- 8 Mayıs 2013
- 2.528
- 138
Kızlar forumu çok uzun zamandır takip etsem de yazmıyordum. Bir çok şey uzak geliyordu hatta ama insan bazı şeyleri başına gelince anlıyor ve sizin buradaki varlığınız bana güç veriyor. Bu yüzden çok kısa zamandır yazıyorum foruma. Sizin yazdıklarınız bana hep umut oldu. Benim de burada yazacaklarım bir kişiye bile umut olursa ne mutlu bana. Çünkü benim ciddi şekilde psikolojim bozulmuştu artık.
Eşim de ben de 29 yaşındayız. 2010 eylülde evlendik ve 2013 marttan beri çocuk istiyoruz. Ben iki üç kez doktora gittim, bir sıkıntı çıkmayınca eşim spermiyogram yaptırdı. Sonucu alınca dünyamız başımıza yıkıldı. Sperm sayısı 225 milyon olmasına rağmen, hareketli sperm oranı %10 ve morfoloji % 2 idi. Bir hafta arayla ikinci sefer yaptırdığımız test daha da kötü çıkmış morfoloji %1 e düşmüştü (% 99 topbaşlı sperm, globozoospermia denen bir hastalık). Kimseye bir şey söyleyemedik. Arkadaşlarımız ailemiz bizden artık bebek haberleri beklerken biz kendi dünyamızda bu acıyla başetmeye çalışıyorduk. Bu forumdan okuduklarıma dayanarak vakit kaybetmeden beslenme biçimimizi değiştirdik. Artık dışarda yemek yoktu. Tavuk zaten yemiyorduk. Balık, bol bol sebze, az kırmızı et, hergün bir ya da iki kuru incir, KEÇİBOYNUZU KÜRÜ, fındık, badem... ve PROXEED PLUS.
2,5 aydır keçiboynuzu kürü, 1,5 aydır da proxeed plus kullanmamıza rağmen bu ay adet olduğumda artık psikolojimin artık dibe vurması ve ağlama krizlerine girmemle birlikte soluğu dün Bahçeci Fulya Tüp Bebek merkezinde öngörüşmede aldım. Sperm testlerine bakan doktora, o gün eşimin tekrar semen örneği vereceğini söylediğimde, kendisi bu sonuçların çok fazla değişmeyeceğini, bu sonuçlarla tüp bebek yapılmasının mantıklı olduğunu söyledi. Zaten dipte olan moralim daha fazla bozulamadı tabi.
Çok uzattıysam affedin ama bugün aldığımız sonuçlarda, sayının 157 milyon, ileri tam hareketli %26, ileri az hareketli %19, yerinde hareketli %20 ( %35 hareketsiz) ve en önemlisi de morfolojinin %63 olduğunu görüp hayatımızın şokunu yaşadık. Bu bize mucizevi gelen değişim bize öyle umut oldu ki sanki arkamda bıraktığım 1 yılın hiç önemi kalmadı. Şimdi yüce Alllahım bana yeni bir mucize tattırsın diye bekliyorum ve inanıyorum.
Allah doktorları başımızdan eksik etmesin ama düşürmesin de. Lütfen doktorunuz ne derse desin umudunuzu yitirmeyin ve yediğinizi içtiğinize dikkat edin. Bu meretin beslenme alışkanlıklarıyla yakından ilgisi var. Allah hepimizin dualarını kabul etsin... İyi ki varsınız
Canım benim seni o kadar iyi anlıyorum ki hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız.. Ben 29 eşim 31 yaşında 2011 yılında evlendik ve 2013 Mayıs ayında bebek kararı aldık.. Dr gittim herhengi bir sorun olmadığını söyledi ancak denememize rağman 7 ayda olmayınca hormon testlerimi yaptırdım onlarda normal çıktı dr dediği bekleyin acele etmeyindi ama iyi ki acele etmişiz. Eşim spermigrom testi yaptıdı hareket yavaşlılığı ve canlılık sorunu çıktı. İçime doğmuş gibi 2 aydır zaten keçiboynuzu kürü uyguluyordum şu ara moralim çok bozuk eşimede yansıtmamaya çalışıyorum 1 ay sonra test yenilenecek dua edin bizim için
Canım benim seni o kadar iyi anlıyorum ki hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız.. Ben 29 eşim 31 yaşında 2011 yılında evlendik ve 2013 Mayıs ayında bebek kararı aldık.. Dr gittim herhengi bir sorun olmadığını söyledi ancak denememize rağman 7 ayda olmayınca hormon testlerimi yaptırdım onlarda normal çıktı dr dediği bekleyin acele etmeyindi ama iyi ki acele etmişiz. Eşim spermigrom testi yaptıdı hareket yavaşlılığı ve canlılık sorunu çıktı. İçime doğmuş gibi 2 aydır zaten keçiboynuzu kürü uyguluyordum şu ara moralim çok bozuk eşimede yansıtmamaya çalışıyorum 1 ay sonra test yenilenecek dua edin bizim için
Moralini sakın bozma. İyi ki keçiboynuzuna başlatmışsın. Biz çok yararını gördük. Şimdi proxeed kullanmanıza bile gerek yok dedi Kaan Aydos (mailde). Biz şimdilik kullanıyoruz ama beslenme çok önemliymiş onu anladım. Aşağıdaki beslenme önerilerine bi göz gezdir istersen.
http://www.kaanaydos.com.tr/portfolio/beslenme-destegi
Moralini sakın bozma. İyi ki keçiboynuzuna başlatmışsın. Biz çok yararını gördük. Şimdi proxeed kullanmanıza bile gerek yok dedi Kaan Aydos (mailde). Biz şimdilik kullanıyoruz ama beslenme çok önemliymiş onu anladım. Aşağıdaki beslenme önerilerine bi göz gezdir istersen.
http://www.kaanaydos.com.tr/portfolio/beslenme-destegi
kızlar malesef bizde de aynı sorun var.ben kendimden beklerken sorun eşimden çıktı( yarın yıkamalı sperm testi vereceğiz tekrar.bizde canlı sperm hiç yokmuş (( bakalım hayırlısı Yüce Rabbim ne derse o.bende keçiboynuzu kürü ve incir kürü yapıyorum
Canım umudumuzu kesmemek lazım inşallah en yakın zamanda bebişlerimizi kucağımıza alırız keçi boynuzu kürüne devam
inşallah canım inşallah.biz bugün tekrar test verdik
kızlar doktora gittiğimde doktor bende bir sorun olmadığını sadece eşimde sorun olduğunu söylemişti.dün tekrar gittiğimde doktorum yoktu başka bir doktora yönlendirdiler.bir kaç soru sorayım dedim.kadın bana hemen sende de çok sorun var dediama bende bişey olmadığını söyledi deyince sonuçlarınızı görüyorum ikinizde çok kötü tüp bebekten başka bişey olmaz dedi.bir de bana hergün buraya kaç hasta geliyor sizin gibi 3 tane çıkıyor dedi.bilseydim hiçbir şey sormazdım.dünden beri beni al üst etti ya
Bir doktor farklı bir doktor farklı nasıl konuşur ki ? Hormon Sonuçların elinde mi değerler nasıl normal aralıklar da mı? Bende hemen ümitsizliğe kapılma başka doktora da göster. doktorsitesi.com tavsiye ederim sorularını uzman dr a sorabiliyosun
canm benim asıl sorunum şurda çıkmıştı.eşim sperm testini ilk verdiğinde sonucu aldık canlı hücre yok dedi.biz inceledik bir bakalım dedik numune veriş saatiyle laboratuara veriş saati arasında saat farkı 5 saat.burdan da yazdım bu kadar saat normal mi diye bir arkadaş çok fazla yazmış.en geç 1 saat olması lazım yazmış.ben bir kaç kişiye daha sordum o kadar olmaz dediler.aslında dün o yüzden ben doktora girdim yoksa sadece eşim testi yenileyecekti.doktorum olmayınca diğerine tamam dedim. o kadına da bunu söyledim normal değil dedim evet dedi önce bu kadar olmaz dedi.peki sonuç yanlış mı o zaman dedim.ben bi sizinkilere bakayım dedi.ve bana pat diye sizde de çok sorun var dedi şok oldum zaten.yoksa hiçbişey yoktu bende.sadece sol tüpte bi tıkanıklık var bu da geçişi engellemiyor denilmişti.zaten özelde yaptıracaktım ikinciyi de verelim de dedim.kürü de yeni kullanmaya başladık bir ay kullanalım sonra özele gideceğim zaten.tavsiyen için de tşk ederim muhakkak yazacağım
tamam sayı sınırda ama az değil. canlılıkta biraz düşük ama inanın biz bu değerlerin çok daha dşüğünü öğrendikten 1 ay sonra ben hamile kaldım.
proxeed plus, evicap e vitamini ve keçiboynuzu kürü kullandı eşim .
Anladım canım haklısın 5 saat çok fazla bir zaman dr da zaten yenilemek isteyecektir. Okuduklarıma göre hemen 1 testte belli olmuyormuş 1-2 ay arayla 2. sperm testi yaptırmak normalmiş. Bizimde ileri hızlı çok düşük çıktı 1. ayın dolmasını bekliyoruz. Canım İ.saraçoğlu Soğan kürünü kullandın mı? Denemeni tavsiye ederim kadın için çok iyiymiş...
selamlar eşim test için randevu almış
ama bir sorum olucak
1 hafta cinsel ilişki yasak demiş dr ama bizim 4 gün oluyor
birde bu hafta içi ateşlenmişti biraz grip oldu şuanda iyi testi etkiler mi
normal değerlerde olması için kaç olması gerekiyor
soğan kürünü denemedim cnm ya.ne içinmiş?ben saraoğlunun kitabını aldım ama sadece incir ve keçiboynuzunu yapıyorum
Kullandığı ilaçlar etkiler mi bilmem dr a ilaçları sormak lazım.
En ideali 3-4 günlük bir cinsel perhiz sonrası sperm vermektir. Perhiz süresinin daha uzun tutulması sperm sayısının aldatıcı şekilde artmasına ve hareketlerinin azalmasına neden olabilir. Perhiz süresinin 3-4 günden kısa tutulması da sperm sayısının azalmasına ve hareketli sperm oranının artmasına neden olarak aldatıcı olabilir.
Normal sperm analizi değerleri:
- Volume (hacim) 1.5-5.0 ml arasında olmalıdır
- Ph: 7.2 'den büyük
- Viskosite 2'den az
- Sperm konsantrasyonu 15 milyon/ml 'den fazla
- Total sperm sayısı 30 milyon'dan fazla
- Motilite yüzdesi (a+b) % 50'den fazla olmalı. ( a: ileri hızlı) , ( b: ileri yavaş)
- Morfoloji % 30 normal 'dan fazla normal (WHO)
- Morfoloji %4 'den fazla normal (KRUGER STRİCT)
- Lökosit 1 milyon/ml' den az olmalı
cnm çok sağolasın o zaman 4 gün yeterlidir
ilaç kullanmadı sadece vermidon içti 1 tane ıhlamurla geçirdik çok şükür
bir aydan beride çakşır kullanıyor sonuçlar iyi olur inş.