Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
cevaplar için çok teşekkür ederim badezuzum. doktora sormayı unuttuğum birşey var. size sormak istiyorum bir bilginiz varsa eğer. doktor 3 ay boyunca sabahları bal süt yumurta karışımı iç dedi. bunun yanısıra proxeed kullansan da olur dedi sen de keçiboynuzu kürü filan önerdin vs. eşim bunları 3 ay boyunca denerken bir yandan da olursa diyerek hamileliği deneyelim mi? belki de 3 aydan daha kısa sürede hızlı ileri hareket artacaktır diye. bi umut yani

sperm sayınız sınırda ..diğer değerler iyi olsaydı sayınız gayet normla olurdu fakat.ileri hareket yok normalde %35_40 , morfoloji%3 normalde %14 olması gerek..
tpmss ise toplam sperm sayısının harekete oranı normalde 5 milyonun üzerinde olası gerekir.sizin çyle ama yerinde hareketin sayısına göre alınmış galiba.proxeedin çok faydasını görücektir.devamlı kullansın ek olarak keçi boynuzu kürü e vitamini,fındık ceviz badem ,arı sütü bal polen gibi bitkisel takviyeler yapın..daha iyi sonuçlar alırsınız ...

cnm çok teşekkür ederim.inşallah faydasını görürüz.eşime keçi boynuzu kürünü yaptım içmiyor.pekmezini yiyebiliyor ancak.bal polen falan..allahım inşallah en kısa zamanda verir yavrularımızı..:KK43:

cevaplar için çok teşekkür ederim badezuzum. doktora sormayı unuttuğum birşey var. size sormak istiyorum bir bilginiz varsa eğer. doktor 3 ay boyunca sabahları bal süt yumurta karışımı iç dedi. bunun yanısıra proxeed kullansan da olur dedi sen de keçiboynuzu kürü filan önerdin vs. eşim bunları 3 ay boyunca denerken bir yandan da olursa diyerek hamileliği deneyelim mi? belki de 3 aydan daha kısa sürede hızlı ileri hareket artacaktır diye. bi umut yani

neden denemyesinizki tabiki deneyin.başka sorun yoksa.. şu var yalnız spermler 3 ayda bir yenilenir..tabi biz bu 3. ayı bilemeyiz:)o yüzden bunları kullanırken spermler yenilenirse inş. hızada etki eder yaa burda bir arkadaşın hikayesi vardı geri sayfalara bakarsanız bluueyes galiba oda hızla problemi vardı şimdi hamile:nazar:kendi konusunu açtı daha iyi yardımcı olur:)

cnm çok teşekkür ederim.inşallah faydasını görürüz.eşime keçi boynuzu kürünü yaptım içmiyor.pekmezini yiyebiliyor ancak.bal polen falan..allahım inşallah en kısa zamanda verir yavrularımızı..:KK43:

benim eşimde içmedi pekmezini kullanmıştık..taze badem fındık e vitamini üzüm çekirdği (yoğurtla karıştırabilirsin)bol sebze gibi şeyler faydalı olur sigarayı içiyosa bıraksın.daha iyi olur inş..

Konu hakkında bilgi ve tecrübesi olanlar aşağıdaki sperm testi sonuçlarını yorumlayabilir mi?
Şimdiden teşekkürler..
Merhaba Arkadaşlar,

Konu hakkında bilgi ve tecrübesi olanlar aşağıdaki sperm testi sonuçlarını yorumlayabilir mi?
Şimdiden teşekkürler..

Yöntem : WHO
Seminal Plazma Analizi : Normal pıhtılı viskoz
Likefaksiyon Süresi( dk.) :20
Volüm (ml) :3
Sperm Konsantrasyon (ml'de milyon) :78
Sperm Sayısı(total) : 234
Motilite % :60
Progresyon + 4% :-
+ 3% :30
+ 2% :30
Vitalite% : -
Aglütinasyon :-
Lökosit(ml 'de milyon) : -
TPMSS : -
Normal Morfoloji % :3
Hazırlama Yöntemi : Gradient Swim- Up Konsantrasyon
HAZIRLAMA SONRASI DEĞERLENDİRME
Volüm (ml) :0,5
Sperm Konsantrasyon (ml'de milyon) :80
Sperm Sayısı(total) : 40
Motilite % :95
Progresyon + 4% :10
+ 3% :75
+ 2% :10
TPMSS(Hazırlama Sonrası) :-
SPERM MORFOLOJİSİ ANALİZİ
Normal : %3

benim eşimde içmedi pekmezini kullanmıştık..taze badem fındık e vitamini üzüm çekirdği (yoğurtla karıştırabilirsin)bol sebze gibi şeyler faydalı olur sigarayı içiyosa bıraksın.daha iyi olur inş..

Ahh işte sigarayı bıraktıramıyorum.günde 1 pakete yakın içiyor..bakalım nasıl olcak Allah sabır versin beklemek çok zor.Allahım tez zamanda kucaklarımızı doldurur inşallah...aminn

cevaplar için teşekkürler. dün eşime keçiboynuzlu macun aldık sena sultan sanırım markası. sabah öğle akşam bir tatlı kaşığı yiyor. ama yedikten sonra nezleymiş gibi burun akıntısı filan oluyor. sanırım içindeki birşeye alerjisi var. başka yan etkisi yok ama sadece burun akıntısı. hayırlısı olur inşallah. bluueyes in konusu neydi ki acaba? ona danışmalıyım mutlaka:) Allah'ım isteyen herkese nasip eder inşallah.

arkadaşlar meraba. benim eşim de bugün sperm testi yaptırdı. değerler sanırım normalin biraz altındaymış. şu anda kağıt yok yazamıyorum değerleri. tek aklımda kalan morfolojinin % 6 olduğu. sizce ilaçlarla ve keçiboynuzuyla falan yükseltilebilir mi değerler??

bana da yardımcı olursanız çok sevinirim. eşimin değerleri de şu şekilde :

vizkozite : normal
likefaksiyon : 30 dk
1 cc deki spermatazon: 28 milyon
total spermatazon: 140 milyon
direkt mikroskobi: 4- 5 lökosit görüldü.

MOTİLİTE

hızlı ileri hareketli :%20
yavaş ileri hareketli: %3
yerinde hareketli: % 2
hareketsiz: % 75

MORFOLOJİ

normal yapı : %6

bana da yardımcı olursanız çok sevinirim. eşimin değerleri de şu şekilde :

vizkozite : normal
likefaksiyon : 30 dk
1 cc deki spermatazon: 28 milyon
total spermatazon: 140 milyon
direkt mikroskobi: 4- 5 lökosit görüldü.

MOTİLİTE

hızlı ileri hareketli :%20
yavaş ileri hareketli: %3
yerinde hareketli: % 2
hareketsiz: % 75

MORFOLOJİ

normal yapı : %6

hareket biraz az..yani yavaş ve hızlı ileri hareketin toplamı %50 ve üzeri istenir sizde %23 ..birde spermde şekil bozukuluğu var%6 normal değerde %14ve üzeri istenir

kızlar merhaba benım esımde perşembe gunu verıcek sperm testı

3 kaybımız var bir de eşim gözüksün dedık dr sorun oldunu snamıyorum ama tabıı kı bakalım gene de

demiş...inşallah bi sorun cıkmazz bakalımm....bizim kayıplarımı ilki 10 hafta kalp atısı durdugu ıcın kurtaj

ıkıncısı 28 hafta normal doğum gene kalbi durdu (pıhtılaşma cıktı bende) üüncüsü keseyi gormustuk kalp

atısı henuz yoktu düşük oldu kendılıgınden böle işte sizce bu durumalrda hangı değeler dikkate alınmalı ?

hareket biraz az..yani yavaş ve hızlı ileri hareketin toplamı %50 ve üzeri istenir sizde %23 ..birde spermde şekil bozukuluğu var%6 normal değerde %14ve üzeri istenir

doktor ilaç vermiş ve keçiboynuzu kürüne başlıcaz aynı zamanda. bir ilerleme olmaz mı sizce

doktor ilaç vermiş ve keçiboynuzu kürüne başlıcaz aynı zamanda. bir ilerleme olmaz mı sizce

hız düzelir inş. morfoloji pek düzelmiyo ama sayıyı arttrımaya çalışın o zaman morfolojide önemini yitirir..yani sayı ve hızı arttırabilirseniz daha iyi olru..

kızlar cehaletimi mazur görün lütfen. eşim sabahları süt bal ve çiğ yumurta karıştırığ içiyor. ve sabah akşam bir tatlı kaşığı keçi boynuzu macunu yiyor. bunun dışında keçiboynuzu kürü filan yapmıyorum. hepsi birden ağır olur ters teper diye. bunlar yeterli midir sizce? yoksa ek bişeyler de yapayım mı? bir de bu keçiboynuzu macununu tahta kaşıkla yenmesini tavsiye eden biri olmuştu? alakası var mıdır sizce?

kızlar cehaletimi mazur görün lütfen. eşim sabahları süt bal ve çiğ yumurta karıştırığ içiyor. ve sabah akşam bir tatlı kaşığı keçi boynuzu macunu yiyor. bunun dışında keçiboynuzu kürü filan yapmıyorum. hepsi birden ağır olur ters teper diye. bunlar yeterli midir sizce? yoksa ek bişeyler de yapayım mı? bir de bu keçiboynuzu macununu tahta kaşıkla yenmesini tavsiye eden biri olmuştu? alakası var mıdır sizce?
pekmezine normal kaşıklada alabilir. ancak bir karışımın içerisinde arı sütü varsa tahta kaşık kullanması gerekir. ama keçiboynuzu pekmezine gerek olmadığını düşünüyorum.

pekmezine normal kaşıklada alabilir. ancak bir karışımın içerisinde arı sütü varsa tahta kaşık kullanması gerekir. ama keçiboynuzu pekmezine gerek olmadığını düşünüyorum.

macunun içinde polen, keçiboynuzu unu, soya unu, yulaf unu, kakao, ısırgan tohumu, tarçın, kına kına(kabuk), kuşburnu, anason,hibüskus, çörek otu,arı sütü, yeni bahar, keçiboynuzu pekmezi, fruktoz, bal var. karışım bunlardan ibaret ve içinde arı sütü de var. birkaç gündür normal kaşıkla alıyorum. bundan sonra tahta kaşığa geçsem bile bozulma vs gibi etki olmuşmudur :KK43: küçücük kavanoz tahta kaşığı nası sokucam ya :)

mrb hanımlar testi değerlendirirmisniz?
Sol varikosel teşhisi konuldu..
Eşim Ameliyat konusunda kararsız..(yakın zamanda çocuk düşünmüyoruz....)

pH 9.0
sperm sayısı 44milyon

motilite 30 dk
A hızlı ---- 30%
B yavas----25%
C yerinde---15%

motilite 60 dk
A hızlı ---- 25%
B yavas----20%
C yerinde---15%

Morfoloji------84%

Şimdiden Teşekkürler..

kızlar merhaba benım esımde perşembe gunu verıcek sperm testı

3 kaybımız var bir de eşim gözüksün dedık dr sorun oldunu snamıyorum ama tabıı kı bakalım gene de

demiş...inşallah bi sorun cıkmazz bakalımm....bizim kayıplarımı ilki 10 hafta kalp atısı durdugu ıcın kurtaj

ıkıncısı 28 hafta normal doğum gene kalbi durdu (pıhtılaşma cıktı bende) üüncüsü keseyi gormustuk kalp

atısı henuz yoktu düşük oldu kendılıgınden böle işte sizce bu durumalrda hangı değeler dikkate alınmalı ?

Ne kadar yakınız yaşadıklarımızla.....

2 düşük 2 side 6-8 haftalık kapl atışı oluşmuyordu....

birde son 3 ay da 2 hamilelik bir kimyasal gebelik birde şimdi devam eden hamilelik ..... acaba bu sefer RAbbim yüzümüzü güldürecekmii ... Rabbim den herzaman hayırlısını istedik inş. isyan edenlerden hiç olmadık inş. olmayzıda ....

Kızlar yarın pazartesii...... doktora saatimiz sabah 09:50 de randevumuz var

Ya mevla nasip edecek kesenin içerisinde bebişimizi görüp kalp atışlarını duyacağız...

Ya da mevla imtihanımıza devam edecek boş gebeliğimizi sondandırmak için randevu alacağız :KK43:
Rabbim bebek bekleynen arzu eden herkese sağlıklı, sıhhatli, hayırlı , evlatlar nasip etsin inş.. bizede tüm bebek aşkıyla yananlarada...

macunun içinde polen, keçiboynuzu unu, soya unu, yulaf unu, kakao, ısırgan tohumu, tarçın, kına kına(kabuk), kuşburnu, anason,hibüskus, çörek otu,arı sütü, yeni bahar, keçiboynuzu pekmezi, fruktoz, bal var. karışım bunlardan ibaret ve içinde arı sütü de var. birkaç gündür normal kaşıkla alıyorum. bundan sonra tahta kaşığa geçsem bile bozulma vs gibi etki olmuşmudur :KK43: küçücük kavanoz tahta kaşığı nası sokucam ya :)

tatlı kaşığı gibi küçük tahta kaşıklar var aktarlarda

X