çok geçmiş olsun eşinize.inşallah bundan sonrası sizin için daha da iyi olur. ameliyat edilerek en azından çocuk olmamasına neden olan sebeplerden birinden kurtulmuş oluyoruz. bizimde ameliyat sonrası morfoloji 1 den 3 e yükselmişti. ama 1,5 ay önceydi bu durum şimdi ne oldu bilemiyoruz. sizde şimdi bekleme sürecine girenlerdensiniz. herşey yolunda gider inşallah. ameliyat sonrası değerlerinizi burada yazmanıza gerek kalmadan çocuk sahibi olursunuz inşallah.
bizimde sipermmiyogram sonuçlarımızı yorumlarmısınız?
GÖRÜNÜM: NORMAL MİKTAR:1.7 ml
RENK: OPAL GRİ
VİSKOZİTE: AZALMIŞ cm3 de : 31 MİLYON
PH: 7,8
SIVILAŞMA : 30 dakika TOTAL :52 MİLYON
MORFOLOJİ
NORMAL YAPILI : % 44 BAŞ ANOLOMİSİ :% 61 BOYUN ANOLOMİSİ:% 33 KUYRK ANOLOMİSİ: %6
HAREKETLİLİK
1 SAAT 2 SAAT 3 SAAT 4 SAAT
HAREKETLİ: % 20-25 %15-20 %15-10 %10
HAREKETSİZ: %75-80 %80-85 %85-90 %90
MİKROSKOPİK İNCELEMEDE: her sahada 10-15 lokosit görüldü.
çok mu kötü yaaaa...
yoo çok kötü değil,hareket az sadece ,sayı ve morfoloji gayet iyi.hareket için kür uygulayabilirsiniz.
EŞİMİN SiPeRM TAHLİL SONUÇU
PH alkali
RENK kirli sarı
MİKTAR 3cc
1mm küpte sayım 46 milyon
her alanda 3-4 Lökosit görüldü
% 20 canlı ve hareketli
% 20 az hareketli
% 60 cansız vehareketsiz
benim hormon sonuçları ise
FSH 8.72
LH 5.89
PROLAKTİN 39.55 ÇIKTI
DOKTOR AŞILAMA % 10 DİYOR 4 YILLIK EVLİYİM MORALİM ÇOK BOZUK BİLGİSİ OLAN PAYLAŞABİLİRMİ.
o ne demekmiş öyle yaa,sizin 4 yıldır denemenize rağmen olmuyor öyle mi?prolaktin biraz yüksek çok değil ama hormonlar ilaçla düzeliyor,zaten stres de etkili oluyor,zaman zaman hormonlar değişiklik gösterebilir ,benim de öyledir,bazen göğüslerim büyür mesela, anlarım prolaktinim bu ay yüksek derim,eşinizin sperm sayısı çok iyi,hareketi çok az düşük, aslında toplam hareketiniz %40 yani iyi,kürler ve ilaçlarla daha da iyi olabilir,sadece morfolojiniz yok değerlendirmede,bizim değerlerimiz bunların hepsinin ancak 5 te biri kadar olmasına rağmen doktorumuz bize doğal yoldan olabilir umutlu olun diyor,anlamadım ben sizin doktoru,siz bence ufak bir hormon tedavisi ve kürlerle hamile kalabilirsiniz.Başka doktor deneyin.
esimin spermiyogram sonuclarini yorumlar misiniz ama fransizca
rejim 3gun
volum 8.0 ML
ASPECT BLANCHATRE
VISCOSITE DIMINUèe
mobilite 2 saatte 70 %
TEST DE SURVIE 70%
NUMERATION 65 MILLIONS ML SOIT 520 MILLIONS DANS 1 EJACULAT
CELLULES RONDES 310 MM3
ANOMALIES DELA TETE :TETE MICROCèPHALE 6 % TETE DOUPLE 0%
:TETE MACROCèpHALE 0% TETE AMINCIE2%
ACROSOME ANORMAL 10%
BASE ANORMALE DELA TETE 24%
RESTE CYTOPLASMIQUE 2%
ANGULATION 16%
PIECE INTERMEDIAIRE GRELE 0%
FLAGELLE ABSENT 14% FLAGELLE ECOURTE 2%
FLAGELLE ENROULE 8% FLAGELLE MULTIPLE 2%
CALIBRE IRREGULIER 2%
IAM 1.4
SPERMATOZOIDES NORMAUX:38%
NOLUR CVP LAYIN ANLAMIYORM CEVAPLARSANIZ COKK SEVINIRIM BUNDAN DA EMINIM KI BENI EN IYI SIZ ANLARSINIZZ
cnm bendeki çeviri programından çevridiğim kadarıylaki çok dandik çevirmiş 65 milyon sperm sayınız iyi bu değer canlılık %70 buda iyi ama morfoloji kısmını pek çözemedim normal sperm sayısı %34 se buda iyi sayılır yani.ama angulatıon kısmı yani spermlerin küme küme yapışık yada başka hücrelerle yapışık olduğu kısım normalde negatif olması gerek sizde %16 ..yaniii eğer çevirci doğru çevirdiyse iyi bir sonuç.ama dediğim gibi çok karışık yazmış umarım doğrudur..
cok sagol cnm birazda olda rahatladim ama bu hucrelerin yapisik olmasi durumu nedir negatif olmasi gerekirkn bizde 16% IYIMI CNM ANALAMADIM tekrar sagolll
. Cok sagol cnm tesekkr aderm artk doktoru bekliycm ins oyle degildir hayirlisi 10 aydir ugrasiyorz Allahim ins gonlumuzu gor tekrr sagol(null)
canım biz 1 sperm peşindeyiz. sizin eşinizin spermiogramı süpermiş. 83 milyon. ama kalliteli ama kalitesiz. morfolojisi bozuk olsa bile düzelebilecek durumda bence.
Nasil yani bozukluk nerde ):