Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Likefaksiyon 15 dakika-----15-60dk.

Viskozite normal.
Agglütinasyon yok.
Abstinen süresi 3 gün.

Tmss 35 milyon
Sperm sayısı 76 milyon
A(ileri hız) %0.

B(yavaş ileri har) % 42-----a+b>= %32.

C(yerinde har) %11----a+b+c>= 40.
D(hareketsiz) % 47.

Yuvarlak hücre < 1 milyon-----< 1 milyon

Merhaba kızlar bana da yardımcı olur musunuz aklım takıldı dr gayet ii dedi eşime ama ileri hızlı yüzde sıfır nası gayet iyi oluyo :KK43:(

Biri bakar mı acaba bu saatte yardımm :KK43:

Cinsel Perhiz Süresi 3
hacim 3.6
ph 7.9
lokosit:1
sperm konstrasyonu:5.2
toplam hareketlilik:46
ileri hareketli :25
yerinede hareketli:21
hareketsiz :54
arkadaşlar lütfen bu sonuçlar nedemek doktor neden bi açıklama yapmadı kötümü sonuçlarrr lütfen bilgi verin lütfennnn

hacim 3.6
ph:7.9
lokosit::1
sperms konsantrasyonu:5.2
toplam hareketli:46
ileri hareketli :25
yerinde hareket :21
hareketsiz :54
who:5
hareketli sperms konst:2.4
ileri sperms kont:1.3
morf. normal sperm:1.0
arkadaşlar bunlar ne demek doktor antibiyotik verdi açıklama bile yapmadı nedir bu ya :KK43:

merhaba inşallah sizlerde en yakın zamanda bebişlerinizi kucağınıza alırsınız.eşimde varikoselden ameliyat oldu.Uzun bir süre kür denedik sonra doktor tavsiyesi ile 2 kutu proceed plus aldık eşim 1 kutuyu bitirmeden hamile kaldım çok şükür. 1 kutu hiç kullanılmadı. İsteyen varsa 100 tl karşılığında yollayabilirim.Kargo ücreti benden.

Çok tesekkü
canım sayınız ve hareket oranı normal ama yumurtaya hızlı yüzüp ulaşacak olan hareketiniz %0 yani yok bu da hamile kalmayı biraz zorlaştırır eşine biraz vitaminli bir şeyler yedirirsen hiç birşeyi kalmaz

Çok teşekkür ederm cnm içim rahatladı resmen. Morfolojide çıktıda alamadık bi türlü sonucu alınca yazarm cnm yorumlarsan sevinirm

Proceed plus

öncelikle merhaba inşallah sizlerde en yakın zamanda bebişlerinizi kucağınıza alırsınız.2 kutu proceed plus almıştık eşim 1 kutuyu bitirmeden hamile kaldım çok şükür. 1 kutu hiç kullanılmadı. İsteyen varsa 100 tl karşılığında yollayabilirim.Kargo ücreti benden.
Allah tamamına erdirsin. Eğer kimse almadıysa ben alabilrim. Sorun sadece eşinizde miydi?

arkadaşlar merhaba,

1 sene korunmasız ilişkiden sonra dr a gittim ve eşime sperm testi verdi.

sperm testi ortalama ne kadar fiyat olarak ve önerebileceğiniz bir hastane var mı? İstanbul anadolu yakasında oturuyoruz ama iş yerlerimiz avrupa yakasında. kısa süren birşey mi? lütfen bi yardımmmmmmm

kızlar size bi sorum olcak yardımcı olursanız sevinirim.sperm tahlili 1 ay içinde bikaç kez yaptırılabilirmi.biz izne çıkcazda süremiz kısıtlı olduğu için peşpeşe yaptırmamız gerekcek.bikaç farklı yerde yaptırıp emin olmak istiyoruz

:KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43:

Anne Olamamak

Anne olmak isteyen bir kadın için, anne olamamak demek; baktığın her bebekte yüreğinin kalması demek…

Geceleri uyanıp sabaha kadar senden sonra evlenip, senden önce çocuk sahibi olanları saymak demek…

Hiç sebep yokken iki de bir ‘belki hamileyimdir’ deyip gidip test yaptırmak demek…

Her test için gittiğinde seni gören sağlık personelinin sana acıyarak bakması demek…

Gördüğün hamile kadınlara gözlerinin takılıp kalması, nazarının değeceğinden korkup bir sürü dua etmek demek…

Çocuk tedavisi görürken ‘ben kısır mıyım, neden ben burada tedavi görüyorum’ diye gözyaşı dökmek demek…

Etrafındaki yakınlarının, komşularının, büyüklerinin durmadan ‘çocuk yok mu?’ diye sorup, yaranı kanatması demek…

Türbelere gidip “Rabbim burada yatanın yüzü suyu hürmetine hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip et” diye gözyaşlarıyla dua etmek demek…

Doğmamış çocuğun için her gün mektuplar yazmak, ‘hadi gel artık tükeniyorum’ diye yalvarmak demek…

Anne olmak isteyip de anne olamamak demek; kendini yarım kalmış, eksik bırakılmış, unutulmuş hissetmek demek…

Yıllarca bekleyip anne olabilmek demekse; gülümseyerek ölmek ve yavrunla yeniden doğabilmek demek…

Anne olamamak demek hiç bir zaman çekirdek aile fotoğrafında 3 kişi olamamak demek

hiç bir zaman tam bir aile gibi olamamak,eksik hissetmek demek...

bebek mağazalarının önünden bazen hızlıca geçmek,bazende eşinden gizli gizli minik eşyalara bakıp,ağlamamaya çalışmak demek...

arkadaş toplantılarında çocuğuyla ilgilenmeyen tek aile olmak demek...

anne olamamak demek anne olamamanın acısını yaşayanların sözleriyle yazılarıyla avunmak demek...

bir yerlerde benim gibi acı ceken var rabbim onlarada banada ver demek...

anne olamamak demek artık hayal kurmak istememek,hayal kurunca olamayacağını düşünerek kafadan silmesi zor olsada sadece bir iki saniyeliğine kafadan atabilmek demek...

anne olamamak demek hayata tutunma dalının olmaması demek..

anne olamamak demek yanlız öleceğini düşünmek demek...

anne olamamak demek çok sevdiğin eşinle önceden onu hissetmek için sevişmek yerine sadece bebek sahibi olabilmek için sevişmek demek..

anne olamamak demek rüyanda bebeğini gördüğün zaman seni uyandıranlara gıcık olmak demek...

anne olamamak anne şarkılarında herhangi bir duygusal ortamda durduk yere ağlamak demek...

anne olamamak her duyduğu karışımları yapmak demek...

anne olamamak her ne olursa olsun umudunu kaybetmemek demek...

:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:
Sen bugün bu yazınla beni ağlattın arkadaşım yaaa....

konsantrasyon 97.000.000
total konsantrasyon 291.000.000

total hareketli %58
hızlı hareketli %21
yavaş haraketli %26
yerinde hareketli %11
hareketsiz %42

morfoloji
Kruger: %6
WHO: %42

durum nasıl kızlar?o_O

Kızlar size bir sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim.Ben 4 yıllık evliyim.Evliliğimizin ikinci yılında çocuk yapmaya karar verdik ve ilk denememizde hamile kaldım.Fakat düşükle sonuçlandı.Bu arada bende şeker hastalığı olduğunu öğrendik.Şekerim şu anda normal düzeylerde fakat 1.5 yıldır denememize rağmen çocuk sahibi olamadık.En son eşim Acıbademde bir üroloji prof. göründü.Doktor varikosel tespit edemedi fakat dopler ultrasonda grade 3 varikosel ve Her iki testis volümlerinde azalma tespit edildi.Bu arada doktor sperm testi verdi sonuçları şöyle
Volüm : 2.3 /mL
Renk : Gri-Opak
pH : 8.0
Vizkozite : (++)
Likefaksiyon : 45 dakika
Fruktoz : (+)
Spermatozoa Sayısı : 11.000.000 /mL
Total Spermatozoa Sayısı : 25.300.000
İleri Hareketli : % 20
Yerinde Hareketli : % 18
Hareketsiz : % 62
Toplam İleri Hareketli Sperm Sayısı: 5.060.000 /mL
Yuvarlak Hücre Sayısı : 500.000 /mL
Lökosit : 100.000 /mL
Eritrosit : /mL
Vitalite : % 58
Pellet :
Retrograd Ejakülasyon :
Morfoloji Normal : % 2 Anormal : % 98
doktor varkosel ameliyatı olmasını önerdi ve cuma günü ameliyat olacak.Acaba eşimin sonuçlarını verdiğim bilgilere göre yorumlar mısınız? çok mu kötü.Şimdiden teşekkürlrer

Kızlar size bir sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim.Ben 4 yıllık evliyim.Evliliğimizin ikinci yılında çocuk yapmaya karar verdik ve ilk denememizde hamile kaldım.Fakat düşükle sonuçlandı.Bu arada bende şeker hastalığı olduğunu öğrendik.Şekerim şu anda normal düzeylerde fakat 1.5 yıldır denememize rağmen çocuk sahibi olamadık.En son eşim Acıbademde bir üroloji prof. göründü.Doktor varikosel tespit edemedi fakat dopler ultrasonda grade 3 varikosel ve Her iki testis volümlerinde azalma tespit edildi.Bu arada doktor sperm testi verdi sonuçları şöyle
Volüm : 2.3 /mL
Renk : Gri-Opak
pH : 8.0
Vizkozite : (++)
Likefaksiyon : 45 dakika
Fruktoz : (+)
Spermatozoa Sayısı : 11.000.000 /mL
Total Spermatozoa Sayısı : 25.300.000
İleri Hareketli : % 20
Yerinde Hareketli : % 18
Hareketsiz : % 62
Toplam İleri Hareketli Sperm Sayısı: 5.060.000 /mL
Yuvarlak Hücre Sayısı : 500.000 /mL
Lökosit : 100.000 /mL
Eritrosit : /mL
Vitalite : % 58
Pellet :
Retrograd Ejakülasyon :
Morfoloji Normal : % 2 Anormal : % 98
doktor varkosel ameliyatı olmasını önerdi ve cuma günü ameliyat olacak.Acaba eşimin sonuçlarını verdiğim bilgilere göre yorumlar mısınız? çok mu kötü.Şimdiden teşekkürlrer
merhaba canım. ben de senden önce eşimin test sonucunu yazmıştım. yorum yapan olmadı ben de kendim araştırdım. canım normal değerlere göre;
-Sperm konsantrasyonu 15 milyon/ml 'den fazla
- Total sperm sayısı 30 milyon'dan fazla
- Hareketlilik yüzdesi (a+b) % 50'den fazla olmalı. ( a: ileri hızlı) , ( b: ileri yavaş)
- Morfoloji %4 'den fazla olmalı.
eşinin değerleri buna bakılınca düşük ve bunun sebebi de varikosel olmalı. ameliyat olduğunda değerleri yükselicektir inşallah. ancak sperm testini 1 ay sonra tekrar yaptırıp ona göre kesin karar verin. çünkü test sonuçları bikaç ay içinde değişiyor.

Kızlar mrb ya bu sayı hareketlilik az olanlar var baya okuyorum da bizde likefikasyon çok uzun 1 saat bu durumu yaşayan var mi

X