Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Merhaba arkadaşlar eşimin test sonucunda %100 hareketsiz sperm çıktı bu konuda herhangi bir bilgisi olan var mı?Yakın bir zamanda üroloğa gidecek ancak bilgisi olan varsa yardım edebilr mi?

Merhaba arkadaşlar eşimin test sonucunda %100 hareketsiz sperm çıktı bu konuda herhangi bir bilgisi olan var mı?Yakın bir zamanda üroloğa gidecek ancak bilgisi olan varsa yardım edebilr mi?

bilgi derken ne anlama geldiğini mi sordun .yoksa düzelebileceği ile ilgili mi sordun?

ikisi de olabilir? bu konuda yeterince bilgiye sahip değiliz. Edindiğimiz bilgi internetten.

hımm o zaman şöyle anlatayım hareket spermin kuyruk kısmıyla ilerleyip kadının tüplerinden geçerek yumurtaya ulaşmasını sağlar..ve böylece başka sorun yoksa döllenme olur..%0 hareket demekte eşinizdeki spermlerin hiçbirinde hareket olmadığı demektir..yani eşinizin spermleri sizin yumurtanıza ulaşamadığı için döllenme olmuyor..düzelip düzelmeyeceği konusunda hareket genelde düzelebilen bir değer...yani dr.un verdiği ilaçlar (proxeed plus,e vitamini vs..) sizin uygulayacağınız bitkisel kürler (keçi boynuzu arı sütü,bal polen karışımı ve aktaradan yaptırabilceğiniz macunlar vs..)ve eşinizin varsa sigara alkol ,bırakması stresten uzak durması dar kıyafetleri giyinmemesi aşırı sıcak(hamam gibi) tan uzak durması gibi çözümler yardımcı olur..ve değeri artabilir...kolay gelsin:)

arkadaşlar eşim keçi boynuzlu macun yiyor ve sabahları bal süt yumurta karışımı içiyor. 1 haftadır bunları yapıyor bir yandan da belki düzelme vardır diyerek ilişkiye devam ediyoruz. adetim bitti. başlangıcından itibaren 11. günü ve bugün 13. günü denedik. bugün ilişki sonrası hafif kan geldi. birkaç sonra da baktığımda iç çamaşırım kandan batmış. bu niye olur acaba? böyle bişey yaşayan ya da bilgisi olan var mı?
sakaria aynı durumdayız. eşimde de hareket sıfır :KK43:

Son düzenleme:
arkadaşlar eşim keçi boynuzlu macun yiyor ve sabahları bal süt yumurta karışımı içiyor. 1 haftadır bunları yapıyor bir yandan da belki düzelme vardır diyerek ilişkiye devam ediyoruz. adetim bitti. başlangıcından itibaren 11. günü ve bugün 13. günü denedik. bugün ilişki sonrası hafif kan geldi. birkaç sonra da baktığımda iç çamaşırım kandan batmış. bu niye olur acaba? böyle bişey yaşayan ya da bilgisi olan var mı?
sakaria aynı durumdayız. eşimde de hareket sıfır :KK43:

Arkadaşım adet düzensizliği gibi bir durumun varmı? Anlayamadım neden olur ki böyle birşey.. İnşallah bir sorun yoktur. Doktora git istersen.. Düşük gibi birşey mi acaba diyeceğim ancak adetin daha yeni bitmiş..
Siz ne zaman doktora gittiniz yani eşinin durumunu ne zaman öğrendiniz ? Ve doktor ne dedi ? Bunları öğrenmek isterim.
Biz bu sonucu alalı 15 gün felan oluyor.. Eşime bir arkadaşı keçi boynuzu kürünü tavsiye etmiş.. Bizde onu yapıyoruz şuan sadece keçi boynuzu içiyor eşim. Yarın tekrar doktora gidecek, ilk gittiğimiz ve test yaptırdığımız hastane özeldi, sonradan öğrendik ki özel hastanelerin cihazları çok gelişmiş olmayabiliyormuş ve detaylı sonuç vermiyormuş.. O nedenle şimdi fakülte de bir profesörden randevu aldık.. Yarın gidecek işte eşim, bakalım.. :S İnşallah hayırlı ve sevindirici sonuçlarla gelir.

bızım sorunda sperm sayısının ve hareketının az olması sonucları ogrendıgım gunden berı 10 gundur yanı kecıboynuzu kuru yapıyorum esıme bugunde arı sutu bal polen e baslatacam esımın urologu da proxeed yazdı yolladı sperm artırıcı vıtamın ılacıymıs umarım bı ıse yarar

Arkadaşım adet düzensizliği gibi bir durumun varmı? Anlayamadım neden olur ki böyle birşey.. İnşallah bir sorun yoktur. Doktora git istersen.. Düşük gibi birşey mi acaba diyeceğim ancak adetin daha yeni bitmiş..
Siz ne zaman doktora gittiniz yani eşinin durumunu ne zaman öğrendiniz ? Ve doktor ne dedi ? Bunları öğrenmek isterim.
Biz bu sonucu alalı 15 gün felan oluyor.. Eşime bir arkadaşı keçi boynuzu kürünü tavsiye etmiş.. Bizde onu yapıyoruz şuan sadece keçi boynuzu içiyor eşim. Yarın tekrar doktora gidecek, ilk gittiğimiz ve test yaptırdığımız hastane özeldi, sonradan öğrendik ki özel hastanelerin cihazları çok gelişmiş olmayabiliyormuş ve detaylı sonuç vermiyormuş.. O nedenle şimdi fakülte de bir profesörden randevu aldık.. Yarın gidecek işte eşim, bakalım.. :S İnşallah hayırlı ve sevindirici sonuçlarla gelir.

adet düzensizliği şöyle var, mesela tam günü gelmeden 1-2 gün önce veya günü gelip geçmesine rağmen 4-5 gün geçtikten sonra adet oluyorum ama bu sefer ki kanama farklı. işin özü şöyle. bu sefer kesin hamile kaldım sanırım diye düşünüyordum adetim 4-5 gün geçmişti adet ağrıları başladı moral bozukluğuyla doktora gittik. doktor önce bana ultrasonla baktı bir de kandan baktı hamile değilsin dedi sonra eşimden spermiogram testi istedi. mayıs ayının 4üydü testi verdi ve test sonucunu aynı gün öğrendik.sayıda problem yok ancak hızlı ileri hareketli sıfır dedi. ürologa gönderdi. o da eşimin iç çamaşırlarını çıkartıp yumurtalarını elle bi yokladı sonra ultrasona gönderdi. ultrasonda varikosel olmadığını söylediler sonra doktora geri geldik ve süt bal yumurta karışımını önerdi bu yöntemle 3 arkadaşımın şimdi kucaklarında çocukları var dedi.eşimde ilaç vermiyor musunuz dedi. doktor istiyosan proxeed alabilirsin ama benim önerdiğimle aynı işi görür ve devlet karşılamıyor bence gerek yok dedi.olay böyle

arkadaşlar meraba. eşimin değerleri için ,yaşadığımız ildeki doktor biraz daha yğkseltirsek daha iyi sonuç alırız demişti. ilaç vermişti antibiyotik. ank dakiş doktorumuza götürdüm sonuçları ,gayet güzel hişç ilaca gerek yok, bu kadarı gebelik için yeterli bize dedi. yani testleri farklı yerlerde tekrarlatın bence.buraya da yazmıştım eşimin değerlerini önceki sayfalarda var.

Miktar 3 cc
ph 7,0
renk krem
görünüm opak
viskozite normal
likefaksiyon 30 dk
sperm sayısı 52,000,000ml
toplam sperm sayısı 156,000,000 ml
hareket 30 dk %5
hareket 120 dk %3
normal sperm %35
baş anomalisi %35
kuyruk anomalisi%30
doktor sperm sayısı çok olduğu için hareketinin düşük olduğunu sık birliktelikle normale döneceğini, beslenmesine dikkat etmesi gerektiğinden başka hiç bir şey önermedi. Sizce normal mi? Ben bu sonuçla hamile kalabilirmiyim?. 1 ay sonra tekrar test istedi ama ben doktorun cevabından pek tatmin olmadım. Bana ne yapmamı önerirsiniz. Cevabınızı merakla bekliyorum. şimdiden çok teşekkür ederim.:KK43:

mrb hanımlar testi değerlendirirmisniz?
Sol varikosel teşhisi konuldu..
Eşim Ameliyat konusunda kararsız..(yakın zamanda çocuk düşünmüyoruz....)

pH 9.0
sperm sayısı 44milyon

motilite 30 dk
A hızlı ---- 30%
B yavas----25%
C yerinde---15%

motilite 60 dk
A hızlı ---- 25%
B yavas----20%
C yerinde---15%

Morfoloji------84%

Şimdiden Teşekkürler..

Beni es geçmişsiniz ama :KK43: üzülüyorum arkadaşlar......

Miktar 3 cc
ph 7,0
renk krem
görünüm opak
viskozite normal
likefaksiyon 30 dk
sperm sayısı 52,000,000ml
toplam sperm sayısı 156,000,000 ml
hareket 30 dk %5
hareket 120 dk %3
normal sperm %35
baş anomalisi %35
kuyruk anomalisi%30
doktor sperm sayısı çok olduğu için hareketinin düşük olduğunu sık birliktelikle normale döneceğini, beslenmesine dikkat etmesi gerektiğinden başka hiç bir şey önermedi. Sizce normal mi? Ben bu sonuçla hamile kalabilirmiyim?. 1 ay sonra tekrar test istedi ama ben doktorun cevabından pek tatmin olmadım. Bana ne yapmamı önerirsiniz. Cevabınızı merakla bekliyorum. şimdiden çok teşekkür ederim.:KK43:

ne laka yaa ??bu dr.ları kim dr. yapmış :))))))neyse bak cnm değerlerin idare eder..ama sayı azalınca hız artacak diye bişey yok..şimdi sizin sayınıza kendin bak 156 milyon sperm var..bunların işe yarar olanı %35i yani normal sperm yazan kısım..şimdi bu sayı düşerse bu yüzde de düşer ..anlatabildim mi..sizin tek sorun hızda ..burda önceki sayfaları oku bir çok kişi bu sorunla uğraşıyo..yapacağın şeyler eşin sigara alkol varsa bırakacak..ibrahim saraçoğlunun sitesinden keçiboynuzu kürü tarifini al yap içsin eşin içmezse pekmezi var onu içsin..arı sütü bal polen karışımları var aktarlarada a kullanın..e vitamini alsın eğer durumunuz iyi ise proxeed diye bir vitamin var ondan alın..güvendiğiniz aktradan macun yaptırabilirs,niz..onlar bilir neyin iyi geldiğini..yani biraz beslenmesine dikkat ederse daha iyi olur.eminim..ayrıca testide gelecek ay değil 3 ay sonra yaptırın ..spermler 3ayda bir yenilenir....

ne laka yaa ??bu dr.ları kim dr. yapmış :))))))neyse bak cnm değerlerin idare eder..ama sayı azalınca hız artacak diye bişey yok..şimdi sizin sayınıza kendin bak 156 milyon sperm var..bunların işe yarar olanı %35i yani normal sperm yazan kısım..şimdi bu sayı düşerse bu yüzde de düşer ..anlatabildim mi..sizin tek sorun hızda ..burda önceki sayfaları oku bir çok kişi bu sorunla uğraşıyo..yapacağın şeyler eşin sigara alkol varsa bırakacak..ibrahim saraçoğlunun sitesinden keçiboynuzu kürü tarifini al yap içsin eşin içmezse pekmezi var onu içsin..arı sütü bal polen karışımları var aktarlarada a kullanın..e vitamini alsın eğer durumunuz iyi ise proxeed diye bir vitamin var ondan alın..güvendiğiniz aktradan macun yaptırabilirs,niz..onlar bilir neyin iyi geldiğini..yani biraz beslenmesine dikkat ederse daha iyi olur.eminim..ayrıca testide gelecek ay değil 3 ay sonra yaptırın ..spermler 3ayda bir yenilenir....

çok teşekkür ederim cevap verdiğin için, inanki içime su serptin. ALLAH bana ve benim gibi çare arayanların yardımcısı olsun. keçiboynuzu kürünü okumuştum denedim de ama bir hafta içmeye zor tahammül etti. tekrar başlayacağım başında da nöbet tutacağım bu kez inşallah faydası olurda bebeğime tez zamanda kavuşurum. isteyen herkese nasip etsin ALLAHım ..:2:

merhaba kızlar eşim 2 ocakta ameliyat oldu varikosel den. 3 gün önce spermiogram testi yaptırdık sonuçlar şöyle lütfen yardım edin
Ph---0.8
sıvılaşma zamanı--30dk
lökasit---0*10^6/mL
hacim--2,5 ml
sperm kon---69*10^6mL
normal mor.---%4
baş ano---%22
akrozom ano--%3
orta kısım ano--%16
kuyruk kısım ano--%4
har+4--0*10^6/mL %0
har+3--0*10^6/mL %0
har+2--40*10^6/mL %58
har+1--0*10^6/mL %0
har+0--29*10^6mL %42
phss---%0
mıx form---%51
yıkama sonrasıkon.---54*10^6/mL
yıkama sonrası har.--%100
toplam har sperm---54*10^6/mL

hareketlilik düzeldimi düzelmedimi bilmiyorum anlamadım kızlar lütfen yardım edin. şimdiden çok teşekkür ediyorum:110:

X