Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
arkadaşlar sperm sonuçlarını aşağıda yazan değerlere göre sizde değerlendirebilirsiniz ;

Abstinans: (Cinsel Perhiz süresi): 3-8 gün
Görünüm: Homojen, gri-opak, kirli sarı
Viskozite: (Akışkanlığı): 2cm den küçük
Likefaksiyon: (Çözünürlük) Süresi: 20 dk.
Volüm: (Hacım): 2ml den büyük
PH: 7.2-8.0
Canlı Sperm (Canlılık): (Vitalite): %75 den fazla
Sperm Sayısı:
20milyon/ml den fazla
Total Sperm Sayısı: 40milyon/ml den fazla

Hareket: (Total motilite): %50 den fazla

A=İleri Hızlı Hareket : %35 den büyük
B=İleri Yavaş Hareket : %10
C=Yerinde Hareket : %10
D= Hareketsiz : 1.saat : %50 2.saat : %45

Hareket İndexi: 1.SAAT sonra A+B nin toplamı CLASS A=%25 A+B=%50 den büyük
Sıvılaşma sonu hareketlilik:%70-100

SMI(Sperm Motility İndeksi) (0-80 az) (81-160 orta) (161 ve üstü iyi)

İleri hareketli :progresif hareketli sperm sayısı (PHSS). mililitrede 3 milyondan büyük olması lazım.

TMPSS: Bütün(Total) spermsayısının harekete oranını 5milyondan büyük.

TMSS: Toplam ileri hareketli sperm sayısı 7.24 milyon dan büyük.
ORTALAMA İLERLEME HIZI (VSL) 25 MİKRON/SANİYE
ORTALAMA İZLEME HIZI (VCL) 40 MİKRON/SANİYE
FERTİLİZASYON YETENEĞİ (AHL) 2 MİKRON
ORTALAMA ÇARPMA SIKLIĞI (BCF) 9.0 Hz
ORTALAMA DÜZ YOL ALMA YETENEĞİ (STR) % 80
ORTALAMA.ÇİZGİ İZLEME YETENEĞİ (LİN) % 60

Şekil: (Morfoloji): Dünya sağlık örgütüne göre şekil durumu: %30 dan fazla olmalı.

Kruger kriterine göre şekil durumu: %14 ten fazla olmalı

%14 ve üzeri normal, normal yolla hamile kalma veya aşılamaya uygun
%5-13 sınırda, yıkama sonuçlarına, ve diğer infertilite nedenlerine göre karar vermek gerekir
%4 ve daha az ise tüp bebek gerekir.

Kruger kriterlerine göre çocuk olma ihtimali:
%14 ve üzeri normal şekilli spermde çocuk olma ihtimali:% 88
%4-14 arası normal şekilli spermde çocuk olma ihtimal : % 64
%4 ve altında normal şekilli spermde çocuk olma ihtimal : % 7.5

Merhaba hanımlar ben de eşimin değerlerini yazsam bilgisi olanlar yorumlayabilir mi acaba uzgunum çok :KK43:

spermatozoa sayisi 4.8/ml
total spermatozoa sayisi 18
İleri hareketli 37.%
Yerinde hareketli 7%
Hareketsiz 56 %
Toplam ileri hareketli 6.660.000
Yuvarlak hücre sayisi 0.6/ml
marfoloji . Normal 4%
Anormal %96
Baş 90% boyun 38%
Kuyruk 26%
Simdiden cok tesekkur ederim

kızlar benim 14 aydır olmuyor.araştırma hastanesinde 2 hafta arayla 2 tane spermiyogram yaptılar.ilki düşük 2.si biraz daha iyi çıktı.ama sonucların farklı cıkması normalmis yorgunluk stres bunlar cok etkiliyor.
19 milyon sperm,%29 ileri hareketimiz var.en son dr gittiğimizde normal yolla olması için 50-100 milyonları istiyoruz dedi.
şuan ilaç tedavisi görüyor eşim inş.faydası olur.
Allah yardımcımız olsun

kızlar benim 14 aydır olmuyor.araştırma hastanesinde 2 hafta arayla 2 tane spermiyogram yaptılar.ilki düşük 2.si biraz daha iyi çıktı.ama sonucların farklı cıkması normalmis yorgunluk stres bunlar cok etkiliyor.
19 milyon sperm,%29 ileri hareketimiz var.en son dr gittiğimizde normal yolla olması için 50-100 milyonları istiyoruz dedi.
Allah yardımcımız olsun
Allah yardımcımız olsun
20150211_164904.jpg

Bu durumda normal yolla hamile kalmam çok mu zor

Canım onu önce Allah sonra doktorlar bilir :) hareketlilik ve Sayı iyi olsa dahi morfoloji de önemli. Hareketlilik düşük olduğu zaman spermlerin tüplere ve yumurtaya ulaşması zor ya da imkansız oluyor. Morfoloji düşük olunca yine Döllenme ve embriyo kalitesi düşük olur ve gebe kalmak biraz daha zor oluyor

Canım onu önce Allah sonra doktorlar bilir :) hareketlilik ve Sayı iyi olsa dahi morfoloji de önemli. Hareketlilik düşük olduğu zaman spermlerin tüplere ve yumurtaya ulaşması zor ya da imkansız oluyor. Morfoloji düşük olunca yine Döllenme ve embriyo kalitesi düşük olur ve gebe kalmak biraz daha zor oluyor
Morfoloji ye nerden bakılıyor bizim testte bulamadım ben bu arada Sağol canm ilgilendiğin için

Morfoloji ye nerden bakılıyor bizim testte bulamadım ben bu arada Sağol canm ilgilendiğin için

rica ederim canım. morfoloji testlerde yazar ama sizde göremedim. morfoloji şekil ve görümüm demek. eğer morfoloji bozuksa spermin yumurtayı döllemesi zor ya da imkansız oluyor.

kızlar sperm testi aşılama günü düşük çıktı. normalde yüksekti bu neden olurki nasıl olur yani.proxeed plus ve gıda takviyesi kullanıyordu eşim yükselsin diye tam tersi düştü. böyle bir olay başına gelen varmı?aşılamadan önce 106 milyon sperm %25 ileri hız vardı.aşılama günü testine baktık 52 milyon sperm %1 ileri hız çıkmış nasıl olur böyle birşey

[QUOTE="karamel1985, post: 39393086, member: 573915"bilmiyorum erm testi aşılama günü düşük çıktı. normalde yüksekti bu neden olurki nasıl olur yani.proxeed plus ve gıda takviyesi kullanıyordu eşim yükselsin diye tam tersi düştü. böyle bir olay başına gelen varmı?aşılamadan önce 106 milyon sperm %25 ileri hız vardı.aşılama günü testine baktık 52 milyon sperm %1 ileri hız çıkmış nasıl olur böyle birşey[/QUOTE]

Canim bizim de proxed kullaninca dustu sayisi neden bilmiyorum baska bi doktora gittik tekrar kullanin dedi eşime suan 1ay daha kullanip gidicek insallah yine düşmez.

acaba proxeed plus yanında ben ayrıca çinki hapı ve e vitamin hapıda içiriyordum eşime omu düşürdü değerlerini sizce böyle birşey olmuş olabilirmi.çakşır suyunun zarraıda olmuş olabilirmi

Ben bu dediklerinden hiçbirini icirmedim eşime prexeedle birlikte ama yine de düştü.belki de uzun bi sure kullanmak gerekiyodur düşüp tekrar cikicaktir olabilir mi acaba?

Herkese Merhaba, esimin varikosel nedeniyle sperm sayisi dusuktu .Daha once 4-5 ay proxeed kullanmasina ragmen her ay en fazla 1 milyon civarinda bir yukselme oldu. Ben eczaciyim bu konuda biraz arastirma yaptim yayinlari, tezleri falan okudum. Doktorumun da tavsiyesiyle, 1 aya yakindir proxeed yerine arginin 2 g, coenzym Q10 , carnitine , zinco c, folic acid tabletlerini ayri ayri kullandirdim esime. Bugun asilamaya gittigimizde sperm sayisi 9 milyondan 19 milyona cikmisti, motilite de %34 den % 89 a cıktı. Ürolog ve kadındoğumcum şaşırdılar. Ne yaptınız siz, dediler biz de şok olduk. Belki tesadüf belki Allahın hikmeti kimbilir. Aklınızda olsun, proxeed in içinde arginin yok. Diğerleri de düşük mg larda. Herkese bol şans.

Kızlar bizim sonucuda değerlendirebilirmisiniz ? Eşimin test sonuçları nasıl sizce ?

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    109,1 KB · Görüntüleme: 135
X