- 8 Mayıs 2013
- 2.528
- 138
Kızlar forumu çok uzun zamandır takip etsem de yazmıyordum. Bir çok şey uzak geliyordu hatta ama insan bazı şeyleri başına gelince anlıyor ve sizin buradaki varlığınız bana güç veriyor. Bu yüzden çok kısa zamandır yazıyorum foruma. Sizin yazdıklarınız bana hep umut oldu. Benim de burada yazacaklarım bir kişiye bile umut olursa ne mutlu bana. Çünkü benim ciddi şekilde psikolojim bozulmuştu artık.
Eşim de ben de 29 yaşındayız. 2010 eylülde evlendik ve 2013 marttan beri çocuk istiyoruz. Ben iki üç kez doktora gittim, bir sıkıntı çıkmayınca eşim spermiyogram yaptırdı. Sonucu alınca dünyamız başımıza yıkıldı. Sperm sayısı 225 milyon olmasına rağmen, hareketli sperm oranı %10 ve morfoloji % 2 idi. Bir hafta arayla ikinci sefer yaptırdığımız test daha da kötü çıkmış morfoloji %1 e düşmüştü (% 99 topbaşlı sperm, globozoospermia denen bir hastalık). Kimseye bir şey söyleyemedik. Arkadaşlarımız ailemiz bizden artık bebek haberleri beklerken biz kendi dünyamızda bu acıyla başetmeye çalışıyorduk. Bu forumdan okuduklarıma dayanarak vakit kaybetmeden beslenme biçimimizi değiştirdik. Artık dışarda yemek yoktu. Tavuk zaten yemiyorduk. Balık, bol bol sebze, az kırmızı et, hergün bir ya da iki kuru incir, KEÇİBOYNUZU KÜRÜ, fındık, badem... ve PROXEED PLUS.
2,5 aydır keçiboynuzu kürü, 1,5 aydır da proxeed plus kullanmamıza rağmen bu ay adet olduğumda artık psikolojimin artık dibe vurması ve ağlama krizlerine girmemle birlikte soluğu dün Bahçeci Fulya Tüp Bebek merkezinde öngörüşmede aldım. Sperm testlerine bakan doktora, o gün eşimin tekrar semen örneği vereceğini söylediğimde, kendisi bu sonuçların çok fazla değişmeyeceğini, bu sonuçlarla tüp bebek yapılmasının mantıklı olduğunu söyledi. Zaten dipte olan moralim daha fazla bozulamadı tabi.
Çok uzattıysam affedin ama bugün aldığımız sonuçlarda, sayının 157 milyon, ileri tam hareketli %26, ileri az hareketli %19, yerinde hareketli %20 ( %35 hareketsiz) ve en önemlisi de morfolojinin %63 olduğunu görüp hayatımızın şokunu yaşadık. Bu bize mucizevi gelen değişim bize öyle umut oldu ki sanki arkamda bıraktığım 1 yılın hiç önemi kalmadı. Şimdi yüce Alllahım bana yeni bir mucize tattırsın diye bekliyorum ve inanıyorum.
Allah doktorları başımızdan eksik etmesin ama düşürmesin de. Lütfen doktorunuz ne derse desin umudunuzu yitirmeyin ve yediğinizi içtiğinize dikkat edin. Bu meretin beslenme alışkanlıklarıyla yakından ilgisi var. Allah hepimizin dualarını kabul etsin... İyi ki varsınız
Canım benim seni o kadar iyi anlıyorum ki hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız.. Ben 29 eşim 31 yaşında 2011 yılında evlendik ve 2013 Mayıs ayında bebek kararı aldık.. Dr gittim herhengi bir sorun olmadığını söyledi ancak denememize rağman 7 ayda olmayınca hormon testlerimi yaptırdım onlarda normal çıktı dr dediği bekleyin acele etmeyindi ama iyi ki acele etmişiz. Eşim spermigrom testi yaptıdı hareket yavaşlılığı ve canlılık sorunu çıktı. İçime doğmuş gibi 2 aydır zaten keçiboynuzu kürü uyguluyordum şu ara moralim çok bozuk eşimede yansıtmamaya çalışıyorum 1 ay sonra test yenilenecek dua edin bizim için