- 7 Mart 2012
- 3.021
- 58
arkadaslar acil cewap werebılırmısınız sperm testı sonucunu aldık
miktar : 3,1
renk : Gri beyaz
görünüm(semen) : Opak
ph : 7,8 (kalevi)
sıvılaşma : 30 dakkada akışkan
görünüm (sperm) : Normal
fruktoz : 286 mg/dl
sayım (/ml) : 52 400 000
hareketlilik : 30 dakkada
hızlı : 42%
orta : 2%
yavaş : 4%
hareketsiz : 52%
hareket şekli : Hareketli spermatozoaların %70ihızlı düzgün ve dogrusal hareketli ortalama hız 46 mlc/sn
mikroskopi : 1-2 lökosit ve prostatik hücre görüldü
bunu biri bana acıklayabılır mı lutfennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn acilll cok merak edıyorummm
ay cok sewındımmm bende cok az sansımmmm ya cok tsk ederımmmmmmm cnm pekı sen kac yasındasın ne zamandır olmuo we sorununuz necanım bence çok güzel inş en kısa zamanda güzelhaberlerin gelir
ay cok sewındımmm bende cok az sansımmmm ya cok tsk ederımmmmmmm cnm pekı sen kac yasındasın ne zamandır olmuo we sorununuz neuzun bı soru oldu ama ıdare et
Manueller | |||||||
SEMENDE LOKOSİT BOYAMA | 0,1mil/ml | milyon/ml | |||||
Manueller | |||||||
Kruger Morfoloji | |||||||
Normal Morfoloji % | 2 | H | =>%4 | ||||
Baş Anomalisi % | 24 | ||||||
Boyun Anomalisi % | 21 | ||||||
Akrozom Anomalisi % | 28 | ||||||
Kuyruk Anomalisi % | 23 | ||||||
Diğer Anomaliler % | 2 | ||||||
Spermogram | |||||||
Hacim | 2,9 | H | >1.5 | ml | |||
Cinsel Perhiz Süresi | 3 | ||||||
Çözünme Süresi | 19 | N | <20 | dk | |||
Vizkozite | Normal | normal | |||||
PH | 7,5 | H | 7,2 | ||||
Konsantrasyon | 134mil/ml | H | >15 | milyon/mL | |||
Yuvarlak Hücre | 1,4mil/ml | H | <1 | milyon/mL | |||
Aglütinasyon | Yok | L | YOK | ||||
Motilite(İlk 60 dakika içinde).(A+B) | %68 | ||||||
A- Progressif hızlı hareket | 32mil/ml-%24 | H | >%32 | ||||
B- Progressif yavaş hareket | 59mil/ml-%44 | H | A+B>%40 | ||||
C- Hareketsiz | 43mil/ml-%32 | ||||||
Toplam | 134mil/ml-%100 | ||||||
SONUÇ | TERATOZOOSPERMİ | ||||||
Yıkama Sonrası Değerler |
bilen varsa açıklayabiirmi lütfennn
Manueller SEMENDE LOKOSİT BOYAMA 0,1mil/ml milyon/ml Manueller Kruger Morfoloji Normal Morfoloji % 2 H =>%4 Baş Anomalisi % 24 Boyun Anomalisi % 21 Akrozom Anomalisi % 28 Kuyruk Anomalisi % 23 Diğer Anomaliler % 2 Spermogram Hacim 2,9 H >1.5 ml Cinsel Perhiz Süresi 3 Çözünme Süresi 19 N <20 dk Vizkozite Normal normal PH 7,5 H 7,2 Konsantrasyon 134mil/ml H >15 milyon/mL Yuvarlak Hücre 1,4mil/ml H <1 milyon/mL Aglütinasyon Yok L YOK Motilite(İlk 60 dakika içinde).(A+B) %68 A- Progressif hızlı hareket 32mil/ml-%24 H >%32 B- Progressif yavaş hareket 59mil/ml-%44 H A+B>%40 C- Hareketsiz 43mil/ml-%32 Toplam 134mil/ml-%100 SONUÇ TERATOZOOSPERMİ Yıkama Sonrası Değerler
canım ben 28 eşim 38 yaşında da 5-6aylık evliyiz ama ikimizinde ikinci evliliği eşimde sperminde sayı ve hareket az 8 milyondu keçiboynuzu kürü ile 31 milyon oldu ama hareketlilik artmadı %15 hızlı hareket bıze dr lar tup bebek yapın dedıler bakalım hayırlısı . sizin bu degerlere göre sendede sorun yoksa bir kaç aya hamile kalırsın canım inş. :)
mrb anladığım kadarıyla morfoloji kaynaklı sorun var diğer tüm degerler güzell doktorunuz ne dedi?
e vit ve çinko morfolojiye iyi geliyor
canım iki yıldır kalamıyorummsonucları daha gostermedım ama benım rahım fılmımde ıkı tup acık sekıl felan yazıo hepsı normal dr muanede de gorunurde problem yok dedı esımın testı dde boleeee sorun ne o zaman bı acıklama yapmıo dr um degıstırcem ya bos yere 2 yılım bosa gıttı yıne adet oldum aglıcam artıkkkk yaa cewremddekı herkes hamile ya olamadıgını bılıolar ya bı ınsan orucken bıle karsısında yemek yemek gunah cekınır ınadına bebek kıyafetlerını gosterıo elını karnından cekmıo dewamlı hamılelık lafı kıskanmıoyrum ama bu kadarıda fazla kacıo (( ben 21 yasıma yenı gırdım eşimde 22 yasında daha yasımız genc dıyoruz ama zaman ole hızlı gecıo kı her gecne gun umudum bıtıo her ay aglıyorum allahım bıze de nasıp eder ınsallah
cnm senn le aynı yastayız ama sizin değerleriniz güzel inana bana bizim ileiri hız %3 cok üzülüorum ocak 21 de eşim varikosel ameliyatı oldu hiç ümidim yok tüp bebekten bile korkuyorum[
canım ne cektıysem yasımdan dolayı cektım dr gıdıom yasın kucuk bekle dıo nerdeyse bakmıcak erkeklerde olan sorunlarda asılamayı onerıolar denemeyı dusunuomusun ben temmuzda asılama yaptıracam
cnm senn le aynı yastayız ama sizin değerleriniz güzel inana bana bizim ileiri hız %3 cok üzülüorum ocak 21 de eşim varikosel ameliyatı oldu hiç ümidim yok tüp bebekten bile korkuyorum[
canım ne cektıysem yasımdan dolayı cektım dr gıdıom yasın kucuk bekle dıo nerdeyse bakmıcak erkeklerde olan sorunlarda asılamayı onerıolar denemeyı dusunuomusun ben temmuzda asılama yaptıracam
haklısın cnm bende aynı seyleri yasadım hiç ilglenmedi yasım kçk die yok cnm ben drek tüpe geccem sanırım cnkü asılama icin ileri hareket eden sperm lazım bzm de o çok düşük o yzdn nerelisin sen nerde oturuon
mrb arkadaşlar uzun zamandır giremedim ama okadar yanlız ve çaresizimki dua edin bana okulumdaki tüm öğretmen arkadaşlarım hamile veya 2.çocuğu düşünüyorçgözümün önünde karınları büyüyo bizim ne zaman olacak allahım yalvarırım tümçaresizlere çare ver bizde tadalım o duyguyu.eridim bittim arkadaşlar her yerden çocuk kokusu alıyorum.ailem yıllarca çocuğu olmayanları örnek veriyor.Rabbim bizi okadar bekletme nolur hayırlı zmanda sağlıklı sıhhatli evlatlar ver.çocuk istemediğim allah korusun dediğim o 7 ay için affet rabbim.
haklısın cnm bende aynı seyleri yasadım hiç ilglenmedi yasım kçk die yok cnm ben drek tüpe geccem sanırım cnkü asılama icin ileri hareket eden sperm lazım bzm de o çok düşük o yzdn nerelisin sen nerde oturuon
canım ben k.maraşlıyım ama adanaya gelın geldım bence guzel bı sıralama yap hayatın ıcın mesela ben karar werdım temmuzda asılama yaptıracam seneye kredımız bıtınce tekrar kredı cekıp tup bebek yaptıracam olmadı hemen bı daha tup bebek yaptıracam dewamlı duamı edecem herseyın hayırlısı canım asılama ıcınzaten spermı yıkıolar kalıtelı hareketlkı olanlar secıp enjekte edıolar kı bence kecı boynuzu kuru we çakşır kökünü dene canım sen ne zamandır ewlısın nerelısın
canım bizdede sayı iyi hareket sorunu var ilaçla tedavi oluyo bende olmazsa haziranda aşılama düşünüyom tüp için biraz beklemeyi düşünüyorum çok şükür maddi olarak bi sorun yok ama tüp bebek tedavi olum süreci çok yıpratıcı oyüzden yaşımızda çok yok biraz beklicem tüp bebek için olmazsa sene ye yaparım tüp bebek aşılama deniyce yazın inş yaza kadar olur da gerek kalmaz
canım sen burlardamısın ya ne tüp bebeği hani beraber haziranda aşılama yapcaktık neden drek tüpe geçtinki canım yaşınızda küçük bekle bence biliyorum çok istiyosun bende çok istiyom aşılamada sprem hareketi artıyomuş yıkıyolarmışya aşılamda olur canım drek tüp yapıp olmazsa çok üzülürsün ama aşılamalar olmazsa tüp yaparım dersin canım umut çok önemli allah dyo umudu asla kaybetme rabbim verceği zamanı biliyo bende her ay başlarında 3 gün depresyona griyom ama sonra dyom ki allahım banada verecek sen istemesini bil
canım iki yıldır kalamıyorummsonucları daha gostermedım ama benım rahım fılmımde ıkı tup acık sekıl felan yazıo hepsı normal dr muanede de gorunurde problem yok dedı esımın testı dde boleeee sorun ne o zaman bı acıklama yapmıo dr um degıstırcem ya bos yere 2 yılım bosa gıttı yıne adet oldum aglıcam artıkkkk yaa cewremddekı herkes hamile ya olamadıgını bılıolar ya bı ınsan orucken bıle karsısında yemek yemek gunah cekınır ınadına bebek kıyafetlerını gosterıo elını karnından cekmıo dewamlı hamılelık lafı kıskanmıoyrum ama bu kadarıda fazla kacıo (( ben 21 yasıma yenı gırdım eşimde 22 yasında daha yasımız genc dıyoruz ama zaman ole hızlı gecıo kı her gecne gun umudum bıtıo her ay aglıyorum allahım bıze de nasıp eder ınsallah
cnm senn le aynı yastayız ama sizin değerleriniz güzel inana bana bizim ileiri hız %3 cok üzülüorum ocak 21 de eşim varikosel ameliyatı oldu hiç ümidim yok tüp bebekten bile korkuyorum
mrb arkadaşlar uzun zamandır giremedim ama okadar yanlız ve çaresizimki dua edin bana okulumdaki tüm öğretmen arkadaşlarım hamile veya 2.çocuğu düşünüyorçgözümün önünde karınları büyüyo bizim ne zaman olacak allahım yalvarırım tümçaresizlere çare ver bizde tadalım o duyguyu.eridim bittim arkadaşlar her yerden çocuk kokusu alıyorum.ailem yıllarca çocuğu olmayanları örnek veriyor.Rabbim bizi okadar bekletme nolur hayırlı zmanda sağlıklı sıhhatli evlatlar ver.çocuk istemediğim allah korusun dediğim o 7 ay için affet rabbim.
canım ben k.maraşlıyım ama adanaya gelın geldım bence guzel bı sıralama yap hayatın ıcın mesela ben karar werdım temmuzda asılama yaptıracam seneye kredımız bıtınce tekrar kredı cekıp tup bebek yaptıracam olmadı hemen bı daha tup bebek yaptıracam dewamlı duamı edecem herseyın hayırlısı canım asılama ıcınzaten spermı yıkıolar kalıtelı hareketlkı olanlar secıp enjekte edıolar kı bence kecı boynuzu kuru we çakşır kökünü dene canım sen ne zamandır ewlısın nerelısın
keçi boynuzunu 1 ay içti ameliyat sonrası ilk ay havuc suyu +arjinmax kullandı eşim 2. ay için çakşır ve cinsenginde bulunduğu macun hazırladım+keç.i boynuzu 3.ayımızda da keçi boynuzu+ proxeed plus düşünüorum canım aşılama bizim olmaz gibi gelio bana nisanın 21 de 3 ay dolacak bizim