Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
sayı 17 biraz az ama idare eder...merhaba arkadaşlar bende burda yeniyim lütfen benim eşimin sonuçlarınıda yorumlarmısınız
sperm konsantrasyonu (ml de milyon)17
sperm sayısı total 34
molilite %59
progresyon + 4% :0
+ 3% :18
+ 2% :41
vitalite % :-
aglütinasyon :-
lökosit ml de milyon :-
tpmss :0
normal morfoloji % :2
hazırlama sonrası değerlendirme
volüm% :1ml
sperm konsantrasyonu (ml de milyon) :27
sperm sayısı (total) :27
molilite % :65
progresyon + 4% :0
+3%40
+2%25
tpmss(hazırlama sonrası) :0
hormon testlerinden çok iyi anlamam....arkadaslar bizde azospermi var 8 ay onceki ve simdiki hormonlari yaziyorum anliyanininz varsa bir yorum yaparmisiniz niye degismis olabilir ?
8 ay ocekiler
Estradial:41.60 pg/ml
Testesterone:7.30 ng/ml
FSH :20.27 IU/L
LH: 11.51 IU/L
SIMDIKILER:
Estradial:17.13
Testesterone: 2.44
FSH : 22.20
LH: 12.38
OLMASI GEREKEN ARALIK
Estradial: ?
Testesterone: 2.80-8.00
FSH : 1-14
LH: 1.5-9.2
ULTRASYON:hersey normal diyo
KARYOTIP:temiz
GENETIK:Haftaya belli olacak
yukaridaki biraz karisik gorunuyoda tekrar yazdim bi yorum yaparmisiniz
ilk ameliyatta çıkmayabiliyor...bizde 9 ay once tese olmustuk ve sperm bulunamamisti ne yazikki,bizde hormonlari olcuruyooruz sperm yerine
ya şimdi ben bi türlü çözemedim aşılama için an az 5 milyon sperm şart demi hareketlilik kötüyse
markofolaji kötüyse 5 milyon olasada olmuyomu yani tüp bebekmi
sayı 4.5 milyonsa az....bayanlar bizde 7 aydır evliyiz.. eşim doktora gittiğinde 2 tanesi varikosel yok 1 tanesi var dedi... son gittiğimiz doktor klomen ve trental verdi... ilerleme olup olmayacağına bakacağını söyledi sizce bu ilaçlar artırır mı?
test sonucu da:
hacim:2,2
sayı 4,5
hareketlilik %55
ileri hızlı :3
hızlı:12
yerinde hareketli:40
lökosit >1
aglütinasyon---
morfoloji: 3
yorumlama için bu kadarı yeter sanırım..
evet bu testinize göre sadece sayı problemi var...ya aslıda bu ikinci testin sonuçları bunlar, ilk testte morfoloji 0 demiyordu, ikisi farklı. Sadece sayının 3 milyon olmasını sorun olarak söylediler ilkinde bize.
İkinci test yukarıdaki gibi gene 3 milyon. Aşağıda birinci testin sonuçları var. Yorumlarsanız sevinirim.
pehriz: 4 gün
;Fiziksel bulgular
likefaksiyon:22 dak
volüm:2,3 cc
pH:7,2
viskozite:normal
aglütinasyon:negatif
mikroskopik tetkik: Her sahada;14-15 sperm hücresi ve 1-2 lökosit görüldü
fruktoz:+ pozitif
sperm sayısı: 3 100 000 /CC
stick motilite ve morfoloji klasifikasyonu
A Motilite: (37 derece 2. saatte)
progressif : lineer (grade A): %41 --- Nonlineer (Grade B): %5
non progressif : grade C: %7
non motil : grade D: %47
B) Morfoloji (Spermmac boya ile)
normal: %66
Baş anomalisi: %6
Akrozom Anomalisi: %8
Nukleus Anomalisi: %5
Mid-Piece Anomalisi: %8
Kuyruk Anomalisi: %4
Mixed Anomali: %3
Sperm sayısı yada morfoloji ile ilgili problemler için üroloji doktorlarının yapabileceği bir şey var mı ?? yoksa keçiboynuzu ne bilim havuç felan gibi bitkisel şeyleri mi denemek gerekli. Bilgisi olan ?
merhaba esra bana mesaj göndermişsin ama posta kutun dolu olduğu için cevap yazamadım. zaten durumumu herkes biliyor buradan da yazdığım mesajı okuyabilirsin tatlım
canım evet bizimde sorunumuz sperm ama bizde hiç yok. sıfır sperm. tüp bebek denedik ama micro tese yapıldı ordada eşimde hiç sperm bulunamadı. bi tane bulsalar o bile yetecekti ama olmadı.
ben şimdi nohut kürü uyguluyorum 12 gün oldu. en az 2 ay uygulamak gerekiyormuş 2 ay sonra test yaptırıcaz. birde kaan aydos diye bi doktor var onunla görüştüm 2 ilaç önerdi ama eşimde mide sorunu olduğu için başka ilaçlar verecek sanırım.
bakalım hayırlısı inşallah faydasını görürüz bunları. inşallah sizin sonuçlarınızda daha iyi olur. rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın