Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
arkadaşlar sonuçları yorumlayabilirmisiniz.. teşekkürlerrr....

miktar: 4 ml
konsantrasyon:14.1 milyon
ph:7.8
epitel hücre:nadir
lökosit:nadir
post süresi:4 gün
viskosite:normal
likefaksiyon süresi:25 dk
fruktozozitif
aglutinasyon:yok
morfoloji: normal:%44
baş anomalileri:%46
kuyruk anomalisi:&4
ımmatur hücreler:inkluzyonlu:%3
amorf:%3
sayılan sperm:59
örmekteki toplam sperm:56.4 milyon
hareketli sayılan sperm:18
örnekteki hareketli sperm 17.4 milyon
ilerleyen:11
ilerleyen toplam sperm:10.1 milyon
hareketlilik: %31
ana yol hızı: 35.4 micron/sec
hareketlilik: 4 hızlı:%18
3 orta :%7
2 yavaş:%6
0-1 statik:%69

yardımlarınız bekliyorum....

şimdiden teşekkürrrr

arkadaşlar benim eşimdede bol miktarda iltihap ve spermlerinde hareketsizlik vardı.Doktor hareketsizliği iltihap yapıyordur büyük ihtimalle demişti.Antibiyotik tedavisinden sonra iltihabımız bitti Allah'a çok şükür.Sayımız arttı (80 milyon) ve hızımızda yüzde 69 a çıktı.3 ay önceki değerlerimiz bunlar.Mayısta bitti eşimin tedavisi.2 aya hamile kalırsın bu değerlerle dedi ürolog.Ama 3 ay bitti tık yok.Kadın doğuma gidiyorum eninde sonunda olacak hiç müdahale etmeyelim oluruna bırak diyor ama benim içim içimi yiyor her ay.Spermler tekrar iltihaplanmış hızı düşmüş olabilir mi olur mu böyle bişey.Doktor olmaz artık herşey normal diyor. bide yumurta büyüyünce belli bir olgunluğa gelince mutlaka çatlar mı?Yoksa büyümekle çatlamak farklı şeyler mi?
Nolur bi akıl verin ya her ay aynı umut aynı sınav.

Son düzenleme:

Biraz sakin olun, eşinizin durumu düzelmiş işte neden evham yapıyosunuz bu kadar? Ne dertlerle uğraşanlar var, biraz erkek infertilitesi bölümünü okursanız halinize şükredersiniz. Sabırlı olun ve bekleyin. Böyle stres yaparsanız hem yıpranır hemde süreci uzatırsınız çünkü o yumurtalarınız siz stres yaptığınız sürece gelişemezler! Bunu unutmayın.
Ayrıca kendinize yumurtalarınızın gelişmesi için çörek otu bal tarçın kürü, gelişen yumurtalarınızında çatlaması için incir kürünü uygulayabilirsiniz

bu bahsettiğiniz kürler nasıl yapılıyor?

bu bahsettiğiniz kürler nasıl yapılıyor?

Çörek Otu Bal Tarçın Kürü (Çörek otu hamile kalma ihtimalini oldukça yükseltir. Hamilelikten önce 6 - 8 ay süreyle çörek otu kullanılır. Çörek otu rahim kaslarının kasılmasını uyardığı için düşük yapmamak için hamile kalındığı öğrenildiğinde çörek otu kullanımına ara verilir.)

12 silme tatlı kaşığı taze öğütülmüş çörek otu (30 gr.)
10 çay kaşığı toz tarçın
10 yemek kaşığı saf bal

Bu karışımdan her gün 1 yemek kaşığı adetin 2. günü başlanıp 12. güne kadar sabah akşam yenir. Bu karışım yumurtaları büyütüp hormonları düzenler. Dolayısıyla hamile kalma ihtimalini yükseltir.

İncir Kürü
İbrahim Saraçoğlu'dan Yumurta sayısı yeterli olmadığı için hamile kalamayan bayanlarda yumurta sayısını artırarak hamile kalınmasını kolaylaştıran kuru incir kürü:

Yarım litre (2,5 bardak) kaynayan klorsuz suyun içine onbeş-onaltı adet kuru inciri ilave ederek yirmi dakika ağzı kapalı olarak kaynatın. Yirmi dakika dolduktan sonra ılıması için bekleyin. Ilıdıktan sonra süzün. Üçe ya da ikiye bölerek öğünlerden on-onbeş dakika önce aç karnına için.

Bu kürün uygulama şekli:
Kuru incir kürü, iki kez yirmibir gün uygulanır ve her yirmibir gün tamamlandığı zaman yedi gün ara verilir. Toplam uygulama süresi kırkiki gün olmalıdır.
Uygulama sürelerine yedi gün verilen aralar dahil edilmez. Her seferinde günlük olarak hazırlanması gerekmektedir.
Kuru incirleri ikiye kestikten sonra kaynamakta olan suya ilave edin. Kuru incirlerin üzerlerinde beyaz pudrası varsa, önce soğuk su altında yıkadıktan sonra ilave edin.

Kuru İncir kürünü yumurta çatlatmak için kullanmak isterseniz:

Önce kuru incirleri 6 dakika kaynattıktan sonra içine orta boyda,taze ve gevrek bir havucu dilimleyerek içine atarak 4 dakika daha kaynatın. Bu şekilde hazırlandığında yumurtaların kolay çatlamasına yardımcı olacaktır.

*** Bu kürün etkisini artırmak için yumurta büyüklüğünde beyaz kuru soğanı (Mor-kırmızı soğan olmaz) ince ince kıyıp üzerine 1 yemek kaşığı sumak serperek yemekten 10-15 dakika önce yiyin.Bunu haftada 4 kez tekrar edin.Bu sizi yumurtalık kisti-polikistik over 'den de koruyacaktır.

abstinans:4 gün
miktar:2.2cc
renk:sarımtrak
ph:8
vizkozite+++)
likefaksiyon:60 dk
frukotoz (+)
1 cc'deki spermatozoon:10.000.000 n:15.000.000
total spremmatozoon:22.000.000 n:39.000.000
ileri hareketli:%32 n:%32
yerinde hareketli: %21 t.motil:%40
hareketsiz:%47
vital boyama: %80 n:%58
lokosit:200.000/cc n:1.000.000
morfoloji
değerlendirilen spermatozoa sayısı:100 adet
normal yapı :%2 n:%4
anormal yapı:%98
baş defekti:%54
boyun defekti:%27
kuyruk defekti:%17

arkadaslar birde eşim spremigram vermeden önce varikosel tesısı konulmustu doktoru ıstemıstı sıze bırde ultrason sonucları yazıyorum yardımlarınız ve cevaplarınaz cok ıhtıyacım var
sonuc ultroson:
sağda stop tip reflü(+)
solda shunt tip reflü(+)
bilateral varikosel
ameliyat dendi

sayı 20 milyonun üstünde olmalıdır..sizde 10 milyon..morfoloji %14ün üzerinde olmalıdır sizde %2..bence ameliyat olmasın olan 10 milyonda gidebilir..önce adam aklıllı bir tüp bebek merkezi bulun..hemen tüp bebek yapın demiycem..yumurta takibi olmzsa aşılama deneyin bir kaç kere..bu sürede eşinize keçiboynuzu kürü arı sütü bala filan yedirin...eşiniz dar çamaşır giyinmesin sıcak (hamam)ortamlarda durmasın..ve varikosel ilerleyen bir durum..bian önce çocuk için tedaviye başlayın...

tesekkurler bılgı ıcın ben henuz bır test yaptırmadım yanı hsg yada dıger tetkıklerıme bakılmadı esımde varıkosel cıkınca once ona baktırdık ne yapayım kafam karman çoman tam 2 yıldır evlıyız ve hıc korunmadık ama bugune kadarda dusunmedım nıye olmuyor dıye amelıyat olmamk cozum olurmu yada bu degerlerle tüp bebekte sansımız olurmu bılmıyorum

dediğim gibi hemen tüp bebek düşünmeyin..ayrıca bu değerlerle kendiliğinden hamile kalanlarda var..sadece bir dr.kontrolünde olmanız lazım..yani yumurta takibi deneyin dediğim gibi olmazsa aşılama..daha sonra tüpü düşünürsünüz..ayrıca tabiki şansınız var...Allah nasip ederse herşey olur...

merhaba benim eşimin sperm tersti sonuçları aşağıdaki gibidir.Arkadaşlar sizce yeter li mi?
sayı 65milyon
hareket %40
%15 ileri doğru hızlı hareketlilik
%25 İleri doğru yavaş
%5 yerinde hareketli
%55 hareketsiz

Morfoloji%5 normal

bizdeki tahlilin altında açıklama sırasında morfoloji için %4-14 arası başarı %49,4 diyor bana çok düşük geldi. lütfen tecrübelerinizi paylaşırmısınız?

Biz 6 ay önce terst yaptırdık o zaman hareketsiz % 26tıydı. ileri hızlısı yüzde 14 tü.Varikosel çıktı eşimde ürolog proxed plus diye ilaç verdi 3 ay kullandık tahlile gittik o zaman değerler yükselmişti.Dr sıkıntı yok ama 3 ay sonra tekrar gel dedi.6 ay sonunda yukarıdakiş sonuçlar ilkine çok yakın.

Sizce nedendir ne yapmalıyım

Eşinizde varikosel varsa zaten istesenizde tüp bebek yapmazlar. Önce eşinizin varikosel ameliyatı olması gerekir.
Ayrıca varikosel ameliyat gerektiren bir durumdur (Özellikle ilerlediyse)
Ameliyattan sonra 6 ay ile 1 sene arasında değerler normale dönmezse tüp bebek düşünülebilir.
Benim eşiminde sayısı 10 milyon ve toplam hızı %30'du. 2 ay önce eşim mikrocerrahi yöntemi ile varikosel ameliyatı oldu. Doktorun bize söylediği hastalığın epey ilerlemiş olması ve bu ameliyatın bize fayda sağlayacağıydı. İnşallah öyle olur. Sizde iyi araştırın ve varikosel ameliyatınızı bence beklemeden biran önce olun.

Arkadaslar bizde 13 aylik evliyiz ve son 5 aydir korunmuyorduk. Doktora gittik benim icin durum normal fakat esimden spermiogram istendi. 2 kez yapildi ve maalesef sperm sayisi '' 0 '' Micro Tese yontemiyle sperm ana kaynagindan alinacak ve Tup bebek tedavisi uygulanacak. Basari orani % 60-70 dedi doktor. Esimden kan tahlili istedi FSH , LH ve Prolaktin normal degerler yuksek cikti. Benim sorum acaba bu hormanal duzeyler dusurulurse bu olaya etkisi olur mu ? bu degerleri yorumlar misiniz ?

LH= 12.28ml Normal Deger 8.62ml
FSH= 23.31ml Normal Deger 19.25ml
Prolaktin= 23.98ml Normal Deger 13.3ml
Total Testesteron= 2.67ml Normal Deger 7.81ml

çoookkkk teşekküürrr ederimmmm...

Benim esimin test sonuclari: 1mlde sperm sayisi:2 milyon ileri hareketli:%13 yavas hareketli:%4 morfoloji:%6 normal.
Napicaz biz yaa ((( Bu sayilar degisir mi

slm arkadaşlar ben 2 kez düşük yaptım. En sonuncusu mayıs sonunda. Son 3 aydırda adet düzensizliğim başladı. Ve doktara gittim. Bana acilen ameliyat dedi. Myom lar çok büyümüş dedi. Rahimini kaplar dedi. Ben de kabul ettlm ama arkadaşlarımın ısrarı üzerine başka bi dr. Dan randevu aldık bu sefer ki prof. Tu dün gittim. Ameliyatın çok gereksiz olduğunu dışarıya doğru büyüdüğünü sezaryan doğum yapacağımı doğumdan sonra da myomların alınabileceğini söyledi. En büyüğü 2,5 cm. Bu arada. Sonra önce ki tahlillerime batı ve düşüklerinin nedeni eşinden kaynaklanıyor dedi. Tekrar test istedi haftaya yaptırcaz. Ama önce ki sonuca göre durum şu: saysıı 31 normal, progresif hareketlilik L 25.8, morfoloji 7. Ama bir de altında sperm morfolojisi diye ayrı bir başlık var ve değerler şöyle baş anomalisi 32, boyun anomalisi 13, mead peaceı 6, kuyruk anomalisi 23, akrozom anomalisi 23, nükleus anomalisi 9, normal 7 amorf anomolisi 5 yüzde değerler bunlar lütfen bi bakın

bizim testide yorumlarmısınız kızlar doktor bi sorun yok demiş ama

miktar:3,80 cc renk:sarı
viskozite:+1 Ph:8.0
sıvılaşma:45 dk kan:görülmedi
1 cc/hücre:67 milyon tümü:255
lökosit görülmedi
normal hareketli 1 saat:%61 2 saat:%51
yavaş hareketli 1 saat:%13 2 saat:%16
hareketsiz 1 saat:%26 2 saat:%33

boyalı preparasyonda morfoloji
normal yapılı:90
anormal yapılı:10
baş anomalisi:33
boyun anomalisi:50
kuyruk anomalisi:17

cvp bekliyorum kızlar lütfen yardım

sonuçlarınız gayet iyi....

bence fsh yüksek total testosteron düşük bu hormonların önce düzene girmesi lazım.çünkü bunlar spermin yapısını olumsuz derecede etkiliyor.yine fsh 10 larda olmalı.önce iyi bir doktora gitmelisiniz.ankarada kaan aydos var.bu konuların uzmanı isterseniz ona gidebilirsiniz yada sonuçları mail at istersen hem fikir almış olursunuz

eşimin 2. test sonuçları bunlar nasıl yeterli yoksa değil mi

*** Hazirlik öncesi degerler
Semen hacmi (ml) 6
Sperm konsantrasyonu (x106/ml) 72
Total sperm sayısı (x106) 432
Motilite (%) 83
+4 Motilite(%) 75
+3 Motilite(%) 8
+2 Motilite(%) 0
Progresif motil sperm konsantrasyonu (x106/ml) 54
Total progresif motil sperm sayısı(x106) 324
Sperm dışı hücre (x106/ml) 0,2

*** Morfoloji
Normal(%) 8
Baş anomalisi(%) 60
Boyun anomalisi(%) 18
Kuyruk anomalisi (%) 14

*** Hazirlik sonrasi degerler
hacim (ml) 0,5
Sperm konsantrasyonu (x106/ml) 180
Total sperm sayısı (x106) 90
Motilite (%) 95
+4 Motilite(%) 83
+3 Motilite(%) 12
+2 Motilite(%) 0
Progresif motil sperm konsantrasyonu (x106/ml) 150
Total progresif motil sperm sayısı(x106) 75

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…