Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
canım sen burlardamısın ya ne tüp bebeği hani beraber haziranda aşılama yapcaktık neden drek tüpe geçtinki canım yaşınızda küçük bekle bence biliyorum çok istiyosun bende çok istiyom aşılamada sprem hareketi artıyomuş yıkıyolarmışya aşılamda olur canım drek tüp yapıp olmazsa çok üzülürsün ama aşılamalar olmazsa tüp yaparım dersin canım umut çok önemli allah dyo umudu asla kaybetme rabbim verceği zamanı biliyo bende her ay başlarında 3 gün depresyona griyom ama sonra dyom ki allahım banada verecek sen istemesini bil

canımm benimm cok sağol iyi niyetin için ama aşılama sansımız yok die düşünüorum yüzde%3 cok az yaaa bakalım nisanda artış olmus mu olmaz sa direk tüpe geccez galiba

canım belkıde doktorun yasın kucuk dıye ılgılenmek ıstememıstır ama bende suana kadar hıc rahım fılmı cektırmedım yanı gıttıgım dr. yumurtalara bakıyor ıyı deyıp gonderdıler.
dr. lar ilgilenmeyince insanın doktora gidesi gelmiyor inan. bencede iyi bir uzman dr. araştır canım inş. olur allahın izni ile bende senin gibi çok üzülüyordum çocuk olmadıgı ıcın ama artık vardır bundada bır hayır dıyorum demekkı zamanı degıl sende kafanı cok fazla yorma rahat ol . ıkınızdede sorun yok belkıde zamanını beklıyordur bebegın

ah bı bulabılsem ıyı bı dr cnm yaa iyi bır doktor bulmak ne kadar zormus 2 yılım bosa gıttı allah ızın werırse asılama yaptıracam temmuzda allah butun bebek ısteyenler bebek nasıp etsın yoklugu cok zorr bence sen de zaman kaybetme benım gıbı keske daha tam anlamıyla baslasaydım dıyorum kımse bebeksız kalmasın dusmanım bıle ....

canımm benimm cok sağol iyi niyetin için ama aşılama sansımız yok die düşünüorum yüzde%3 cok az yaaa bakalım nisanda artış olmus mu olmaz sa direk tüpe geccez galiba

inş artış olmuştur canım hakkımızda hayırlısı bende hazirana kadar bekleme kararı aldım yazın aşılamaya başlıcam hayırlısı allahtan inş hep beraber hamiş oluruz canım bu arada bizimde ilk gitihimizde yüzde 5 di hareket 3 ay sonra yüzde 30 çıktı bizde nisan sonu gitcez inş birazdaha artmıştr bi yüzde 20 daha artması lazım inş olmuştur

inşallah cnm ama eşimin yası 30 1 seneyide gecti insan bekledkçe üzülüo

canım benım eşimde amelyat oldugunda 28 mis o zamnlar 12 milyonmus simdi olmayınca dr. a gıttık 8 milyona dusmus suankı yası da 39 .
3 ay keçiboynuzu kürü yaptık 31 milyon oldu ılerı hızlı hareketımız %15 onu yukseltmek ıcın suan caksırsuyu macun ıncır e vitamını kullanıyor . erkekte yas cok onemlı degıl kadınların yası onemlı canım yumurta rezervi azalıyor ılerı yaşlarda. bizde asılama yaptıracaktık bakalım hayırlısı artık ama tabıkı 5 milyonun uzerınde hızlı ılerı hareketlı sperm olması lazım yıkanınca hayırlısı artık canım ıns. kısa zamanda bebegine kavusursun.

ah bı bulabılsem ıyı bı dr cnm yaa iyi bır doktor bulmak ne kadar zormus 2 yılım bosa gıttı allah ızın werırse asılama yaptıracam temmuzda allah butun bebek ısteyenler bebek nasıp etsın yoklugu cok zorr bence sen de zaman kaybetme benım gıbı keske daha tam anlamıyla baslasaydım dıyorum kımse bebeksız kalmasın dusmanım bıle ....

canım nasibin yoksa kendini yırtsanda olmuyor yaza kadar bısey yapmayacagım. bır tanıdık vardı esınden dolayı bebeklerı olmadı 14 yıl tup bebekte denedıler tutmadı kadın 40 yasındaıken kendılıgınden hamıle kaldıgını ogrenmıs dr. soyleyınce o kadar sasırmıskı dr. yoksa bebek ıstemıyormuydun demıs . yanı allah nasıp etmedıkten sonra hıc bısey olmuyor . tabıkı tedbirimizi alalım takdir Allahındır deyip tevekkül edelim.

cnm bizim sorun eşimde hareket hız sorunu var.ilaç felan kullanamıyor.hiç bir kürde uygulayamıyorum eşim şeker hastası zor bizim iş.varikoselden ameliyat olacak bekliyoruz sadece hiçbir şey yapmadan

inş. iyi gecer amelyatınız canım microcerrahi yöntemini dr. lar cok oneriyorlar

Eşimde oligorteratozoospermi var. Yani sperm sayısı ve morfolojisi düşük. Aslında sayı olarak yüksek 76 milyon hücre var. Ama ml başına düşen rakam 12 milyon.Bu değerin 20 - 25 olması gerekiyormuş. Morfoloji değeri de 4 olması gereken bizde 1. Zaten asıl sorun buymuş sanırım. Biz 4 ay korunmadıktan sonra geçen ay merak edip doktora gittik. Sonucu o zaman öğrendik. Aslıda doktor sabretseydiniz bu durumdan hiç haberdar olmadan hamile kalabilirdin, bu durumda da hamile kalanlar var dedi. doktor eşime bir vitamin ve Vemax isimli sperm artırıcı bir ilaç verdi. En erken 3 ayda etkisini gösterirmiş. 3 ay sonra tekrar baktırcaz. Artış olursa ne ala.... olmazsa hiç zorlamayı hemen tüp bebek yapmayı düşünüyoruz.

Bizim gibi bu şekilde olup ilacın olumlu etkisini gören var mı acaba? Ya da bu sayıda iken tüp bebek yapıp olumlu sonuç alan...? Bişeyler duymaya ihtiyacım var. Çocuk düşünmeye çok geç başladık. Bu yüzden de artık sabrımız kalmadı. :KK43:((

inş. iyi gecer amelyatınız canım microcerrahi yöntemini dr. lar cok oneriyorlar
tşk cnm bilgin için lokal anestezi mikro cerrahidir herhalde tanıdık doktor akrabalar yölendirdi.umarım her şey yolunda gider.bazen haftalarca aklıma gelmiyor.tek şansım 1.sınıf öğretmeni olmak galiba.onlarla olunca unutuyorum her şeyi.

inş artış olmuştur canım hakkımızda hayırlısı bende hazirana kadar bekleme kararı aldım yazın aşılamaya başlıcam hayırlısı allahtan inş hep beraber hamiş oluruz canım bu arada bizimde ilk gitihimizde yüzde 5 di hareket 3 ay sonra yüzde 30 çıktı bizde nisan sonu gitcez inş birazdaha artmıştr bi yüzde 20 daha artması lazım inş olmuştur

cnmm meraba bugün dra gttim serephone kullanmıstım catlatma iğnesi oldum bakalım nasip olmazsa mayısa asılama oda olmazsa tüp

cnmm meraba bugün dra gttim serephone kullanmıstım catlatma iğnesi oldum bakalım nasip olmazsa mayısa asılama oda olmazsa tüp

hayırlısı canım ya ama neden çatlama iynesi vuruldun yumartalıklarda varmıydı çatlama sorunu inş olur canım burdan hamile duysam kendim kalmış gibi seviniyom bende yaza yapcam aşılama çok korkuyom tutmazsa naparım allah yar ve yardımcımız olsun canım

hayırlısı canım ya ama neden çatlama iynesi vuruldun yumartalıklarda varmıydı çatlama sorunu inş olur canım burdan hamile duysam kendim kalmış gibi seviniyom bende yaza yapcam aşılama çok korkuyom tutmazsa naparım allah yar ve yardımcımız olsun canım

aminnn canım yooo yoktu ama dr yardımcı olsun die verdi

kızlar size bir sorum var
eşim geçen sene test yaptırdığımızda 10 milyon çıkan sperm sayısı bugün yaptırdığımızda ise 1milyonun altında çıktı hiç morfoloji değeri falan çıkmamış makina 1 milyon altını sayım yapmazmış
biz 2 aydır proxed plas kolomen terntilin kullandı bunun yanında keçiboynuzu özü,keçiboynuzu kürü,incir,ballı karışım(içinde 10 tane bitki var)biz belki 1-2 milyon artmıştır diye düşünürken o çıktı çok şaşırdık acaba laboratuar bir hatamı var yoksa bu mümkün mü:KK14:

eşim geçen sene test yaptırdığımızda 10 milyon çıkan sperm sayısı bugün yaptırdığımızda ise 1milyonun altında çıktı hiç morfoloji değeri falan çıkmamış makina 1 milyon altını sayım yapmazmış
biz 2 aydır proxed plas kolomen terntilin kullandı bunun yanında keçiboynuzu özü,keçiboynuzu kürü,incir,ballı karışım(içinde 10 tane bitki var)biz belki 1-2 milyon artmıştır diye düşünürken o çıktı çok şaşırdık acaba laboratuar bir hatamı var yoksa bu mümkün mü:KK14:

mrb canım telaşa kapılma klomen bazen ilk edtapda düşürüyorr sonrasında fırlatıyor ama:)))

karışımı nerde yaptırdınızz valla neden bilemiyorum ama ben dışarda aktarların yaptıkları karışımlara hiççç güvenmiyorumm sen bilirsin tabii bizde ilk klomen kullandımızda 600 bine düşmüştü çok üzülmüştük

mrb canım telaşa kapılma klomen bazen ilk edtapda düşürüyorr sonrasında fırlatıyor ama:)))

karışımı nerde yaptırdınızz valla neden bilemiyorum ama ben dışarda aktarların yaptıkları karışımlara hiççç güvenmiyorumm sen bilirsin tabii bizde ilk klomen kullandımızda 600 bine düşmüştü çok üzülmüştük

canım daha sonra artımı benim eşimde klomen kullanıyo 3 aydr daha test yaptrmadık ilk testimizde klomen yoktu artmıştı şimdi klomende ekledi peki düşürse bile sonradan artış gösteriomu acaba bilgisi olan varmı

canım için rahat etmesi için başka yerdede yaptır bide bir senede hiç test yaptrmadınmı çünkü geçirilen hastalık ağır grip antibiyotik çok etkiliyo sayıları benimde eşim tedavi oluyo ilk gttihimizde yüzde 5 diileri hareket sayıda bi sorun yok 3 ay evikap trendal kullandı yüzde 20 oldu bide yanına klomen verdi ilacın nisanda gtcez artış olmuşmu bakıcaz klomen nekadar sonra artış gösteriri ki

tşk cnm bilgin için lokal anestezi mikro cerrahidir herhalde tanıdık doktor akrabalar yölendirdi.umarım her şey yolunda gider.bazen haftalarca aklıma gelmiyor.tek şansım 1.sınıf öğretmeni olmak galiba.onlarla olunca unutuyorum her şeyi.

evet canım bir şeylerle ugrasmak senın ıcın ıyı kafan rahat olur .
lokal anestezi belirli yeri uyuşturarak cerrahi işlem yapılıyor buyuk ıhtımal aynı şeydır. ıns faydasını gorosunuz en kısa zamnda

abstinans 3. gün
renk normal
koku normal
gorunum normal
liqufaksiyon 27 dk
vizkozite (+) 1
ph 8,5
ejekulat hacmi 3,9 ml
sperm yogunlugu 10 mılyon/ml
sperm sayısı 39 mılyon/ejekt
yuvarlak hucre 1 mılyon
lokosıt 8 mılyon
MOTİLİTE
ılerı hızlı hareketlı %20
yerinde hareketli %10
hareketsiz %70

morfolojı
normal %80
anormal %20
bas anomalısı %-
boyun anomalisi %10
kuyruk anomalisi %10

abstinans 3. gün
renk normal
koku normal
gorunum normal
liqufaksiyon 27 dk
vizkozite (+) 1
ph 8,5
ejekulat hacmi 3,9 ml
sperm yogunlugu 10 mılyon/ml
sperm sayısı 39 mılyon/ejekt
yuvarlak hucre 1 mılyon
lokosıt 8 mılyon
MOTİLİTE
ılerı hızlı hareketlı %20
yerinde hareketli %10
hareketsiz %70

morfolojı
normal %80
anormal %20
bas anomalısı %-
boyun anomalisi %10
kuyruk anomalisi %10

canım sayınız , hızınız az ayrıca lokosit fazla dr. antibiyotik vermedimi. sayınız keçiboynuzu kürü ile arttırılabilir. varikosel amelyatı olacaksa durum düzelebilir . doktorunuz ne dedi

X