Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
ya rabbi,ya rabbi ,ya rabbi,
Sen ki bize şah damarımızdan daha yakınsın,yüreğimizin ,ciğerimizin yangınını bizden iyi bilirsin,
TEZ zamanda hepimize sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip eyle,bizlere anne olmak özlemse,eşlerımze de baba olmak bir hasrettir...senin en sevdiğinin,hz muhammed s.a.v. yuzu suyu hurmetıne bızlere anne, eşlerımıze baba olmayı nasip eyle ya rabbi...sen ki bizlere,bizim kendimze duyduğumuzdan daha derin bir merhamet duyarsın, bizlere merhamet et ya rabbi..bizi bu kutsal duygudan mahrum etme..rahmimizi ,evimizi ,yuvamızı boş bırakma,bizi evlat hasretıyle yakma yarabbi..daha zamanı da varsa bu ımtıhana dayanma gucu ve sabır ver Allahım senin herseye gücün yeter..
hamıle olanalrımıza sağlıklı doğumlar ,bebeği olanlarımıza güç ve sağlık ver bebeklerını hayırlı ve sağlıklı kıl ya rabbii..içinde bulunduğumuz 3 ayların ve su cuma gununun yuzu suyu hürmetıne dualrımıızı kabul eyle ya rabbi biz bu dert için senden razı oldun sen de bızden razı ol allahım ve ol de olsun amın... amın... amın..

iyi canım ne olsun,çalışmalara devam:)
eşim ameliyat olacak ,uygun zamanı bekliyoruz.
sen nasılsın? keyifler yerinde mi?

ıyıyz cok sukur canımm bızım 1.5 ay oldu ovulasyon gunlerı yaklastı gıttım sacalrı kısalttırdım
dustan sonra taramak bı seromonı değil mi ama yaaa:))))))

ne güzel yazmışsın...ağzına,diline,eline sağlık..amin amin amin..

ıyıyz cok sukur canımm bızım 1.5 ay oldu ovulasyon gunlerı yaklastı gıttım sacalrı kısalttırdım
dustan sonra taramak bı seromonı değil mi ama yaaa:))))))

hadi hayırlısı güzel haberler inşallah canım.
yaaa sorma yaaa saç olayı beni de zorluyor:) en iyisini yapmışsın. bende kısaltmıştım ama yine uzadı, bugün yarın bende giderim:)

hadi hayırlısı güzel haberler inşallah canım.
yaaa sorma yaaa saç olayı beni de zorluyor:) en iyisini yapmışsın. bende kısaltmıştım ama yine uzadı, bugün yarın bende giderim:)

eşim cok sevıo uzun sacı belımdeydı nerdeyse omuza dusurdum yıne uzun yani görmedi daha:))))
valla bişey dersede vercem elien al sen tara dıcem:))))))
canım bız haftasonu ıcın sehırdısına cıkıoz eşim gelmek uzere cok öptum senı gusel habelerını beklıorum bende :))))))

size iyi tatiller ve iyi yolculuklar o zaman canım.
saçların hala uzun öyleyse,sıkıntı yapma:)
görüşmek üzere...kendine iyi bak.

Ağzına,yüreğina sağlık.Ne güzel bir dua böle bu.Çokkk etkilendim..AMİNNNNNNNNNNNNNNNN

Yıkama sonrası:

total sperm: 80.000.000
ileri hareketli: % 60
ileri az hareketli :% 30
hareketsiz:%10
ileri hareketli normal morfoloji sperm sayısı: 30
lokosit: 1.2x10

KIZLAR BU DEĞERLERİ YORUMLAYABİLİRMİSİNİZ...

amın amınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

kızlar günaydın, eşim geçen hafta salı günü örnek vermişti dfı testi ve morfoloji için sayı 194 milyon morfoloji %10 çıkmış. ama ileri hız yavaş çıkmış bu seferde a+b=%21 (aşılamada yıkama öncesi a+b= %65 ti.) dna hasar oranı %75 çıkmış. nasıl değerlendirmeli bu sonuçu? 7 tane de iğne yaptı henüz. önümüzdeki aya tüp bebek düşünüyoruz. ama nerde yaptıracağımıza karar vermedik daha. eşim 2,5 aydır klomen /proxeed plus/ e vitamini / omega 3/ arasıra ısırgan çayı badem fındık yeşillik devam ediyor. nohut pek yapamıyorum. 2 aşılama geçti bu arada ama olmadı tabi.

baharb merhaba sana diğer topikte yazmıştım ama sen zaten testleri yaptırmışsın. öncelikle sayınız çok yüksek morfolojiniz çok çok iyi hıza takılmayın yerinde hareketli veya hareketsiz olacağına biraz bile hızlı hareketli olması yeterli a+b normalde %50 olmalı diyor testler ama sen buna takılma az da olsa ileri hareketiniz var bunun için sen zaten yapmışsın kürleri ama proxeed e devam edin buna L-arginine ekle birde her akşam 4-5 adet havucun suyunu sık içine 2 damla saf zeytinyağı damlatıp eşine içir. ısırganı tohum olarak hergün balla bir tatlı kaşığı yesin. aşılamada yıkadıklarında nasıl hızlanıyorsa normalde kürler ve vitaminlerle de hızlandırmak mümkün. birde preseed jel le normal yolla deneyin o da hızlandırıyor

sizin çocuğunuzun olmamasının sebebi eğer doğru yazdı isen bu dna hasarı. %15 e kadar normal ancak %30 a kadar tüp bebek öneriliyor eğer hasar %30 dan fazla ise çok şans vermiyorlar tüp bebekde de. sana önerim bize genetik prof. unun söyledikleridir. eşin bol bol antioksidan almalı bunlar E vitamini evicap günde 400 mg, zinco çinko 2 adet günde (220 mglik), A vitamini (havuç kürü yaparsanız ondan zaten sağlıyorsunuz a vitaminini) selenyum, coenzymQ10 ve en önemlisi üzüm çekirdeği ekstresi (vitamin olarak almak istemezseniz günde 50 gr kara çekirdekli üzüm yemeli) yaptığın kür ve vitaminlere bunları ekle en az 3-6 ay devam edin

sana önerim ankarada doğrudürüst bir merkez olmadığı için istanbulu denemen. eğer 6 ay sonra bile normal yolla olmadıysa laboratuvarı iyi bir merkezde önce testleri tekrarlatın hasar düşmüş mü bakılsın tüp bebeğe karar verilirse eşinden spermler tesa yani iğne yöntemi ile alınsın yumurtalar döllendirildiğinde mutlaka PGT (preimplantasyon genetik tanı) yaptırın.
normalde hasarlı spermlerin dölleme yeteneği olmuyor ancak yine de embriyonun sağlıklı spermle döllendirildiğinden emin olmak için bu yöntemi yapıyorlar , size imsi tekniği yok yarar mı bilemiyorum çünkü zaten morfolojiniz %10 yani sperm görüntüsü iyi olan 194000 tane sperminiz var bunları seçmeleri çok kolay oysa bunların hangisinin dna hasarsız olanını bulmak neredeyse pgt siz imkansız.

sizin normal yolla da bu şekilde bebeğiniz olur çünkü sayı yüksek ancak doktorlar hasarlı sperm yumurtayı kazara döller ve embriyo olursa bebek de anormallikler olması sakat ölü doğum veya düşük riski bulunduğunu söylüyorlar fakat elbette ki kalan hasarsız %25 ile de Allah isterse normal yoldan ve sağlıklı bir çocuğunuz olur

Allah kolaylık versin

arkadaşım süpersin, çok teşekkür ederim. yazdıkalrını çıktı alıp tekrar okuyacağım. rapor az önce maille elimize geldi. kaan hocaya akşam mail yazacağız. şuanda yazan sonuç şu şekilde;
hasarsız: %25.00
az hasarlı: %15.50
orta hasarlı: %58.00
hasarlı: %1.00
çok hasarlı: %0.50
ne diyorsunuz? meraktan ölüyorum. morfo %0-1 çıkıyrdu 3 ay önce şimdi%10 çıkmış. sayı 194 milyon.

rica ederim ne güzel yardımcı olabiliyorsam. kimseden bilgi alamamış biri olarak çok memnunum işe yaramaya.

şimdi siz anladığım kadarıyla hastanede yaptırmışsınız bu testi çünkü özeller bunu direkt topluyor ve senin örnekle %15,5 + %58 + %1 + %0,5 = %75 hasarlı diyor kısaca yani onlara göre bu %75 i at gitsin çöpe bir işe yaramaz ve düzelmez
ve fakat bana kaan hocanın dediği hasarın miktarının da önemli olduğu yani sizin örnekte çok hasarlı 4. dereceye giriyor sizde bu 0,5 ve 3. derece hasarlı %1 bunlar çok kötü (toplamda %1,5) evet bunlar at gitsin çöpe olanlar
2. derece orta hasar %58 düzelme olasılığı az bozulma olasılığı mevcut tedavi denenebilir
ve 1. derece hasar yani az hasarlı %15,5 düzelme olasılığı yüksek (sana yazmış olduğum fsh ilaçları iğneler ve kürler ile) tedavi edilmese bile işe yarar sperm
bu durumda %25 hasarsız sperm + %15,5 az hasarlı
= %40,5 sperminiz işe yarar durumda. kalanlardan da 3. ve 4. derece için birşey yapılamaz ancak 2. derece %58 lik kısmın en azından yarısı tedaviye cevap verirse sorun çok azalır.
olumlu tarafı 1-sperm sayınız çok, düşün ki 194 milyon spermin %10 morfolojisi düzgün olanı 19 milyon sperm eder bu sayıyı elde etmek bile çok zordur
2- bu 19 milyon spermin hasarsız olan %25 i 4 milyon 750 bin sperm eder en kötüsü. iyi tarafından bakalım %40,5 tolere edilebilir sperm oranınız var hasarsız anlamında bu da 7 milyon 600 bin sperm eder
güzel haber hamile kalman için sadece 1 adet sperme ihtiyacın var
bu hesapları ben kaba tabiriyle yapıyorum doktor değilim ama sana söyleyebileceğim tedaviden vazgeçmemen
doğal yolla da bebek sahibi olabileceğini unutma tek risk hasarlı bir spermin olağanüstü bir durum olup yumurtayı döllemesi ki bu durumda genelde düşük ile sonuçlanıyor düşmezse bebek de anormallikler saptanabiliyor buna dikkat etmeniz lazım
şunu da söylemek lazım ki morfolojisi her düzgün olan spermin dna sı hasarsız olmayabiliyormuş bu yüzden size son ve son çare tüp bebek de pgt yi önerdim
bir de yine kaan hocanın tavsiyesi spermler doktor tarafından iğne ile alınırsa hasarsız olanları bulmak daha kolaymış spermler geliş yolunda dışarı çıkmadan önce çok fazla hasara uğruyormuş bunu engellemek için tesayı öneriyorlar
inşallah işine yarar bu bilgiler

canım çok teşekkür ederim. süpersin gerçekten, baya matematik yapmışsın, şu iyi niyetli yaklaşımın hatırına dilerim rabbim gönlünden geçeni gerçeklerştirsin. biz de dün akşam kaan hocaya yazdık. özellikle 3 ayda morfolojinin%0 dan %10 a gelmesi mümkün mü yoksa laboratuvar farklılığından mı kaynaklandığını sorduk? ayraca %25 normal dna yapısının tüp babak başarı şansını sorduk. kendisi şöyle bir cevap gönderdi.:

ben de sonuçları almıştım. Buna göre, morfoloji iyi, DNA'ların da %25'i yeterli. Sonuç olarak, Menagon tedavisi altında ICSI denenebilir. Temmuz için planlayabilirsiniz. İğnelere aynı şekilde devam edin. Tüp bebeğinizi burada, hastanede yaptırmak isterseniz eşinizin adetinin 2. günü burada olun. Jinekoloji odasına geçip, hazırlıklarınıza başlatın. Kurum ödemesinden faydalanmak için gereken evrakları 0312 5956815'i arayıp, sekreterlerden öğrenebilirsiniz.
Saygılarımla.
Prof.Dr. Kaan AYDOS
ANDROLOJİ SİTEMİZE HOŞGELDİNİZ

hiç aklımızda yokken bide ankara üni. tüp bebek merkezini düşünmeye başladık. bu arada kızlar ankara üni. de yaptıran var mı mikroenjeksiyonunu.
janines canım allah razı olsun senden, zaman ayırıp emek verdiğin için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…