Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
bizim sonuçlarımız :miktar : 3
reaksiyon : 7,5
likesikasyon süresi : 20
viskosite : normal
görünüm opak
1.saatte hareketli :55
3. saatte hareketli :50
hareketin tipi : atipik
sperm sayısı :60,000,000
mormal morfoloji :60
anormal morfoloji :40
spermatosit harici hücre : bol lokosit
arkadaşlar bizim değerlerimiz böyle 1 buçuk yıldır bebek istiyoruz kısmet olmadı. sizce değerlerimiz nasıl

arkadaşlar merhaba bende aranıza yeni katıldım öncelikle bilgisi olanlara sormak istiyorum.biz spermiogrim yaptırdık numune veriş saati 10:16 labaratuvara kabul saati 15:36 doğru sonuç vermiş midir?

bizim yaptırdığımız sperm testiyle buraya yazılanlar çok farklı.anlayamıyorum bir türlü

bu konularda hiç bilgim yok dün test yaptırdı eşim hareketlilik az normal yolla olmaz demiş dr ama sonrada ultrasonda bakılcak o zaman şansınız var demiş 27 ocakta ultrason randevumuz var sonuçlar böyle

abstinans 6
renk beyaz
koku özel
viskozite normal
aglütinasyon yok
likefaksiyon 20
semen hacmi 1
semen konsantrasyonu ( 10^6 80
total sperm sayısı 80
lökosit 3
ph 7,2
canlı spermazoit 60
progresif motilite 2
non progresif motilite 4
immotilite 94
total mobilite 6
morfoloji değerlendirilmesi normal 2
baş defekti 57
boyun defekti 24
kuyruk defekti 12
akrozom defekti 5

arkadaşlar sonuçlar için test sonucuna mı bakıyoruz yoksa ref. değer who 5th e mi ???
birisi yardımcı olsun lütfen

Arkadaşlar merhaba eşimin sonucunuda yorumlayabilir misiniz.
Likefiye süresi 45 dk
Abstinans süresi 4 gün
Vizkozite normal
Miktar 3 ml
Reaksiyon 8
Sperm sayısı 16 mil
Totel sperm sayısı 48 mil
İleri hız 16
İleri yavaş 20
Yerinde hareketli 28
Hareketsiz 36
Lökosit 1-2
Normal yapı 70
Anormal yapı 30
Baş efek 53
Boyun 34
Kuyruk 13 teşekkürler

iyi görünüyor sonuçlar, testi ne için istediler? varikosel falan var mı?

kızlar merhaba bizim testide yorumlarmısınız..

Miktar 2
Renk k.krem
Gorunum opak
Likefaksiyon suresi 20
Ph 7.5
Sayim 10.700.000
Toplamda sayim 32.100.000
HAREKET 1/2 saat %21 hareketli %31 yavas. % 48 hareketsiz
1 saat %13 hareketli %33 yavas %54 hareketsiz
2 saat %6 hareketli %35 yavas %59 hareketsiz

ŞEKIL Normal %79 Bas anormali %9 Boyun anormali %4 Kuyruk anormali %8

buda yaklaşık 2 ay sonraki testimiz...
görünüm : gri opak
miktar :4
ph :8
viskozite :normal
sıvılaşma süresi :30 dk
lökosit :<1 milyon/ml
aglutinasyon :yok

sayı

1ml :4 mlyon
toplam :16 milyon

mikroskobik inceleme

arogresif hareketli :%40
b:yavaş hateketli :10
c:yerinde hareketli :20
d:hareketsiz :30

doktor el ile muayene sonucu varikosel olduğunu söyledi.yarın renkli doppler çekilecek.ama merak ettiğim sonucun düşmesi.normal bir durummu.birde bu testler hakkında hiç bir bilgimiz yok.sadece sayının önemini ve hareketi biliyoruz ama olması gereken dereceleri nelerdir.bu testeki önemli olan hangileri.pek anlamıyoruz.bizi bu saatten sonra neler bekliyor.birde birinci testte şekil var sanırım morfoloji dedikleri o oluyo ikinci testte yok ikisi farklı yerlerde yapıldı.olması gerekn test hangisi.yardım olurmusunuz.şimdiden teşekkür ederim.

8 aydır sonuç alamıyoruzda benim hormon testim normal. Eşim troit hastası ( haşimato) dr sayı sınırda canlılıkta sorun var demiş 1 ay sonra yeniden yaptıracak

tamam sayı sınırda ama az değil. canlılıkta biraz düşük ama inanın biz bu değerlerin çok daha dşüğünü öğrendikten 1 ay sonra ben hamile kaldım.
proxeed plus, evicap e vitamini ve keçiboynuzu kürü kullandı eşim .

Abstinans Süresi : 5 gün ( Cİ.P )
Viskosity : Yapışkan
Volüm : 3.9 cc
Renk : D.Beyaz
Görünüm : Gri-Opalasan
pH : 7.65
Yuvarlak Hücre : % 30 ( lökositler,epiteller,germ hücreleri )
Lökosit : 255.000 / ml
Mikroskopi : Her sahada 8-10 yuvarlak hücre, 2-3 lökosit görüldü.Eritrosite rastlanmadı.
Tüm sahalar tarandı. 5-6 ölü sperma hücresine rastlanıldı.

merhaba bu test sonucumuz sizce nasıl bir yol izlemeliyiz

bizim spermiyogram sonucu

volüm:5
aglütinasyon:yok
progressif hareket:%43

non progressif hareket:%20

hareketsiz:%37

total motilite:%63

sperm morfolojisi: %89

mikroskobik inceleme:*400 büyütmede her sahada bol immatür germ hücresi ve lökosit görüldü.

total sperm sayısı:60*10^6 diyor heralde 100 milyon

aslında benim ilk aşılamada eşimin ileri hareketli% 0 veya 5 olarak çıkıyordu kaç kez yaptırdıysak.yani 2010 da.şimdi hareketli yükselmiş acaba bu kadar yükselir mi yanlış mı çıktı .Birde mikroskobik inceleme bölümü dikkatimi çekti ne anlama geliyor anlayanınız varsa anlatırsa sevinirim bebeğe engel olur mu

sayısını ve hızını yazmamışsın bunlar daha önemli.sizdede bizimki gibi lökositler ve germ hücreleri var sanırım bunları bende pek bilmiyorum.

Kızlar forumu çok uzun zamandır takip etsem de yazmıyordum. Bir çok şey uzak geliyordu hatta ama insan bazı şeyleri başına gelince anlıyor ve sizin buradaki varlığınız bana güç veriyor. Bu yüzden çok kısa zamandır yazıyorum foruma. Sizin yazdıklarınız bana hep umut oldu. Benim de burada yazacaklarım bir kişiye bile umut olursa ne mutlu bana. Çünkü benim ciddi şekilde psikolojim bozulmuştu artık.

Eşim de ben de 29 yaşındayız. 2010 eylülde evlendik ve 2013 marttan beri çocuk istiyoruz. Ben iki üç kez doktora gittim, bir sıkıntı çıkmayınca eşim spermiyogram yaptırdı. Sonucu alınca dünyamız başımıza yıkıldı. Sperm sayısı 225 milyon olmasına rağmen, hareketli sperm oranı %10 ve morfoloji % 2 idi. Bir hafta arayla ikinci sefer yaptırdığımız test daha da kötü çıkmış morfoloji %1 e düşmüştü (% 99 topbaşlı sperm, globozoospermia denen bir hastalık). Kimseye bir şey söyleyemedik. Arkadaşlarımız ailemiz bizden artık bebek haberleri beklerken biz kendi dünyamızda bu acıyla başetmeye çalışıyorduk. Bu forumdan okuduklarıma dayanarak vakit kaybetmeden beslenme biçimimizi değiştirdik. Artık dışarda yemek yoktu. Tavuk zaten yemiyorduk. Balık, bol bol sebze, az kırmızı et, hergün bir ya da iki kuru incir, KEÇİBOYNUZU KÜRÜ, fındık, badem... ve PROXEED PLUS.

2,5 aydır keçiboynuzu kürü, 1,5 aydır da proxeed plus kullanmamıza rağmen bu ay adet olduğumda artık psikolojimin artık dibe vurması ve ağlama krizlerine girmemle birlikte soluğu dün Bahçeci Fulya Tüp Bebek merkezinde öngörüşmede aldım. Sperm testlerine bakan doktora, o gün eşimin tekrar semen örneği vereceğini söylediğimde, kendisi bu sonuçların çok fazla değişmeyeceğini, bu sonuçlarla tüp bebek yapılmasının mantıklı olduğunu söyledi. Zaten dipte olan moralim daha fazla bozulamadı tabi.

Çok uzattıysam affedin ama bugün aldığımız sonuçlarda, sayının 157 milyon, ileri tam hareketli %26, ileri az hareketli %19, yerinde hareketli %20 ( %35 hareketsiz) ve en önemlisi de morfolojinin %63 olduğunu görüp hayatımızın şokunu yaşadık. Bu bize mucizevi gelen değişim bize öyle umut oldu ki sanki arkamda bıraktığım 1 yılın hiç önemi kalmadı. Şimdi yüce Alllahım bana yeni bir mucize tattırsın diye bekliyorum ve inanıyorum.

Allah doktorları başımızdan eksik etmesin ama düşürmesin de. Lütfen doktorunuz ne derse desin umudunuzu yitirmeyin ve yediğinizi içtiğinize dikkat edin. Bu meretin beslenme alışkanlıklarıyla yakından ilgisi var. Allah hepimizin dualarını kabul etsin... İyi ki varsınız

morfolojiyi 63 görünce gözlerim büyüdü maşallah ne kadar çok yükselmiş bebekte çok bekletmez inşallah

Bende çok umutsuz değilim açıkcası; keçiboynuzu kürü yapıyorduk zaten 2 aydır devam edicez artık..

İlaçlarıda değerlendiricem proxeed plus vitamin mi? Çok teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…