Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
arkadaşlar eşimin sonucu bugün çıktı bilen biri lütfen yardımcı olabilir mi?

hacim-----------------------------3,0

viskozite--------------------------normal

ph--------------------------------8,0

lökosit kons.----------------------- <1

sperm konsantrasyonu-------------26,8

toplam hareketlilik (PR+NP)----------74,8

ileri hareketlilik (PR)-----------------58,0

yerinde hareketlilik (NP)-------------16,0

hareketsiz(IM)----------------------26,0

morf. normal formlar-----------------13,0

hareketli sperm kons.----------------19,8

ileri har. sperm kons.----------------15,6

fonk.sperm kons.-------------------4,5

sperm hareket indexi---------------112,0

toplam sperm sayısı----------------80,4

hareketli sperm--------------------59,4

toplam ileri har. sperm--------------46,8

fonksiyonel sperm------------------13,5

morf. normal sperm-----------------10,7

KRUGER DEĞERLENDİRME

morf. normal formlar.----------------13,0

sonuçlarınız çok güzel, maşallah. ama sende de sıkıntı yoksa sebepsiz infertilite olabilir, ya da dna sperm bozukluğu. buna bakanlar da var. araştırın, herşey normalse bile dna spermleri bozuksa hamilelik olmuyor. o da iyi çkarsa, ama yine de hamile kalamazsan sebepsiz infertilitedir, o zaman hiç bekleme tüp bebek dene derim ben. bir arkadaşımda da hiç sorun olmamasına rağmen, sebepsiz yere 6 yıldır hamile kalamıyor, tüp bebek deneyecekler.

7 ay kısa bir süre canım hiç bir sorun olmadığı halde 1,5yıl sonra çocuk sahibi olan insanlar var forumda korkma bir sorun yoksa 1seneyi tamamlayın canım kaç yaşındasın bilmiyorum ama yumurta rezervine bakıldı mı?
Yumurta çatlama dönemlerini yakalayabiliyor musun bunlar çok önemli ovu testi kullanabilirsin yakalayabilmek için:KK34:

sonuçlarınız çok güzel, maşallah. ama sende de sıkıntı yoksa sebepsiz infertilite olabilir, ya da dna sperm bozukluğu. buna bakanlar da var. araştırın, herşey normalse bile dna spermleri bozuksa hamilelik olmuyor. o da iyi çkarsa, ama yine de hamile kalamazsan sebepsiz infertilitedir, o zaman hiç bekleme tüp bebek dene derim ben. bir arkadaşımda da hiç sorun olmamasına rağmen, sebepsiz yere 6 yıldır hamile kalamıyor, tüp bebek deneyecekler.

ben 25 yaşındayım eşim de 31 yaşında. yumurta rezervine nasıl bakılıyor bilmiyorum ama adetli iken hormon tahlillerime filan bakıldı ultrasonda herhangi bir sorun görülmedi. sadece çok sık üriner enfeksiyonu geçirdiğim için kullandığım antibiyotikler sayesinde sürekli mantar ve vajinal enfeksiyon var. benim tahminimce ilişkiden sonra bu enfeksiyon sperm kalitesini düşüroyor olabilir. şimdi doktorum hem eşime hem bana tedavi verdi onu kullanacağız. ayrıca danıştığım bütün doktorlar 12 ay geçmeden hiçbir tedavi önermiyoruz yaşın daha genç diyorlar. bende bu günden itibaren artık kafama takmamaya çalışacagım. olayı akışına bırakırsam kafam rahat olursa sanki herşey düzelecek gibime geliyor. allahtan bana ve tüm isteyenlere sağlıklı bebekler istiyorum. rabbim kimsenin kucağıı boş bırakmasın.(amin)

Son düzenleme:
ben 25 yaşındayım eşim de 31 yaşında. yumurta rezervine nasıl bakılıyor bilmiyorum ama adetli iken hormon tahlillerime filan bakıldı ultrasonda herhangi bir sorun görülmedi. sadece çok sık üriner enfeksiyonu geçirdiğim için kullandığım antibiyotikler sayesinde sürekli mantar ve vajinal enfeksiyon var. benim tahminimce ilişkiden sonra bu enfeksiyon sperm kalitesini düşüroyor olabilir. şimdi doktorum hem eşime hem bana tedavi verdi onu kullanacağız. ayrıca danıştığım bütün doktorlar 12 ay geçmeden hiçbir tedavi önermiyoruz yaşın daha genç diyorlar. bende bu günden itibaren artık kafama takmamaya çalışacagım. olayı akışına bırakırsam kafam rahat olursa sanki herşey düzelecek gibime geliyor. allahtan bana ve tüm isteyenlere sağlıklı bebekler istiyorum. rabbim kimsenin kucağıı boş bırakmasın.(amin)

Bence de canım daha gençsin hemen öyle aşılama tüpe girişmeyin bence kontrollerinizi yaptırmışsınız inşallah hiç bir sorun yaşamadan Rabbimin izniyle gelir meleğin enfeksiyon için soğan kürünü önerebilirim çok faydalı olduğunu biliyorum enfeksiyon konusunda. Duana da canı gönülden aminnnnnnnnnn diyorum:KK16:

durumunuz hiç kötü değil bence. dediğin gibi sendeki enfeksiyonlar sebebiyle olabilir. o da basit, inşallah hemen iyileşirsin. Ama bence 12 ay bekleme. 12 ay uzun bir süre. hep aynı şeyi söylüyorlar, ama herşey normalse neden 3-4 ayda olmasın ki ..... hadi 2 ay da sen bekle, 6. ayda git bence tekrar doktora. belki dediğim gibi dna sorunu falan vardır, boşuna beklemiş olur, boşuna strese strese girersin olmadıkça... ben 6. ayda gitmiştim, iyiki de gitmişim. yoksa hala bekliyor olacaktım, zaman kaybedecektim.

ama tabi bunların hiçbirine ihtiyacın kalmaz inşallah. bu arada naçizane bir tavsiye daha... burada çok kötü durumda olan insanlar var, bence çok takılma buralara moralin bozulmasın, senin durumun gayet iyi, buralara takılıp boşuna vesvese yapma kendine.....

eşimin sonuçları...
perhiz gün sayısı:5
sperm volümü:3
görünüm:donuk beyaz
aglünitasyon:menfi
likefiye olma:30
sperm ph:8
vizkozite:normal
sayı:86 milyon
motilite:1 saat
a)progressif hareketli:% 70
b)yavaş hareketli:%10
c)yerinde hareketli:%10
d)hareketsiz:%10
mikroskobi:5-6 Lökosit
1.normal morfoloji sperm yüzdesi:%20
2.baş anamolisi toplam :%50
*Amorf baş:%16
*megola baş:%20
*küçükbaş:%4
*uzun baş:%4
*nokta baş:%6
3.boyun anamolisi toplam:%16
4.kuyruk anamolisi toplam:%14
*kuyruksuz baş:%4
*kısa kuyruk:%1

Son düzenleme:
Bence de canım daha gençsin hemen öyle aşılama tüpe girişmeyin bence kontrollerinizi yaptırmışsınız inşallah hiç bir sorun yaşamadan Rabbimin izniyle gelir meleğin enfeksiyon için soğan kürünü önerebilirim çok faydalı olduğunu biliyorum enfeksiyon konusunda. Duana da canı gönülden aminnnnnnnnnn diyorum:KK16:

durumunuz hiç kötü değil bence. dediğin gibi sendeki enfeksiyonlar sebebiyle olabilir. o da basit, inşallah hemen iyileşirsin. Ama bence 12 ay bekleme. 12 ay uzun bir süre. hep aynı şeyi söylüyorlar, ama herşey normalse neden 3-4 ayda olmasın ki ..... hadi 2 ay da sen bekle, 6. ayda git bence tekrar doktora. belki dediğim gibi dna sorunu falan vardır, boşuna beklemiş olur, boşuna strese strese girersin olmadıkça... ben 6. ayda gitmiştim, iyiki de gitmişim. yoksa hala bekliyor olacaktım, zaman kaybedecektim.

ama tabi bunların hiçbirine ihtiyacın kalmaz inşallah. bu arada naçizane bir tavsiye daha... burada çok kötü durumda olan insanlar var, bence çok takılma buralara moralin bozulmasın, senin durumun gayet iyi, buralara takılıp boşuna vesvese yapma kendine.....

hepinize teşekkür ederim arkadaşlar dediğinz gibi bir süre daha bekleyeceğim. ayrıca tgbclk arkadaşım söylediğine çok katılıyorum gerçekten insan forumdaki bu bölüme girince acayip kafaya takıyor bazı şeyleri. en iyisi çok okuyup araştırmamak. hepiniz allaha emanet olun.

1 yıllık evliyiz ilk 5 ay korunduk(aylık iğne) sonrasında korunmayı bıraktık,kontrol amaçlı ikimizde doktora gittik,doktor henüz erken olduğunu düşünsede isteğimiz üzere spermiogram testi yazdı eşime sonuçlarını aldık ama hemen bir uzmana gösteremeyeceğtiz iş yoğunluğu sebebiyle sizden ricam sonuçları değerlendirmeniz. Şimdiden çok teşekkür ederim.Sonuçlar şöyle;
3 gün perhiz 4. gün test yapıldı

Hacim:7.6 ml
Renk:eek:pak gri
Ph:7.8
Viskozite:Normal
Likefaksiyon süresi:20 dk
Sperm sayısı(cm3 de):63 milyon
Sperm sayısı(total):478 milyon

ileri hareketli:%25
yerinde hareketli:%10
hareketsiz:%65

MORFOLOJİ(WHO Kriterlerine göre)

Normal yapı:%20 (büyüktür işareti)=%30
Anormal yapı:%80 (küçüktür işareti)%70
Baş anamolisi:%63
Boyun anamolisi:%32
Kuyruk anamolisi:%5

Direkt mikroskobi: Her sahada 10-15 lökosit görüldü.

eşimin sonuçları...
perhiz gün sayısı:5
sperm volümü:3
görünüm:donuk beyaz
aglünitasyon:menfi
likefiye olma:30
sperm ph:8
vizkozite:normal
sayı:86 milyon
motilite:1 saat
a)progressif hareketli:% 70
b)yavaş hareketli:%10
c)yerinde hareketli:%10
d)hareketsiz:%10
mikroskobi:5-6 Lökosit
1.normal morfoloji sperm yüzdesi:%20
2.baş anamolisi toplam :%50
*Amorf baş:%16
*megola baş:%20
*küçükbaş:%4
*uzun baş:%4
*nokta baş:%6
3.boyun anamolisi toplam:%16
4.kuyruk anamolisi toplam:%14
*kuyruksuz baş:%4
*kısa kuyruk:%1

sonuç gayet iyi gözüküyor. morfoloji ve sayı oldukça güzel. daha evleneli 10 ay olmuş, akışına bırak, olur.................. rahat ol:)

kızlar bi tanıdıgımın 5 yıl boyunca çocuğu olmamış hangi doktora gitiyseler kapı yüzlerine kapanmış tüp bebk dahi olmaz demişler sonra yine başka bir tanıdıkları biriniönermiş adam 5 ay süre vermiş doğal ilaç tedavisi ve allahın izni ile eger 5 ayda gebelikoluşmazsa paranız iade demiş bu insanlar tedaviyikabuletmiş ki 2 aydaeşi gebe olmuş. dün bende eşimi ikna ettim gittik bu adama bize 1 kutu doğal ilaç verdi ve 1 ayiçerisinde gebe olabilecegimi aksitakdirde para iadesi olacagını ama garanti 1 ayda olacak dedi buugn kullanmaya başladık bakalım inşallah olur.

kızlar bi tanıdıgımın 5 yıl boyunca çocuğu olmamış hangi doktora gitiyseler kapı yüzlerine kapanmış tüp bebk dahi olmaz demişler sonra yine başka bir tanıdıkları biriniönermiş adam 5 ay süre vermiş doğal ilaç tedavisi ve allahın izni ile eger 5 ayda gebelikoluşmazsa paranız iade demiş bu insanlar tedaviyikabuletmiş ki 2 aydaeşi gebe olmuş. dün bende eşimi ikna ettim gittik bu adama bize 1 kutu doğal ilaç verdi ve 1 ayiçerisinde gebe olabilecegimi aksitakdirde para iadesi olacagını ama garanti 1 ayda olacak dedi buugn kullanmaya başladık bakalım inşallah olur.

adı ne ki acaba bu ilacın bizde bir araştıralım :)

Arkadsslar bnmde bi sorum olacak bu test icin erkeklerin hangi bolume
Gitmeleri gerekiyor uroloji diyebiliyorum da yanlisda olabilir

Mrb arkadaslar bilen anlayan birileri var mı? spermiyogramda hangisi bebek oluşumunda etkili fazlalıgı yada azlıgı hiçbirsey bilmiyorum :KK43:Eşimin sonucları şöyle;

A-İleri Hızlı hareketli %0
B-İleri Yavaş Hareketli %10
D-Hareketsiz %80
40'lık büyümede lökosit ; 1-2 Lökosit
ml'deki sperm sayısı; 10 milyon
PH; Alkali
Likefaksiyon(erime); 20 dak
C;Yerinde hareketli; %10
Aglütünasyon; yok
Sonuç.; *
Spermiyogram; *
Volum; 3 cc
Vizkozite; Normal

Anlayan birileri yorumlayabilirmi, tüp bebek demiş göndermiş dr moralim cok bozuk :KK43::KK43::KK43::KK43:

merhabalar öncelikle ğşim 5 gün cinsel perhizden sonra sperm testi yaptı.Sonuçları şöyle:

renk : gri beyaz
Görünüm : Opelesan
Miktar : 3 ml
Ph : 7
Koagülasyon :Anında
Likefaksiyon :15
Viskozite :0
mikroskobi :bol lökosit

Hareket
10 dk : %75
60 dk :%70
sperm sayıs ı:90 milyon

Motilite Kalitesi[/COLOR]
a (ileri hızlı) %5
b (ileri yavaş) %45
c (yerinde hareketli) %25
d(hareketsiz) %25

Morfoloji
Normal : %55
Baş Anomalisi: %25
Kuyruk Anomalisi: %10
İmmatur Form: %10
Yorumlarsanız sevinirim teşekkürler..

merhabalar öncelikle ğşim 5 gün cinsel perhizden sonra sperm testi yaptı.Sonuçları şöyle:

renk : gri beyaz
Görünüm : Opelesan
Miktar : 3 ml
Ph : 7
Koagülasyon :Anında
Likefaksiyon :15
Viskozite :0
mikroskobi :bol lökosit

Hareket
10 dk : %75
60 dk :%70
sperm sayıs ı:90 milyon

Motilite Kalitesi[/COLOR]
a (ileri hızlı) %5
b (ileri yavaş) %45
c (yerinde hareketli) %25
d(hareketsiz) %25

Morfoloji
Normal : %55
Baş Anomalisi: %25
Kuyruk Anomalisi: %10
İmmatur Form: %10
Yorumlarsanız sevinirim teşekkürler..
canım sayınız güzel ama dikkatimi çeken nokta şu oldu...cinsel perhiz süresi 3 gün olmalı, 5 gün çok...o yüzden yanlış sonuç çıkma ihtimali olabilir...biz 2,5 gün üstüne gittik doktor tam 3 gün olup gelin dedi tahlile bakıp yorum bile yapmadı...tekrar testi tekrarlayın bence...

Yorumlar mısınız?

Eklentiler

• $özel.png
    $özel.png
    41 KB · Görüntüleme: 54
değerlendirecek olan var mı ? çok kötü mü?
ayrıca varikosel yok, doktor radyoloji raporuna bakarak, damarlarda çok az genişleme var ama problem olacak kadar değil dedi.

abtinans süresi 4 gün

MAKROSKOBİ
miktarı 4.5 CC
viskozitesi normal
likefikasyonu 30 dak.

Sperm Sayısı
1 ccde spermatozoid 7 000 000
total spermatozoid 31 500 000

30 dakika 2 saat sonra
a normal ileri hızlı 20% 15%
b yavaş ileri hızlı 15% 10% vitalite
c yerinde hareketli 10% 10% canlı 35
d hareketsiz 55% 65% ölü 65

total hareketli 45%
total hareketsiz 55%

REFERANS DEĞERLER
a+b >50% veya a > 25%
> 30% normal şekilli spermazoid

normal morfoloji 60
anormal morfoloji 40

baş anomalileri 25 boyun anomalileri10 kuyruk anomali 5
aglütinasyon negatif

mikroskobi 3-4 lökosit ve 4-5 immatür hücre gözlendi.

Son düzenleme:
X