- 11 Temmuz 2012
- 229
- 17
ben brüksel tüp bebeğe gidiyorum ama avrupa yakasında..sanırım umut tüp bebek de gayet iyi..bize süleyman beyi çok tavsiye etmişlerdi ama karşıda olduğu için gidemedim..altunizadede sanırım..memorialda iyidir..yani sizin için tese yapmaları önemli bunu iyi araştırın ..forumda ilgili topicler var...siz sonucu dr.a göstermedinizmi??
Rabbim emeklerinizi boşa çıkarmasın, gönlünüze göre versin..
biz hospitalium da yaptırdık, dr canlı sperm olmadığını söyledi, yine de bir kez daha test vermemizi istedi. eşim koreden kırmızı ginseng macunu alemidı, onu kullanıyor, ondan sonra verecekmiş; ben de üzerine gitmek istemiyorum.. eşimde epilepsi hastalığı da var, ilaç kullanıyor, onlar da sebep olabilirmiş...
aaa evet olabilir..benim eşimde mide ilacı kullandığı için morfolojisi bozuk çıkıyo..Allah şifa versin..önce sizlerin canı sağolsun sonra inş. sağlıklı evlatlarınız olur...ama şunu söyleyeyim değer böyle sıfırken bitkisel kürler pek işe yaramıyo...yani Allahın takdiri tabi kimse bilemz ama diyeceğim zaman çok çabuk geçiyo vakit kaybetmeyin ..biz 3yıldır uğraşıyoruz elde var sıfır..sende eşini tatlı dille ikna et..bu tedavinin uzun sürdüğünü filan anlat ve başlayın..zamanla yaş ilerledikçe kadında yumurta erkekete sperm kalitesi düşüyo...
haklısın badezuzum.. siz kaç yıllık evlisiniz?
3:) evlendiğimin ikinci ayı düşük yapınca başladı maceramız halen devam ediyo:))
bizim de ekimde 2. yılımız dolacak.. inşallah göbişlerimiz de dolar :))
mrb arkadaşlar.benimde eşimin değerlerinde sorun var.tedavi oluyoruz3 aylık tedavi sonrasında sayı 20 milyon hız( a+b) % 20 lerde falandı.6.ayın sonunda ise hızımız (a+b) % 50 üzerine çıkmış.ama sayımız 4.2 milyon olmuş.çok şaşırdık!!!!!eşime proxeed plus ve klomen vermişti.çokta düzenli kullandı ilaçlarını.doktor şaşırdı nasıl olur hıza etki etmiş sayı neden böyle oldu dedi.yoksa ilaçlarımı bıraktın bile dedi.oda şaşırdı.yada bu testte bi yanlışlık var diyo.niye böyle oldu anlamadım.hiç başına böyle bişey gelen varmı???lütfen yardımcı olursanız sevinirim.
arkadaşlar merhaba.çok acil bir şey sormak istiyorum.cevaplarsanız çok sevinirim.13 aydır bebegimiz olmuyor.8. ayda doktora gittik.eşim sperm testi verdi.ben de muayene kan tahlili vs.herşey normal dedi.benden hsg istedi doktorum.korktuğum için bu aya kadar erteledim.ama gecen hafta onu da yaptırdım.o da temiz çıktı.doktor bi sonraki aya tedaviye başlayalım dedi.eşim ben bi kere daHA sperm testi yaptırayım dedi.az önce aradı.sonuçları çok kötü diyor.beynimden vurulmuşa döndüm diyor. soracagım şu.bu testler çok degişkenlik gösterir mi?yolda olduğu için pek konuşamadık.morali sıfır...önceki testinde toplam sperm sayısı 49,4 milyondu.ileri hareketli %28 di. morfolojide 11 di...şuanki testi ne bilmiyorum.ama çok kötü olduğunu söylüyor.sizce testlerin bu kadar değişken olması mümkün mü?
sayı ve hareketlilik değişiklik gösterir morfoloji pek değişmez..
çok saol canım cevabın için.peki önceki sonuçlar nasıl?ilk doktorum iyi dedi.ikinci de pek beğenmedi.bunun orta noktası nedir?eşim gelince yeni değerleri de yazarım olmadı...
sayı stresten filan çok etkileniyo...bence tekrarlayın testi..eşin dar çamaşır giymesin ve hamam gibi sıcak durumlardan kaçınsın..sigara moral bozukluğu herşey etkiliyo yani üzülmeyin..biraz daha beslenmesine dikkat etsin..bu dediklerimide dikkate alın tekrar bakılsın testte..
Eğer spermiogram yaptırdıysanız , işin içinden çıkamadıysanız , meraktan kurtulmak istiyorsanız ; bütün değerleriyle beraber buraya yazın. Bilenler ve anlayanlar yorumlasınlar. kaydirigubbakcemile5
Eğer spermiogram yaptıracaksınız ve soracak sorularınız varsa , yine buradan sorun. Yardımcı olmaya çalışalım. :1hug:
herkese selamlar...
eşimin sperm analizini değerlendirir misiniz?
miktar:3
renkpak
koku:özel
ph:8
viskosite:normal
likefaksiyon süresi(37 C de): 30 dk
aglütinasyonozitif
sperm sayısı:54,4
hareketli:80
hareketsiz:20
normal morfoloji:74
her sahada 2-3 lökosit görüldü...
aglünitasyon nedir? bileniniz var mı?
tedavi şart mı? :2:
Merhabalar uzun süredir sitenizin takipcisiyim hamilelik öncesi bütün yorumları okumuş olabilirim hattaama yazmak bu güne kısmetmiş .Benim meramım şudur 4 aydır hamile kalmaya çalışıyoruz doktorlar bende bir sorun olmadığını söyleyince her ne kadar 1 yıla kadr erken deseler de spermiogram yaptırdık ve sonuçta
ml de sayı 45 milyn
total sayı 180mlyn
MOTİLİTE
ml hareketli sperm sayısı 23 milyn
total hareketli 92 milyn
+4 ileri hızlı hareketli %10
+3 hareketli yavaş %15
+2 yerinde hereketli %25
hereketsiz %50
Normal morfoloji%50
Anormal morfoloji%50
çıktı hareketlilik biraz endişe verici sanırım toplamada%50 olması gerekiyormuş bir de morfoloji sınırda gibi.Doktorumuz 1 yıl sonuna kadar bekleyin dedi bir de istersek proxeed plus önerdi .Değerleri abrtıyor muyum yardımcı olursanız sevinirim.29 yaşındayım ikimizinde sağlıklı bireyler olduğunu düşünerek şimdiye kadar korunmuştuk ama şu an tutuştum .sanki zaman kalmamış gibi hissediyorum malesef(
çıktı.
sayınız düşük hızda öyle..morfoloji sınırda değilde sayınız düşük olduğu için kötü etkiliyo..yani şöyle söyleyeyim 23 milyon sperm var bunun yarısı işe yaramıyo morfolojiden dolayı kalıyo 11.5 milyon..bunlarında hızı %10 olunca doğal gebelik şansını düşürüyo..bence proxeei kullansın eşiniz.ve buralarda bitkisel kürler var araştırın uygulayın eşinize yani sayıyı ve hızı arttırmaya yönelin
sayınız düşük hızda öyle..morfoloji sınırda değilde sayınız düşük olduğu için kötü etkiliyo..yani şöyle söyleyeyim 23 milyon sperm var bunun yarısı işe yaramıyo morfolojiden dolayı kalıyo 11.5 milyon..bunlarında hızı %10 olunca doğal gebelik şansını düşürüyo..bence proxeei kullansın eşiniz.ve buralarda bitkisel kürler var araştırın uygulayın eşinize yani sayıyı ve hızı arttırmaya yönelin
ya bana da öyle geldi ama doktor her ikisi için de kötü değil dedi ayrıca eşimde olan hafif bir varikosel için ameliyata gerek yok şimdilik diye belirtti ve 1 yıl sonunda bakarız dedi Anlamıyorum şimdi madem oranlar bu kadar düşük neden insana vakit kaybettiriyorlar ki başlarından mı savıyorlar sanki .Benim gittiğim doktorlar da psikolojik deyip geçiyor(
Neyse şimdi biz vakit kaybetmeden kürlere başlayalım mı diyorsunuz ben sayının o kadar düşük olabileceğini tahmin etmemiştim panik olduk.Bu arada çok teşekkürler bazen kendi derdimizden unutuyoruz.Kusura bakmayın