• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Spiral sorunsalı

Konu sahibinin canini yakmis ama. 10 gunden uzun, kanamasi, yarasi ve enfeksiyonu var. Bir de iyilestirmek icin yakma islemi uygulayacaklar. Okurken buradan benim bile canim yandi. Lateks alerjisi vars lateks icermeyen prezervatif var diye biliyorum. Erkekler icin baska korunma yontemleri de var. Alternatifleri cogaltmalilar.
Canım şöyle söyleyim enfeksiyonu yapan şey spiral değil.bende zaten enfeksiyon varmış ama doktor umursamayıp taktığı için vücut reaksiyon gösterip kanama yapmış.bide spiralin kaliteside önemli.bana taktığı kalitesizmiş.

Ben cok korkuyorum bu durumdan ya dogumdan önce de sonrasinda da eşime birakiyorum bu durumu.Olursa da allahtan spralle de hamile kalınma ihtimali var sonucta..

Birde kola çip takılıyor onu araştır istersen.

kendi zevkin icin de prezervatiften farkli yontemler var ve alternatifler cogaltilmali. Kadinlar magdur.
Şöyle söyleyim eğer doktor bende enfeksiyon olduğunu fark etseydi önce bu durumu tedavi edip sonra daha kaliteli bi spiral taksaydı bunların hiç biri başıma gelmiycekti.spiral tüm dünyada kullanılan güvenilir bi korunma yöntemi o kadar abartılcak bi durum değil.

Canım şöyle söyleyim enfeksiyonu yapan şey spiral değil.bende zaten enfeksiyon varmış ama doktor umursamayıp taktığı için vücut reaksiyon gösterip kanama yapmış.bide spiralin kaliteside önemli.bana taktığı kalitesizmiş.
Yuzdesini bilmiyorum ama bakir spiralin yan etkileri arasinda enfeksiyon ve dis gebelik var. Doktor muayene etmeden spiral taktiysa ve bu kadar kanamali, ilacli, daglamali bir tedaviye sebebiyet verdiyse doktoruna dava acmalisin. Bir daha dogru durust muayene etmeden spiral takmaz kimseye. Insan sagligi oyuncak degil. Bakir spiral normalde sana bir yan etki yapmiyorsa tedavini tamamlayip sagligina kavustuktan sonra daha kaliteli bir bakir spiral taktirabilirsin.

spiral takılırken hissedilebilir sonra can acıtmaz kullanmadan yorum yapmayınız lütfen.
kondomun da kimseye zararı yok diye bir genelleme yapmamalısınız bana var mesela onu ne yapacağız?
herkesin yöntemi kendine. burda konu sahibi ne kullanayım diye sormuyor dikkat ederseniz.
aynen benım alerjım var sanırım
rahatsız oluyrm cok

Yuzdesini bilmiyorum ama bakir spiralin yan etkileri arasinda enfeksiyon ve dis gebelik var. Doktor muayene etmeden spiral taktiysa ve bu kadar kanamali, ilacli, daglamali bir tedaviye sebebiyet verdiyse doktoruna dava acmalisin. Bir daha dogru durust muayene etmeden spiral takmaz kimseye. Insan sagligi oyuncak degil. Bakir spiral normalde sana bir yan etki yapmiyorsa tedavini tamamlayip sagligina kavustuktan sonra daha kaliteli bir bakir spiral taktirabilirsin.
kalıtelı spıral nasıl oluyor
bende dogumdan sonra dusunuyrm da bılgı almak ıstedım

14 yıldır spiral kullanıyorum.
Ara ara çıkarttırıp sonra tekrar taktırıyorum.
14 senedir bir sıkıntısını görmedim.

Konu sahibi daha önceden olan enfeksiyon temizlenmeden takmış olabilir doktorunuz.

Canim ayni ilaclar gibi bu tur saglik urunlerinin de muadilleri var. Uretimcinin uretim sekline ve kullanilan materyallere gore degisiklik gosteriyorlar.
onu bız satın alıp mı doktora taktırıcaz acaba
annemde kullanırdı, sekıl olarakda cesıtlerı var sanırm

14 yıldır spiral kullanıyorum.
Ara ara çıkarttırıp sonra tekrar taktırıyorum.
14 senedir bir sıkıntısını görmedim.

Konu sahibi daha önceden olan enfeksiyon temizlenmeden takmış olabilir doktorunuz.
en kalıtelı en ıyı spiral hangısı oluyor acaba
alıp bız doktora mı taktırıyoruz
surec nasıl

Spral zaten benim için korkutucu bir yöntem
hiç dogru bulmuyorum
hormonlusunu hiiiç düşünemiyorum
neden baska bi yontem arastırmıyorsunuzki
zaten sipralin hertürü coğen er gec rahimde yara yapar ve bu yara yakılmaz veya iuileşmesse Allah korusun rahim kanseri yapar
şimdi bu yara yakılıcak
ve yeni sipralde yara yaparsa sanırım iyileşme dürecimiz canınızı sıkıcaktır
yakın bir arkadasım iyileşemiyo ve boyutu buyudü felan.
ben eşim rahat etsin fiye tüm bunları yasamak istemem.
bidaha düüşünün

Selam kızlar kasım ayının başında devlet hastanesinde bakırlı spiral taktırdım.2.doğumumu yapalı 7 ay oldu.spirali taktırdıktan 2 hafta sonra kanamam başladı doktora gittim.alttan muayene etti bi sıkıntı yok dedi spiral kanama yapar dedi ilaç yazdı yolladı.ama 10 gündür ilaç kullanmama rağmen kanamam durmadı.dün özel hastanedeki doğum yaptığım doktora gittik.10 gündür kullanmana rağmen geçmediyse spirali almam lazım vücut reaksiyon vermiş dedi.alttan muayene etti enfeksiyon ve yara var dedi:KK61:1 ay sonra tekrar gel yarayı yakalım dedi sonraki ayda gel spirali takalım dedi ama hormonlu spiral takalım dedi kanamam çok olduğu için.o spiralle kanama 2 gün filan leke tarzında olur dedi.şimdi size sorum bu spiralden kullanan varmı hormonlu olduğu için kıllanma sivilce kilo gibi sorunlar yaparmı.bide yara yakılcak deyince korktum yaktıran varmı can acıtan bişeymi merak ediyorum cevaplarınızı bekliyorum.

Belimin ağrısından duramıyordum kıcık birşey o yani bilemedim ama eşiniz korunabilir
Mesela ben eğer gitmeseydim kontrole bel ağrısından kaydığını anlamaacaktım ve hamile kalablirdim
Demekki size yaramamış bence farklı şeyler deneyin....Geçmiş olsun..

Herkesin tercihi kendine ama açıkçası ben de spiral taktırmayı asla cesaret edemem. Kanama veya yara yapması ihtimali bile beni korkutuyor,bu saydığım ihtimaller de maalesef sık sık başa gelebilmektedir. Tabi dediğim gibi herkesin kendi tercihi ve de bünye meselesi.

Hadi ya hangisini kulaniyordunuz :rolleyes:... Vala su iki kundur hayal ediyordum bide ikiz oluyormus diye..:KK48:bazen hayal etigim veya dusundum seyler burda yaziliyor .. Korkmaya basladim bak :KK48:
Oyy ne sen sor derdimi ne ben diyem
Yani kabahat de bende bedava diye sağlık ocağının verdiklerini kullanıyorduk sonuç ikiz kız:)) yani çok güzel bişey ama çok zor yaa ben tek başıma bakıyorum bide ikizlerime:(

Oyy ne sen sor derdimi ne ben diyem
Yani kabahat de bende bedava diye sağlık ocağının verdiklerini kullanıyorduk sonuç ikiz kız:)) yani çok güzel bişey ama çok zor yaa ben tek başıma bakıyorum bide ikizlerime:KK43:
Hmmm bende kac kere istedim devamli cocuklarimin aşı olduklari zaman ama hep yok diyorlardi... Bu ayın 23 de kontrolumuz var istim bari :KK48:

Back