Skrotal renkli doppler us incelemesi yaptırdım .
B- mod ile yapılan incelemede bilateral testis ve epididim normal boyut ve eko yapısında ,konturları düzenli olarak izlenmiş, yer kaplayan kistik yada solid kitle lezyonu saptanmamiştir.Bilateral skrotal sıvı fizyolojik sınırlardadır.Solda dominant ven çapı istirahat halinde 2,5mm , valsalva manevrası ile 3,2mm dir. Venöz reflü mevcuttur.Hasta supin pozisyonunda istirahat halinde iken ve valsalva manevrası ile sağda venöz yapıların kalbrasyonu normal sınırlarda olup renk modunda ve spektral analizde reflü kaydedilmemiştir.
sonuç: solda minimal varikosel açısından sınırda doppler bulguları
hocam bu sonuçlara göre ben de varikosel var mı yok mu acil ameliyata ihtiyacım var mı sperm lerimde ki hareket yavaşliği bundAN dolayı olabilir mi?
Hocam sperm testi sonuçları;(özel hastane)
%11ileri hızlı,
%24yavaş ileri
%25 yerinde
%40 hareketsiz
2 ay sonra başka bir yerde tekrar sperm testi yaptırdım sonuçları;(tüp bebek merkezi)
%ileri 0
%37 yavaş ileri
%12 yerinde
%51 hareketsiz bu mrkezdeki yetkiler bizde daha ayrıntılı olarak spermleri seçeriz dediler ayrıca hocam.
hocam 2 ay içeresinde sperm sayılarında bu kadar değişiklik olabilir mi? normal yollarla çocuğum olur mu? acaba bu testi yapan merkezlerde bu kadar fark olur mu? herhangi bir tedaviye ihtiyacımız var mı? toplam sperm sayılarım her iki testte de 1ml de 50 milyonun üzerinde.(toplam 3ml civarında 160 milyon toplam sperm sayisi ) bu arada eşim keçiboynuzu kürü içse bi faydası olur mu?
kafam çok karişik yardımcı olursanız sevinirim.