tam net göremyorum ama gördüğüm kadarıyla hız gayet iyi. ileri hareketli %60 sanırım, bu çok iyi bir değer.
ben 1 mlde sperm sayısını 13 milyon gördüm resimde. who 1999 da bu değeri 20 milyon, 2000 yılında ise 15 milyon olarak açıklamış.
inanın bu sayı belki biraz düşük ama ileri hareketli değerinin iyi olması, inşallah ordaki eksikliği telafi edecektir.
ha bu sayı illa 20 milyon ve üzeri mi olmalı? bu değer normal gebeliğin gerçekleştiğini düşündükleri değerler. tabiki altındaki sayılarda da gebelik oluyor fakat zor oluyor, dölleme şansı azalıyor veya bazen hiç dölleme olmayabiliyor.
çok araştırdım ben, inanın bu forumda da var. normal 1 tek sperm bile çıkmamışken, direk tüp bebeğe yönlendirildiği halde, doğal yoldan hamile kalan bikaç kişiye denk geldim ben, doktorlar hayretler içinde kalmış. allahın işlerine akıl sır ermez işte.
bunun dışında sperm sayısı 1 mlde 5 milyon civarında olan ve hamile kalanlara da çok denk geldim. hatta bende eşimin mililitre değeri 7 milyon,ilaç kullanımına başlamadan önce doğal yoldan hamile kaldım, 8. haftada düşük oldu
yine eşinin sperm sayısı 1 mlde 3 milyon ve morfolojisi de kötü çıkan bir arkadaşım (forumdan değil bu arkadaşım çevremden bir tanıdık), doktorları çok çok zor demesine rağmen, o ay hamile kaldı:) bebeği şimdi 1,5 yaşında:)
siz 1 mlde sperm sayısını ve morfolojiyi yazabilir misiniz.