• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Spiral sorunsalı

canım kadındogum kontrolu kadına zarar verıyor eşin kullansa ?
yara dondrma yaptırdım ben acımıyor biraz sancı oluyor adet sancısı gibi.
geçmiş olsun
Aslında her kadın yılda 1 kez hiç bi şikayeti olmasa bile kontrol ve smer testi yaptırması lazımmış.

Canım artık sağlık ocakları spiral takmıyo diye biliyorum.bu dediğimi devlet hastanesi takarmı onuda bilmiyorum.bana özeldeki doktor dedi takalım diye.
Benim sağlık ocağındaki ebe demişti gel takalım diye ama olmadı özele giderim. tekrar bebek bakamam Rabbim isteyenlere nasip etsin

Arkadaşım spralle hamile kaldı bende korunurken ikiz doğurdumm şimdi iki aylıklar:)
Sağlık ocağına gidip spral artı 3 aylık iğnelerden yaptırmayı düşünüyorum.tekrar hamile kalırım diye korkumdan kocamada ambargo koydum:))
Bekliyoruz öyle
kondom diye birşey var kocana ambargo koyma

canım sprial canımızı acıtabiliyor
haplar ve iğnede hormonları değiştiriyor
erkek kullandıgı zaman condom kımseye bı zararı yok :KK66:

spiral takılırken hissedilebilir sonra can acıtmaz kullanmadan yorum yapmayınız lütfen.
kondomun da kimseye zararı yok diye bir genelleme yapmamalısınız bana var mesela onu ne yapacağız?
herkesin yöntemi kendine. burda konu sahibi ne kullanayım diye sormuyor dikkat ederseniz.

Selam kızlar kasım ayının başında devlet hastanesinde bakırlı spiral taktırdım.2.doğumumu yapalı 7 ay oldu.spirali taktırdıktan 2 hafta sonra kanamam başladı doktora gittim.alttan muayene etti bi sıkıntı yok dedi spiral kanama yapar dedi ilaç yazdı yolladı.ama 10 gündür ilaç kullanmama rağmen kanamam durmadı.dün özel hastanedeki doğum yaptığım doktora gittik.10 gündür kullanmana rağmen geçmediyse spirali almam lazım vücut reaksiyon vermiş dedi.alttan muayene etti enfeksiyon ve yara var dedi:KK61:1 ay sonra tekrar gel yarayı yakalım dedi sonraki ayda gel spirali takalım dedi ama hormonlu spiral takalım dedi kanamam çok olduğu için.o spiralle kanama 2 gün filan leke tarzında olur dedi.şimdi size sorum bu spiralden kullanan varmı hormonlu olduğu için kıllanma sivilce kilo gibi sorunlar yaparmı.bide yara yakılcak deyince korktum yaktıran varmı can acıtan bişeymi merak ediyorum cevaplarınızı bekliyorum.

Hormonlu spiral mirena
Kullanımda 3. yılım
Kanama kontrolü için takıldı, vücudum çok zor kabul etti
Hafif bir sivilce sorunu yaşadım ama şimdilerde yok
Kanama açısından tavsiye ederim, ya çok az lekelenme tarzında oluyor ya da hiç olmuyor, o açıdan büyük rahatlık
Uyum süreci bende uzun sürdü ama bu benim vücudumdan kaynaklı
Halen ph düzenleyici tabletler kullanıyorum arada çünkü mantar oluşturuyor, kanamanın önüne geçme mecburiyetinden dolayı fayda/zarar hesabı ile çıkartmıyor doktorum. Bunun dışında tüm kan değerlerimin normale dönmesi gibi büyük bir artı oldu vücudumda. Mutlaka narkozla taktırın, gerçekten can yakıyor, ben bilemedim beş dakikalık bir işlem dediler ömrümden ömür gitti resmen bu konuya dikkat edin, rahim ağzım olmadığı için o kadar canım yanmış bana söylenen bu ama risk almayın derim çünkü sonradan sorduğum tüm özel hastanelerde narkozla takıldığını öğrendim.

Esiniz korunsun. Erkekler korunsun. Erkekler icin daha fazla ureme kontrol sistemi gelistirilsin. Ergenlikten beri her ay adet, kil tuy meseleleri, olmadi lazer, ustune bir de dogum onun ustune icine spiral sokmalar, olmadi hormonlusunu denemeler, olmadi kil tuy cikarma, sivilce yapma ihtimali olan zilyon tane yan etkili haplar. Reva mi bu kadinlara? Erkekler korunsun.:KK12:

Hormonlu spiral mirena
Kullanımda 3. yılım
Kanama kontrolü için takıldı, vücudum çok zor kabul etti
Hafif bir sivilce sorunu yaşadım ama şimdilerde yok
Kanama açısından tavsiye ederim, ya çok az lekelenme tarzında oluyor ya da hiç olmuyor, o açıdan büyük rahatlık
Uyum süreci bende uzun sürdü ama bu benim vücudumdan kaynaklı
Halen ph düzenleyici tabletler kullanıyorum arada çünkü mantar oluşturuyor, kanamanın önüne geçme mecburiyetinden dolayı fayda/zarar hesabı ile çıkartmıyor doktorum. Bunun dışında tüm kan değerlerimin normale dönmesi gibi büyük bir artı oldu vücudumda. Mutlaka narkozla taktırın, gerçekten can yakıyor, ben bilemedim beş dakikalık bir işlem dediler ömrümden ömür gitti resmen bu konuya dikkat edin, rahim ağzım olmadığı için o kadar canım yanmış bana söylenen bu ama risk almayın derim çünkü sonradan sorduğum tüm özel hastanelerde narkozla takıldığını öğrendim.
Narkoz dediğin komple bayıltmamı yoksa sadece orayımı uyuşturuyo.

Esiniz korunsun. Erkekler korunsun. Erkekler icin daha fazla ureme kontrol sistemi gelistirilsin. Ergenlikten beri her ay adet, kil tuy meseleleri, olmadi lazer, ustune bir de dogum onun ustune icine spiral sokmalar, olmadi hormonlusunu denemeler, olmadi kil tuy cikarma, sivilce yapma ihtimali olan zilyon tane yan etkili haplar. Reva mi bu kadinlara? Erkekler korunsun.:KK12:
Ben olayı sadece öyle düşünmüyorum kendi zevkim içinde bu yöntemi istiyorum.

spiral takılırken hissedilebilir sonra can acıtmaz kullanmadan yorum yapmayınız lütfen.
kondomun da kimseye zararı yok diye bir genelleme yapmamalısınız bana var mesela onu ne yapacağız?
herkesin yöntemi kendine. burda konu sahibi ne kullanayım diye sormuyor dikkat ederseniz.
Konu sahibinin canini yakmis ama. 10 gunden uzun, kanamasi, yarasi ve enfeksiyonu var. Bir de iyilestirmek icin yakma islemi uygulayacaklar. Okurken buradan benim bile canim yandi. Lateks alerjisi varsa lateks icermeyen prezervatif var diye biliyorum. Erkekler icin baska korunma yontemleri de var. Alternatifleri cogaltmalilar.

Son düzenleme:
Evet canım spiral can acıtmıyo ne takarken ne çıkarırken.

Back