- 5 Ekim 2007
- 14.831
- 16.267
- 42
birden umutlandım.8 aydır düşünüyoruz cnm ama çokta bir şey yapamadık.varikosel ameliyatını önce olamıyor ama beraber olabilir.eğer şubatta olursa büyük ihtimal ikisnide olacak hayırlısı tabii.aslında eşim aşılama tüp istiyor ama ben biraz daha beklemekten yanayım.ben kimseden bilgi alamıyorum burda tüp bebek aşılama devlet karşılamıyor değil mi?
anladım canım Allah yardımcımız olsun ister doğal ister tüp bebek o bebek buraya gelecekmoral bozmak yok..
inşallah ameliyatınız güzelce geçer cnm ondan sonrası için değerlerinize tekrar bakılır doktorunuz artık tüp bebek derse o yöne yönlenirsiniz aşılama derse ona...ben ikisini de yaptırdım melekcim korkacak üzülecek hiç bişey yok..sende sakın sıkma canını.sen moralini yüksek tutki eşinle birbirinize destek olabilesiniz..sonrası kolay..yıpratmayın birbirinizi sakın..
ben tam olarak devlette tüp bebek yaptırmak için ne gerekiyor bilmiyorum ama başka forumdan bişeyler buldum canım...
öncelikle devlette tüp bebek yaptırmak için rapor çıkarttırmak gerekiyor..
Rapor Çıkarmak İçin Gerekli Ön Koşullar
Bu kısımda anlatılan koşullar; sağlık durumu her nasıl olursa olsun, tüm tüp bebek tedavi raporu çıkarmak isteyen kişileri kapsamaktadır.
• T.C. Vatandaşı olmak,
• Resmi nikahlı olmak,
• Çiftin; nüfusuna kayıtlı bir çocuğu bulunmaması,
• Bayan yaşı 23 ten küçük olmamalı, 40 dan büyük olmamalı,
• Son üç (3) yıl içinde, diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olmak
• Dolayısıyla en az üç (3) yıllık evli olmak,
• En az beş yıldır genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olunan kişi olup, 900 gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması,
IVF bedellerinin ödenebilmesi için IVF uygulanacak kadında gebeliğin sürdürülmesine engel olabilecek sistemik hastalık bulunmadığının sağlık kurulu raporu ile belgelenmesi gerekmektedir.
canım raporu üniversite ve araştırma hastanelerinden alabiliyorsun...
başvuru sırasında götürmen gereken evraklar:
fotoğraf (3 bay, 4 bayan)
evlilik cüzdanı fotokopisi (ilk 3 sayfanın)
sgk onaylı prim gün sayısı dökümü
nüfus cüzdanı fotokopileri
ilk başvuruyu adetinin 2. günü yapıyorsun...
bayandan istenilen tetkikler:
adetin 2. yada 3. günü kan testi
adetin 21. günü smear testi
adetin 21. yada 22. günü kan testi
usg
hsg (rahim filmi)
erkekten istenilen tetkikler:
spermiogram (15 gün arayla 3 tane. ama birini dışarıdan kabul ediyorlar)
kan testi
canım tüm tahliller adetinin 22. günü yapılanlarla tamamlanıyor...
sonra dosyan açılıyor ve heyete giriyorsun...
sperm sayısı 5 milyonun altında olanlara aşılamaya gerek duyulmadan tüp bebek raporu çıkıyor... alıntı..
Son düzenleme: