Merhaba KK’nün aklı başında duyarlı kadınları,
Evliliğimde büyük sıkıntılar yaşıyorum. Konularımı bilen biliyor zaten. Şu anda eşimle psikoloğa gidiyoruz evliliğimizi kurtarmak adına. Bunları neden çocuk istemediğim konusunda bilgi olsun diye paylaştım.
Asıl konu şu; bende kan pıhtılaşması çıktı. Bu yüzden doğum kontrol hapı kullanamıyorum. İlk bebeğim spiral taktırmada geciktiğim için eşimin de korunduğunu düşündüğüm için oldu. Şu an tabi ki iyi ki var diyorum, kızım 7,5 aylık oldu. Ama annem bana spiral ile hamile kalmış. Burada da benzer bir sürü hikaye okuyunca korkuyorum açıkçası. Allah’ın gücüne gitmesin ama spiral taktırsam da daha da tedbir alabilir miyim diye düşünüyorum. Çünkü eşime de güvenemiyorum bu konuda. Kızım 3,5 aylıkken korunmadı hemen arkasından spiral taktırdım zaten. Neyse ki istenmeyen bir gebelik olmadı.
Şimdi size sorum şu, tüplerimi bağlatsam ne olur? Bir daha açtırma ve bebek sahibi olma şansı kalıyor mu yoksa öyle bir ihtimal artık hiç kalmıyor mu? Bağlatan var mı? Riskli mi?
Ya da spiral olduğu halde ben fazla mı evham yapıyorum sizce?
Mutlu bir evliliğim olsa hiç bunları düşünmezdim o yüzden bebek isteyen anne adayları bana kızmasın lütfen. Anne olmayı çok sevdim çok güzel bir duygu ama o bebeği en iyi şartlarda büyütmeye çalışmak da en çok istediğim şey. Şu anda bile sorunlar yaşarken kızım adına geleceğe dair endişeler duyuyorum. O yüzden tedbir almaya çalışıyorum.