Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
kızlar merhaba.banada yardımcı olabilirmisiniz.eşimin semen testi sonucu:

yıkamadan sonra;

hacim:0,6 ml
spermatozon sayısı:27.000.000 ml
hareketli:%98
ileri hareketli:%97
yerinde hareketli:%1
hareketsiz:%2

morfoloji:%3

sizce nasıl yorumlarmısınız lütfen.:26::26::26::26:

sperm sayısından çok hareketlilik oranının yüksek olması hamilelik şansını daha çok arttırıyor en azından dr lar böyle söylüyor sizin sonuçlar 27 milyon sınıra yakın hareketlilik oranı süper hareketsiz %2 sadece bu değerlerle şans çok yüksek ne zamandır deniyorsunuz sende bir problem var mı??

kaan aydos ismi çok geçiyor ankaradaymış sanırım . sitesine falan da baktım, kaliteli bir doktor diyor herkes.

evet onu bende duydum araştırdım hatta gitmeyi düşünüyorum bizim sonuçları yorumlattırdım ameliyata gerek yok başka açıdan değerlendirmek lazım sperm dna analizi yaptırmanızı tavsiye ediyorum demiş bakalım araştırmadayım olmadı onada bi gidekkk...inat gibi etrafımdaki herkes çatır çatır hamile kalıyo psikolojim bozuldu vallaaa

kızlar merhaba.banada yardımcı olabilirmisiniz.eşimin semen testi sonucu:

yıkamadan sonra;

hacim:0,6 ml
spermatozon sayısı:27.000.000 ml
hareketli:%98
ileri hareketli:%97
yerinde hareketli:%1
hareketsiz:%2

morfoloji:%3

sizce nasıl yorumlarmısınız lütfen.:26::26::26::26:

yıkamadan sonraki değerler olduğu için bu konuya tam hakim değilim. ama eksiklerde var burda.

perhiz süresi kaç gün?

meni hacmi az, yıkamadan sonra mı azaldı acaba?

sayı iyi, 1 mililitrede 20 milyon normal karşılanıyor.

ileri hız süper.

morfoloji ise kritere göre değişir. WHO ile yapıldıysa test, ortalama %60 ve yukarısı iyidir.

yok eğer kruger kriterlerine göre yapıldıysa %4 ve üzeri iyi deniliyor

tam yazın bildiklerimizi yazalım canım

Foto çektim şimdi,evde tarayıcımız olmadığından.
umarım beli oluyordur.
teşekkür ederim:KK34:
$Tufan -0002.jpg $Tufan -0004.jpg
$Tufan -0001.jpg $Tufan -0005.jpg $Tufan -0006.jpg

Kizlar bu testin sigortasiz devlet ve özel hastane fiyatlari ortalama nedir yazarmisiniz ?

:KK23:Yazma sen simdi fazla söylersin :KK37:

ahahahaha:))
yok ayol dur yaziim..:)
Devlete hiç gitmedik biz,Optimed özel hastanesi var oraya gidiyoruz. SSK lı olanlara muayene 25tl,olmayanlara 90 tl..
Spermiyogram testi ise SSKlı olanlara 35 tl,olmayanlara 100 tl..
Benim testlerimse SSKlı olmama rağmen 100 tl yi geçti. ama benim tesler eşiminkinden fazlaydı o yüzden olabilir.

ahahahaha:))
yok ayol dur yaziim..:)
Devlete hiç gitmedik biz,Optimed özel hastanesi var oraya gidiyoruz. SSK lı olanlara muayene 25tl,olmayanlara 90 tl..
Spermiyogram testi ise SSKlı olanlara 35 tl,olmayanlara 100 tl..
Benim testlerimse SSKlı olmama rağmen 100 tl yi geçti. ama benim tesler eşiminkinden fazlaydı o yüzden olabilir.

ay korktum esinle tanistigin ilk gunden baslarsin anlatmaya diye neyseki korkulan olmadi :KK52:
iyi madem yazdin 3 tane oluo ya o testten toplami mi 100 yoksa tanesi mi 100 liradan :KK53:

ay korktum esinle tanistigin ilk gunden baslarsin anlatmaya diye neyseki korkulan olmadi :KK52:
iyi madem yazdin 3 tane oluo ya o testten toplami mi 100 yoksa tanesi mi 100 liradan :KK53:

taktın eşimle bana heee:KK37:
benimkilerin toplamı o kadar tuttu.
sendemi yaptıracaksın,bebiş yokmuydu senin ben var biliyordum:)

taktın eşimle bana heee:KK37:
benimkilerin toplamı o kadar tuttu.
sendemi yaptıracaksın,bebiş yokmuydu senin ben var biliyordum:)

Aaaa ustume iyilik saglik :KK37: Her yere yazan sensin:KK53:,
neyse...Yok bizde bebis olsa keske:KK23:
Bende esimde belki oluruz muaynede iste sigortamiz yok malesef trde degiliz,
ALLAH ISTEYEN HERKESE NASIP ETSIN INSALLAH(AMIN):nazar:

Aaaa ustume iyilik saglik :KK37: Her yere yazan sensin:KK53:,
neyse...Yok bizde bebis olsa keske:KK23:
Bende esimde belki oluruz muaynede iste sigortamiz yok malesef trde degiliz,
ALLAH ISTEYEN HERKESE NASIP ETSIN INSALLAH(AMIN):nazar:

iyi bi daha bakkal hüseyini yazayım:KK52::KK52::KK52:
şaka bi yana Aminn inşallah,ben hissediyorum bişiler olucak ama boşa ümide kapılmakta istemiyorum bi yandan.
nasip diyelim,Rabbim yazdıysa olur:nazar:
tr ye geldiğinizde yaptırın,devlet hastaneleri ücret almıyor sanırım

iyi bi daha bakkal hüseyini yazayım:KK52::KK52::KK52:
şaka bi yana Aminn inşallah,ben hissediyorum bişiler olucak ama boşa ümide kapılmakta istemiyorum bi yandan.
nasip diyelim,Rabbim yazdıysa olur:nazar:
tr ye geldiğinizde yaptırın,devlet hastaneleri ücret almıyor sanırım

olur degisiklik iyidir :KK24:
olur bigun INSALLAH ALLAH KIMSENIN KUCAGINI BOS BIRAKMASIN :nazar:
vardir elbet zamani...
hic sigortamiz yokki trde niye almasinlar ucret en iyisi gidince ogrenmek bakalim belki baska bilenler cikar,
ozelde iyi aslinda dedigin fiyatlarsa sorun degil tabi her yer aynida degildir tessekurler ..

Son düzenleme:
olur degisiklik iyidir :KK24:
olur bigun INSALLAH ALLAH KIMSENIN KUCAGINI BOS BIRAKMASIN :nazar:
vardir elbet zamani...
hic sigortamiz yokki trde niye almasinlar ucret en iyisi gidince ogrenmek bakalim belki baska bilenler cikar,
ozelde iyi aslinda dedigin fiyatlarsa sorun degil tabi her yer aynida degildir tessekurler ..

Aminn inşallah:nazar:
Özeller artık eskisi gibi değil,fiyatlar çok uygun.
ama araştırmadan gitmeyin,mesela burada birde Reyap özel var.orasa spermiyogram testi SSK lı olanada olmayanada 100 tl..Hiç gerek yok bence,nasılsa aynı sonuçlar çıkacak ve labaratuvarları v.s. hep aynı.
bazıları para tuzağı bazıları değil işte...:KK34:

Aminn inşallah:nazar:
Özeller artık eskisi gibi değil,fiyatlar çok uygun.
ama araştırmadan gitmeyin,mesela burada birde Reyap özel var.orasa spermiyogram testi SSK lı olanada olmayanada 100 tl..Hiç gerek yok bence,nasılsa aynı sonuçlar çıkacak ve labaratuvarları v.s. hep aynı.
bazıları para tuzağı bazıları değil işte...:KK34:

Anladim... sagol,
Evet arastirmak gerek..
hakkimizda hayirlisi... senin sonuclarda iyi olsun umarim...:KK3:

Foto çektim şimdi,evde tarayıcımız olmadığından.
umarım beli oluyordur.
teşekkür ederim:KK34:
Eki Görüntüle 743776 Eki Görüntüle 743777
Eki Görüntüle 743773 Eki Görüntüle 743774 Eki Görüntüle 743775

tam net göremyorum ama gördüğüm kadarıyla hız gayet iyi. ileri hareketli %60 sanırım, bu çok iyi bir değer.

ben 1 mlde sperm sayısını 13 milyon gördüm resimde. who 1999 da bu değeri 20 milyon, 2000 yılında ise 15 milyon olarak açıklamış.
inanın bu sayı belki biraz düşük ama ileri hareketli değerinin iyi olması, inşallah ordaki eksikliği telafi edecektir.

ha bu sayı illa 20 milyon ve üzeri mi olmalı? bu değer normal gebeliğin gerçekleştiğini düşündükleri değerler. tabiki altındaki sayılarda da gebelik oluyor fakat zor oluyor, dölleme şansı azalıyor veya bazen hiç dölleme olmayabiliyor.

çok araştırdım ben, inanın bu forumda da var. normal 1 tek sperm bile çıkmamışken, direk tüp bebeğe yönlendirildiği halde, doğal yoldan hamile kalan bikaç kişiye denk geldim ben, doktorlar hayretler içinde kalmış. allahın işlerine akıl sır ermez işte.

bunun dışında sperm sayısı 1 mlde 5 milyon civarında olan ve hamile kalanlara da çok denk geldim. hatta bende eşimin mililitre değeri 7 milyon,ilaç kullanımına başlamadan önce doğal yoldan hamile kaldım, 8. haftada düşük oldu:KK43:

yine eşinin sperm sayısı 1 mlde 3 milyon ve morfolojisi de kötü çıkan bir arkadaşım (forumdan değil bu arkadaşım çevremden bir tanıdık), doktorları çok çok zor demesine rağmen, o ay hamile kaldı:) bebeği şimdi 1,5 yaşında:)

siz 1 mlde sperm sayısını ve morfolojiyi yazabilir misiniz.

Son düzenleme:
tam net göremyorum ama gördüğüm kadarıyla hız gayet iyi. ileri hareketli %60 sanırım, bu çok iyi bir değer.

ben 1 mlde sperm sayısını 13 milyon gördüm resimde. who 1999 da bu değeri 20 milyon, 2000 yılında ise 15 milyon olarak açıklamış.
inanın bu sayı belki biraz düşük ama ileri hareketli değerinin iyi olması, inşallah ordaki eksikliği telafi edecektir.

ha bu sayı illa 20 milyon ve üzeri mi olmalı? bu değer normal gebeliğin gerçekleştiğini düşündükleri değerler. tabiki altındaki sayılarda da gebelik oluyor fakat zor oluyor, dölleme şansı azalıyor veya bazen hiç dölleme olmayabiliyor.

çok araştırdım ben, inanın bu forumda da var. normal 1 tek sperm bile çıkmamışken, direk tüp bebeğe yönlendirildiği halde, doğal yoldan hamile kalan bikaç kişiye denk geldim ben, doktorlar hayretler içinde kalmış. allahın işlerine akıl sır ermez işte.

bunun dışında sperm sayısı 1 mlde 5 milyon civarında olan ve hamile kalanlara da çok denk geldim. hatta bende eşimin mililitre değeri 7 milyon,ilaç kullanımına başlamadan önce doğal yoldan hamile kaldım, 8. haftada düşük oldu:KK43:

yine eşinin sperm sayısı 1 mlde 3 milyon ve morfolojisi de kötü çıkan bir arkadaşım (forumdan değil bu arkadaşım çevremden bir tanıdık), doktorları çok çok zor demesine rağmen, o ay hamile kaldı:) bebeği şimdi 1,5 yaşında:)

siz 1 mlde sperm sayısını ve morfolojiyi yazabilir misiniz.

Canım merhaba o kadar çok şey yazmışsın ki,çok teşekkür ederim.
1ml de sperm sayısı 10 milyon eşimin....doktorumuz bu sayının 20milyon olmasını söyledi.fakat dediğin gibi daha düşük değerlere ulaştığında da 15milyon-17 milyon gibi rakamlardada gebelik oluyormuş.
morfoloji diye bişi yazmıyor testte ama kısaltılmışı acaba nedir o kelimenin.baktım baktım bulamadım.ben sana elimdekileri yazimm belki anlarsın,bazı terimlere o kadar yabancıyımki,yeni yeni öğreniyorum.birde eşim 3 ay boyunca proxeed plus şase kullanacak sabah akşam,eğer bu 3 ay içerisinde gebelik oluşmaz ise aşılama yapacakmış.

GÖRÜNÜM:GRİ-OPAK
MİKTAR:3ML
PH:8,0
VİZKOZİTE:NORMAL
SIVILAŞMA SÜRESİ:30DK
LÖKOSİT:13-14
ERİTROSİT:-
AGLUTİNASYON:YOK-NEGATİF
PROGRESİF HAREKETLİ:%60
YAVAŞ HAREKETLİ:%10
YERİNDE HAREKETLİ:%10
HAREKETSİZ:%20