arkadaşlar selam.. sonunda eşimi ikna ettim ve özel bi hastanede sperm testi yapıldı. sonuçları yazıcam bilgisi olanlar bana yardımcı olursa sevinirim..
görünüm: beyaz,opak
miktar : 2,4 ML
sperm sayısı: 9 milyon/CM3
pH : 8,3
likefaksyon zamanı: 20 dk
viskozite: düşük
mikroskobik inceleme: her sahada 2-3 lökosit görüldü.
taze canlı: %75
2.saat canlılık: %55
motilite indexi:3
hızlı doğrusal: %10
hızlı: %35
yavaş:%30
patolojik:%20
ilerlemeden hareket eden: %5
morfoloji:
normal:%82
baş anomalisi:%6
kuyruk anomalisi:%8
diğer :%4[/QUOTE
slm kızlar cvp veren olmamış anlayan yok sanırım. ben doktora gittim bugün kadın dogum doktoruma ve bu sonuçlara baktı bi tane daha sperm testi istedi ikisini karşılaştırmak için üroloji ilgilenecek dedi. bu teste görede aşılama olmamı söyledi...((((( ben napıcam üroloji ilaç verir diyolar ilaçla düzelirmi bu değerler?
arkadaşlar selam.. sonunda eşimi ikna ettim ve özel bi hastanede sperm testi yapıldı. sonuçları yazıcam bilgisi olanlar bana yardımcı olursa sevinirim..
morfoloji:
slm kızlar cvp veren olmamış anlayan yok sanırım. ben doktora gittim bugün kadın dogum doktoruma ve bu sonuçlara baktı bi tane daha sperm testi istedi ikisini karşılaştırmak için üroloji ilgilenecek dedi. bu teste görede aşılama olmamı söyledi...((((( ben napıcam üroloji ilaç verir diyolar ilaçla düzelirmi bu değerler?
tatlım belli olmuyor sayınız düşük biraz...bizimde değerlerimiz düşüktü ürolog proxeed plus vermişti 3 ay kullan gel demişti etki etmedi ialçlar çünkü varikoseli varmış eşimin ve ameliyat olduk...sağlıklı bir sonuç almak için en az 3 test yaptırın! daha sonra ürolog size yol gösterir zaten varikosel var mı yok mu diye el ile muayne falan eder...hemen aşılama yaptırma bence...
morfoloji:
canım gördügüm kadarıyla morfolojiniz sıfır şu anda , lökositler varkiosel kadar da degil anladıgım kadarıyla.. hiç vakit kaybetme ürologa gidin , proxeed plus senin kullanmanı tavsıye ediyorum morfoloji ve sayı için..belki epididimit var yani iltahap , bunun için de antibiyotik verir bir 15 gun belki de , bize de vermişti.. proxeed plus biz de işe yaradı lökositlerde ve sayıda ve de morfolojide..ayrıca sabah akşam portakal suyuyla içirdik , günde 1 nar muz ve havuclu turplu yeşil salata herr gun..içki yok , sigara kullanıyoruz ama ona ragmen epey duzeldik..özellikle sen morfoloji için bunları yapmalısın..
sıfır morfoloji ile nasıl aşılama yapacakmış anlamadım??
ayrıca yıkama sonrası aşılama için 1milyon saglıklı sperm kalması gerek , ileri hareketli sayınız güzel ama sayı ve morfolojiyi biraz daha arttırmalısınız..ben tavsıye ediyorum vakit kaybetmeyin başlayın , benim 1 yılım gitti , kimse dogru yönlendiremedi , ben yardımcı olmak isterim sana yani cnm..
Arkadaşlar merhaba eşimin sonucunuda yorumlayabilir misiniz.
Likefiye süresi 45 dk
Abstinans süresi 4 gün
Vizkozite normal
Miktar 3 ml
Reaksiyon 8
Sperm sayısı 16 mil
Totel sperm sayısı 48 mil
İleri hız 16
İleri yavaş 20
Yerinde hareketli 28
Hareketsiz 36
Lökosit 1-2
Normal yapı 70
Anormal yapı 30
Baş efek 53
Boyun 34
Kuyruk 13 teşekkürler
8 aydır sonuç alamıyoruzda benim hormon testim normal. Eşim troit hastası ( haşimato) dr sayı sınırda canlılıkta sorun var demiş 1 ay sonra yeniden yaptıracakiyi görünüyor sonuçlar, testi ne için istediler? varikosel falan var mı?
8 aydır sonuç alamıyoruzda benim hormon testim normal. Eşim troit hastası ( haşimato) dr sayı sınırda canlılıkta sorun var demiş 1 ay sonra yeniden yaptıracak
Abstinans Süresi : 5 gün ( Cİ.P )
Viskosity : Yapışkan
Volüm : 3.9 cc
Renk : D.Beyaz
Görünüm : Gri-Opalasan
pH : 7.65
Yuvarlak Hücre : % 30 ( lökositler,epiteller,germ hücreleri )
Lökosit : 255.000 / ml
Mikroskopi : Her sahada 8-10 yuvarlak hücre, 2-3 lökosit görüldü.Eritrosite rastlanmadı.
Tüm sahalar tarandı. 5-6 ölü sperma hücresine rastlanıldı.
merhaba bu test sonucumuz sizce nasıl bir yol izlemeliyiz
morfolojiyi 63 görünce gözlerim büyüdü maşallah ne kadar çok yükselmiş bebekte çok bekletmez inşallahKızlar forumu çok uzun zamandır takip etsem de yazmıyordum. Bir çok şey uzak geliyordu hatta ama insan bazı şeyleri başına gelince anlıyor ve sizin buradaki varlığınız bana güç veriyor. Bu yüzden çok kısa zamandır yazıyorum foruma. Sizin yazdıklarınız bana hep umut oldu. Benim de burada yazacaklarım bir kişiye bile umut olursa ne mutlu bana. Çünkü benim ciddi şekilde psikolojim bozulmuştu artık.
Eşim de ben de 29 yaşındayız. 2010 eylülde evlendik ve 2013 marttan beri çocuk istiyoruz. Ben iki üç kez doktora gittim, bir sıkıntı çıkmayınca eşim spermiyogram yaptırdı. Sonucu alınca dünyamız başımıza yıkıldı. Sperm sayısı 225 milyon olmasına rağmen, hareketli sperm oranı %10 ve morfoloji % 2 idi. Bir hafta arayla ikinci sefer yaptırdığımız test daha da kötü çıkmış morfoloji %1 e düşmüştü (% 99 topbaşlı sperm, globozoospermia denen bir hastalık). Kimseye bir şey söyleyemedik. Arkadaşlarımız ailemiz bizden artık bebek haberleri beklerken biz kendi dünyamızda bu acıyla başetmeye çalışıyorduk. Bu forumdan okuduklarıma dayanarak vakit kaybetmeden beslenme biçimimizi değiştirdik. Artık dışarda yemek yoktu. Tavuk zaten yemiyorduk. Balık, bol bol sebze, az kırmızı et, hergün bir ya da iki kuru incir, KEÇİBOYNUZU KÜRÜ, fındık, badem... ve PROXEED PLUS.
2,5 aydır keçiboynuzu kürü, 1,5 aydır da proxeed plus kullanmamıza rağmen bu ay adet olduğumda artık psikolojimin artık dibe vurması ve ağlama krizlerine girmemle birlikte soluğu dün Bahçeci Fulya Tüp Bebek merkezinde öngörüşmede aldım. Sperm testlerine bakan doktora, o gün eşimin tekrar semen örneği vereceğini söylediğimde, kendisi bu sonuçların çok fazla değişmeyeceğini, bu sonuçlarla tüp bebek yapılmasının mantıklı olduğunu söyledi. Zaten dipte olan moralim daha fazla bozulamadı tabi.
Çok uzattıysam affedin ama bugün aldığımız sonuçlarda, sayının 157 milyon, ileri tam hareketli %26, ileri az hareketli %19, yerinde hareketli %20 ( %35 hareketsiz) ve en önemlisi de morfolojinin %63 olduğunu görüp hayatımızın şokunu yaşadık. Bu bize mucizevi gelen değişim bize öyle umut oldu ki sanki arkamda bıraktığım 1 yılın hiç önemi kalmadı. Şimdi yüce Alllahım bana yeni bir mucize tattırsın diye bekliyorum ve inanıyorum.
Allah doktorları başımızdan eksik etmesin ama düşürmesin de. Lütfen doktorunuz ne derse desin umudunuzu yitirmeyin ve yediğinizi içtiğinize dikkat edin. Bu meretin beslenme alışkanlıklarıyla yakından ilgisi var. Allah hepimizin dualarını kabul etsin... İyi ki varsınız
tamam sayı sınırda ama az değil. canlılıkta biraz düşük ama inanın biz bu değerlerin çok daha dşüğünü öğrendikten 1 ay sonra ben hamile kaldım.
proxeed plus, evicap e vitamini ve keçiboynuzu kürü kullandı eşim .