Aile Planlaması Spiral-Rahim içi Araç (RIA) Genel Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Spiral taktirdim kaydı tekrar taktrdm 4 ay oldu taktıralı. Adet bitse bile kan geliyo peçeteye. Adet 7 gün sürüyor üstüne bitiminde de 4 5 gün peçeteye kan geliyo. Bu normal mi? Bakırlı spiral kullanıyrm
Evet normal. Bakirli spiraller hep böyle. Ben o yüzden mirena ya geçtim kurtuldum.

Ben bir iki arkadaşın mesajını okudum oyle olumsuz ve şiddetli kampanyalardan dolayı çıkarmışlar kafAm kArıştı artık

Merhaba ben bugün spiral taktırdım sağlık ocağında çok karın ağrısı var bende bu normal mi acaba bilgisi olan yardımcı olun lütfen :KK43::KK43:

Hanımlar merhaba spiralini çıkarmış arkadaşlara bir sorum olacak, genelde adet döneminde çıkarılması daha uygun olacağı söyleniyor ama ben kanamadan dolayı çok çekiniyorum siz neler yaşadınız masada akıntı gelirse of kötü olurum ben Sırf bu yüzden Regl döneminin dışında çıkartayım diye düşünüyorum bu defa da ağrılı olmasından korkuyorum. Deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz çok sevinirim

Hanımlar merhaba spiralini çıkarmış arkadaşlara bir sorum olacak, genelde adet döneminde çıkarılması daha uygun olacağı söyleniyor ama ben kanamadan dolayı çok çekiniyorum siz neler yaşadınız masada akıntı gelirse of kötü olurum ben Sırf bu yüzden Regl döneminin dışında çıkartayım diye düşünüyorum bu defa da ağrılı olmasından korkuyorum. Deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz çok sevinirim
Neden kötü olduğunu anlamadım?

Spiral hiç çocuk doğurmamışlarA bile takılıyor mu kızlar? Kullanmak için ilk çocuğu yapmak mı gerekiyor bilen varsa yardımcı olabilirmii

Arkadaslar merhaba ben dun spiral taktirdim adetimin 2. Gunuydu dr cok kanaman var ins kaymaz sende kansizlik varmi fln dedi bende yok tahlillerimi yapmistiniz dedim smearda aldirdim oncesinde temiz cikti adetimdede takti spirali bi sorun yasamadim takarken ama taktiktan sonra 10 dk kdr kanamayi azaltmakla ugrasti dr 1 ay kdr sen yinede baska bi yontemlede korun 1 ay sonra kontrole gel dedi benim size sorum 1. Spiral kanamayla kayabilicek bisiymi ?2. Spiral kontrolunu dr nasil yapiyor? 3. Kaymmamasi icin benim yapabilecegim bisiler var mi ? Tecrubeli arkadaslar yardim lutfen dr ins kaymaz dediginden beri icim icimi yiyor

2.spiral takılalı 9 ay oldu. Çıldrcam artık. İlk beş gün adet başlama aşaması oluyo kan hafif geliyo sonra 3 gün çok yoğun sonra 5 gün de bitme derken 10 gün sürüyo.
Ne yapabilirim?

Arkadaslar merhaba ben dun spiral taktirdim adetimin 2. Gunuydu dr cok kanaman var ins kaymaz sende kansizlik varmi fln dedi bende yok tahlillerimi yapmistiniz dedim smearda aldirdim oncesinde temiz cikti adetimdede takti spirali bi sorun yasamadim takarken ama taktiktan sonra 10 dk kdr kanamayi azaltmakla ugrasti dr 1 ay kdr sen yinede baska bi yontemlede korun 1 ay sonra kontrole gel dedi benim size sorum 1. Spiral kanamayla kayabilicek bisiymi ?2. Spiral kontrolunu dr nasil yapiyor? 3. Kaymmamasi icin benim yapabilecegim bisiler var mi ? Tecrubeli arkadaslar yardim lutfen dr ins kaymaz dediginden beri icim icimi yiyor

Cok olmus yazali ama bende kanamam yogun oldugunda taktirdim ve kaymis beni uyarmadilar o ay hamile kalmisim ve spiral yuzunden dustu.
Yani dikkat edilmesi gerek bisi.

Cok olmus yazali ama bende kanamam yogun oldugunda taktirdim ve kaymis beni uyarmadilar o ay hamile kalmisim ve spiral yuzunden dustu.
Yani dikkat edilmesi gerek bisi.
II günler arkadaşım tsk cvp için Dr beni uyarısı dikkat et kontrole gelene kdr die 2 ay oldu ben taktırdı ama kontrole hala gidemedim hala dikkat ediyorum ilişkide ama bu ay 2 fun geciktim neden bilmiyorum korkuyorumda eğer yine hamileysem çok vahim durum ilk çocuğum 5 yasinda 2.cisi 9 aylik inş kay ma mis tir.

X