
3. Gün 30 dak cardio
4. Güç toplama günü
5. Gün 45 dak cardio
6. Güç toplama günü
Ayrıca çok da başlangıç aşamasında sayılmam 2 ay oldu yaklaşık bu düzende.

Kabaca şöyle;

Pazartesi

Salı
10.000 adım yürüyüş

Çarşamba

Perşembe
10.000 adım yürüyüş

Cuma

Cumartesi
1 km yüzme

Pazar
Ev temizliği :))) + Dinlenme

Sadece Jillian yapmadığım günlerde 15 dk eliptik 15 dk koşu bandı yapıyorum.

-----------------------------------------------------------

Kırmızı ile işaretlediklerimle güzel ve dengeli bir programa kavuşabilirsiniz.

Haftada 3 gün Ağırlık antremanı,

Haftada 2 gün yürüyüş, 1 gün yüzme olmak üzere 3 günü kardiyoya ayırırsınız.

Mavi ile işaretlediklerimi programınızdan çıkarmanızı öneriyorum.

+

Hâlâ çok yükleniyor muyum sizce kendime :)

Kesinlikle evet. :)

Çok teşekkür ederim güzel tavsiyeleriniz için. Aslında hepsini aynı anda yapmıyorum.

Rica ederim, faydalı olursa ne mutlu. Bu arada ben uzman değilim.

Sadece hatalarımdan edindiğim tecrübelerle naçizane ikaz etmek istedim. :KK66:

Son düzenleme:
Tekrar teşekkürler Aysar_ Aysar_ zaman ayırıp yazdığın için, tavsiyelerine uyacağım.
Hoppa :KK39: :KK5:

Kilom 63. Hedefim 55.

Hepi topu 8 kilo muydu. Bende bu kadar asıldığınız için çok daha fazla zannetmiştim.

Ayda 2 kilo bile verseniz 4 ayda çözersiniz bu işi bence. Yavaş ama kalıcı vermek en iyisi zaten.

Beslenmeniz nasıl peki, biraz anlatır mısınız? Zorlandığınız noktalar var mı?

Aslında beslenme spordan bir iki adım daha önceliklidir.

Hoppa :KK39: :KK5:

Hepi topu 8 kilo muydu. Bende bu kadar asıldığınız için çok daha fazla zannetmiştim.

Ayda 2 kilo bile verseniz 4 ayda çözersiniz bu işi bence. Yavaş ama kalıcı vermek en iyisi zaten.

Beslenmeniz nasıl peki, biraz anlatır mısınız? Zorlandığınız noktalar var mı?

Aslında beslenme spordan bir iki adım daha önceliklidir.
Beslenmem süper düzendeydi. 3 gündür berbat besleniyorum oteldeyim. Döndüğümde devam edicem.

Düzenim sabah 400 cal yumurtalı peynirli yeşillikli kahvaltı
Öğlen 400 cal et yoğurt yeşillik
İkindi 150 cal kuruyemiş
Akşam 250 cal sebze yoğurt
Yaklaşık olarak böyle :)
Meyveyi kahvaltıda tüketiyorum armut ya da elma ya da avokado

Beslenmem süper düzendeydi. 3 gündür berbat besleniyorum oteldeyim. Döndüğümde devam edicem.

Düzenim sabah 400 cal yumurtalı peynirli yeşillikli kahvaltı
Öğlen 400 cal et yoğurt yeşillik
İkindi 150 cal kuruyemiş
Akşam 250 cal sebze yoğurt
Yaklaşık olarak böyle :)
Meyveyi kahvaltıda tüketiyorum armut ya da elma ya da avokado

:) Olması gereken her şey var. Gayet iyi besleniyorsunuz. Evet döndüğünüzde toparlarsınız. İnişler çıkışlar illa ki oluyor, önemli olan bu düzeni devam ettirebilmek. :KK66:

BettyRuble BettyRuble

- Yüzme
- 10 bin adımlık Yürüyüş
- Eliptik Bisiklet
- Koşu Bandı
- Jillian Michaels

güzel açıklamışssınız tebrikler.

kilo vermek için hepsine birden abanmak doğru değil. planlı ve bilinçli spor yapmak çok önemli. sporla birlikte beslenme çok çok daha önemli. biliyorsunuz ki %60-70 beslenme %30-40 spor denir genelde. beslenme programınızı gözden geçirin ve onunla birlikte 15 dakika cardio (koşu bandı, eliptik bisiklet, cardio hareketleri v.b. gibi) 20 dk kadar karın, tüm vücut hareketleri, son 10 dakika da esnemeye ayırırsanız programınızı tamamlamış olursunuz. aralara yüzme gibi farklılıklar da eklerseniz tadından yenmez. sevgiler.

kilo vermek için hepsine birden abanmak doğru değil. planlı ve bilinçli spor yapmak çok önemli. sporla birlikte beslenme çok çok daha önemli. biliyorsunuz ki %60-70 beslenme %30-40 spor denir genelde. beslenme programınızı gözden geçirin ve onunla birlikte 15 dakika cardio (koşu bandı, eliptik bisiklet, cardio hareketleri v.b. gibi) 20 dk kadar karın, tüm vücut hareketleri, son 10 dakika da esnemeye ayırırsanız programınızı tamamlamış olursunuz. aralara yüzme gibi farklılıklar da eklerseniz tadından yenmez. sevgiler.
Teşekkürler cevabınız için. Hamile olduğumu öğrendim şimdilik sadece yürüyüş ve yüzme :)

X