Aile Planlaması Spiral-Rahim içi Araç (RIA) Genel Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Hanımlarr.. 15 gun once spiral taktirdim. Sol bacagim ve kasigimda agri oluyor.. Bu normal mi? Kayma durumu alan olmaz degil mi? Doktora gtmeme gerek var mi bu agrilar normal mi?

Hormonlu spirale ragmen hamile kalan oldu mu arkadaslar aranizda ? Mirena takilmisti bana ama adetten eser yok :KK43: tamamen kesmesi iyi degil gebelik dahi olmasada haksizmiyim

kızlar merhaba
2 aylık evliyim geri çekilme yöntemiyle korunuyoruz 1 ay doğum kontrol hapı kullandım ama bende şişkinlik iştah açıklığı ve kilo yapmaya başladı ayrıca acayip bi stres yapıyodu sürekli gergin ve sinirliydim 2. kutuya başladım bi 5 gün içip bıraktım yan etkileri beni rahatsız etti... şimdide geri çekilme yöntemine güvenemiyorum spiral taktırmak istiyorum kuzenim taktırmış ama bana doğum yapmadan sana takmazlar dedi
cidden böyle bişey var mı illa doğum mu yapmam gerek ben 3-4 yıl çocuk istemiyorum nasıl bi korunma yöntemi kullanıcam bilmiyorum spiral için doğum yapmış olma şartı neden aranıyor yardımcı olursanız çok sevinirim

Bayanlar merhaba , ben 5 yıllık evliyim 2 çocuk annesiyim. 2. kuzum süpriz olarak geldiği için şuan çok tedirginiz. Spiral öneriyor doktorum. ben hiç deneyimim olmadığı için spiralle ilgili hangisini taktırmalıyım , çok acılı bir işlem mi , yan etkileri var mııı .. bana yardımcı olur musunuz. iğne ile korunmayı öneren var mı bide ?

Bayanlar merhaba , ben 5 yıllık evliyim 2 çocuk annesiyim. 2. kuzum süpriz olarak geldiği için şuan çok tedirginiz. Spiral öneriyor doktorum. ben hiç deneyimim olmadığı için spiralle ilgili hangisini taktırmalıyım , çok acılı bir işlem mi , yan etkileri var mııı .. bana yardımcı olur musunuz. iğne ile korunmayı öneren var mı bide ?
regli olduğunuzun 2-3.günü (yoğun) takılıyor çok acı vermiyor ama malesef yan etkileri var kanamam yoğunlık kazandı ve bazen ara kanamalar oluyor

bugün şirket doktorumuzla görüştüm , kendisi de spiral değil hap içmemi önerdi. spiralle hamile kalan çok diyor. sürekli kontrollere gitmen gerek diyor.ne bileyim işte herkes bişey diyor kafam karışık

GYNEFix spirali tanıyan var mı?
Taktıran varmı?
Yan etkisi olmayan çok rahat bir spiralmiş. Tecrübesi olan lütfen yanıtlasın.

Herşeyi bilen Sevgili KK kadınlar. Lütfen mirena tecrübelerinizi paylaşın. hormonlu spiral taktıran var mı? Memnun olan yada olmayan var mı , spiral takıldıktan ne kadar zaman sonra kanama kesildi.kanamalardan kastım spiral takıldığı gün başlayan kanama. Yani herhangi bir hastalık yada adet kanaması değil.

Herşeyi bilen Sevgili KK kadınlar. Lütfen mirena tecrübelerinizi paylaşın. hormonlu spiral taktıran var mı? Memnun olan yada olmayan var mı , spiral takıldıktan ne kadar zaman sonra kanama kesildi.kanamalardan kastım spiral takıldığı gün başlayan kanama. Yani herhangi bir hastalık yada adet kanaması değil.
Ben taktırdım çok memnundum ama bu Günler'de hep bir korku var içimde kaydı diye peş peşe iki gebelik yaşadım şimdi hamile kalmaktan korkuyorum

Ben taktırdım çok memnundum ama bu Günler'de hep bir korku var içimde kaydı diye peş peşe iki gebelik yaşadım şimdi hamile kalmaktan korkuyorum
Kaysa bile gebeliği önler. Çünkü içerde hormon salgılamaya devam ediyor. Ama düştüyse işler kötü. Şansa bırakılamayacak kadar ciddi bir konu. Acil doktora gidin. Normal ria ile 2 bebek sahibi oldum. Eğer gebelik düşünmüyorsanız acil dr a gitmelisiniz. Mirena takıldıktan sonra ne kadar kanamanız olduğunu hatırlıyor musunuz. 3 gün önce adetim bitince takıldı ve hala lekelenme devam ediyor:KK43:

Kaysa bile gebeliği önler. Çünkü içerde hormon salgılamaya devam ediyor. Ama düştüyse işler kötü. Şansa bırakılamayacak kadar ciddi bir konu. Acil doktora gidin. Normal ria ile 2 bebek sahibi oldum. Eğer gebelik düşünmüyorsanız acil dr a gitmelisiniz. Mirena takıldıktan sonra ne kadar kanamanız olduğunu hatırlıyor musunuz. 3 gün önce adetim bitince takıldı ve hala lekelenme devam ediyor:KK43:
Benim Nisan'dan beri takılı ve lekelenmeler sürekli devam ediyor bazen kesiliyor üç beş gün sonra tekrar oluyor
Derken 7 gündür kanama lekelenme yok
Rabbim biliyor içimi bakamam hayırlı zamanında nasip etsin inşallah
Oğlum 20 aylık kızım 8 aylık ve kemik erimem var :KK43: düşmediğini biliyorum da kaymış olabilir önceden affedersin hissediyordum artık çok fazla hissetmiyorum :KK43:

Bir de buraya yazayım belki göre olur kafam çok karıştı
Yurtdışındayım burada doktorlar doğum yapmamış-yapmış fark etmez herkes takabilir diyor türkiyedekiler doğum yapmamış kadına olmaz diyor bazıları da yanlış bilgi takılır diyor ay bilemedim testlerim normal adet günümü bekliyorum ama emin değilim :KK47:
var mı aranızda doğum yapmamış olup da kullanan?

Ben de doğumdan sonra, henüz adet olmadan taktiran var mi merak ediyorum. Adet olmadan takınca daha fazla mi acitir, ilkinde adetken taktirmistim pek bisey hissetmedim. Ama bu kez korkuyorum. Bilgilendirir misiniz tecrübe edenler..

Taktıran varmı?

Normal spiral i iki defa denedim ikisinde de kayma oldu doktorum tavsiye etti biraz da araştırma yaptım en rahat gynfix gibi görünüyor tek dikkat etmen gereken gynefix takmak için eğitimini almış doktor olmasi zaten kendi sitesinde il il listesi var bu doktorların benim bekleme sebebim sadece biraz pahalı olması
Taktıran varmı?

Ben de doğumdan sonra, henüz adet olmadan taktiran var mi merak ediyorum. Adet olmadan takınca daha fazla mi acitir, ilkinde adetken taktirmistim pek bisey hissetmedim. Ama bu kez korkuyorum. Bilgilendirir misiniz tecrübe edenler..
Acının adetle bir ilgisi yok aslında, başarabiliyorsanız çok rahat yatın ve kendinizi kasmayın. Kasılınca çoook acıyor. Rahat yatınca çok rahat takılıyor. Acı hissi olmuyor.

X